Gönderen Konu: NIBK Fren Diski Pası  (Okunma sayısı 2204 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
NIBK Fren Diski Pası
« : Eylül 03, 2021, 10:56:25 »
Tokay abinin dediği gibi motor açılmadan kimse rakam veremez,aracın km yüksek olduğu için gömlek çakılacakmı yoksa çakılmadan kurtaracakmı bilemeyiz,eğer gömlek çakılması gerek derlerse (ona rektefiyeci karar verir) yapılabiliyorsa kesinlikle alttan ve üstten faturalı olmasını söyleyin,ayrıca o araca veya başka bir araç farketmez kesinlikle orjinal parça kullanın yoksa faturayı ağır ödersiniz,
Parça tedariği konusunda form üyemiz tem otodan yardım alabilirsiniz, telefon numaraları Tokay abinin yorumunda mevcut.02122851093 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
Tem Oto'dan yedek parça alırken ürünün paslı olup olmadığına dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Toyota Club Türkiye

NIBK Fren Diski Pası
« : Eylül 03, 2021, 10:56:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: NIBK Fren Diski Pası
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2021, 12:35:16 »
Tem Oto'dan yedek parça alırken ürünün paslı olup olmadığına dikkat etmenizi tavsiye ederim.
Nasıl birşeye denk geldiniz?
Görsel eklerseniz daha iyi olur,ben devamlı tem otodan bakım malzemeleri alırım en son debriyaj seti bile aldım WhatsApp üzerinden görsel paylaşım yapılıyor,bilgilendirme çok iyi durumda.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2021, 13:35:14 »

Fatih bey,

N11'den satın aldığınız fren diskleri için whatsapp destek hattımızdan size ürünün üzerindekinin "pas" olmadığı, deniz aşırı (Japonya) geldiğinden "wax" isimli koruyucu mum benzeri bir madde ile kaplanmış olduğu ve montajı yapılmadan önce temizlenmesi gerektiği bilgisi verilmiş, siz de görüşmenin üzerinden 8 gün sonra ürünü iade edeceğinizi belirtmişsiniz ve hiç bir zorluk çıkarmadan iade almışız, hatta ürünle birlikte faturasını göndermemiş sonrasında kendiniz bizzat getirmişsiniz.

Tavsiye verirken yaşadığınız süreci, size iletilen bilgiyi ve sonucu tamamı ile anlatmanız okuyucular açısından daha doğru olur, zira "tavsiye" olduğunu düşündüğünüz iletiniz karalayıcı nitelikte, yine de geri dönüşünüz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 03, 2021, 13:57:28 »
Fatih bey,

N11'den satın aldığınız fren diskleri için whatsapp destek hattımızdan size ürünün üzerindekinin "pas" olmadığı, deniz aşırı (Japonya) geldiğinden "wax" isimli koruyucu mum benzeri bir madde ile kaplanmış olduğu ve montajı yapılmadan önce temizlenmesi gerektiği bilgisi verilmiş, siz de görüşmenin üzerinden 8 gün sonra ürünü iade edeceğinizi belirtmişsiniz ve hiç bir zorluk çıkarmadan iade almışız, hatta ürünle birlikte faturasını göndermemiş sonrasında kendiniz bizzat getirmişsiniz.

Tavsiye verirken yaşadığınız süreci, size iletilen bilgiyi ve sonucu tamamı ile anlatmanız okuyucular açısından daha doğru olur, zira "tavsiye" olduğunu düşündüğünüz iletiniz karalayıcı nitelikte, yine de geri dönüşünüz için teşekkür ederim.

Haklısınız Ufuk bey eksik bilgi vermiş oldum.
Ürün geldiğinde whatsapp üzerinden iletişime geçtim ve ilgili arkadaşın dediği gibi tinerli bezle sildiğimde de pas-leke izleri kalmıştı. Ürünü iade ettiğimde de n11 üzerinden aldığım ve e-fatura düzenlendiği için faturayı eklemek aklıma gelmemişti. Bilmediğimden soruyorum. Faturayı getirmeseydim (arefe günüydü) iade işlemini tamamlamayacak mıydınız?
Ayrıca iade sürecinde hiçbir zorluk çıkarılmaması için disklerin üzerindeki jelatinleri çıkarmamın sorun olup olmayacağını dahi sordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2021, 14:18:49 »
Haklısınız Ufuk bey eksik bilgi vermiş oldum.
Ürün geldiğinde whatsapp üzerinden iletişime geçtim ve ilgili arkadaşın dediği gibi tinerli bezle sildiğimde de pas-leke izleri kalmıştı.
Ürünü iade ettiğimde de n11 üzerinden aldığım ve e-fatura düzenlendiği için faturayı eklemek aklıma gelmemişti. Bilmediğimden soruyorum. Faturayı getirmeseydim (arefe günüydü) iade işlemini tamamlamayacak mıydınız?
Ayrıca iade sürecinde hiçbir zorluk çıkarılmaması için disklerin üzerindeki jelatinleri çıkarmamın sorun olup olmayacağını dahi sordum.

Tekrar Merhaba,

Ürünün 2012 yılından bu yana satışını yapıyoruz, ürünün üzerindekinin "pas" olmadığını tekrar belirtmek istiyorum, sizin "pas" olarak belirttiğiniz, ürünü nem'den korumak üzere kullanılan wax maddesidir, tabi sizin bunu ilk defa görmeniz şaşırtıcı değil zira ek maliyet sebebi ile ülkemize gelen deniz aşırı hiç bir üründe kullanılmıyor.

Fatura'yı (size kesilen e-fatura değil, konvansiyonel fatura) getirmeseydiniz ürünün iadesini kabul edebilmemiz mali açıdan mümkün değil, zira hem stoğa yasal girişi mümkün değil hem de vergisini, N11 komisyonunu vs. ödediğimiz bir ürünün ödemesini iade etmek zorunda kalırdık, evet "arefe günüydü" ve bir arkadaşımız sırf sizin faturayı getirmenizi bekledi.

Aşağıdaki video'da "pas" olmadığını, wax maddesinin bırakın tineri, balata spreyi ile bile temizlenebildiğini görebilirsiniz,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 03, 2021, 15:27:17 »
Tekrar Merhaba,

Ürünün 2012 yılından bu yana satışını yapıyoruz, ürünün üzerindekinin "pas" olmadığını tekrar belirtmek istiyorum, sizin "pas" olarak belirttiğiniz, ürünü nem'den korumak üzere kullanılan wax maddesidir, tabi sizin bunu ilk defa görmeniz şaşırtıcı değil zira ek maliyet sebebi ile ülkemize gelen deniz aşırı hiç bir üründe kullanılmıyor.

Fatura'yı (size kesilen e-fatura değil, konvansiyonel fatura) getirmeseydiniz ürünün iadesini kabul edebilmemiz mali açıdan mümkün değil, zira hem stoğa yasal girişi mümkün değil hem de vergisini, N11 komisyonunu vs. ödediğimiz bir ürünün ödemesini iade etmek zorunda kalırdık, evet "arefe günüydü" ve bir arkadaşımız sırf sizin faturayı getirmenizi bekledi.

Aşağıdaki video'da "pas" olmadığını, wax maddesinin bırakın tineri, balata spreyi ile bile temizlenebildiğini görebilirsiniz,

Yaşadığımız süreci tüm şeffaflığıyla anlattığınız için teşekkür ederim.
Açık olup olmadığını teyit edebilmek için gün içerisinde kaç defa aradığımı da kayıt altına aldınız mı acaba? Bende sadece whatsapp mesajıma 7 gün sonra geri dönüş yapıldığının fotoğrafı var maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2021, 16:02:54 »
Yaşadığımız süreci tüm şeffaflığıyla anlattığınız için teşekkür ederim.

Açık olup olmadığını teyit edebilmek için gün içerisinde kaç defa aradığımı da kayıt altına aldınız mı acaba? Bende sadece whatsapp mesajıma 7 gün sonra geri dönüş yapıldığının fotoğrafı var maalesef.

Rica ederim, ben de nezaketiniz için teşekkür ederim,

Tabi ki kayıtları inceledim *******8181 numaralı telefondan 19 Temmuz Pazartesi günü 3 defa peş peşe aramışsınız, daha önceki telefon görüşmenizde ise "ancak 19 Temmuz Arefe günü" gelebileceğinizi belirtmeniz üzerine satış yapılmamak üzere sadece sizin için bir arkadaşımızı nöbetçi bıraktık, telefonları tatil süresinde DND moduna aldığımız için cevap alamamanız normal zira bildiğiniz üzere 19 Temmuz gününden 26 Temmuz pazartesi gününe kadar da resmi tatildi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 03, 2021, 16:44:50 »
3 değil 5'miş Ufuk bey lütfen hakkımı yemeyin :) Hatta sizlere ulaşamayınca google map'ten çevrenizdeki dükkanlara da iletişime geçmeye çalıştım. Sanırsam adres bilginiz yanlış görünüyor sağolsun MNG Kargodaki arkadaşlar doğru yöne yönlendirdi.

