Gönderen Konu: NIBK Fren Diski Pası  (Okunma sayısı 2203 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
Ynt: NIBK Fren Diski Pası
« Yanıtla #40 : Eylül 04, 2021, 16:10:51 »
Hayır asla. Ufuk beyin firması ben fatura aslını iade etmeden işlemi tamamlamadığı için sizin faturalandırmayı nasıl yaptığını merak ettim yalnızca stok ve vergi durumu açısından.
Ufuk bey de sağolsun tüm nezaketiyle bizlere yardımcı oldu.

2 seneye yakın kurumsal bir firmada kasa personeli olarak çalışmış biri olarak belirtmek isterim ki Ufuk beylerin belirttiği şekilde işliyor süreç. Bize de iade için gelen müşteriler fatura veyahut fiş ibraz etmeden iade işlemini yasal olarak gerçekleştiremiyorduk. Bize verilen fiş veyahut fatura ile işlemi gerçeklestirip sonrasında fişi veha faturayı muhasebeye gönderiyorduk...
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Eylül 04, 2021, 16:10:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Eylül 04, 2021, 16:15:42 »
Ufuk bey ve moderatör arkadaşların da dediği gibi burası belli kuralları çerçevesinde özgür ve hür bir forum sayfası.

Bahsettiğiniz gibi "belli kurallar çerçevesinde" olmak ile birlikte son cümleniz forum kurallarının 2. ve 3. maddesine aykırı olduğunu düşünüyorum, bu forumu sosyal medya mecraları ile karıştırmamanızı daha önce de belirtmiştim, lütfen daha seviyeli, hitabet kurallarına uygun cümleler kullanalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Eylül 04, 2021, 16:18:03 »
Ufuk bey Allah size sabır versin, ki vermiş de zaten. Daha nelerle uğraşıyorsunuz kimbilir.

Ben de 10 ay kadar önce ön arka nibk disk ve balata takımı aldım, diskler aynı bu goruntudeydi, psikolojik problemlerim olmadığından sanırım bunu bir sorun olarak görmedim, sağolsun takım olarak alınca beraberinde gönderdikleri balata spreyi sıkılıp monte edildiler. Biraz kullanınca mat yüzeyi aşınıp pırıl pırıl parlamaya başladı zaten diskler. Yağmur ve yıkama sonrası her diskte oldugu gibi hafif paslı bir görüntü olabiliyor ancak ilk fren kullanımında geçiyor. Ben frenlerden gayet memnunum.

Bana paslı disk satmışsınız, iade talep ediyorum :)
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Eylül 04, 2021, 16:23:00 »
Bahsettiğiniz gibi "belli kurallar çerçevesinde" olmak ile birlikte son cümleniz forum kurallarının 2. ve 3. maddesine aykırı olduğunu düşünüyorum, bu forumu sosyal medya mecraları ile karıştırmamanızı daha önce de belirtmiştim, lütfen daha seviyeli, hitabet kurallarına uygun cümleler kullanalım.
Çamur atmak deyimini kullanmak forum kurallarında bir sorun teşkil ediyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Eylül 04, 2021, 16:27:16 »
Aşk olsun Ayhan bey. Babanızın oğlu olmayan firmadan emin olup gönülden inanırken bana gelince niyet okuyorsunuz :)

Bu arada satın aldığınız ürünün orjinal olup olmadığına emin olmak için hangi yolu izliyorsunuz? Yoksa yine hislerinizle mi hareket ediyorsunuz :)
ben size niyet okumadım olanı yazdım yani gerçeği. Gönülden inanıyorum çünkü denedim gördüm ve biliyorum. Yolu çok basit.. araştırın öğrenin..
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Eylül 04, 2021, 16:40:43 »
Ufuk bey Allah size sabır versin, ki vermiş de zaten. Daha nelerle uğraşıyorsunuz kimbilir.

Ben de 10 ay kadar önce ön arka nibk disk ve balata takımı aldım, diskler aynı bu goruntudeydi, psikolojik problemlerim olmadığından sanırım bunu bir sorun olarak görmedim, sağolsun takım olarak alınca beraberinde gönderdikleri balata spreyi sıkılıp monte edildiler. Biraz kullanınca mat yüzeyi aşınıp pırıl pırıl parlamaya başladı zaten diskler. Yağmur ve yıkama sonrası her diskte oldugu gibi hafif paslı bir görüntü olabiliyor ancak ilk fren kullanımında geçiyor. Ben frenlerden gayet memnunum.

Bana paslı disk satmışsınız, iade talep ediyorum :)

Merhaba Emre bey :)

Ülkece hoşgörüye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum, bazen sinir uçlarımız yıpratılsa da olabildiğince insanlığımızı muhafaza etmeye çalışıyoruz, başka ne diyebilirim?...

Çamur atmak deyimini kullanmak forum kurallarında bir sorun teşkil ediyor mu?

Aşağıda yinelediğim iletimde de belirttiğim gibi iletiniz yaşadığınız sürecin tamamını içermediğinden karalayıcı nitelikte, bu iletiniz kimi okuyucular için "çamur atmak" olarak yorumlanabilir, bu "bezdirici, huzursuz edici, korkutucu davranış, kanun dışı, zarar verici, tehdit edici, küfürlü, örf ve adetlere karşı, müstehcen, kaba, nefret dolu" sayılmaz ama yaşadığınız ülkenin vatandaşına "YALLAH ARABİSTAN’A" demek sizce doğru bir cümle mi? Bu cümleyi kurduğunuzda siz dikta etmiş olmuyor musunuz?

Tavsiye verirken yaşadığınız süreci, size iletilen bilgiyi ve sonucu tamamı ile anlatmanız okuyucular açısından daha doğru olur, zira "tavsiye" olduğunu düşündüğünüz iletiniz karalayıcı nitelikte, yine de geri dönüşünüz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Eylül 04, 2021, 16:53:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Eylül 04, 2021, 17:27:46 »
Tem Toyota haricinde İstanbul içi tavsiye edebileceğiniz usta/firma yok mu hiç arkadaşlar?

Bilgisayarım ofiste kaldığı için cevap vermekte ve eski başlıkları incelemekte zorluk yaşıyorum açıkçası.
Ufuk bey ve forum kuralları açısından bir sakıncası yoksa dün de dediğim üzere Tem Toyota ile olumsuz yönde deneyim yaşayan kişiler var ise bunu bir başlık altında toplamak istiyorum pazartesi günü.

Tekrar ediyorum. Yalnızca bir defa kendileriyle alışveriş yaptım ve benim açımdan bazı sorunlar yaşadım. Ne bir psikolojik sorunum var ne bir çamur atma derdim var ne de Ufuk beye rakip olacak bir firma sahibiyim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Eylül 04, 2021, 17:45:35 »
Fatih bey, bu konu açılmadan önce zaten firma yetkilileri sizin iadenizi sorunsuz bir şekilde kabul etmiş. Bu konuyu bu kadar fazlasıyla kişiselleştirmenizin anlamı nedir ? Şuan bu konu gereksiz yere uzuyor eğer firma hakkında konu üzerinden açıklayamadığınız bir sorununuz varsa bana özel mesaj ile iletin konuyu forum yöneticileri olarak çözüme ulaştıralım. Sizin istediğiniz " Tem Toyota Mağdurlar Derneği " filan mı kurmak ? Bir daha alış-veriş yapmazsınız olur biter.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Eylül 04, 2021, 17:51:20 »
Bir memnuniyetsizlik varsa dile getirilir, buna kimi durumlarda karşılık verilir (burada da uygun şekilde verilmiş) ve önce sorun olup olmadığı netleştirilir, sonra sorun varsa çözülmeye çalışılır. Esas olan, herkesin iyi niyetle konuya yaklaşmasıdır.

Konu ile ilgili olarak ve ilgilenenlere teknik bir bilgi vereyim. Pas bir fenomendir ve değişik tipleri mevcuttur. Malzeme özelliklerine göre yüzeysel pas (altını çiziyorum, yüzeysel) bırakın önlenmeye çalışılmayı, olmasının avantajları vardır. Yüzeysel pas, malzeme yüzeyiyle ilgilidir ve malzemenin iç katmanlarının bozulmasını engeller. Bu özelliği ile yüzeysel pas koruyucudur. İlgilenenler çelik, metalurji ve aşınma konularında araştırma yapabilir.
Ek bilgi, deniz suyu ile temas halindeki metallere tuzlu suyun derinlrmesine etkisini önlemek için düşük voltajlı elektrik verilir. Çelikğe paslanmaya dayanımı arttırma amacıyla kimi metaller eklenebilir ancak bunların gevreklik ve başka özelliklerde, belli, farklı oranlarda değişime yol açacağı da bilinmektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Eylül 04, 2021, 18:42:49 »
Hakan bey, Anıl bey öncelikle sizlere kesinlikle katılıyorum.

Kötü bir deneyim yaşadım ve bunu dile getirmek istedim yalnızca. Bir karın ağrım olsa sıcağı sıcağına bu konuyu aç ardım. Hiçbir özür beklentim olmadı. Ama sitenin onaylı firması sahibi/yetkilisi ya da çalışanı Ufuk bey beni tiye alıp şöyle özür dileyelim böyle özür dileyelim diyerek şakayla karışık durumu kişiselleştirmeye başladı. Sonrasında Ufuk Bey’e gelen destek mesajları sonrasında “istiyorsa toplanak allah diyek” dememek için zor tuttum kendimi :) (umarım forum kurallarına aykırı değildir son cümlem)

Forumda Tem Toyota üzerinde bir tekelleşme olduğunu düşünüyorum. Herkesin Tem Toyota’nın ürünlerini ya da tamir ücretlerini karşılayabilecek bütçesi ya da başka türlü olanakları olmayabilir. Kendisine alternatif olarak başka firmaların da tanıtılıp iyi-kötü yorumlanması gerektiğini düşünüyorum. Burası Tem Toyota Mağdurları Derneği olmadığı gibi Tem Toyota’yı Koruyanlar ve Yaşatanlar Derneği’ne de dönüşmemeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Eylül 04, 2021, 19:40:34 »
Hakan bey, Anıl bey öncelikle sizlere kesinlikle katılıyorum.

Kötü bir deneyim yaşadım ve bunu dile getirmek istedim yalnızca. Bir karın ağrım olsa sıcağı sıcağına bu konuyu aç ardım. Hiçbir özür beklentim olmadı. Ama sitenin onaylı firması sahibi/yetkilisi ya da çalışanı Ufuk bey beni tiye alıp şöyle özür dileyelim böyle özür dileyelim diyerek şakayla karışık durumu kişiselleştirmeye başladı. Sonrasında Ufuk Bey’e gelen destek mesajları sonrasında “istiyorsa toplanak allah diyek” dememek için zor tuttum kendimi :) (umarım forum kurallarına aykırı değildir son cümlem)

Forumda Tem Toyota üzerinde bir tekelleşme olduğunu düşünüyorum. Herkesin Tem Toyota’nın ürünlerini ya da tamir ücretlerini karşılayabilecek bütçesi ya da başka türlü olanakları olmayabilir. Kendisine alternatif olarak başka firmaların da tanıtılıp iyi-kötü yorumlanması gerektiğini düşünüyorum. Burası Tem Toyota Mağdurları Derneği olmadığı gibi Tem Toyota’yı Koruyanlar ve Yaşatanlar Derneği’ne de dönüşmemeli.

Toyomaslak veya Toyotronic'e gidebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Eylül 05, 2021, 10:09:49 »
Merhaba Emre bey :)

Ülkece hoşgörüye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum, bazen sinir uçlarımız yıpratılsa da olabildiğince insanlığımızı muhafaza etmeye çalışıyoruz, başka ne diyebilirim?...

Aşağıda yinelediğim iletimde de belirttiğim gibi iletiniz yaşadığınız sürecin tamamını içermediğinden karalayıcı nitelikte, bu iletiniz kimi okuyucular için "çamur atmak" olarak yorumlanabilir, bu "bezdirici, huzursuz edici, korkutucu davranış, kanun dışı, zarar verici, tehdit edici, küfürlü, örf ve adetlere karşı, müstehcen, kaba, nefret dolu" sayılmaz ama yaşadığınız ülkenin vatandaşına "YALLAH ARABİSTAN’A" demek sizce doğru bir cümle mi? Bu cümleyi kurduğunuzda siz dikta etmiş olmuyor musunuz?
Ufuk bey NIBK Disk ve balata için sipariş ve ödeme bilgilerini mail gönderdim.Rica etsem kontrol edebilir misiniz?Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Eylül 05, 2021, 11:54:29 »
Ben de diğer konu içinde bir miktar okudum ama sakinleşince yazmak istedim. Üzülüyorum aynı zamanda. Ufuk beyle bir bağlantım yok. Firmasına ortak da değilim. Alışverişlerimden memnunum.

Pahalı denilebilir ama internetten her türlü malzemeyi alan biri olarak zaten bana da pahalısı ve güvenlisi lazım. Sorunsuz olması birinci önceliğim çünkü.

Bir süre sonra alışıyor insan.. Ben mesela devlet memuruyum ve bir kişi şikayet ederse diye yıllarca dolapları kağıtlarla dolduruyoruz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Eylül 05, 2021, 13:54:14 »
Ben de diğer konu içinde bir miktar okudum ama sakinleşince yazmak istedim. Üzülüyorum aynı zamanda. Ufuk beyle bir bağlantım yok. Firmasına ortak da değilim. Alışverişlerimden memnunum.

Pahalı denilebilir ama internetten her türlü malzemeyi alan biri olarak zaten bana da pahalısı ve güvenlisi lazım. Sorunsuz olması birinci önceliğim çünkü.

Bir süre sonra alışıyor insan.. Ben mesela devlet memuruyum ve bir kişi şikayet ederse diye yıllarca dolapları kağıtlarla dolduruyoruz..

Konum olarak geldiğimiz nokta her şeyi internetten satın almak oldu. Buda internettin çok fazla replika ürünle dolup taşmasına sebebiyet verdi. İnsanlar internetten aldığı ürünlerin replika olamayacağını iddia ediyor ve bunu iddia ederken dayanakları web sitesinin kendi ismi. Bir örnek vermem gerekirse benim Tem Toyota'dan satın aldığım yağ 225Tl, ama bunu 180'e satanda var 200'e satanda x kişisi gelip bana ben aynı yağı x siteden 150'ye aldım diyebiliyor. Ama x siteden satın almıyor x site sadece aracılık yapıyor. Bir satıcıdan almış oluyor. Buna halkımızın yeteri kadar dikkat etmediğini düşünüyorum ben. İnternetten ürün alırken satıcılara çok dikkat ediyorum ve genelde satıcı web sitesinin kendisi olduğu yerleri tercih ediyorum. Aldığım ürün genelde piyasa fiyatının biraz üzerinde oluyor ama kafamda ürünüm replika olabilir mi? soru işareti bulunmuyor. Mazallah arabayı değiştirip Toyota dışında bir marka alırsak Tem Toyota olmadan nereye güveneceğiz hiç bilmiyorum :)
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)