Gönderen Konu: Yakıt Işığı Yandiktan Sonra Kaç Km Gider?  (Okunma sayısı 16314 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
Yakıt Işığı Yandiktan Sonra Kaç Km Gider?
« : Temmuz 01, 2014, 18:38:47 »
Avensis1.6 elegant extra nin yakıt işığı yandiktan Sonra daha kaç Km gidebilir? Bilgisayar ışık yanınca 0km kaldı gösteriyor. Yakıt aldım 50 lt ile depo doldu. Avensisin deposu 60 lt. Bu 10 lt yakıtla daha 120 km ye yakın yol gidebilmesi gerekmezmi. Neden 0 km gösteriyor. Bu konularda bilgisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Yakıt Işığı Yandiktan Sonra Kaç Km Gider?
« : Temmuz 01, 2014, 18:38:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: Yakıt Işığı Yandiktan Sonra Kaç Km Gider?
« Yanıtla #1 : Temmuz 01, 2014, 18:46:09 »
Avensis1.6 elegant extra nin yakıt işığı yandiktan Sonra daha kaç Km gidebilir? Bilgisayar ışık yanınca 0km kaldı gösteriyor. Yakıt aldım 50 lt ile depo doldu. Avensisin deposu 60 lt. Bu 10 lt yakıtla daha 120 km ye yakın yol gidebilmesi gerekmezmi. Neden 0 km gösteriyor. Bu konularda bilgisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.

bende de oluyor bazen az yakıt alınca bilgisayar salamıyor bizi :D
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 01, 2014, 18:56:35 »
Toyota'nın genel tutumu bu şekilde...
2013 Yaris de yaklaşık 42 litre alıyor ama ışık yandığında 30-32 litre arası yakıt alıyor.
Şöyle düşünün uzun bir yolculuk yapıyorsunuz ve en az 50-60 km ileride belkide benzinlik yok. Toyota sanırım bu tarz durumları düşünerek uyarıyı diğer araçlara nazaran daha erken veriyor. Bence iyi bir özellik :)
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 01, 2014, 22:52:18 »

Menzili yakıt aldığınız zamandaki ortalama km'ye göre hesaplar. Bu sürede yaptığınız ortalama tüketim azalmıştır fakat menzil değişmemiştir. Yani eski ortalamaya göre ekranda menzil 0 görürsünüz  ancak daha gidecek yolunuz vardır. Ayrıca, depo bitmeye çok yakın iken  tekrar az bir yakıt alırsanız ekranda yine eski menzil değişmez. Bu menzil hesaplaması takribi bir bilgi verebilmek için birebir tutması çok zor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 02, 2014, 00:19:36 »
Selamlar
Avensiste yol bilgisayarında 25-30 km menzil kaldığında yakıt ikazı yanar.
bu sırada deponuzda yaklaşık 10 lt kadar benzin kalır ,yaklaşık 100 km idare eder bu yakıt.
Ancak yakıt ışığı yandıktan sonra ( çok zorunlu olmadıkça )en kısa yakıt almanızı tavsiye ederim.
Konuya çok vakıf değilim ancak aksi durumda  enjektör ve yakıt pompası sorunları oluşabileceğinden bahsediliyor.
ben yol bilgisayarı "0" km gösterdikten sonra 20-30 km kadar gitmiştim bir defasında mecburiyetten.
Bir dip not olarak aldığınız yakıt 20-30 TL ler civarında ise genelde koyduğunuz yakıtı hesaplayamıyor bilginiz olsun.
Keyifli sürüşler dilerim.

Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '08
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 02, 2014, 05:30:03 »
Merhabalar
Toyotalar menzil konusunda garantici olsun diye ortalama tüketime göre mesafe belirlediğinden, son çubuğa ya da çizgiye kadar tahmini ( hata payı az) menzil vermektedir. Mesela bir arkadaşımda fiesta diğerinde fluence var menzil artıp azalabiliyor, ancak toyota da ben hiç arttığını görmedim. Tahmini bir menzil yazıyor ve onu ortalama tüketime göre azaltıyor. Ortalama tüketim azalırsa menzil yavaş yavaş 1'er civ. azalırken ,arttığında 3'er 5'er azaltıyor) umarım kafanız karışmamıştır :saygi: :argh:
İkaz ışığı yandığı anda yaklaşık olarak 8.3 lt yakıt kaldığı anlamına gelmektedir. Bu da ortalama olarak 100-130 km hatta uzun yolda 160 km kadar götürebilmektedir. :olu:
 Ben bu olayı defalarca depoyu fulleyerek denedim o deneyime göre yazıyorum bilginize  !!!
Lütfen direksiyonun sol alt kısmında bulunan ve "sinyal kolu" adı verilen aleti kullanalım
Kazasız,belasız,gerilimsiz yollar dilerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 04, 2014, 19:34:27 »
Toyota'nın genel tutumu bu şekilde...
2013 Yaris de yaklaşık 42 litre alıyor ama ışık yandığında 30-32 litre arası yakıt alıyor.
Şöyle düşünün uzun bir yolculuk yapıyorsunuz ve en az 50-60 km ileride belkide benzinlik yok. Toyota sanırım bu tarz durumları düşünerek uyarıyı diğer araçlara nazaran daha erken veriyor. Bence iyi bir özellik :)
Yolda kalmayı engellemek adına güzel bir özellik. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #7 : Temmuz 04, 2014, 23:01:28 »
valla ben 172km. yaptım arkadaşlar.istanbul şehiriçinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 04, 2014, 23:02:44 »

