Gönderen Konu: 99-2002 corolla Tavsiye 4A-FE / VVT İ  (Okunma sayısı 20058 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
99-2002 corolla Tavsiye 4A-FE / VVT İ
« : Nisan 25, 2009, 23:53:49 »
Herkese selamlar  99-2002 model aralığında corolla almayı düşünüyorum. Ancak birkaç sorum olacak. 4A-FE motor mu VVT İ motor mu olmalı. Bu ikisi arasında kara veremiyorum. Bu araçları kullanan ve bilgisi olan  arkadaşalrımın tavsiye ve yorumlarını bekliyorum
İNANMADAN EVVEL TESPİT İLE BİR DENE
KENDİN TECRÜBE ETMEDEN BU TAMAM DEME

Toyota Club Türkiye

99-2002 corolla Tavsiye 4A-FE / VVT İ
« : Nisan 25, 2009, 23:53:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: 99-2002 corolla Tavsiye 4A-FE / VVT İ
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2009, 09:31:29 »
  Bence her ikiside çok iyi motorlar. Sadece erken dönem Vvt-i motorlarda bazı yağ problemleri duymuştum. Bunun dışında ekonomik ve seri motorlardır. 4a-fe ise tamamen kullanıcı odaklı ve gerekli bakımları yapıldığında çok dayanıklı motorlardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2009, 13:04:48 »
Hakan Bey teşekkür ederim  VVT İ  motor alırken nelere dikkat etmeliyim.Arabayı büyük ihtimal netten alacağım. yağ eksiltme problemi olduğunu nasıl anlarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #3 : Nisan 26, 2009, 20:13:41 »
  Bu tarz sorunu olan araçlardan servislere gidenler için gerekli düzeltmeler yapıldı diye biliyorum. Ayrıca bu yağ eksiltme kulağa geldiği kadar büyük bir sorun değil bildiğim kadarı ile o versiyonlarda ama yinede insanı huylandıran birşey tabiki.
 Bu sorunu bence en sağlıklı olarak aracı yetkisi serviste bir kontrole götürünce anlayabilirsiniz. Sanırım bu konuda size yardımcı olabilecek başka arkadaşlarda vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2009, 20:19:59 »
çok teşekkürler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Nisan 27, 2009, 02:43:08 »
Hakan Bey sahibinden de (ilan no:12615577 ) 96 xe var memleketimde değerlendirebilirmisiniz benim için. Pek bir bilgim yok bu modeller hakkında
fiyat ve özellikler uygun mudur ? Yada o paraya biraz daha ekleyip daha üst model bir araç mı almalıyım.
İlk arabam olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Nisan 27, 2009, 08:38:16 »
  Bence aracın kendine has durumu (modelin yanında) çok önemli. Burada da daha önce konusu geçmişti bence araçtan önce ilk aracın sahibi konusunda izlenim edinmeye çalışın.
 Size özel mesajdan da mesaj yolladım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2009, 08:38:43 »
bende vvti 2001 var ben tavsiye ederim arkadaşın dediği gibi bir sorunla karşılaşmadım(yaş yakma vs) aracı sıfır almıştık ve bakımlarını hiç aksatmadan 8 yıldır kullanıyoruz ağzı var dili yok aracın ben vvti tavsiye ederim diğer 101 kasalarında yakıt konusunda uzdugu biliniyor vvti oranla yakıtı fazla,tercih sana kalmış vvti yap sorunuda kalktısa aklından artık gerisini sen duşun
2001 vvt-i corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Nisan 27, 2009, 09:16:20 »
  Yakıt konusunda çok belirgin farklar yoktur, daha detaylı bir kıysalama yaparsak bence AE101 biraz daha sürücü odaklıdır kolay ulaşılabilir yedek parçaları, işçiliği ve anlaşılabilir olması ile. 4a-fe ile dikkatli kullanırsanız çok az yakıt tüketim değerlerine ulaşabilirsiniz (tabi aracın durumu, bakımları falan önemlidir) aynı şekilde vvt-i larda belli devir bandlarında az yakarlar. Ayrıca bence (tamamen kişisel görüşüm) iç dizayn olarak AE101 kasalar daha alımlı ve ergonomiktir. Sadece AE101 lerde 175 tabanlı lastikler bence araca ince gelmektedir yol tutuş ve frenaj açısından. Ayrıca satış adetleri açısından da AE101 çok farklı bir noktadadır. Sanırım onun yerini alacak kasa güncel Corolla olacaktır.
 Tabiki bunlar benim şahsi görüşlerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 27, 2009, 14:35:20 »
ilandaki aracın motoru 4A-FE değil. VVT-İ hiç değil. o araç 1,3 lt lik motora sahip. 1,3 değilde 1,6 öneririm.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Nisan 28, 2009, 02:51:24 »
Hepinize çok teşekkürler . Hakan Bey özelden cevap yazdım,umarım gönderebilmişimdir. Serkan Bey daha önceki yazılarınız okudum benzer konularda çok faydalı oldu.Yanılmıyorsam siz tek farlı kullanmıştınız.Şu an erzurumda köyde öğretmenim ilanda ki aracı memleketimde olduğu için düşünmüştüm .
Özgür Bey anladığım kadarıyla siz kesinlikle VVT İ  diyorsunuz. Arabalar dediğiniz gibi çok güzel.Hatta öğretmen arkadaşıma aynı araçtan bulduk alacaktık sahibi 8 yıldır biniyor yağını suyunu kaoyup binmiş hiç masraf etmemiş anahtar sürülmedi bir yerine diyor .zaten ozaman hayran kalmıştım o araçlara.