Ayrıca sırf benim için nöbet tutan arkadaşa bir kez daha teşekkürlerimi iletirseniz çok teşekkür ederim. Faturayı teslim ettikten yaklaşık 1 saat sonra dükkanınızın önünden tekrar geçtiğimde nöbetçi arkadaş halen yerinde duruyordu. Herkese nasip olmaz böyle çalışkan nöbetçi çalışanlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #8 : Eylül 03, 2021, 16:57:07 »
3 değil 5'miş Ufuk bey lütfen hakkımı yemeyin :)

Hatta sizlere ulaşamayınca google map'ten çevrenizdeki dükkanlara da iletişime geçmeye çalıştım. Sanırsam adres bilginiz yanlış görünüyor sağolsun MNG Kargodaki arkadaşlar doğru yöne yönlendirdi.

Ayrıca sırf benim için nöbet tutan arkadaşa bir kez daha teşekkürlerimi iletirseniz çok teşekkür ederim. Faturayı teslim ettikten yaklaşık 1 saat sonra dükkanınızın önünden tekrar geçtiğimde nöbetçi arkadaş halen yerinde duruyordu. Herkese nasip olmaz böyle çalışkan nöbetçi çalışanlar :)

Artık sorununuz ürün ile ilgili olmadığına göre hakkınızı teslim ederek resmi tatil günü 5 defa arayabileceğinizi düşünemediğimiz için de özür diliyorum,

Fatura kayıtlarınıza ulaşabildiğiniz akıllı telefonunuza, ürün ile birlikte göndermediğiniz faturada yazan açık adresi yazarak bize ulaşamadığınız için ayrıca özür dilerim,

Arkadaşım sizden faturayı sizden alır almaz koşarak evine dönmediği için de ayrıca özür dilerim,

Sizden özür dilememi gerektirecek farklı bir arzunuz varsa konuya devam edelim, çünkü ben hatayı kabul ederek özür dilemenin bir erdem olduğunu düşünenlerdenim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 03, 2021, 18:30:48 »
Madem olayı kişiselleştirdik dilerseniz tem toyota hakkındaki olumsuz düşünceleriniz isimli bir başlık açalım :)
Rabbim bir, ben tek. Siz hepiniz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #10 : Eylül 03, 2021, 18:33:11 »
Madem olayı kişiselleştirdik dilerseniz tem toyota hakkındaki olumsuz düşünceleriniz isimli bir başlık açalım :)
Rabbim bir, ben tek. Siz hepiniz :D

Buyurun açın konuyu, burası özgür bir platform :)

Edit: Konuyu kişiselleştirmedim, Tem Motorlu Araçlar'ın yetkilisi ve bu platformda Tem Motorlu Araçlar için size cevap verebilecek tek kişi ben olduğum için ben özür diliyorum, tatmin olacaksanız çalışanlar ile birlikte topluca özür videosu çekelim? :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 03, 2021, 18:42:04 »
Herhangi bir özür beklentim olmadı. Özgür ve hür irademle sattığınız ürünü ve yaşadığım durumu şeffaf bir şekilde dile getirdim.
Firma olarak özür dilemeye  alıştınız bir de grup halinde yapalım mı demek istiyorsunuz? :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #12 : Eylül 03, 2021, 18:56:45 »
Herhangi bir özür beklentim olmadı.
Özgür ve hür irademle sattığınız ürünü ve yaşadığım durumu şeffaf bir şekilde dile getirdim.
Firma olarak özür dilemeye  alıştınız bir de grup halinde yapalım mı demek istiyorsunuz? :D

Fatih bey,

Ben de zaten size elimizden geldiğince yardımcı olduğumuz halde daha ne yapabileceğimizi bilemediğimiz için sunduğunuz ve hata gibi lanse ettiğiniz tüm konular için özür diledim, ironi olduğunu anlayabileceğinizi düşünmüştüm, yanılmışım, bunun için de özür diliyorum :)

Özgür ve hür iradenizle aldığınız üründe yaşadığınız durumu eksik bir şekilde dile getirdiğinizi kendiniz de belirttiniz, ben de size tüm detayları, hatta video çekerek iddianızın asılsız olduğunu dile getirdim,