Maşallah deponun dibini kazımışsınız. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 06, 2014, 17:57:01 »
Merhabalar
Toyotalar menzil konusunda garantici olsun diye ortalama tüketime göre mesafe belirlediğinden, son çubuğa ya da çizgiye kadar tahmini ( hata payı az) menzil vermektedir. Mesela bir arkadaşımda fiesta diğerinde fluence var menzil artıp azalabiliyor, ancak toyota da ben hiç arttığını görmedim. Tahmini bir menzil yazıyor ve onu ortalama tüketime göre azaltıyor. Ortalama tüketim azalırsa menzil yavaş yavaş 1'er civ. azalırken ,arttığında 3'er 5'er azaltıyor) umarım kafanız karışmamıştır :saygi: :argh:
İkaz ışığı yandığı anda yaklaşık olarak 8.3 lt yakıt kaldığı anlamına gelmektedir. Bu da ortalama olarak 100-130 km hatta uzun yolda 160 km kadar götürebilmektedir. :olu:
 Ben bu olayı defalarca depoyu fulleyerek denedim o deneyime göre yazıyorum bilginize  !!!

Bunu ben de farkettim.  Aynen dediğiniz gibi oluyor.  Bu şekilde çalışması için elektronik devreye baya özellikler eklemiş japon amcalar. Ama ortalama değere göre artabilen bir menzil olsa daha iyi idi.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 06, 2014, 18:01:10
Yolda kalmayı engellemek adına güzel bir özellik. [emoji4]

Belki yolda kalmayı da engeller ama o deponun dibinde kalan yakıt benzinliğe gitmek için de olsa 3-5 dk dan fazla yolculuk yapmak için değil. O kalan yakıtın amacı çok başka.

Depo içindeki yakıt pompası yakıta gömülü duruyor. Onun soğutulması için yakıtın dışına çıkmaması gerekli. Motordaki enjektörler de depodan devir daim eden yakıtla soğutulur. Depoda yakıt çok az olursa enjektörler özelliklerini yitirebilir. Az 1-2 lt yakıt ısınır ve pompa ve enjektörler soğutamaz.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '08
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 09, 2014, 04:18:39 »
Aynı şeyi sinir olarak bende denedim bir ara  :) gidip bir bidon alıp doldurdum koydum bagaja dedim ne zaman biterse doldururum diye. Baktım araba gittikçe gidiyor dayanamadım 160 km falan olduktan sonra fulledim yinde de 2-3 lt varmış içinde aslında durum japonların bu durum için fazla garantici olmasından başka bir şey değil :) Bu arada arkadaşlar aracın yakıtını sonuna kadar bitirmeyin olaki yüksek hızla 70-80 vs. giderken yakıt biterse araç stop edeceğinden direksiyon kilitlenme olasılığı yüksek  :olu: bir arkadaşımın başına geldi direksiyon kilitlendi ve kaza yaptı honda civic ile
Lütfen direksiyonun sol alt kısmında bulunan ve "sinyal kolu" adı verilen aleti kullanalım
Kazasız,belasız,gerilimsiz yollar dilerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 20000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 15, 2014, 01:43:20 »
Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim. Sanırım zor durumlarda ortalama 100km daha yol gidebiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Yakıt Işığı Yandiktan Sonra Kaç Km Gider? Corolla E210
« Yanıtla #12 : Ocak 06, 2022, 09:31:21 »
Yeni konu açmamak için konuyu hortlatayım dedim.

Aracım 2020 model 1.6 corolla. Yakıt ikaz ışığı yandı menzil 30km gösteriyor. Gerçekte ışık yandıktan sonra kaç km daha gider? Yukarıda cevaplar verilmiş ama bizim araçlar için bir değişiklik var mı acaba? 
Bir keresinde ışık yandıktan sonra yakıt aldım 44 lt benzin almıştım, bizim aracın deposu kaç lt?
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
Ynt: Yakıt Işığı Yandiktan Sonra Kaç Km Gider? Corolla E210
« Yanıtla #13 : Ocak 06, 2022, 09:38:54 »

Aracım 2020 model 1.6 corolla. Yakıt ikaz ışığı yandı menzil 30km gösteriyor. Gerçekte ışık yandıktan sonra kaç km daha gider? Yukarıda cevaplar verilmiş ama bizim araçlar için bir değişiklik var mı acaba? 
Bir keresinde ışık yandıktan sonra yakıt aldım 44 lt benzin almıştım, bizim aracın deposu kaç lt?

Selman bey belki hatırlarsınız yakın zamanda bir konu açmıştım. Toyota bu konuda biraz fazla muhafazakar davranıyor. Sizin araçta farklı mıdır bilmiyorum ama hybridler için ışıktan sonra 140km giden üyemiz var..:) Bizim hesaplarda zaten ışık yandıktan sonra en az o kadar gitmesi gerektiği yönünde.. En sağlamı aracın depo kapasitesini öğrenip kendinizin hesap yapması sanırım..

https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=93337.0
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 06, 2022, 10:58:32 »

Avensislerin farları dışında kronik sorunlarından birisi de bilgisayar ekranıdır. Ben iki kez tamir ettirdim. Şimdi de lambası yanmıyor. Böylece idare ediyoruz. Ama ölçme konusunda hassastır eğer arızası yoksa. Ben bizzat denemiş birisi olarak 50TL benzin aldım ve araba hareket edince ölçme yapmakta olduğunu keşfettim. Yani benzin aldınız ve kontağı çevirdiniz ancak bilgisayar araba hareket etmeden mesafeyi eklemiyor. Ama siz ışığı yakmayın imkanınız varsa. Yoksa pompa ve enjektör sorunları yaşarsınız. Her deponun dibi kirlidir.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
Yakıt Işığı Yandiktan Sonra Kaç Km Gider? Corolla E210
« Yanıtla #15 : Ocak 06, 2022, 11:23:37 »

Aracım 2009 corolla dizel,düşük yakıt uyarısı yandığında tahmini 8.3 lt yakıt kalıyor (kitapçığa göre) menzil 30km gider diyor.tahmini 100/120km gidebiliyorsunuz.depo kapasitesi 45 litre diyor ama bu 8.3lt buna dahil mi bilemiyorum.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 06, 2022, 11:35:02

kitapçıkta depo 50LİTRE yazıyor ve ayrıca "Uyarı ışığı Ayrıntılar/İşlemler Depoda kalan yakıt miktarının 7.5 L veya daha az olduğunu gösterir." ibaresi var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 06, 2022, 12:37:14 »
Hepinize teşekkür ederim. Aslında mantıken ışık yanar yanmaz 30 km menzil kalması yanlış geliyor bana.

Bu konuyu merak etmemin asıl amacı ise tamamen duygusal :)

Kredi kartımın dönemi yarın bitiyor şimdi gidip yakıt almak istemiyorum. Şuan menzil 20 km gösteriyor. Ev iş arası git gel 15 km. Bugünde dönüşü sayarsam 22 km birde benzinliğe olan mesafeyi katarsam en az 30 km daha yol gitmem gerekiyor, yolda kalmaktan korkuyorum açıkçası  :rofl:

Sonra demesinler toyota yolda kaldı diye :D
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 06, 2022, 12:44:37 »
Hepinize teşekkür ederim. Aslında mantıken ışık yanar yanmaz 30 km menzil kalması yanlış geliyor bana.

Kredi kartımın dönemi yarın bitiyor şimdi gidip yakıt almak istemiyorum. Şuan menzil 20 km gösteriyor. Ev iş arası git gel 15 km. Bugünde dönüşü sayarsam 22 km birde benzinliğe olan mesafeyi katarsam en az 30 km daha yol gitmem gerekiyor, yolda kalmaktan korkuyorum açıkçası  :rofl:

Siz yine de benzini sonuna kadar kullanmayin. Her ne kadar filtre olsa da dibine kadar dusmeyin.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 06, 2022, 16:41:26 »
Siz yine de benzini sonuna kadar kullanmayin. Her ne kadar filtre olsa da dibine kadar dusmeyin.

Bu bir şehir efsanesi değil mi ? Şamandıralı bir sistem olmadığında göre araç yakıtı zaten deponun altından çekiyor hep..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 06, 2022, 17:15:10 »

Aynı dertten muzdaribim. Kredi kartı ayın 14 ünde kesilecek, menzil daha 35 km falan gösteriyor.  Ama benim işin sevindirici yanı, ayın 14 üne kadar araba yatacak, acil bir durum olmaz sa inşallah :)
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -