Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 05, 2025, 05:07:07
Lütfen
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Avensis
»
Konu:
T25 2.0 şu eksiltme
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
3
Gönderen
Konu: T25 2.0 şu eksiltme (Okunma sayısı 3018 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Avensis
Kan Grubu: A+
Kilometre: 270000
Model Yılı: '04
74 kere teşekkür etti
17 kere teşekkür edildi
T25 2.0 şu eksiltme
«
:
Mayıs 13, 2024, 23:24:48 »
Merhaba arkadaşlar, aracımda son zamanlarda şüphelendiğim bir problem vardı şu eksiltme... 3 hafta önce idi aracın gaz kelebeği sökülüp takılmıştı biraz yol yaptım sonrasında aracın suyunu kontrol ettiğimde Max çizgisinin altında idi bende kelebekten geçen su borularından aktığını düşündüm ekleme yaptım. Sonrasında ara ara kontrol ettim bir sorun yoktu. Bir gün yine kontrol ettikten sonra yedek su deposunun kapağını açık unutmuşum haliyle su biraz eksilmişti yine ekleme yaptım bu arada da aklıma takıldı bir kere ara ara yine kontrol ettim sorun yok geçen hafta sonu istanbul düzce arası yol yaptım geldiğimde şu seviyesi normaldi ancak bugün tekrardan kontrol ettiğimde seviye düşmüştü aklıma takıldı daha önceden aldığım conta yanık testi vardı ne kadar güvenilir bilmem bende onu denedim bugün ancak sonuç temiz çıktı yine de tatmin olmadım çektim sanayiye (bizim araba maslak oto sanayiye baya alıştı bu arada
) usta baktı gözle görülür bir kaçak yok dedi araba çalıştığından da olabilir su seviyesi normaldi ancak ilk kontrolümde seviye aşağıdaydı. Radyatör hortumlarında herhangi bir sertleşme de yok bilmiyorum paranoyak mı oldum heralde... Muhtemel su kaçak yerleri nerelerdir nasıl kontrol sağlamalıyım sizlerin yardımına ihtiyacım var velhasıl.
Toyota Club Türkiye
T25 2.0 şu eksiltme
«
:
Mayıs 13, 2024, 23:24:48 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kilometre: 99000
Model Yılı: '13
1409 kere teşekkür etti
900 kere teşekkür edildi
Ynt: T25 2.0 şu eksiltme
«
Yanıtla #1 :
Mayıs 14, 2024, 00:20:33 »
Merhaba,
Öncelikle şunu deneyin su eksiltmesi olduğunda,fazla eksiltme yoksa genleşme kabı kapağını hiç açmadan bir kaç gün daha kontrollere devam edin eğer seviye normalse bir problem yok.
Genleşme kabı kapağı açılıp kapandığında bizler gibi hassas kişilerde bu tür problemler oluyor( Deneyimle sabittir
Birde daha önce sökülüp takılan boruları gözden geçirmekte fayda var.
Geçmiş olsun.
Sadece V-POWER - Anti LPG
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Dinozor
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 56100
Model Yılı: '16
215 kere teşekkür etti
1348 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Mayıs 14, 2024, 14:37:07 »
Öncelikle Ümit Otansev beyin önerilerini yapın,devir daim kaç km de ? belki çok küçük buharlaşma olabilir diyeceğim ama Düzce-İstanbul arası gidip geldiğinizde eksilme olmadığına göre kaçak yok olarak değerlendirilmeli,siz izlemeye devam edin ve durumu yazın bizim de haberimiz olsun.
Tokay Ceritoğlu
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
74 kere teşekkür etti
17 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Mayıs 14, 2024, 17:16:18 »
Bugün lifte kaldırıp baktık görünürde bir kaçak yok. Ancak min çizgisinin biraz üzerinde şu an seviye Max seviyeden bu kadar düşmesi normal değil bence araç içerisinde basınç da yok hortumlar yumuşak anlayamadık bir türlü.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Dinozor
215 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #4 :
Mayıs 14, 2024, 21:31:36 »
Zaten görünür kaçak olsa şimdiye kadar ağır sorun yaşanırdı,su ekliyorum derken sadece petrolde satılan saf su dan veya içindeki antifriz ne ise ondan max.seviyeye kadar koymalısınız,uzun vade de tortu vs oluşuyor,bu arada antifriz ölçümü de yaptırırsanız faydalı olur.
Tokay Ceritoğlu
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
1409 kere teşekkür etti
900 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Mayıs 15, 2024, 01:44:00 »
Emre bey ,
Dediğim gibi genleşme kabını hiç açmadan o seviyeyi kontrol edin bir kaç gün.
Bu arada umarım su seviyesini hep sıcak motorda yada hep soğuk motorda yapıyorsunuzdur,ufak bir bilgi ama bazen gözden kaçabiliyor.
Selamlar
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
74 kere teşekkür etti
17 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Mayıs 23, 2024, 16:02:02 »
Merhabalar, ilk yazdığım günden beri 10 gün geçmiş 10 günlük izlenimim su deposu araç soğukken min seviyenin altına düşmedi. Motor sıcakken ise de Max seviyesinin biraz altında idi. Şimdilik bır sıkıntı görünmüyor. Ancak kafama takılan bir şey var ben seviyeyi soğuk motorda Max seviyesine tamamladığımda suyu neden eksiltiyor ya da tahliye ediyor? Acaba suyu sıcak motorda mı eklemem gerekiyordu?
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
1409 kere teşekkür etti
900 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Mayıs 23, 2024, 23:56:10 »
Soğutma suyunu gerekli ise ve mümkünse soğuk motorda takviye edin.
Isınan motorda yükselen basınç nedeni ile kapatan tahliye ediyor.
Bu arada gözlemlemeye devam edin ,devirdaim pompası yada kaçak yapan bir hortumdan dolayı eksiltme olabilir dikkatli olun.
Genşelme tank kapağını da motor sıcakken açmayın.
Geçmiş olsun.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
74 kere teşekkür etti
17 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Mayıs 25, 2024, 19:57:44 »
Yaklasık bir saat önce araçla evet geldim parkettim kontağı kapattıktan sonra pıt pıt ses duydum aracı gözlemledim bir şey göremedim. Bir saat sonra evden çıktım aracın yanına gittim ve yedek su deposunu kontrol ettiğimde su kalmamıştı alta eğildim ve suyun damladığını gördüm. Motorun sol kısmından damlamış boruları kontrol ettim bır ıslaklık yok genleşme tankının altından elime bir damla su bulaştı tankı kontrol ettim bir çatlak göremedim belki soğuduğu için olabilir ancak ben kaloriferden şüpheleniyorum şimdi asıl soru aracı servise nasıl götüreceğim seviyeyi tamamlayıp yola mı çıksam yoksa çekiciyle mı götürsem? Yaklaşık 20 km mesafe aracı kullanırken hararet göstergesi hiç yükselmedi.
Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 25, 2024, 19:59:04[/time]
Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 25, 2024, 20:00:26[/time]
Fotoğraf nasıl yükleniyor onu çözemedim fotoğrafını da çektim
Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 25, 2024, 20:17:12[/time]
Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 25, 2024, 20:19:20[/time]
Tam yedek su deposu ile motor arasındaki boşluktan salmış suyu ama tam yerini tespit edemedim
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Dinozor
215 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #9 :
Mayıs 25, 2024, 21:57:11 »
Sonuçta kaçak olduğu anlaşıldı ,şimdi sorun kaçak nerede? Akşamdan seviyeyi tamamlayın,sabah kontrol edin eksilme var mı? damla damla hala akıtıyor mu? duruma bakın,her ihtimale karşı aracı çekici ile götürme şansınız varsa çekici ile yoksa yavaş yavaş gidin,kaçak hortum vs hangi yerden ise büyüyüp hızla boşalmasın,yine yanınızda bolca su bulundurun,araba serviste biraz kalır deneme takip yoluyla kaçak bulunur,şüpheli ne varsa orijinali ile değişir,geçmiş olsun,haberdar olalım.
Tokay Ceritoğlu
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
74 kere teşekkür etti
17 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Mayıs 26, 2024, 14:02:43 »
50/50 antifiriz su karışımı ekledim yedek depoya sabaha kadar gözlemleyeceğim su boşalmazsa yavaş yavaş giderim artık.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
74 kere teşekkür etti
17 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Mayıs 29, 2024, 10:51:42 »
Merhabalar, bugün aracı servise götürürken tekleme başladı bağladık cihaza uzun zamandan beri ara ara karşılaştığım 1. Silindir arızası verdi. Usta bobinlerin yerini değiştirelim dedi bende daha önce yaptığımı bir sonuç alamadığımı söyledim
. Su kaçağı da olduğundan dolayı bi endoskopi yapalım dedi. Velhasıl yaptık ve 1. Silindir subaplarda su lekesi göründü. Aracı bıraktım detaylıca bakılacak bakalım sonuç ne olacak...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
1409 kere teşekkür etti
900 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #12 :
Mayıs 31, 2024, 00:14:52 »
Konuyu takipteyim inş bir sürprizle karşılaşmazsınız.
Geçmiş olsun.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
74 kere teşekkür etti
17 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #13 :
Mayıs 31, 2024, 17:07:34 »
Çarşambadan beri iki gün geçti aracı bırakalı henüz haber yok
araç Mithat ustada inceleyeceğini söyledi. Benim aklıma takılan subapların üstüne su nerden inebilir ihtimaller nedir? Ya da pistona contadan kaçak yapıyor da oradan mı geliyor?
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Dinozor
215 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #14 :
Mayıs 31, 2024, 21:45:50 »
Ayrıntılı inceleme için conta kaçak testi yapılacak duruma göre üst kapak açılacak gibi duruyor tam ne olduğunu anlamak için,açılırsa neler değişmeli? onu göreceğiz,umarım aşırı masraflı bir iş olmaz.
