0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Valla Şaban bey herkes aynı dertten muzdarip.Bir an önce bu konuyu çözmeliyiz.
şaban bey bendede 2000 model toyota var ve yol bilgisayarındaki tuşlar çalışmıyor.Yol bilgisayarı ekran ışığı yanmıştı elektrikçide ampülü değiştirdiler fakat yerine takmadan açık vaziyette deneyelim dediler ekran ve ana karttı birbirine bağlayan film yerinden oynadı ve ekrandaki yol bilgisayarı ile ilgili bölüm yok oldu görünmüyor sadece üste saat ve hava sıcaklığını gösteren bölüm görünüyor. Yalnız yol bilgisayarı üzerindeki hiç bir tuş görev yapmıyor.Saati ancak saat 01:00 de aküyü çıkarıp takarsam saat 1:00 de başladığı için ayarlanabiliyor.Samsunda elektronikçilere baktırdım çok bacaklı taban entegresi arızalı dediler.Bu tamir edilebilirmi.
Estağfirullah ne özürü Şaban bey.Ben en başta kendimi daha sonra da tüm toyotacıları X carlink gibi kazıkcılardan kutarmak için çare arıyorum.Sizinde katkınızla inşallah bunu başarıcaz. Bu da W588914 teybin CD chager girişinin şeması Belki yadımı olur
Merhaba şaban bey Ben 2008 yılında 2001 vvt-i corolla aldım. Araba kullanırlen en büyük keyif (hepimizin olduğu gibi) müzik dinlemek aracı aldım radyo dinliyeyim dedim. Teyp i açtım radyoda cızırtıdan başka birşey yok araştırdım raydo tüneri arızalanmış ve tüneri entegeli olduğun için ypılamıyor. Birgün servise gittim servistede birtane benim teyp ten vardı sordum biz bunu istanbula servise gönderiyoruz dedi neyse uzun araştırmalarım sonucu teyp in yapıldığı elektronikçiyi buldum. Bana teyp in radyo tünerinin değişeceğini ve bana malayeti tam olarak hatırlamıyorum ama 125€ idi artı masraflar. Arkadaşım bana xcarlink cihazını önerdi kendiside almayı düşünüyordu neyse yurt dışından çinden getirttik. Arkadaşımın aracı 2003 model corolla o çalıştırdı ama benim araçta malesef yine hüsran yine araştırmalarım sonucu xcarlink in servislerini araştırdım. Ankara, Eskişehir, Bursa, İstanbul ama malasef olumlu yani elle tutulur bir yanıt alamadım. Yani xcarlik halimde sona erdi ve bende xcarlink imi sattım. Yani anlıyacağınız radyosuzum ve kaset çalar ile idare ediyorum. Aracımın orjinalinin bozulmasını istemediğim için bu şekilde devam ediyorum. Bana radyo ve aux girişi için bir yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Boluda oturuyorum.
arkadaşlar bizim teypler için bulduğum servis kitapçıkları58300 kodlu kasetli olan model http://www.filedropper.com/0208ts7171lsmall 58816 kodlu cdli olan modelhttp://www.filedropper.com/cq-ts7471acdplayernewbir de 2002 model yarisler için var detayını bilmiyorumhttp://www.filedropper.com/cq-ms0270aradiowithcdplayeryarisverso2002umarım işinize yarar.
getirttiğiniz xcarlink 2002-2007 corollalar içindir.sizin aracınızın teybi ve cd changer girişi farklı o sebepten sizde çalışmaz.yani yanlış xcarlink getirmişsiniz.sizin araca uygun olanıda var sanırım.
gökhan bey istediğiniz resimleri geçte olsa buldum.bu işlemi denedim ve çalışıyor.ama deneme yaparken resim çekmediğim için bir zamanlar internetten bulduğum resimleri yükledim.zaten bu resimlerden yardım alarak işlemi yapmıştım.aşağıdaki resimde cd bölümünün soketi ve kablo bağlantılarının yeri belli.buradada daha yakın çekim var.slikondan pek belli olmasada.1-2-3 nolu ayaklara bağlanıyor 1 şase 2 L in 3 R in yeteri boyutta 3 kablolu ve koaksiyal kablo kullanın kablonun diğer ucunada stereo jak bağlayın.yaptığımız ve bağladığımız kablonun ucuna mp3 bağlandığında teybin cd bölümüne boş bir cd koyun cd ekranında error yazısı çıkıcak ama diğer taraftanda mp3 cihazınızın sesi hoparlörlerden verilmiş olacak.volüm kontrolü yapabilirsiniz.ama kullandığınız kablo çok ama çok kaliteli olmak zorunda yoksa cızırtı yapıyor.aşağıdaki linkte tüm resimler mevcut.isteyen goggleden çeviri yaparakta bakabilir.sonuç veren bir işlem denenmiştir.http://www.instructables.com/id/Corolla-2007-ipod-radio-aux-input-hack/gökhan bey bu siteyi aslında ilk bulanlardan biriside sizsiniz ...
bir arkadaş aracındaki (2003-2004 makyajsız kasa) kaset çaları internetten satın aldığı cd çalar ile değiştirmek istemiş. yanılmıyorsam 2006 dan sonraki (yanlışım varsa düzeltin) kasaların cd çalar farklıymış. ön görüntü aynı fakat, arka soketler daha küçükmüş. dolayısı ile eleman soketlerin bağlantılarını bulup kendi büyük soketini küçük soketlere uyarlamaya çalışmış. ama çalışmamış. anlaşılan teybin de içi farklı. eleman içeriden bazı bağlantıları bularak cd çaları çalıştırmayı becermiş fakat siz siz olun kendi kasanızın cd çalarını alın diyordu.aşağıdaki resim konnektörlerin modellere göre değişimi
Şaban bey ben bu işlemi denedim. Ve kesinlikle çalışmadı.Bu sitedeki teybin elektronik karttaki elemanlarının yerleşimi ile bizim 2005 corollanın W58814 teybinin elektronik karttaki elemanlarının yerleşimi çok farklı.Sadece CD okuyucudan gelen film şeklindeki kablo benzerlik gösteriyor.Aynı denilen şekilde 1.2.3 nolu pinlere lehimleme yaptım . Ama olmadı.
özgür bey malesef teyp değiştiği zaman yol bilgisayarı ekranını göremezsiniz.çünki yol bilgisayarının data devresi teybin içinde. kısaca göremezsin görmende münkün değil.