Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 05, 2025, 05:07:16
Lütfen yeni üyeler
Tanışma
bölümünde kendilerini tanıtsınlar.
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E120 (2002-2007)
»
Konu:
Çözülemeyen Tekleme ve Sarsıntı Problemi 2002 Sol
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
3
Gönderen
Konu: Çözülemeyen Tekleme ve Sarsıntı Problemi 2002 Sol (Okunma sayısı 2421 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 247000
Model Yılı: '02
1 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
:
Temmuz 19, 2024, 15:54:26 »
Merhaba,
2002 corolla 1.6 vvt aracımda rölantideyken devir dalgalanması, düşük devirlerde gaza basınca aşırı titremeden dolayı çekiş düşüklüğü ve tekleme problemim var. Bobinler ve bujiler yeni değişti fakat sorun hala devam ediyor. Ortalama 20-25 dakika yolculuktan sonra araba iyice ısındığında sorunlarım %90 civarında düzeliyor. Obd ile bağlanıldığında herhangi bir arıza vermiyor. Subap kompresyon testi de yapıldı fakat herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Hem lpg hem de benzinde sorunlarım devam ediyor ve motor lambası gibi herhangi bir arıza ışığı yakmıyor. Arıza için kontrol ettirmem gereken parametreler nelerdir sizce sorun nereden kaynaklanıyor olabilir yardımcı olursanız memnun olurum.
İyi çalışmalar dilerim.
Toyota Club Türkiye
«
:
Temmuz 19, 2024, 15:54:26 »
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Avensis
Kan Grubu: A+
Kilometre: 270000
Model Yılı: '04
74 kere teşekkür etti
17 kere teşekkür edildi
Ynt: Çözülemeyen Tekleme ve Sarsıntı Problemi 2002 Sol
«
Yanıtla #1 :
Temmuz 19, 2024, 16:00:35 »
Araçta LPG var mı? Bir de bujiler ne marka güvenilirliği nedir? Sahte olabilir mi?
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Temmuz 19, 2024, 22:29:03 »
Evet lpg var. Benzinde de lpg'de de aynı sorun var. Bujileri her zamanki gibi orijinal denso taktırdım. Üstelik önceki bujilerimin durumu iyiydi 7-8 bin km olmuştu ona rağmen ustalar belki bujidendir dedikleri için yeniledim
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
74 kere teşekkür etti
17 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Temmuz 19, 2024, 23:07:54 »
Rolantide dalgalanma ve titreme bende de vardı boğaz kelebeği temizliği yaptıktan sonra düzelmişti. Bence bir de afr ayarı yaptırmanız lazım eğer buna rağmen düzelmez ise sorun ateşleme ile alakalı olabilir.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Temmuz 20, 2024, 18:49:59 »
Tamamdır yardımınız için çok teşekkür ederim. Bu işlemleri uyguladıktan sonra inşallah düzelir
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Ağustos 26, 2024, 14:55:23 »
Aracıma toplamda 3 kez sıcak/soğuk kompresyon testi yapıldı ve bir sorun gözükmedi. Egzoz emisyon değerleri kontrol edildi ve sonuç gayet iyi çıktı. Boğaz kelebeği temizliği yapıldı, bir süre benzinde kullanıldı fakat sorunum hala devam ediyor. Motor testleri başarılı olduğu halde motoru açmak isteyen ustalar var fakat belli bir sorun tespiti olmadığından bu maliyetli işe kalkışmak mantıklı gelmiyor. Daha önce bunun gibi tespit edilemeyen bir sorunla karşılaşan oldu mu ? Tavsiyelerinizi bekliyorum
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
74 kere teşekkür etti
17 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Ağustos 26, 2024, 15:54:54 »
Araçta su eksiltme var mı?
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Ağustos 26, 2024, 16:12:55 »
Hayır su eksiltmiyor. Radyatörü de yaklaşık 2 ay önce değiştirmiştim
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
74 kere teşekkür etti
17 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Ağustos 26, 2024, 16:22:38 »
Kompresyon değerleri kaç çıktı? Afr ayarı yaptırdınız mı? Lpg ile alakalı olabilir.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Dinozor
Kilometre: 56100
Model Yılı: '16
215 kere teşekkür etti
1348 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Ağustos 26, 2024, 17:10:47 »
Motoru açtırmayın,zaten testler güzel çıkmış,önce lpg nin tüm sistemine ve ayarlarına bakılsın.