Tokay Ceritoğlu
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
74 kere teşekkür etti
17 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #15 :
Mayıs 31, 2024, 21:53:19 »
Umarım...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
Araç: Corona
Kilometre: 420000
Model Yılı: '93
419 kere teşekkür etti
2293 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #16 :
Haziran 02, 2024, 00:41:55 »
Conta yakmış başka bir açıklaması yok,yaktığı yerde 1.ve 2.nin arasından egzoz gözünü yakmış,çivi ucu kadar hasar olsa bu arızayı yapar motor soğutma suyuna kompresör bastığı için genleşme kabından atıyor,il başlarda kaçak çok az olduğu için buharlaşıyor görmüyordunuz çoğalınca dışarı basmaya başladı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
74 kere teşekkür etti
17 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #17 :
Haziran 05, 2024, 16:30:50 »
Merhabâ kıymetli abilerim, öncelikle sizlere teşekkür ederim. İlgi ve alakanız için. Bugün araca bakmaya gittim ikitelli toyotronic'e lakin benim araç bir hafta boşu boşuna yatmış. Ben normalde bakım vs tem serviste yaptırıyorum ancak ustalar ilk önce elektrik tesisatının kontrol edilmesi lazım dediği için ve de bunu kendililerinin yapamadıklarını söylediklerinden dolayı (tekleme ile alakalı olarak) elektrikçilere gittim. Malumunuz artık sanayide usta kalmadı parça değiştir şu kadar para mantığı ile çalışıyor hepsi velhasıl Mithat ustayı çok duyduğum için tesisatı ona da kontrol ettirmek istedim tabi bu arada su eksilmesi de devam ediyor getir bakarız dedi. Bir hafta öyle gittim geldim aynı zamanda abs sıkıntısı da vardı onda da bir çözüm olmadı hala... Sonra aracı çarşamba günü bırak iyice bir bakalım dedi bıraktım sonra ne ses ne soluk bir kaç defa aradım telefonlara da bakmadılar en sonunda gidip bakayım dedim. Bugün gittim adam benden resmen kaçıyor yanına soru sormaya gidiyorum arkasını dönüyor neyse dedim usta bizim aracın durumu nedir adam aracın ne sorunu olduğunu bile hayırlamıyor iyice sinirlerim bozuldu akşam bakacağım yarın görüşelim dedi yarım ağız motor acılacaksa da bayramdan sonra bırakırsın dedi. İnsan bu kadar madur edilmez ben iki haftadır sana gelip gidiyorum araç bir haftadır orada yatıyor üstelik ben sorunları halloluyor diye düşünüp aracın muayene tarihini de geçiriyorum ve sonuç bayramda arabasız kalmak. Aklınızda bulunsun her zaman gittiğiniz servisten şaşmayın ben elektrik tesisatına bakamadıklarını söyledikleri için böyle bir yol seçtim ama hata ettim. Yarın da bir sonuç alamazsam yetkili servise götürüp bütün sorunlarını öğrenme ve tem oto da halletme yoluna gidicem. Servis arıza tespiti için 3000 lira gibi bir ücret istedi bilmiyorum değer mi ama en azından içim rahat olur. Toyotronic Mithat usta benim için kötü bir tecrübe oldu maalesef...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
Araç: Corona
Kilometre: 420000
Model Yılı: '93
419 kere teşekkür etti
2293 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #18 :
Haziran 05, 2024, 20:33:50 »
Servise arıza tespit ücreti ödemenize gerek yok zannedersem Tem servis ile telefonda görüşüp tekleme olduğunu ifade etmişsiniz onlarda size ekeltirikçiye gitmenizi önermiş ama şuanda arıza belli genleşme kabından su atıyor o yüzden arayıp randevu alın ve gidin baksınlar derim boşuna 3000 ödemeyin ödesenizde sonuç çıkmayacaktır çünkü yetkili servislerde sizin araçtan anlayacak usta çok az onlar ancak corolla serisinden anlıyorlar,
Ayrıca siz aracı çok zorlamadan yani 2500 devri geçmeden sürerseniz büyük ihtimalle sorun yaşamayacaksınız denemenizi tavsiye ederim eski aracım 2.0 coronayı tam 6 ay o şekilde kullandım ayrıca Ankara polatlıdan Hatay'a kadar geldim,bir arkadaşa emanet verdim 20 km sonra conta patlattı tabi buldu 2.0 136 hp arabayı basınca conta yandı,ben dikkat ederdim o şekilde 2500 deviri geçirmezdim.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
74 kere teşekkür etti
17 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #19 :
Haziran 05, 2024, 20:56:09 »
Aramadım bizzat gittim evime çok yakın zaten ama o zaman su eksiltmesi gözle görülür bir şekilde değildi ondan dolayı zaten elektrik tesisatına baktırmamı söylediler. Evet haklısınız ümit bey yetkili servislerde bizim araçtan anlayanlar azdır çoğu genç yeni yetişmiş eleman oluyor. Haliyle aracın bir hafta boş boş yattığını öğrenince biraz insanın kafası atıyor. Yarın ilk işim aracı alıp tem otoya gitmek olacak. 2500 devire gelince zaten tekleme başlıyor altında yok ama korkum motora daha büyük zarar vermemek ve bir an önce elden çıkarmak artık tabi arızalarını giderip...
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
3
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Avensis
»