Gönderen Konu: T25 2.0 şu eksiltme  (Okunma sayısı 3021 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '04
  • 74 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Ynt: T25 2.0 şu eksiltme
« Yanıtla #40 : Temmuz 14, 2024, 12:42:54 »
Servis arıza tespit için 1800 + KDV fiyat verdi. Tabi yapılacak işlemler için arıza tespitinden sonra fiyat çıkacak, lakin servisten önce eğer varsa işinin ehli birisi ona göstermek istedim belki basit bir kablo arızası filan vardır diye...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Temmuz 14, 2024, 12:42:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Temmuz 14, 2024, 22:55:48 »
Bu durumda haklısınız,Anadolu yakasında Kartal oto sanayide Yıldırım Toyota,Bostancı oto sanayide ri-car Toyota servisinden bahsediliyor,başka öneriler olmaz ise buraları da arayıp fikir alabilirsiniz,kolay gelsin.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Temmuz 15, 2024, 14:28:10 »
https://otomobilteknoloji.blogspot.com/2018/10/p0350-atesleme-bobini-arizasi-ve-cozumu.html?m=1
Merhabalar, iki gündür yukarıya bıraktığım linki inceliyorum bugün multimetre yardımı ile arızalı olduğunu düşündüğüm bobin soketine baktım. İlk olarak 4. Pin yani ekşi olan pine baktım referans değeri 1 ohm den az olması gerekirken eğer 4-5-6 arasında gidip geldi. Kablolarla biraz oynadıktan sonra 1 ohm de sabitlendi diğer pinlere de baktım kontak açık halde 1. Ve 4. Pinlerden istediğim değeri aldım(12.3) buna göre 4. Pinde kısa devre var. Tabi ben amatör olarak bu kadar bakabildim. Bıraktığım linkteki makale denso bobin ve soketi üzerine bizim araçlardan değerler nedir onu bilemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Temmuz 20, 2024, 18:22:41 »
Merhabalar, bugün motor değişiminden sonraki süreç olarak 3. Defa motorun yağını değiştirdim. Yağın içinden çapak vs çıkmadı şimdilik bir sorun yok umarım böyle devam eder. 5 bin km sonra tekrar kontrol edilecek. Filtre olarak js asakashi aldım yağ da 10-40 tam sentetik mobil kondu. Ateşleme tesisatındaki sorun ile alakalı olarak da özel Toyota taç servisinden randevu aldım ustalar 27 yıl yetkili serviste çalıştıktan sonra burayı açmışlar gidenler memnun orada bir kontrol yapılacak gelişmeleri buradan paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Temmuz 23, 2024, 15:55:28 »
Merhabalar, aracı sabah ateşlemedeki problem için özel Toyota taç servise bıraktım 2 saat sonra usta aradı araçta canlı veri okuma yaptıklarını enjektör, ateşleme vs hepsinin düzgün çalistigini bir sorun olmadığını bildirdi. Son olarak bobin soketlerinin omajlarına bakacaklarını beyne giden kabloları kontrol edeceklerini söylediler. 2 saat sonra tekrar aradılar sorunun tesisattan vs olmadığını ve yoğun trafikte şanzumanın yağ basıncının anlık olarak düştüğünü bundan dolayı da ateşleme arızası verdiğini tespit ettiklerini beyan ettiler. Sonuç olarak bundan dolayı herhangi bir masraf yapmama gerek olmadığını söylediler ve aracı teslim alabileceğimi söylediler. Eğer ki İstanbul'da bir özel servis arıyorsanız Toyota taç ı tavsiye edebilirim telefon konuşmalarımda bana gereken bütün teknik bilgileri detaylıca ifade etmelerinden, gereksiz masraf yapmamam konusunda uyarmalarından dolayı ben gayet memnun kaldım. Ayrıca araca hakimiyetleri vs çok çok iyi ilk defa bir özel servis beni bu kadar memnun etti. Bana bu konuda fikir veren yadımlarını esirgemeyen sizlere de çok teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Temmuz 23, 2024, 21:39:01 »
Gözünüz aydın ,aracınızı iyi günlerde kullanın,bahsettiğiniz Toyota servisi herhalde Avrupa yakasında Kağıthane'de,umarım kaliteden ödün vermeden devam ederler,herkese faydası olur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Temmuz 23, 2024, 21:48:44 »
Sağolun tokay abi, evet kağıthane sanayi mahallesinde gerçekten çok kaliteli ve bilgili insanlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Ağustos 20, 2024, 17:22:59 »
Tekrardan merhaba, bugün aracı kontrol edeyim dedim su hortumlarını vs. Şu hortumunu sıktığımda sertlik hissettim termostatı kontrol ettim sıcaktı yani çalışıyordu radyatör kapağı da sağlam ancak uzun zamandan beri içimde bir kurt vardı radyatör. Direk radyatörcüye gittim söktürdüm ve şişlettim. İçinden envai çeşit plastik conta parçaları ve sert bir plastik çıktı biraz da büyüktü pimaş parçasına benziyordu fotoğrafını bırakacağım. Sonrasında temizlik yapıldı ve montaj yapıldı fan açana kadar bekledik hortumlar normale döndü. Sanayiden eve geldim tekrar kontrol ettim bir sıkıntı yoktu umarım bir zarar vermemiştir. Bu vesileyle motor ustama da bir sitemim olacak tabiki de insan bir kontrol eder yani hiç olmazsa şunu temizleyip öyle takalım der illa başında durup sen söyleyeceksin. Velhasıl aracın üzerinden kale marka radyatör çıktı daha önce değişmiş sizce bu bana sıkıntı çıkarır mı değiştirmeli miyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ağustos 21, 2024, 18:36:47 »
Malesef ustaların çoğu umursamaz,attığınız fotoğraf daha önceden kullanılan sıvı contalardan kalıntılar olabilir,araç devirdaim yapıyorsa kısa zamanda bir zararı olmaz,yinede dikkatli kullanın,paranız olduğunda da radyatörü değiştirirsiniz ömrü pek uzun olmaz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.