Gönderen Konu: 06şubat 2023 10 ilde büyük deprem  (Okunma sayısı 4671 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
Ynt: 06şubat 2023 10 ilde büyük deprem
« Yanıtla #20 : Şubat 09, 2023, 18:52:29 »
çok geçmiş olsun. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah.
Çok çok teşekkür Erhan Be
O

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 09, 2023, 18:52:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 10, 2023, 09:26:19 »
Herkese çok geçmiş olsun, benimde ailem Malatya'daydı, çok şükür eş dost akrabalarımızdan bildiğim bir kaybımız yok. Maddi kayıplar yerine gelecektir inşallah.

Rabbim vefat edenlere rahmet eylesin, kalanlara sabır güç kuvvet nasip eylesin.

2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 10, 2023, 10:19:35 »
 Amin,Malatya'dan Kutay Asilbey'den haber alamadık herhalde,ilk gün nasılsınız ? ne durumdasınız diye mesaj yazdım,halen cevap yok !
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 11, 2023, 13:11:46 »
Amin,Malatya'dan Kutay Asilbey'den haber alamadık herhalde,ilk gün nasılsınız ? ne durumdasınız diye mesaj yazdım,halen cevap yok !

Kendisinin telefonu falan var mı, hiç haber yok mu acaba? Belki foruma kayıt okurken telefon bilgisi vermiştir

@Ümit ŞAHANTİMOR  (39478) bir şey merak ediyorum. Binaları ikiye ayırırsak, 2000 sonrası ve öncesi şeklinde değerlendirirsek, yıkılan yeni bina/eski bina oranı nedir? Mesela 1 yeni bina yıkılmışsa 3000 eski bina yıkıldı diyebilir miyiz?

Yıkım derken göçük anlamında diyorum. Hafif yatmış, içindekiler depremde binadan çıkabilmiş binaları saymıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 11, 2023, 16:48:23 »
Kendisinin telefonu falan var mı, hiç haber yok mu acaba? Belki foruma kayıt okurken telefon bilgisi vermiştir

@Ümit ŞAHANTİMOR  (39478) bir şey merak ediyorum. Binaları ikiye ayırırsak, 2000 sonrası ve öncesi şeklinde değerlendirirsek, yıkılan yeni bina/eski bina oranı nedir? Mesela 1 yeni bina yıkılmışsa 3000 eski bina yıkıldı diyebilir miyiz?

Yıkım derken göçük anlamında diyorum. Hafif yatmış, içindekiler depremde binadan çıkabilmiş binaları saymıyorum.
Kutay beyi bende merak ediyorum ama ses sade yok, İnşallah ailesi ve kendisi sağdır internet vs olmadığı için ulaşım sağlanmıyordur,
Yıkılan binalarda 2 yıllık bina bile var,buna ters olarak 30 yıllık binalarda çatlak bile olmadan ayakta duranlar var,bizim bina 14 yıllık maşallah çizik bile yok ama karşımızdaki bina 5 yıllık bütün duvarlar patlamış,yani eski şu kadar yeni bu kadar demek çok zor,3 yıllık rezidans yerle bir oldu yıkıldı,zaten Hatay (Antakya) merkez komple yerle bir oldu.
Fotodaki yıkılan bina 15 yıllık sözde en sağlam binaydı.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 11, 2023, 18:48:15
Belki tem oto da TLF numarası olabilir,parça almışlığı yada sormuşluğu vardır illaki.
@Ufuk Sönmez (16363) bey sizde numarası varsa ya siz arayın yada bize verirseniz arayalım.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 11, 2023, 23:45:49 »
Belki tem oto da TLF numarası olabilir,parça almışlığı yada sormuşluğu vardır illaki.
@Ufuk Sönmez (16363) bey sizde numarası varsa ya siz arayın yada bize verirseniz arayalım.

