Gönderen Konu: chr depo hacmi  (Okunma sayısı 9258 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
Ynt: chr depo hacmi
« Yanıtla #20 : Kasım 22, 2021, 08:56:09 »
Hybrid assistant uygulaması var, videolarını paylaşıyorum. Orada şehir içinde yolculuk sonunda gidilen süre ve km’nin yüzde kaçında motorun kapalı olduğu yazıyor aslında.

Genele vurursak

Toplam yolculuk Süresi: %60-90
Toplam Gidilen yol: %50-80

Benzinli motor kapalı oluyor. İstanbul avrupa yakası trafiğindeyim.

%60-70 elektrikle gidiyorum tahmini diyecektim ama çok abartılı geldi yazmaya utandım o sebeple %50-50 yazdım..  Demek doğruymuş.. ::) Teşekkürler  Tansu bey..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 22, 2021, 08:56:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 22, 2021, 09:46:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 22, 2021, 12:07:46 »
Bir gün otoyolda yakıt almayı unuttum. Şu görüntü oluştu. Akabinde fulledim yavaş dolumda tabanca atınca 39,33lt aldı. İçinde birkaç litre daha var demekki.

Hocam bu görüntüde kalan menzil göstergesi kaç kilometre gösteriyordu? Geçen sene arabayı ilk aldığımda uzun yolda tüketim ölçmek uğruna, neredeyse hiç istasyon olmayan Afyon Sivrihisar arasında, menzil göstergesi 19 km kalana kadar benzini düşürdüm. Gece vakti arabada çocuk da var, yollarda kalıcaz diye korktu. Ona rağmen gösterge bu derece R'nin altına inmemişti. Sizin menzil göstergesi sıfıra bile inmiş olabilir mi?

39 litre almışsınız ve eğet gerçekten depo 43 litre ise, 3-4 litre de içeride var demektir.

İlk başta bahsettiğim hiçbir hesaplamaya katmadan kenara ayırdığı 7-8 litre bunun için galiba. Unutkanlar, ya da ıssız yolda tüketim ölçmeye çalışan benim gibi gerzekler için :)

Mesaj Birleştirildi: Kasım 22, 2021, 12:09:53
Pil için ısı çok önemli..Eğer hava çok soğuk ya da sıcak değilse dikkatli kullanımla 3 küsürlü rakamları yakalamak çok zor olmuyor. Hatta bildiğim güzergahta maslak-göktürk arası yaklaşık 40 km'lik yolda 2.2 litre ile gelmişliğim var   :islik:

Bu arada sizin de değerleriniz gayet bence.. Sonuçta qashqai cüsseli bir araç 5-6 litreler gayet makul..

Pil için ısı önemli derken; bu dediğiniz, hava sıcaklığının piller üzerindeki etkisinden mi kaynaklanıyor? Soğuk havada kalorifer kullanımı, sıcak havada klima kullanımının pilleri tüketmesinden mi kaynaklanıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Kasım 22, 2021, 13:32:18 »
@Bora Gülerman (52268)  pil sıcaklığı hem dış sıcaklığa hem de pili aktif kullanıma bağlı olarak değişiyor.

Ben o fotoğrafı çektiğimde ekranda uzun süre menzil —- yazıyordu :) zaten lamba yanınca 50km yazıyor. 50 bittikten sonra muhtelemen 100km daha sürdüm.

Kitapçıkta depo hacmi için 43lt yazıyor ama referans bilgidir diyor. Kesin olmayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Kasım 22, 2021, 13:48:51 »
Pil için ısı önemli derken; bu dediğiniz, hava sıcaklığının piller üzerindeki etkisinden mi kaynaklanıyor? Soğuk havada kalorifer kullanımı, sıcak havada klima kullanımının pilleri tüketmesinden mi kaynaklanıyor?

Klima kullanımı tabi ki enerji tüketiyor, ben hava sıcaklığını söylemek istemiştim.. Bunu da şöyle tecrübe ettim. Bu yaz tatilde hava 38 derece iken araçla düz yolda sürüş gerçekleştirdim. 6-7 km benzin motoru ile yol katettim. Yol üzerindeki çok sayıda ışık vardı trafik de olmadığından hiç fren yapmadan pulse&glide tarzı ilerledim ancak pil hiç dolmadı.. Bi ara bir dilim yükseldi, çok kısa bir sürede tekrar tükettim :)

Şahsi fikrim; soğuk, sıcak kadar olumsuz etki yapmıyor. İstanbulda hava çok soğuk olmuyor ancak 0 yada 1 dereceleri vs görüyoruz. Bu sürüşlerde durum yukarıda anlattığım kadar vahim olmuyor..

Mesaj Birleştirildi: Kasım 22, 2021, 13:54:34
@Bora Gülerman (52268)  pil sıcaklığı hem dış sıcaklığa hem de pili aktif kullanıma bağlı olarak değişiyor.

Ben o fotoğrafı çektiğimde ekranda uzun süre menzil —- yazıyordu :) zaten lamba yanınca 50km yazıyor. 50 bittikten sonra muhtelemen 100km daha sürdüm.

Kitapçıkta depo hacmi için 43lt yazıyor ama referans bilgidir diyor. Kesin olmayabilir.