Biz özür dileriz, çünkü biz insanız ve hata insana mahsus, bundan gocunmayız da, alışkanlık gerektiren bir durum söz konusu değil, naçizane tavsiyem herhangi bir konu hakkında iddialarınızın çürütüldüğü bir durumda siz de aynısını yapın veya yapmamaya devam edin siz bilirsiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 03, 2021, 19:10:17 »
Keşke bana gönderdiğiniz disk üzerinden video çekseydiniz. Kâr amacı güderek bu işi yapıyorsunuz ve tabi ki pası çıkmayan bir diskin videosunu çekip evet haklısınız bizim ürünlerimiz böyle demeyeceksinizdir.
Eksik bir şekilde dile getirdiğim ne var? Kullanılan tinerin markasını üretim yılını vs mı bildirmeliydim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #14 : Eylül 03, 2021, 19:17:35 »
Keşke bana gönderdiğiniz disk üzerinden video çekseydiniz. Kâr amacı güderek bu işi yapıyorsunuz ve tabi ki pası çıkmayan bir diskin videosunu çekip evet haklısınız bizim ürünlerimiz böyle demeyeceksinizdir.
Eksik bir şekilde dile getirdiğim ne var? Kullanılan tinerin markasını üretim yılını vs mı bildirmeliydim?

Yine siz haklısınız, yine özür diliyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 03, 2021, 19:28:32 »
Ne dersiniz bahsettiğim sayfayı açtığımda yalnız mı kalırım yoksa forumdan mı atılırım? :D

Ya da arkanıza milletin gücünü alıp cumhurbaşkanlığına adaylığınızı koyarsınız belki de :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 03, 2021, 19:53:15 »
Fatih bey bu kadar kişiselleştirme yapmanıza gerek yok " forum kuralları'nı" dikkate alarak istediğiniz her türlü eleştiri veya başlık açabilirsiniz. Fikirlerinizi veya düşüncelerinizi belirtmekte özgürsünüz forumdan da sizi kimse atmayacak bunun garantisini verebilirim. Fakat Tem Toyota'nın yetkilisi  işi zorlaştırmadan iadeyi kabul etmiş. Sizin de bu kadar uzatma gereğinin olmadığını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #17 : Eylül 03, 2021, 20:26:13 »
Ne dersiniz bahsettiğim sayfayı açtığımda yalnız mı kalırım yoksa forumdan mı atılırım? :D

Ya da arkanıza milletin gücünü alıp cumhurbaşkanlığına adaylığınızı koyarsınız belki de :D

Daha önce de belirttiğim gibi buyurun açın konuyu, yalnız kalır mısınız? yada karşıt fikirlere sahip kişiler ile karşılaşır mısınız? bilmem ama sizi bu yüzden forumdan atarlarsa üyeliğimi sileceğimi taahhüt edebilirim zira burayı menfaatçi yöneticilere sahip sosyal medya platformları ile karıştırmamanızı tavsiye ederim, üye olduğum 12 yıl içerisinde hakaret, aşağılama vs. içermediği sürece ne atılan ne de anti demokratik bir hareket görmedim burada.

Konuyu açmanızı bekliyorum, hem moderatör arkadaşlar yazdıklarımızı bu alakasız konudan sizin konunuza taşırlar, hem de "mağdurlarımızın" hepsinden tek tek özür dileme fırsatı bulmuş olurum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 03, 2021, 22:09:08 »
Vay arkadaş neler dönmüş Serhat ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 03, 2021, 22:53:27 »
Fren diskinde bırakın deniz aşırı ülkeden gelmesini yağmurlu havada bile pas oluşur,kaldıki adamlar koruyucu olarak vax sürmüşler aynı durum buradaki üretilen parçalarda bile olabiliyor ben tem otodan aldığım her üründen son derece memnunum ve ilgi alaka hat safhada,benim tem motorlu araçlar ile ilgili hiçbir yasal bağım tanışıklığımız vs de yok,yinede kaliteyi bildiğim için bu güne kadar hep tavsiye ettim ve sonuna kadarda tavsiye edeceğim,burada hiçbir şekilde kâr gözetmeden gerekli açıklamaları arıza hakkında yardımları yapan ufuk beye ayrıca çok teşekkür ederim hatta beni büyük masraftan kurtardığı dahi oldu 1200 km var aramızda uzaktan yardım ederek aracımdaki fren sorununu çözdük daha ne olsun.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.