0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Avensis1.6 elegant extra nin yakıt işığı yandiktan Sonra daha kaç Km gidebilir? Bilgisayar ışık yanınca 0km kaldı gösteriyor. Yakıt aldım 50 lt ile depo doldu. Avensisin deposu 60 lt. Bu 10 lt yakıtla daha 120 km ye yakın yol gidebilmesi gerekmezmi. Neden 0 km gösteriyor. Bu konularda bilgisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.
Toyota'nın genel tutumu bu şekilde...2013 Yaris de yaklaşık 42 litre alıyor ama ışık yandığında 30-32 litre arası yakıt alıyor. Şöyle düşünün uzun bir yolculuk yapıyorsunuz ve en az 50-60 km ileride belkide benzinlik yok. Toyota sanırım bu tarz durumları düşünerek uyarıyı diğer araçlara nazaran daha erken veriyor. Bence iyi bir özellik
valla ben 172km. yaptım arkadaşlar.istanbul şehiriçinde.
MerhabalarToyotalar menzil konusunda garantici olsun diye ortalama tüketime göre mesafe belirlediğinden, son çubuğa ya da çizgiye kadar tahmini ( hata payı az) menzil vermektedir. Mesela bir arkadaşımda fiesta diğerinde fluence var menzil artıp azalabiliyor, ancak toyota da ben hiç arttığını görmedim. Tahmini bir menzil yazıyor ve onu ortalama tüketime göre azaltıyor. Ortalama tüketim azalırsa menzil yavaş yavaş 1'er civ. azalırken ,arttığında 3'er 5'er azaltıyor) umarım kafanız karışmamıştır İkaz ışığı yandığı anda yaklaşık olarak 8.3 lt yakıt kaldığı anlamına gelmektedir. Bu da ortalama olarak 100-130 km hatta uzun yolda 160 km kadar götürebilmektedir. Ben bu olayı defalarca depoyu fulleyerek denedim o deneyime göre yazıyorum bilginize
Yolda kalmayı engellemek adına güzel bir özellik. [emoji4]
Yeni konu açmamak için konuyu hortlatayım dedim.Aracım 2020 model 1.6 corolla. Yakıt ikaz ışığı yandı menzil 30km gösteriyor. Gerçekte ışık yandıktan sonra kaç km daha gider? Yukarıda cevaplar verilmiş ama bizim araçlar için bir değişiklik var mı acaba? Bir keresinde ışık yandıktan sonra yakıt aldım 44 lt benzin almıştım, bizim aracın deposu kaç lt?
Hepinize teşekkür ederim. Aslında mantıken ışık yanar yanmaz 30 km menzil kalması yanlış geliyor bana. Bu konuyu merak etmemin asıl amacı ise tamamen duygusal Kredi kartımın dönemi yarın bitiyor şimdi gidip yakıt almak istemiyorum. Şuan menzil 20 km gösteriyor. Ev iş arası git gel 15 km. Bugünde dönüşü sayarsam 22 km birde benzinliğe olan mesafeyi katarsam en az 30 km daha yol gitmem gerekiyor, yolda kalmaktan korkuyorum açıkçası Sonra demesinler toyota yolda kaldı diye
Siz yine de benzini sonuna kadar kullanmayin. Her ne kadar filtre olsa da dibine kadar dusmeyin.