0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hybrid assistant uygulaması var, videolarını paylaşıyorum. Orada şehir içinde yolculuk sonunda gidilen süre ve km’nin yüzde kaçında motorun kapalı olduğu yazıyor aslında. Genele vurursak Toplam yolculuk Süresi: %60-90Toplam Gidilen yol: %50-80Benzinli motor kapalı oluyor. İstanbul avrupa yakası trafiğindeyim.
Bir gün otoyolda yakıt almayı unuttum. Şu görüntü oluştu. Akabinde fulledim yavaş dolumda tabanca atınca 39,33lt aldı. İçinde birkaç litre daha var demekki.
Pil için ısı çok önemli..Eğer hava çok soğuk ya da sıcak değilse dikkatli kullanımla 3 küsürlü rakamları yakalamak çok zor olmuyor. Hatta bildiğim güzergahta maslak-göktürk arası yaklaşık 40 km'lik yolda 2.2 litre ile gelmişliğim var Bu arada sizin de değerleriniz gayet bence.. Sonuçta qashqai cüsseli bir araç 5-6 litreler gayet makul..
Pil için ısı önemli derken; bu dediğiniz, hava sıcaklığının piller üzerindeki etkisinden mi kaynaklanıyor? Soğuk havada kalorifer kullanımı, sıcak havada klima kullanımının pilleri tüketmesinden mi kaynaklanıyor?
@Bora Gülerman (52268) pil sıcaklığı hem dış sıcaklığa hem de pili aktif kullanıma bağlı olarak değişiyor. Ben o fotoğrafı çektiğimde ekranda uzun süre menzil —- yazıyordu zaten lamba yanınca 50km yazıyor. 50 bittikten sonra muhtelemen 100km daha sürdüm. Kitapçıkta depo hacmi için 43lt yazıyor ama referans bilgidir diyor. Kesin olmayabilir.
@Fehmi Şahin (22771) fotoğraftaki ibrenin durumuna baksanıza Zaten lamba yanınca yakıt aldığımızda 33-35lt alıyor. Ben 39lt almışım. Yani 4-5lt fark var. Ortalama tüketimim 4,5lt idi o yolculukta. 150km ediyor zaten bu hesaba göre
Bir miktar da yakıt hattında kalıyordur. Bir de pompa ve şamandıradan sonrası olabilir.
Muhakkak ama 43 lt deposu görünen aracın 33-35 lt yakıt almasını açıklamıyor.. Eğer benim araçta bir sorun yoksa (ki yazılanlardan gördüğümüz kadarıyla tüm araçlarda durum aynı) toyota depodaki 7-8 lt benzini ihtiyati olarak hiç yokmuş gibi gösteriyor. Hadi 2-3 litreyi anlarım da 7-8 litre biraz manasız..
33 litre çok düşük normal bir araç için. Ancak aracınızın hybrid olduğu düşünülünce sanki normalmiş gibi geliyor. Ama her yerde 43 litre yazıyor. Bundan önceki yakıt alımlarınızda da aynı şekilde miydi?
Merhaba, konuyu tekrar canlandırayım. 45 günlük C-HR kullanıcısıyım, 2 kere depo fulledim 33 ve 34 lt yakıt aldım. 43 lt hacim belirtilmiş, kayıp 9 lt nerede Bir önceki aracım Sportage ın depo 60 lt idi ama 10 yıl boyunca 52 lt den fazla yakıt dolduramadım