Gönderen Konu: toyota teyp cd yol bilgisayarı arızanızmı var???  (Okunma sayısı 51738 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: toyota teyp cd yol bilgisayarı arızanızmı var???
« Yanıtla #80 : Temmuz 17, 2009, 23:52:23 »
Valla Şaban bey herkes aynı dertten muzdarip.Bir an önce bu konuyu çözmeliyiz.
gökhan bey istediğiniz resimleri geçte olsa buldum.bu işlemi denedim ve çalışıyor.ama deneme yaparken resim çekmediğim için bir zamanlar internetten bulduğum resimleri yükledim.zaten bu resimlerden yardım alarak işlemi yapmıştım.
aşağıdaki resimde cd bölümünün soketi ve kablo bağlantılarının yeri belli.

buradada daha yakın çekim var.slikondan pek belli olmasada.1-2-3 nolu ayaklara bağlanıyor 1 şase 2 L in 3 R in yeteri boyutta 3 kablolu ve koaksiyal kablo kullanın kablonun diğer ucunada stereo jak bağlayın.

yaptığımız ve bağladığımız kablonun ucuna mp3 bağlandığında teybin cd bölümüne boş bir cd koyun cd ekranında error yazısı çıkıcak ama diğer taraftanda mp3 cihazınızın sesi hoparlörlerden verilmiş olacak.volüm kontrolü yapabilirsiniz.ama kullandığınız kablo çok ama çok kaliteli olmak zorunda yoksa cızırtı yapıyor.

aşağıdaki linkte tüm resimler mevcut.isteyen goggleden çeviri yaparakta bakabilir.sonuç veren bir işlem denenmiştir.
http://www.instructables.com/id/Corolla-2007-ipod-radio-aux-input-hack/
gökhan bey bu siteyi aslında ilk bulanlardan biriside sizsiniz ... :D
toyota'sız adam

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Temmuz 17, 2009, 23:52:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #81 : Temmuz 17, 2009, 23:57:28 »
şaban bey bendede 2000 model toyota var ve yol bilgisayarındaki tuşlar çalışmıyor.Yol bilgisayarı ekran ışığı yanmıştı elektrikçide ampülü değiştirdiler fakat yerine takmadan açık vaziyette deneyelim dediler ekran ve ana karttı birbirine bağlayan film yerinden oynadı ve ekrandaki yol bilgisayarı ile ilgili bölüm yok oldu görünmüyor sadece üste saat ve hava sıcaklığını gösteren bölüm görünüyor. Yalnız yol bilgisayarı üzerindeki hiç bir tuş görev yapmıyor.Saati ancak saat 01:00 de aküyü çıkarıp takarsam saat 1:00 de başladığı için ayarlanabiliyor.Samsunda elektronikçilere baktırdım çok bacaklı taban entegresi arızalı dediler.Bu tamir edilebilirmi.

sistem kontrol entekresi arızalanmış bence.o entekreyide ancak ve ancak yurt dışından araştırıp getirtmek gerekli.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #82 : Temmuz 18, 2009, 00:04:37 »
Estağfirullah ne özürü Şaban bey.Ben en başta kendimi daha sonra da tüm toyotacıları X carlink gibi kazıkcılardan kutarmak için çare arıyorum.Sizinde katkınızla inşallah bunu başarıcaz. Bu da W588914 teybin CD chager girişinin şeması

Belki yadımı olur
cd changer girişine müdahele yapılamaz .çünki o soketin aktif olabilmesi için cd changer den devre ile sinyal aracılığıyla aktif oluyor.xcarlink o devreyi yapmış çalışmasının nedeni bu ve o devrenin TR versiyonunu yapmak zaman ve boş vakit işi oda bende yok.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #83 : Temmuz 18, 2009, 00:09:40 »
Merhaba şaban bey
Ben 2008 yılında 2001 vvt-i corolla aldım. Araba kullanırlen en büyük keyif (hepimizin olduğu gibi) müzik dinlemek aracı aldım radyo dinliyeyim dedim. Teyp i açtım radyoda cızırtıdan başka birşey yok araştırdım raydo tüneri arızalanmış ve tüneri entegeli olduğun için ypılamıyor. Birgün servise gittim servistede birtane benim teyp ten vardı sordum biz bunu istanbula servise gönderiyoruz dedi neyse uzun araştırmalarım sonucu teyp in yapıldığı elektronikçiyi buldum. Bana teyp in radyo tünerinin değişeceğini ve bana malayeti tam olarak hatırlamıyorum ama 125€ idi artı masraflar. Arkadaşım bana xcarlink cihazını önerdi kendiside almayı düşünüyordu neyse yurt dışından çinden getirttik. Arkadaşımın aracı 2003 model corolla o çalıştırdı ama benim araçta malesef yine hüsran yine araştırmalarım sonucu xcarlink in servislerini araştırdım. Ankara, Eskişehir, Bursa, İstanbul ama malasef olumlu yani elle tutulur bir yanıt alamadım. Yani xcarlik halimde sona erdi ve bende xcarlink imi sattım. Yani anlıyacağınız radyosuzum ve kaset çalar ile idare ediyorum. Aracımın orjinalinin bozulmasını istemediğim için bu şekilde devam ediyorum. Bana radyo ve aux girişi için bir yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Boluda oturuyorum.

getirttiğiniz xcarlink 2002-2007 corollalar içindir.sizin aracınızın teybi ve cd changer girişi farklı o sebepten sizde çalışmaz.yani yanlış xcarlink getirmişsiniz.sizin araca uygun olanıda var sanırım.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Temmuz 18, 2009, 10:20:50 »
arkadaşlar bizim teypler için bulduğum servis kitapçıkları

58300 kodlu kasetli olan model  

http://www.filedropper.com/0208ts7171lsmall

58816 kodlu cdli olan model

http://www.filedropper.com/cq-ts7471acdplayernew

bir de 2002 model yarisler için var detayını bilmiyorum
http://www.filedropper.com/cq-ms0270aradiowithcdplayeryarisverso2002

umarım işinize yarar.

2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #85 : Temmuz 18, 2009, 11:14:37 »
arkadaşlar bizim teypler için bulduğum servis kitapçıkları

58300 kodlu kasetli olan model  

http://www.filedropper.com/0208ts7171lsmall

58816 kodlu cdli olan model

http://www.filedropper.com/cq-ts7471acdplayernew

bir de 2002 model yarisler için var detayını bilmiyorum
http://www.filedropper.com/cq-ms0270aradiowithcdplayeryarisverso2002

umarım işinize yarar.

Allah sizden razı olsun Murat bey.Tam da aradığım şeyi bulmuşsıunuz.Bu 58816 model ile bizim 2005 corollalardaki W58814 model teyp aynı. Bu gün teybimi tekrar söküp elektronik devrenin resmini çekecem.Foruma eklerim bakalım burdan bir şey çıkacak mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #86 : Temmuz 18, 2009, 11:22:20 »
getirttiğiniz xcarlink 2002-2007 corollalar içindir.sizin aracınızın teybi ve cd changer girişi farklı o sebepten sizde çalışmaz.yani yanlış xcarlink getirmişsiniz.sizin araca uygun olanıda var sanırım.

Hayır soket girişleri aynı idi. Yani 2001 - 2004 model arası olması lazım soketleri aynı.
Cd Changer görmedi. Olsaydı çok süper olcaktı. Benim teyp için bilgi alabilirmiyim ne önerirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #87 : Temmuz 18, 2009, 11:26:46 »
gökhan bey istediğiniz resimleri geçte olsa buldum.bu işlemi denedim ve çalışıyor.ama deneme yaparken resim çekmediğim için bir zamanlar internetten bulduğum resimleri yükledim.zaten bu resimlerden yardım alarak işlemi yapmıştım.
aşağıdaki resimde cd bölümünün soketi ve kablo bağlantılarının yeri belli.

buradada daha yakın çekim var.slikondan pek belli olmasada.1-2-3 nolu ayaklara bağlanıyor 1 şase 2 L in 3 R in yeteri boyutta 3 kablolu ve koaksiyal kablo kullanın kablonun diğer ucunada stereo jak bağlayın.

yaptığımız ve bağladığımız kablonun ucuna mp3 bağlandığında teybin cd bölümüne boş bir cd koyun cd ekranında error yazısı çıkıcak ama diğer taraftanda mp3 cihazınızın sesi hoparlörlerden verilmiş olacak.volüm kontrolü yapabilirsiniz.ama kullandığınız kablo çok ama çok kaliteli olmak zorunda yoksa cızırtı yapıyor.

aşağıdaki linkte tüm resimler mevcut.isteyen goggleden çeviri yaparakta bakabilir.sonuç veren bir işlem denenmiştir.
http://www.instructables.com/id/Corolla-2007-ipod-radio-aux-input-hack/
gökhan bey bu siteyi aslında ilk bulanlardan biriside sizsiniz ... :D

Şaban bey ben bu işlemi denedim. Ve kesinlikle çalışmadı.Bu sitedeki teybin elektronik karttaki elemanlarının yerleşimi ile bizim 2005 corollanın W58814 teybinin elektronik karttaki elemanlarının yerleşimi çok farklı.Sadece CD okuyucudan gelen film şeklindeki kablo benzerlik gösteriyor.Aynı denilen şekilde 1.2.3 nolu pinlere lehimleme yaptım . Ama olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Temmuz 18, 2009, 12:03:24 »
bir arkadaş aracındaki (2003-2004 makyajsız kasa) kaset çaları internetten satın aldığı cd çalar ile değiştirmek istemiş. yanılmıyorsam 2006 dan sonraki (yanlışım varsa düzeltin) kasaların cd çalar farklıymış. ön görüntü aynı fakat, arka soketler daha küçükmüş. dolayısı ile eleman soketlerin bağlantılarını bulup kendi büyük soketini küçük soketlere uyarlamaya çalışmış. ama çalışmamış. anlaşılan teybin de içi farklı. eleman içeriden bazı bağlantıları bularak cd çaları çalıştırmayı becermiş fakat siz siz olun kendi kasanızın cd çalarını alın diyordu.

aşağıdaki resim konnektörlerin modellere göre değişimi

TS7170 için pinlerin açılımı

58300 için pinlerin açılımı
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #89 : Temmuz 18, 2009, 13:24:59 »
bir arkadaş aracındaki (2003-2004 makyajsız kasa) kaset çaları internetten satın aldığı cd çalar ile değiştirmek istemiş. yanılmıyorsam 2006 dan sonraki (yanlışım varsa düzeltin) kasaların cd çalar farklıymış. ön görüntü aynı fakat, arka soketler daha küçükmüş. dolayısı ile eleman soketlerin bağlantılarını bulup kendi büyük soketini küçük soketlere uyarlamaya çalışmış. ama çalışmamış. anlaşılan teybin de içi farklı. eleman içeriden bazı bağlantıları bularak cd çaları çalıştırmayı becermiş fakat siz siz olun kendi kasanızın cd çalarını alın diyordu.

aşağıdaki resim konnektörlerin modellere göre değişimi

Arkadaşlar Murat beyin bahsettiği teyp http://www.instructables.com/id/Corolla-2007-ipod-radio-aux-input-hack/ bu sitedeki teybi aynısı.Sitedeki adam 2007 corolla diyor ama bizim corolla ile alakası yok teybin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Temmuz 18, 2009, 13:33:14 »
gökhan, internetten almış derken türkiye'deki bir toyotadan çıkma olduğunu söylemeyi unuttum. yani cd çalar bizim kasanın 2006-2007 modelleri. teyp herşeyiyle aynı (ebat olarak)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #91 : Temmuz 20, 2009, 21:41:06 »
Şaban bey ben bu işlemi denedim. Ve kesinlikle çalışmadı.Bu sitedeki teybin elektronik karttaki elemanlarının yerleşimi ile bizim 2005 corollanın W58814 teybinin elektronik karttaki elemanlarının yerleşimi çok farklı.Sadece CD okuyucudan gelen film şeklindeki kablo benzerlik gösteriyor.Aynı denilen şekilde 1.2.3 nolu pinlere lehimleme yaptım . Ama olmadı.
ben denedim ve çalıştırdım eminimki bir yerde bişeyleri atlamış olmalısınız gökhan bey.örneğin boş bir cd koydunuzmu teybe?
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #92 : Nisan 24, 2010, 13:11:02 »
Şaban Bey merhaba 2004 model toyata avensis aracımın yol bilgisayarı ekranı gelip gidiyor sanki temassızlık varmış gibi bir durum yaratıyor yaptığım araştırmalar sonunda içinde bulunan entegreden kaynaklandığı söylendi sizce doğrumudur ve siz bu durumla ilgili bana yardımcı olabilirmisiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • trafikte eğitim şarttttttttttttttt
  • Araç: Auris
« Yanıtla #93 : Mayıs 20, 2010, 12:26:26 »
şaban hocam ben bu xcarlink uygulamasını anlamadım. track çalar teybi mp3 çalarmı yapıyor? bir de teypten şarkı seçimi yapılabiliyormu?
teşekkür ederim.
carpe diem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #94 : Mayıs 25, 2010, 08:48:40 »
merhaba.
şaban beyin yerini adresini telefonunu bilen varmı acaba.
kendisi ile irtibat kuramadım da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #95 : Haziran 01, 2010, 22:00:00 »
Şaban Bey,

Sizi biraz geç farkettim. 2003 Corolla CD çaların LCD display'indeki yazılar gitmişti. İzmit sanayisinde bir usta LCD display'i 250TL'ye değiştirdi ve düzeldi, bu rakam nasıldır sizce !

Selam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #96 : Haziran 02, 2010, 09:12:35 »
şaban bey kayıplarda, anlaşolan foruma ugramıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Yeni Toyotacı:D
« Yanıtla #97 : Haziran 04, 2010, 13:13:47 »
özgür bey malesef teyp değiştiği zaman yol bilgisayarı ekranını  göremezsiniz.çünki yol bilgisayarının data devresi teybin içinde. kısaca göremezsin görmende münkün değil.

Bende aynı sorundan müzdariptim servise gittim bana yol bilgisayarınız bozuk değişmesi lazım dediler. Peki dedim ne kadar 1800 tl dediler. Ama alakası yokmuş meğersem teybin yerine başka cd dvd çalar taktırmıştık ondanmış demekki. Acaba yenisi ile değiştirtseydim yine çalışmayınca ne diyeceklerdi merak ettim şimdi?:D
Peki saat ayarını nasıl yapabilirim o ekranın?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 123000
  • Model Yılı: '03
« Yanıtla #98 : Temmuz 28, 2010, 15:53:55 »
Şaban bey iyi günler. 2003 corolamın teyp ekranı okunmuyor. (Kışın soğuk havalarda ilk çalıştığında biraz okunuyor.) 2. el aldım sanırım güneştenmı etkinledi. Tamiri mümkkün mü? Kaça malolur. Birde radoyada iken 1-2-3 tuşlarına radyo kayıtı yapamıyor. Tamamen felç bu üç tuş. Sebebi ne olabilir.?   Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 Corolla Sol Hb
« Yanıtla #99 : Ağustos 01, 2010, 21:44:50 »
merhaba  şaban bey.benim aracın teybindeki göstergede yazılar silik ve yazılar üzerinden yukarıdan aşağı doğru siyah çizgiler iniyor.bu arızanın tamiratı mümkünmüdür???yapabilirmisiniz???
2003 Corolla Sol Hb