0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
33 litre çok düşük normal bir araç için. Ancak aracınızın hybrid olduğu düşünülünce sanki normalmiş gibi geliyor. Ama her yerde 43 litre yazıyor. Bundan önceki yakıt alımlarınızda da aynı şekilde miydi?
Garip, ışık yanınca ortalama 10-13 litre kalması da imkansız gibi.Kendi aracımdan örnek vermek gerekirse, 55 litre deposu var. Geçenlerde yakıt düşük uyarısı aldığımda 96 km civarı menzil vardı daha. Menzil 60 km indiğinde yakıt aldım, 52 litre aldı.Bence rahat olun, toyotaların tamamı böyle sanki https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=60309.0
Merak ettim, ışık yanınca kaç km gitmiş oluyorsunuz, yani 30 litre ile ortalama kaç km gidiyorsunuz ;
Hocam 2019 Corolla Hybrid kullanıyorum. Katalogda yazan depo hacmi aynı, 43 litre. 50 km kala da ışık yanıyor. Işık yandıktan sonra da (veya ışık yanmadan ama menzil 55-60 kilometre kaldığında, ibre artık en dibe indiğinde) fulleyince 32-33 litre benzin alıyor. Hatta pompa atınca rakamı düzleyene kadar da 1 litre falan alıyordur. Yani verilerimiz tamamen aynı. O yüzden kendi ölçtüklerimi ve fikrimi söyleyeyim.Full depo ile menzil 750-760 kilometre gösteriyor. Işık yandığında ise 580-600 kilometre gitmiş oluyorum. Bu değerleri alırken, aracın gösterdiği ortalama tüketim 5.5L/100 km.Yani 32 litre ile 580 km gidiyorsam, ortalama da 5,5 litre yapıyor, hesap doğru, sağlamasını da yaptık. Araç da bize 50 kilometre daha götürürüm diyor. Aynı ortalama ile depoda 2,25 litre kaldı demektir, hadi 3 diyelim. depo 43, harcanan 32, kalan 3. 43-32-3 = Kalan 8 litre nerede?Tahminimce 7-8 litreyi yedeğe ayırıp hiçbir hesaplamaya katmıyor.
Abi bu değerleri nasıl yakalıyorsunuz anlamıyorum, gerçekten mükemmel değerler Benim aracım 1.2 benzinli motor. Bu zamana görebildiğim en düşük değer (aracın hesapladığı ortalama değer) 5.4 lt/100. Genelde 6/100 ile 7/100 arası gidip geliyor. Bahsettiğiniz 750-760 km menzil içinde aracın elektrik motoru ile gittiği süre de dahil değil mi ?
Pil için ısı çok önemli..Eğer hava çok soğuk ya da sıcak değilse dikkatli kullanımla 3 küsürlü rakamları yakalamak çok zor olmuyor. Hatta bildiğim güzergahta maslak-göktürk arası yaklaşık 40 km'lik yolda 2.2 litre ile gelmişliğim var Bu arada sizin de değerleriniz gayet bence.. Sonuçta qashqai cüsseli bir araç 5-6 litreler gayet makul..
Fehmi bey bence sizde milleti kıskandırmayın :)fazla söylerseniz arabanın kulağı duyar sonra,inadına fazla yakmaya başlamasın.
Değerleriniz gerçekten mükemmel. Allah nazardan saklasın. Yukarda sordum ama tam cevap alamadım. Tansu bey, örneğin aracınız 11.500 km lik şehir içi yolun ne kadarını elektrik motoru ile gitmiştir ? Malum şehir içi trafikte elektrikli motor ile gidebileceğiniz limitler mevcut.