Tokay Ceritoğlu
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
Araç: Corona
Kilometre: 420000
Model Yılı: '93
419 kere teşekkür etti
2293 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Ağustos 26, 2024, 21:57:58 »
Lpg varsa önce onu depodan ve sigortadan iptal edin daha sonra sadece benzinde kullanın bujiler yeni ve ateşleme bobinleri sağlam sayıyorum,herşey sağlam durumda hâlâ tekleme devam ediyorsa araca duman testi yaptırın kaçak olan yer anında çıkar ortaya,araç hava filtresi dışında farklı bir yerden hava alıyorsa tekleme yapar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kilometre: 220000
103 kere teşekkür etti
39 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Ağustos 26, 2024, 22:24:57 »
Ümit Abiye katılıyorum motor açtırmayın. Bobinlerin markası Denso mu ve hepsini tek seferde mi değiştirdiniz. Çünkü anlattığınız sorunlar ateşleme sisteminde bir soruna işaret ediyor özellikle tekleme. Kompresyon testlerinde basınçlar düzgün demişsiniz geriye sadece yakıt hattı ve ateşleme kalıyor
Genç bir Toyota kullanıcısı
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #12 :
Ağustos 26, 2024, 23:42:04 »
Kompresyon testinde 120 civarında basınç değeri gösterdi. Lpg için gaz ayarı afr ayarı da yaptırdım. Bobinlerin markası ngk olması lazım 2 tanesi 1 sene önce diğer 2 tanesi ise 2 ay önce değişti. Hava kaçağından ben de şüphelendim fakat araç ısındıktan sonra sorunların yüksek oranda düzelmesi kafamı kurcalıyor. Yine de duman testini yaptırmakta fayda var derseniz onu da yaptırabilirim. Dediğiniz gibi lpg sistemini iptal ettim ve birkaç gündür aracı benzinde kullanıyorum fakat sorun devam ediyor. Başarılı kompresyon testine rağmen yine de subaplarda sorun olduğunu söyleyen ustalar var. Kendi ustam ise kompresyon ve egzoz emisyon ölçümlerine bakarak subaplarda bir sorun olmadığını söylüyor. Ek olarak araçta geç marş alma, egzozdan duman atma gibi bir durum da söz konusu değil. Açıkçası ne yapacağımı şaşırdım 2 aydır sorun tespit edilemedi
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
74 kere teşekkür etti
17 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #13 :
Ağustos 27, 2024, 00:02:28 »
Ümit beyin dediği gibi duman testini yaptırın şu an akla bi tek o geliyor zaten, ayrıca hava filtresini de orjinal kullanmakta fayda var. Aslında tim filtreleri orjinal ya da kaliteli Japon kullanmak lazım. Duman testinden sonra bence sorun ortaya çıkacaktır. Bütün ihtimalleri elemeden de kesinlikle motoru açtırmayın.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kilometre: 220000
103 kere teşekkür etti
39 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #14 :
Ağustos 27, 2024, 01:43:59 »
Önce bi duman testi yaptırın kaçak yoksa ben olsam 4 buji 4 bobin hepsini DENSO alır denerdim pahalı bir seçenek ama motor açmaktan ucuza gelecektir bu seçeneği seçerseniz orijinal parça kullanmaya özen gösterin sahte ürün çok maalesef
Mesaj Birleştirildi: Ağustos 27, 2024, 01:56:23
Lpg enjektörleri manifold delinerek takılıyor mesela arabada hava alıyorsa manifolddan alacak bunuda bi kontrol edin bence. Bu şekilde arıza çözmek gerçekten zulüm bir arabam daha var 2001 Accent hararet problemiyle meşhur bu araba çözene kadar 18 milyar ve 1 ay harcadım problem bir şase kablosundaymış meğersem. Sanayiye gitmeden kendim hallettim ama çoktan kapak contası yaptırmıştım demem o ki en son motor işine girişin saçma sapan bir şey olabilir sorun kolay gelsin.
Genç bir Toyota kullanıcısı
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #15 :
Ağustos 27, 2024, 08:23:16 »
Sorun başladığından beri ufak bir pürüz olduğunu düşünüyorum ama bunu bulmakta maalesef uğraştırıyor. Duman testini yaptırayım eğer sorun çözülmezse denso bobinleri denemek amaçlı taktırırım. Motoru açtırmamak için direniyorum bakalım sonuç ne olacak. İlginiz için çok teşekkür ederim
Mesaj Birleştirildi: Ağustos 27, 2024, 22:15:22
Bugün sanayide orijinal denso bobinleri takarak denedik fakat yine de sorun düzelmedi. Hava kaçağını sorduğumda ise hava kaçağı olsa arızanın devamlı olması gerekeceğini söylediler. Keza kendileri de duman testi yapmıyormuş başka bir yerde yaptırabilirim. Sonuç olarak bobin buji konusunda bir sıkıntısı yok onu netleştirmiş olduk fakat tüm testlere rağmen bugün de sibop sıkıntısı olabileceğini tekrar söylediler durum ne yazık ki bu şekilde
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
74 kere teşekkür etti
17 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #16 :
Ağustos 27, 2024, 22:33:16 »
Subaplarda sıkıntı olsa kompresyon kaçağı da olur düşüncesindeyim. Duman testi yapan bir her bulun bence ve de aracı Toyota da uzman birisine gösterin. Benim eski ustam yıllardır giderim vs demeyin Toyotadan herkes anlamıyor maalesef.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #17 :
Ağustos 27, 2024, 22:41:59 »
Evet duman testi yaptıracağım mutlaka ama kendi ustam subap sorunu olmadığını söylüyor. Mekanik olarak bir sıkıntı yok tüm değerler güzel diyor fakat birkaç gündür Ankara'da dörtnal toyotaya gidiyorum 3. kompresyon testi ve bobin denemesi de burada yapıldı ama burası da anlam veremediğim şekilde subaplardan şüpheleniyor
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
74 kere teşekkür etti
17 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #18 :
Ağustos 27, 2024, 22:45:28 »
Subapları dinlediler mi? Onların Stereskop gibi bir aletleri var. Araca endoskopi yapıldı mı? İçeriye bir kamera salıp subapların açıp açmadığına bakılıyor. Ayrıca subaplarda sıkıntı olsa sürekli yapar. Bu zamana kadar hiç oksijen sensörü değiştirdiniz mı?
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #19 :
Ağustos 27, 2024, 22:55:40 »
Hayır herhangi bir görüntüleme işlemi vs yapılmadı. Oksijen sensörünü henüz değişmedim. Oksijen sensörüne de bakıldı ve bir sorun çıkmamıştı
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
3
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»