Birinde motor çok harika problemsiz 4A-FE  ancak kasa tipi olarak beğenilmedi diyorlar  tercih meselesi ; diğerinde  (yağ eksiltme sorunu olanlar  dışında) güzel motorlar kasaları tutuldu."Galericilerin demesi"
Gönlüm vvt i ,mantığım 4a-fe diyor. Sanki 4a fe daha oturaklı daha sağlam gibi duruyor altı daha alçak sanırım .vvt i ise daha agresif çekici ama ben biraz narinim der gibi (dışardan izlenimlerim hiç birini kullanmadım)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Nisan 28, 2009, 03:14:31 »
 Arkadaşlar yanlışlarımı düzeltiniz malümunuz tam bir acemi var karşınızda.Alacağım arabayı büyük ihtimal tayinim çıkarsa inşallah köy yolunda kullanacağım .
Serkan bey ve Özgür bey bu arabaları en iyi bilen kullananlar olarak sizlersiniz , görünümü bir kenara ayırırsak kullanım olarak hangisini almalıyız .Tavsiyeleriniz ve yorumlarınız umarım bu arabaları  almak isteyen çok kişiye rehber olacaktır.
 "Sağlam Sorun Sağlam Cevap Alın" demişler .ancak; yeterli bilgim olmadığı için net soru soramıyorum. 
Hakan Bey değerli yorumlarınızı esirgemeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #12 : Nisan 28, 2009, 08:23:21 »
2001 corolladan itibaren 2006 ya kadar vvti motor hiç bir ekstra işlem olmaksızın aynı motor kullanılarak satışa sunuldu,performans anlamında gerçektende doyurucu hızlanma sureci çok iyi tork konusundada doyurucu ne olursa olsun injeksiyon var,ae101 kasalar gerçekten çok tutulan bir kasa ama artık yavaş yavaş piyasada hızı duştu piyasa bazında bu fark ediliyor temiz ve yığranmamışını bulmak onemli olan nokta,ae101ler parça konusunda yan sanayi desteği yuksek olan kasalar ancak tc şartlarında yere yakınlık v.s gibi faktorler dezantaj oluyor ae 101lerden sonra çıkan corollalar biraz daha yuksek yerden tercih size kalmış olabildiğince yeni teknoloji arac almak bence daha verimli ama tercih sizin
2001 vvt-i corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 28, 2009, 08:25:21 »
Köy yolu stabilize ise Corolla tavsiye etmem. Ama yol düzgünse kesinlikle vvt-i tavsiye ederim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Nisan 28, 2009, 08:43:03 »
  Aynen Özgür beyin söylediği gibi tercih sizin Hakan bey. :) Bence her iki kasayıda alsanız sonradan sıkıntı yaşamazsınız, bence her ikiside içinize sinecek araçlardır.  Bizim vermeye çalışdığımız bilgiler abzı detaylardır. Ayrıca sonuçta ikinci el olarak alacağınız araçlarda ufak tefek noksanlıkların olması doğal ancak önemli olan başınızı ağrıtabilecek problemlerin olmamasıdır. Bunun için daha önce aracın kullanımı ve bakımı da önemlidir.
 1993-1998 arası üretimlerde (bunların 1993 ve 1994 modelleri Japon üretimdir) belli seriler yere çok az daha yakındır (sanırım 1995 modeller) diğerleri ise 10mm. civarı daha yüksektir ama bunu yüksek olarak algılamayın, yinede oldukça oturaklı araçlardır. 175 tabanlı orjinal lastikleri bence bu araçlara ince gelmektedir ve kaliteli 185 tabanlı lastikler hem sürüş performansını, hemde fren emniyetini arttırmaktadır. Bakımları özenle yapıldığında emin olun 1.000.000 Km. dahi yapabilirler.
 Bildiğim tek kronik sorunu (aslında kronik denemez, sadece ortalamanın üzerinde) devirdaim pompasıdır. Bunun dışında daha az olmak kaydı ile senkromeç sorunlarıda görülebilinir ama bunlar başka marka ya da modellere göre yinede çok az sayıda görülen sorunlardır.
 Bu araçlarda elektronik ya da mekanik problemler çıkarmak gerçekten zordur. :) Çünkü elektronik aksamıda tamamen sürücü odaklı olarak tasarlanmıştır ve en ufak sorunda servis istemez.
 1999 ve sonrası üretimler Türkiye için yerli üretimdir ve bunların erken dönem Vvt-i motora sahip olanlarında yağ yakma problemi görülmüştü ve hatırladığım kadarı ile bu sorundan garanti süresinde servislere başvuranların çoğunda motor değişmişti ya da müdahalelerle sorun düzelmişti. Sonraki üretimlerde bu problem yoktu. Bu araçlarda da emme manifolduna dikkat etmek lazım.
 Sonuçta öncelikle her iki model içinde aracı ve bakımlarını kontrol etmelisiniz (mesela takılmaya ihtiyaç duyulan kaliteli bir baskı balata seti bile büyük masraf çıkarabilir).
 Kontroller hem mekanik, hem kaporta, hemde iç döşemeler vs. bağlamında olmalı. Tabi donanım özellikleride artı olarak ele alınmalı ve bunlarda kontrol edilmeli.
 Bu arada 1993-1998 arası Corollalar arkada tam bağımsız süspansiyona sahiptir ve ondan sonraki yuvarlak farlılar ile onların makyajlı olanlarıda bildiğim kadarı ile aynı yürüyen aksamı kullanır. 2002 ve sonrası üretimler de arkada sabit aks vardır.
 Not: Hakan bey, özel mesajınızı almadım malesef. :)
 Her

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 28, 2009, 08:46:28 »
Bu arada 1993-1998 arası Corollalar arkada tam bağımsız süspansiyona sahiptir

tam değil yarı bağımsız ;)
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #16 : Nisan 28, 2009, 08:51:20 »
  Arkalar tam bağımsız ae1021 lerde Utku. Alttan tek salıncaklı ve bu salıncak bağlantıları enine çift kol ve boyuna tek kol ile amortisör ve helezon yaydan oluşmakta.
 2002 ve sonrası modeller yarı bağımsız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 28, 2009, 09:40:39 »
Benim makinede tek farlı çok memnunum lastikleride 185-65-14R taktım (aynı vvt-ı olduğu gibi ) çok rahat kullanıyorum sorunsuz ve sağlam kesinlikle tavsiye ederim
 Tam 3 yıl önce 12.750 almıştım ilk sahibinden Şu anda 13.000 e sat diye 3 arkadaş peşinden koşuyor ama maddi imkanlar yaz sonu diyor :)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Nisan 29, 2009, 00:31:22 »
Yorumlarınız ve verdiğiniz bilgiler için hepnize çok teşekkür ediyorum.Verdiğiniz bilgilere göre 2000-2002 arası VVT İ almak uygun olacak.
Ancak bu yıllar arasındaki (yeni kasalar hariç malum onların fiyatları biraz yüksek) araçlarda seçim yaparsak tercihimi hangi yönde kullanmalıyım?
Özgürbeyin dediği gibi "2001 corolladan itibaren 2006 ya kadar vvti motor hiç bir ekstra işlem olmaksızın aynı motor " 2001 modellere bakmak daha mı doğru olur?
2001 ve sonrakiler tiriger seti zincirli olduğunu duymuştum . Zincirli olması daha mı iyi  sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Birde bu yıllar arasındaki  1.4 terra-1.6 terra -1.6 terra sepecial -1.6 sol. modellerinin arsındaki farklar nelerdir?
Hangisi fiyat ve  özellik olarak uygundur.
( --- ABS olmazsa olmaz mıdır ?---)
Birde vvti alırken motor gücü olarak 1.4 ve 1.6 iki seçenek var hangisi daha mantıkldır?
"Nasip oursa aldığım arabaya uzun yıllar binmeyi düşünüyorum. "
Şimdiden ilginize teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 29, 2009, 00:48:55 »
Ben Turkiye'de ikinci el araba alacak olsam, gider 1996-1997 model 1.6 4A-FE motorlu bir Corolla alirim. Kedi gozluler korkuttu beni, gorunusu cok guzel, zaten yuvarlak farlilar gorunusten kaybedince Avrupa ve Guney Amerika icin bu kedi gozluleri dizayn etmisler.Ama mekanik olarak bu acigi kapatiyorlar yuvarlak farlilar. Secim sizin.Gorunus cok onemli degilse yuvarlak farli bir Corolla, gorunus ve mekanigin ikisi de onemli ise efsane kasa dedigimiz 1993-1997 Corolla (aile icin 1.6 motor uygun olur).

Bakimlari aksatilmadan yapilmis olmasina(kayitli bakimlar, faturalarla desteklenen), KM'sinin orijinal olmasina, kazaya karismamis olmasina dikkat edilmeli. 100bin KM. civarinda triger kayisi degisiyor, alacaginiz araba 100binin uzerindeyse degisimin yapilmis olmasina dikkat edin, yapilmadiysa 
pazarlikta bunu kullanin.

Ben 1994 model 1.8 7A-FE kullaniyorum, cok sukur memnunum.

Lastiklere gelince, benim orijinal lastikler 185-65-14, zamaninda iki secenek varmis, isteyen 175, isteyen 185 aliyormus...

Fe... :-)