0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar öncelikle @Ufuk Sönmez (16363) beye bizzat arayıp geçmiş olsun dileklerini ilettiği için ve hemen msj yazarak durumumuzu soran @Tokay Ceritoğlu (40552) abime sonsuz teşekkür ederim,Elhamdülillah ailemde can kaybı yok,binamızda 2 yerinde (duvarda)küçük kılcal çatlak haricinde hiçbir sıkıntı yok sadece depremin etkisiyle kırılan dökülen eşya zahiyatı var,çevremizdeki binalar çok kötü hasar almışlar,yıkılan bina sayısı çok fazla,deprem aynı anda bir çok il'i vurduğu için kurtarma ekipleri de çaresiz bizde kendi imkanlarımızla hayatta kalmaya çalışıyoruz,artçı sarsıntılar olduğu için ve kritik 72 saat dolmadığı için evlere giremiyoruz dışarıda arabanın içindeyiz,havanında soğuk olması ayrıca işleri zorlaştırıyor,fırınlar kapalı ekmek yok,, elektrik olmamadığı için ATM ler çalışmıyor,pos cihazları çekim yapmıyor,dahada kötüsü haberleşme sorunu var,petrollerde yakıt sıkıntısı oluşuyor benzin bulunmuyor motorin ve lpg var ama benzin yok ve aşırı yoğunluk var yakıt alabilmek için 3 saat bekledim,insanlar perişan durumda çok kötü bir 60 saniye yaşadık ALLAH cc kimseye yaşatmasın,ben iş yerinde yaklandım bölgemizdeki 1997 depreminde yaşamış biri olarak böylesini ne yaşadık ne gördük,bina fore kazık üzerine çelik konstrüksiyon olduğu için şiddeti çok daha fazlaydı resmen beşik gibi salandık bir yerlerden tutunarak sabit durmaya çalıştık ama ne mümkün koca koca cihazları oyancak gibi savurdu,işin kötü tarafı yeni sıfır binalar bile çatır çatır dağıldı eski 25 yıllık binalarda tık yok,yıkılan binalar ya çok eski 35 , 40 yıllık binalar yada daha yeni en fazla 5 yaşındaki binalar,yeni binaların yıkılması yada yapısal hasar alması denetim eksikliği nin olduğunu gösteriyor,gözü doymazların yüzünden insanların hayatları son buldu,#Deprem gerçeği var unutmayalım unutturmayalım,bir kez daha anladık ki çok katlı binalar doğru teknikle yapılmadığı ve düzenli denetim sağlanmadığı zaman çok tehlikeli oluyorlar,hemen yanı başımdaki tek katlı gece konduda tık yok,hâlâ ev sahipleri oturmaya devam ediyor,bildiğiniz yığma bina ağır pireket ile yapılmış herhangi bir yerinde kolon dahi olmayan 2 odalı bir yapı.#deprem gerçeği,#müstakil candır.
Depremde zarar görenlere yardımda bulunmak isteyenler; aşağıdaki hesap numaralarına bağışlarını gönderebilirler.“06 Şubat 2023 Depremi Yardım Kampanyası” Hesap bilgileriAlıcı: Türk Eğitim DerneğiVakıfbank Kolej ŞubesiIban No: TR130001500158007319562090T. İş bankası Ankara Ticari ŞubesiIban No: TR07 0006 4000 0014 3950 0212 23Denizbank Tunalı Hilmi ŞubesiTL / TR11 0013 4000 0020 0620 8001 05EUR / TR38 0013 4000 0020 0620 8001 04USD / TR81 0013 4000 0020 0620 8001 06Kredi kartı bağış formu :https://app.sipay.com.tr/dplLink/s14ny7ckAyni yardım için; Türkiye’nin her yanında bulunan TED Kurumlarındaki yetkililere acil ihtiyaç olarak istenilen battaniye, termal battaniye, cep sobası, giysi, çocuk bezi, hijyenik ped malzemelerini bırakabilirsiniz.TED Okulları Adres Bilgileri :https://www.ted.org.tr/ted-okullari/TED Mezunları Dernekleri Adres Bilgileri :www.tedfed.orgTED Temsilcilikleri:İstanbul: Gayrettepe, Vefabey Sokak no 16 kat 5 daire 9/10, 34349 Beşiktaş/İstanbulKayseri: Sahabiye Mh. Ahmetpaşa Cd. Meydan Iş hanNo:9-201 Kocasinan Kayseriİzmir: Konak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi Aksoy İşhanı No:185 Kat:4/401 Alsancak, 35220 İzmirAdana: Çınarlı Mahallesi 61022 Sokak Sapmaz İş Merkezi B Blok 2/2/202 Seyhan/ Adana
Hepinize çok teşekkür ederim hâlâ artçı sarsıntılar küçük boyutlarda 3 , 5 saniyelik dalgalar halinde ara ara oluyor ama çok şükür şiddeti düşmeye başladı ilk gün 4,7 , 4.5 , 4.2 di 2. Gün 2.7 , ve 2.2 ye kadar düştü ama hâlâ eve geçemiyoruz pisikolojik olarak tedirginiz elektrik gelmesiyle yaşam kalitesi bir tık arttı en azından daha iyi haberleşiyoruz,telefonlar daha hızlı şarj oluyor,hava durumu olarak bugün daha iyi hava açık yağmur yok ama hâlâ yaşadığımız mahallede bir çadır vs tahsis edilmedi,yardım tırlarının geldiği söyleniyor ama daha bişey gelmedi ihtiyaç sahipleri çok fazla evi zarar görenler üzerine giyecek kıyafeti bile yok,tek kat kıyafet ile kaldılar,bizler kısa süreliğine eve girip ihtiyaçlarımızı alıp çıkıyoruz ama insanlar çok kötü durumda.
Hepimize geçmiş olsun. Malatya’da çok kötü sallandık. Hele ki ikinci deprem yerle bir etti. Ayaktaki binalar da oturulur hal kalmamış. Can kaybımız yok ailemizde en azında. Mal bir şekilde geri gelir. Dün gece Aksaray'a zar zor gelebildik. Akaryakıt yoktu. Hatta yardım tırları yakıt olmadığı için geri dönemediğini dahi gördük. Bir tarafta kar ve kış, bir taraftan da deprem. Dün yolda birçok yardım tırı ve kamyonu gördük. Yardım veren herkese,devlete ve diğer devletlere sonsuz teşekkürler. Mesaj Birleştirildi: [time]Şubat 09, 2023, 16:43:16[/time]https://www.google.com/amp/s/www.dunya.com/amp/video-galeri/gundem/malatyadaki-yeni-konutlar-yerle-bir-oldu-o-anlar-saniye-saniye-kaydedildi-video-685157Bu videodaki site, evimin 150 metre üstündeydi. Malatya Yeşilyurt Bostanbaşı Mah.Mesaj Birleştirildi: [time]Şubat 09, 2023, 16:44:43[/time]2.850.000 liralık mezar. Yazıklar olsun ne diyeyim. Güncel satış fiyatı buydu.Mesaj Birleştirildi: Şubat 09, 2023, 16:47:28//www.youtube.com/watch?v=qMBYAgy-EdY