Yanlış mı anladım ? ışık yandıktan sonra 150km'ye yakın yol mu gittiniz ? :o  Bende de lamba yanınca 50 km yazıyor menzil, elim ayağıma dolaşıyor ilk bulduğum istasyona dalıyorum :)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 22, 2021, 14:12:47 »
@Fehmi Şahin (22771)  fotoğraftaki ibrenin durumuna baksanıza  :D

Zaten lamba yanınca yakıt aldığımızda 33-35lt alıyor. Ben 39lt almışım. Yani 4-5lt fark var. Ortalama tüketimim 4,5lt idi o yolculukta. 150km ediyor zaten bu hesaba göre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Kasım 22, 2021, 15:46:21 »
@Fehmi Şahin (22771)  fotoğraftaki ibrenin durumuna baksanıza  :D

Zaten lamba yanınca yakıt aldığımızda 33-35lt alıyor. Ben 39lt almışım. Yani 4-5lt fark var. Ortalama tüketimim 4,5lt idi o yolculukta. 150km ediyor zaten bu hesaba göre

Evet evet zaten konuyu bundan dolayı açmıştım.. Herkeste durum aynıymış ve siz bunu test de etmişsiniz..Gerçekten ışık +100 km kaldığında yanıyor demek ki..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 22, 2021, 16:44:41 »
Bir miktar da yakıt hattında kalıyordur. Bir de pompa ve şamandıradan sonrası olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Kasım 22, 2021, 16:54:46 »
Bir miktar da yakıt hattında kalıyordur. Bir de pompa ve şamandıradan sonrası olabilir.

Muhakkak ama 43 lt deposu görünen aracın 33-35 lt yakıt almasını açıklamıyor.. Eğer benim araçta bir sorun yoksa (ki yazılanlardan gördüğümüz kadarıyla tüm araçlarda durum aynı) toyota depodaki 7-8 lt benzini ihtiyati olarak hiç yokmuş gibi gösteriyor. Hadi 2-3 litreyi anlarım da 7-8 litre biraz manasız..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 22, 2021, 17:12:42 »
Muhakkak ama 43 lt deposu görünen aracın 33-35 lt yakıt almasını açıklamıyor.. Eğer benim araçta bir sorun yoksa (ki yazılanlardan gördüğümüz kadarıyla tüm araçlarda durum aynı) toyota depodaki 7-8 lt benzini ihtiyati olarak hiç yokmuş gibi gösteriyor. Hadi 2-3 litreyi anlarım da 7-8 litre biraz manasız..
Benim araç corolla. Bayiden LPG taktırmıştım. Bu nedenle bayiden aracı teslim alınca ilk benzinliğe girdim. LPG'yi fulledim. 50 liralıkta benzin koydurdum. O zaman benzin 7 liraydı. 7 litre civarı benzin aldı. Araca bindim kontağı açtım ve benzin ibresi hiç yerinde kıpırdamamıştı. Kontak kapalı konumdaki gibi duruyor. Sanki hiç yakıt konulmamıştı. Sonra 100 liralık daha alınca ibre yukarıya doğru çıktı. Bence tüm toyotalarda aynı mantık var. Sizin de dediğiniz gibi, yol bilgisayarı 8-10 litreyi hesaba katmıyor gibi.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 23, 2021, 20:58:00 »
Depo çizimini bulmak gerek. Hüseyin Bey'in de belirttiği önceki yazımla örtüşüyot, şamandra altında kalan kısım doğal olarak gösyergeye yansımıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 23, 2021, 21:38:06 »
Yeni Corolla ve diğer Toyota modellerinde yakıt hesabı depoda kalana göre değil yapılan menzile göre hesaplanıyor,arada bir menzili tekrar hasaplayarak yeniliyor,diğer şekilde sürüş karakterine göre hesaplama yapıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 75000
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 08, 2023, 15:30:03 »
33 litre çok düşük normal bir araç için. Ancak aracınızın hybrid olduğu düşünülünce sanki normalmiş gibi geliyor.  Ama her yerde 43 litre yazıyor.   Bundan önceki yakıt alımlarınızda da aynı şekilde miydi?

Merhaba, konuyu tekrar canlandırayım. 45 günlük C-HR kullanıcısıyım, 2 kere depo fulledim 33 ve 34 lt yakıt aldım. 43 lt hacim belirtilmiş, kayıp 9 lt nerede  ::)
Bir önceki aracım Sportage ın depo 60 lt idi ama 10 yıl boyunca 52 lt den fazla yakıt dolduramadım  :D
16BBC882

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 08, 2023, 16:08:04 »
Merhaba, konuyu tekrar canlandırayım. 45 günlük C-HR kullanıcısıyım, 2 kere depo fulledim 33 ve 34 lt yakıt aldım. 43 lt hacim belirtilmiş, kayıp 9 lt nerede  ::)
Bir önceki aracım Sportage ın depo 60 lt idi ama 10 yıl boyunca 52 lt den fazla yakıt dolduramadım  :D

Kendi aracımda ışık yandıktan sonra 56 litre aldığım zaman depodan bir kaç damla taşmıştı. Benim depo 60 litre diye geçiyor ve hakkını veriyor o zaman. ( Taa fi tarihte :D)
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mayıs 09, 2023, 09:54:54 »

Merhaba, ben de bu konuyu aynı soru ile açmıştım ama net bir yere bağlanmadı. Tek makul açıklaması ihtiyatlı davranarak ışığı çok erken yakması.. ışık yandıktan sonra 200 km daha yol yapar eğer gerçekten 43 lt ise depo :) ama bu riski almaya gerek yok tabi bence :)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 75000
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mayıs 24, 2023, 11:49:18 »
Yok ben de alamam o riski göze  :D
16BBC882

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 134000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 19, 2025, 11:30:40 »
Benzin pompasını koruma amaçlı olarak depoda 7-8 litre benzin bırakılıyor olabilir, tek mantıklı açıklaması bu bence.