Ben bizde kaydı olan ve adresi deprem bölgesinde bulunan herkesi tek tek aradım veya mesaj attım, Kutay bey ile ilgili mesajı görünce kayıtları tekrar kontrol ettim ancak bizde kaydı olmadığından iletişim bilgisine ulaşamadım, umarım sağ ve salimdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 12, 2023, 04:38:07 »
Öncelikle Depremzede illerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ayrıca herkese sabırlar diliyorum. 6 gün geçen süreç içerisinde hiç bir şekilde televizyondan takip etmedim. Bir kez daha kanıtladı çünkü televizyonların gerçek olmadığını. Tespit ettiğim çok fazla olumsuz durumlar var en büyük olumsuz ise " YARDIM KAMPANYALARI " Evet bu düşünce faaliyet çok güzel çok duygulandırdı fakat iş düzenden çıktı artık.
Sosyal medyada her fenomen olan her onune gelen tır yolladı. Özellikle Adıyaman'da farkettim  haddinden fazla yardım tiri gitmiş ki resmen sokaklarda 2 3 tır dolusu daha icilmemis sular çöplere atılmış yol kenarında terk edilmiş kıyafetler de aynı şekilde o kadar çok yığılma ve haddinden fazla gelen var ki şehir resmen çöplük olmuş. Başından beri düzgün bir şekilde koordine edilmediğine inanıyorum.
Yapılması gereken aslında basitti devletin belirlediği noktalara çadırlar kurulacaktı ilk baştan Kızılay tarafından ve sağlık çalışmaları yapılacaktı. AFAD , AKUT ise arama kurtarma yapacaktı. Gıda,tekstil,temizlik ihtiyaçları için ise devlet tarafından yapılacaktı Defacto,Lc waikiki gibi firmalar ile koordineli çalışarak şuan her önüne gelen tır yolladığı için çevre illerden gelen ambulans itfaiye ve is makineleri bölgeye gitmekte çok zorlanıyor.
Bana göre bu konuda sınıfta kalındı.  Alttaki görsellerde görüyorsunuz bu küçük kısmı sular yollara atılmış yazık günah...

Yagmacilar ise ayrı bir boyut....

AFAD Kıyafeti giyip 6 Tırı kendi çiftliğine boşaltan mi dersin...
Eskiyalik edip tiri soyanlar mi dersin...
Emniyet güçleri ve milli savunma bakanligi başından koordineli çalışması lazım di ilk günden beri....
Artık o kadar çok yardım gidiyor ki tir şoförleri bosaltamiyor aracını ve gelişi güzel etrafa atıyorlar yardım eşyalarını şehir adeta çöplüğe dönmüş...
Sosyal medya fenomenleri yine aralarında tartisir prim yapıyorsun vs. Vs. Gibi....
Doğal afet felaketinden daha çok farklı yerlere geldi inanın....
Sosyal medya üzerinden takip edenler bunu çok iyi bilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 12, 2023, 11:43:57 »
Kutay Asilbey'in telefon numarasını bulamadığım için tekrar mesaj yazdım ,ona da yanıt yok.Foruma üye olanlar keşke yaşadıkları yerleri,telefon numaralarını ve çok özel olmayan bilgilerini yazmış olsalardı..Anıl Akça bey durumu özetlemiş tam da olduğu gibi; yaşlı ve deneyimli bir vatandaş olarak işin bu şekilde gelişeceğini tahmin ediyorduk,keşke yanılsaydık..İktisada giriş kitabında en iyi organizasyonu askerlerin yaptığı örnek verilir,böyle felaketlerde asker yasanın kendine verdiği yetki ile 1 saat içinde organize oluyor ve işe hemen başlıyordu,tarif edildiği şekilde herkes ne yapacağını biliyor ve uyguluyor,keşmekeş olmuyordu,zaten tüm dünyada da uygulanan şekil budur,televizyon programlarında bunun adının mgk  tarafından yetkilendirilen emasya protokolu ile yürütüleceği anlatılıyordu,yapılan değişiklikler sonucu geç kalmalar yaşandı,yapılan yardımlar tam anlamıyla yerine ulaşamadı,yağmalar oldu vs vs..şimdi deprem bilimcilerin anlatımına göre Bingöl bölgesi,İzmir ve İstanbul depremi önümüzde duruyor,şapkamızı önümüze koymalıyız ek tedbir,protokol vs alınmalı,zenginliğin toplandığı İstanbul ve Ege İzmir bölgesi tüm Anadolu'ya bakar ama fakir Anadolu buralardaki yıkıma nasıl destek olacak? Atatürk Cumhuriyeti kurduğunda Alman Jeolog çağırıyor ve depremle ilgili rapor istiyor,Alman Jeologun söylediği şu:'Ben İzmit'te 2 katlı istasyon binasına izin vermem' biz ne yaptık? zenginliğimiz Marmara ve Ege'de,harita belli artık sanayi yatırımlarını Ankara merkez olacak şekilde sağına ve soluna ve de Mersin Anamur gibi güney ucuna 2.ci 3.cü derece deprem kuşağına yatırımların ve yoğun nüfusun kaydırılması mantıklı olur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Şubat 12, 2023, 23:32:06 »
Abi para geldiği için hiç kimse buna dur demedi,yapı denetimler gelişi güzel bazen hiç bakılmadan imzalanmışki bu durumu yaşadık,hiç ev yapılmayacak yerlere rampanın başına 15 , 20 kat müsadeleri veriliyor her depremden sonra yazıyoruz çiziyoruz ama nafile,yine hoca bildiğini okuyor,güvenlik için yapılar çok fazla denetlenmeli inşaat mühendisi günlük gelip gelmediği elektronik ortamda denetlenmeli,normalden fazla demir ve en aşağı C35 sınıfı beton kullanılmalı eğer çok yüksek bina yapılması mecburiyse kesinlikle C50 olmalı,zemin etüdü en iyi şekilde yapılmalı sert zemin bulunamıyorsa kesinlikle bina izni verilmemeli,yıkılan binalar sanki toz halini almış,hiç çimento koyulmamış gibi,yeni olupta yıkılan binalar da betonu sağlam ama zemin etüdü yapılmamış sert zemin bulunmamış yerlerdeki binalar yaprak gibi savruldu,yazılacak çok kelime var ama ne kadar yazsamda değişen olmuyor.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 13, 2023, 09:07:01 »
Ben bizde kaydı olan ve adresi deprem bölgesinde bulunan herkesi tek tek aradım veya mesaj attım, Kutay bey ile ilgili mesajı görünce kayıtları tekrar kontrol ettim ancak bizde kaydı olmadığından iletişim bilgisine ulaşamadım, umarım sağ ve salimdir.

Avukat Ali Beyaz Bey vardı. Hatayda yaşıyordu sanırsam. Kendisine de ulaşabildiniz mi acaba Ufuk Bey? Hatay Barosunun sitesini kontrol ettiğimde henüz kayıplarla ilgili bir taziye mesajı olmamış ama benim Hatay Barosuna bağlı olup vefat eden iki tanıdığım var maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 13, 2023, 09:36:13 »
Avukat Ali Beyaz Bey vardı. Hatayda yaşıyordu sanırsam. Kendisine de ulaşabildiniz mi acaba Ufuk Bey? Hatay Barosunun sitesini kontrol ettiğimde henüz kayıplarla ilgili bir taziye mesajı olmamış ama benim Hatay Barosuna bağlı olup vefat eden iki tanıdığım var maalesef.

Bizde kaydı yok ancak siz yazınca telefon numarasına ulaştım ve görüştüm, kendisi ve ailesinin iyi olduğunu, evlerinde çatlak dahi olmadığını söyledi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 14, 2023, 10:12:17 »
Herkese cümleten selamun  aleyküm. Devletimize ve milletimize geçmiş olsun, Rabbim devletimize ve milletimize zeval vermesin. Deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır diliyorum. Deprem şehidi yakınlarım olduğu İçin ancak dönebildim. Merak edip soranlardan Allah razı olsun. Rabbim  milletimize ve devletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.  Türk milletinin merhamet, yardımlaşma ve birlikteliğini bir daha gördük. Eminim ki en kısa sürede eskisinden daha güçlü şekilde ayağa kalkacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 14, 2023, 12:36:13 »
Herkese cümleten selamun  aleyküm. Devletimize ve milletimize geçmiş olsun, Rabbim devletimize ve milletimize zeval vermesin. Deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır diliyorum. Deprem şehidi yakınlarım olduğu İçin ancak dönebildim. Merak edip soranlardan Allah razı olsun. Rabbim  milletimize ve devletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.  Türk milletinin merhamet, yardımlaşma ve birlikteliğini bir daha gördük. Eminim ki en kısa sürede eskisinden daha güçlü şekilde ayağa kalkacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun.
Başınız sağolsun. Allah mekanlarını cennet eylesin inşallah.  Sizlere de sabır versin. Ayrıca size ve ailenize de geçmiş olsun. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 14, 2023, 12:42:50 »
Hepimize büyük geçmiş olsun. Ölenlere Allah rahmet eylesin kalanlara Allah sabırlar versin. Bende Ceyhan'da ailemle birlikte yaşadım o bitmeyen bir küsür dakikayı ve şükür kurtulduk. Osmaniye'de yıkılan bir binada Sadece 1 aileden 5 kişiyi toprağa verdik insanın yüreği kaldırmıyor bu acıyı.bukadar kaybın ve yıkımın olması içimizi acıtıyor. Sözün bittiği yer varsa işte tam burası.🥲
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 14, 2023, 17:32:38 »
Herkese gecmis olsun.. ölenlere Allahtan rahmet diliyorum. Mekanlari cennet olsun insallah..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Şubat 15, 2023, 01:08:15 »
Hepimize büyük geçmiş olsun. Ölenlere Allah rahmet eylesin kalanlara Allah sabırlar versin. Bende Ceyhan'da ailemle birlikte yaşadım o bitmeyen bir küsür dakikayı ve şükür kurtulduk. Osmaniye'de yıkılan bir binada Sadece 1 aileden 5 kişiyi toprağa verdik insanın yüreği kaldırmıyor bu acıyı.bukadar kaybın ve yıkımın olması içimizi acıtıyor. Sözün bittiği yer varsa işte tam burası.🥲
Başınız sağolsun malesef memlekette liyakat sahibi insanlar iş başında olmayınca kaçınılmaz sonlar bitmiyor, elhamdülillah bizde hiçbir sıkıntı olmadı ama çok arkadaşımızı kaybettik,kasaptan,öğretmenden galericiden vs vs tüm mesleklerden müteahhit olursa ve insanda ALLAH cc korkusu olmazsa çok canlar yitiyor,denetleme mekanizması da yok denecek kadar az (kağıt üzerinde) olunca hâl böyle oluyor,yapı denetim denen kurum sadece kâğıt üzerinde işliyor,yapının yapım aşamasında denetlenmesi yok gibi bişey,zemin etüdü hak getire önüne gelen her yere binalar yapılmış yapıda kullanılan beton kalitesi çok düşük ayrıca yapım tekniği sadece kâğıt üzerinde kalmış çalışan işçilerin yeterlilik belgesi diye bişey aranmamış bile projede inşaat mühendisi imzası yeterli görülmüş vs vs daha yazacak çok kelam var ama ne sabır yetiyor nede zaman,ülkede inşaat sektörü başlı başına denetimden geçirilmeli,her önüne gelen müteahhit lik yapamamalı bu işin eğitimi aranmalı ve çok sıkı denetlenmeli,herşeyden önce yetişen nesillere insanlık aşılanmalı eğer dürüstlüğü aşılarsak herşey düzelecek.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 17, 2023, 20:41:35 »
Hala haber yok sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Şubat 19, 2023, 17:03:25 »
Hala haber yok sanırım
Malesef haber yok, Vefat ettiyse ALLAH cc rahmet eylesin yaralıysa şifa versin selamet versin.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 20, 2023, 10:23:11 »
Bursa Osmangazi ilçesinden bir görüntü. Nasıl imar izni alındı acaba. Taşıma kolonunu geçtik. Taban yokki
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 20, 2023, 11:38:38 »
Hala haber yok sanırım
Kutay asilbey isimli hesaptan mı bahsediyorsunuz? ikinci hesabından cevap yazmış çünkü:

Niye ikinci hesabı var? Gerçek ismi nedir? Ben de bilmiyorum :)

Kutay veya Mustafa bey, geçmiş olsun.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler