Gönderen Konu: NIBK Fren Diski Pası  (Okunma sayısı 2192 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: NIBK Fren Diski Pası
« Yanıtla #20 : Eylül 03, 2021, 23:08:47 »
Fatih bey bu kadar kişiselleştirme yapmanıza gerek yok " forum kuralları'nı" dikkate alarak istediğiniz her türlü eleştiri veya başlık açabilirsiniz. Fikirlerinizi veya düşüncelerinizi belirtmekte özgürsünüz forumdan da sizi kimse atmayacak bunun garantisini verebilirim. Fakat Tem Toyota'nın yetkilisi  işi zorlaştırmadan iadeyi kabul etmiş. Sizin de bu kadar uzatma gereğinin olmadığını düşünüyorum.
Uzatma ya da tartışma peşinde değilim asla. Ufuk beyin tecrübesine de saygım sonsuz. Yalnızca forumda hoşuma gitmeyen bir durum varsa o da Toyota araçlarımızın tamiri vs konusunda tavsiye olarak (büyük bir çoğunlukla) Tem Toyota’dan bahsediliyor ve açıkçası bu bana biraz mide bulandırıcı geliyor. Hatta İstanbul’a binlerce kilometre uzaklıkta yaşayan araç sahiplerine bile sadece Tem Toyota tavsiye ediliyor.
Sizce de bu durumda bir terslik yok mu?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 03, 2021, 23:08:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 03, 2021, 23:33:45 »
Uzatma ya da tartışma peşinde değilim asla. Ufuk beyin tecrübesine de saygım sonsuz. Yalnızca forumda hoşuma gitmeyen bir durum varsa o da Toyota araçlarımızın tamiri vs konusunda tavsiye olarak (büyük bir çoğunlukla) Tem Toyota’dan bahsediliyor ve açıkçası bu bana biraz mide bulandırıcı geliyor. Hatta İstanbul’a binlerce kilometre uzaklıkta yaşayan araç sahiplerine bile sadece Tem Toyota tavsiye ediliyor.

Şikayet,Öneri ve Eleştiri saygı çerçevesi içerisinde olduğu sürece herkes istediğini söylemekte özgür. Evet genellikle Tem Toyota'nın önerilmesi gözükebilir fakat piyasadaki bir çok  tamirhane veya yedek parça dükkanı işleten dükkanlar  " bilmeyerek veya bilerek " Sahte ürün satışı yapabiliyor. Forum kullanıcıları olarak bizim ilk önceliğimiz insanların  her zaman kaliteli ve doğru ürün kullanmasından yanadır. Tem Toyota haricinde önerilen yerlerde mevcut ayrıca Tem Toyota'da satılan bir çok ürünü incelediğimiz de diğer Aftermarket ürünlere göre kalitesinin daha iyi olduğu hem " kullanıcılar " tarafından hemde "satıcı " tarafından kanıtlanmıştır. Eğer Tem Toyota haricinde öneri istiyorsanız yedek parça konusunda size önerebilirim.

https://mekato.com.tr/  https://www.filtremarketim.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 04, 2021, 00:06:25 »
İşini iyi yapan müşterisine saygılı,dürüst bir işletmenin önerilmesi neden mide bulandırıcı oluyor?
Bu durumda ne gibi bir terslik arıyorsunuz?
Büyük bir çoğunluk tarafından tavsiye edilmesi o işletmenin işini ne kadar düzgün yaptığını gösterir,bunun neresinde terslik?
İstanbul'da ikamet edipte tavsiye üzerine gidenlerin hiç birinin memnun kalmadan çıktığı olmadı hepside bu formda memnuniyetlerini açıkladılar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 04, 2021, 00:09:22 »
Reklam olarak algılanır diye belirtmeyecektim ama konu çok yanlış yere gitmiş zaten.  2-3 ay kadar önce Aracım için şanzıman yağı fiyat listesi almıştım Tem Toyota'dan 2 adet markadan fiyat verildi;

3 Litre Şanzıman yağı için;
Toyota marka orjinal: 465 TL
Motul Marka: 240 TL

Motul marka olanı tercih edip şiparişimi gerçekleştirdim. Ürünler elime geçtiği zaman birde baktım ki bana gönderilen şanzıman yağının markası Toyota. Benim açımdan sorun teşkil etmezdi lakin aradaki fiyat farkının çok olduğunu düşünerek bir yanlışlık olduğunu dilerseler ürünü geri gönderebileceğimi veyahut aradaki farkı ödeyebileceğimi belirttim mail yolu ile. Tem Toyota'dan gelen cevabı aynen alıntılıyorum;

"Merhaba Burak Bey,

Motulün şanzıman yağında tedarik sorunu yaşandığı için size bilgimiz dahilinde mağdur olmamanız açısından orijinal ürün gönderildi,

Saygılar."

Fiyat farkını ödemek istediğimde dahi kabul etmediler. Tem Toyota işini hakkıyla yapan nadir esnaflardan.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 04, 2021, 00:10:27 »
ALLAH cc nasip ederse önümüzdeki sene bakımı İstanbul'da tem oto da yapacağım hem gezmeye hemde bakıma gideceğim,kısmet olursada yarın abimin aracı için Stone marka takım conta siparişi vereceğim,çünkü aldığım her ürünü gönül rahatlığıyla kullanıyorum aklımda soru işareti yok.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Eylül 04, 2021, 00:29:50 »
Reklam olarak algılanır diye belirtmeyecektim ama konu çok yanlış yere gitmiş zaten.  2-3 ay kadar önce Aracım için şanzıman yağı fiyat listesi almıştım Tem Toyota'dan 2 adet markadan fiyat verildi;

3 Litre Şanzıman yağı için;
Toyota marka orjinal: 465 TL
Motul Marka: 240 TL

Motul marka olanı tercih edip şiparişimi gerçekleştirdim. Ürünler elime geçtiği zaman birde baktım ki bana gönderilen şanzıman yağının markası Toyota. Benim açımdan sorun teşkil etmezdi lakin aradaki fiyat farkının çok olduğunu düşünerek bir yanlışlık olduğunu dilerseler ürünü geri gönderebileceğimi veyahut aradaki farkı ödeyebileceğimi belirttim mail yolu ile. Tem Toyota'dan gelen cevabı aynen alıntılıyorum;

"Merhaba Burak Bey,

Motulün şanzıman yağında tedarik sorunu yaşandığı için size bilgimiz dahilinde mağdur olmamanız açısından orijinal ürün gönderildi,

Saygılar."

Fiyat farkını ödemek istediğimde dahi kabul etmediler. Tem Toyota işini hakkıyla yapan nadir esnaflardan.

Bir sakıncası yoksa size gönderilen  faturayı bizlerle de paylaşır mısınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Eylül 04, 2021, 07:23:57 »
Bir sakıncası yoksa size gönderilen  faturayı bizlerle de paylaşır mısınız?
Faturam mevcut değil, olay üzerinden 3 ay kadar geçti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 04, 2021, 11:35:28 »
Faturam mevcut değil, olay üzerinden 3 ay kadar geçti...

Burak bey, müsadeniz olursa ben faturanızı paylaşabilirim.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 04, 2021, 11:45:28 »
Forumda sadece tem oto değil farklı kentlerdeki ustalar,servisler ve yedek parça temin yerleri de paylaşılıyor ve bu konudaki görüşler anlatılıyor sonuçta yedek parçayı üretenler farklı ülkeler ve firmalar.. ayrıca belirtilen şikayetlere ayrıntılı cevaplar verilmiş ve hatta elde olmayan koşullar için bile özür dilenmiş bu nedenle hepimiz tem oto yetkililerini ve benzer nitelikli firmaları,ustaları tavsiye edebiliyoruz yoksa sahiplerini tanımak fırsatı bile olmadı ancak davranışlardan ötürü hem bilgi hem de fikir sahibiyiz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Eylül 04, 2021, 12:06:55 »
Burak bey, müsadeniz olursa ben faturanızı paylaşabilirim.

Tabiki benim açımdan bir problemi yok, eğer dilenirse o süreçteki mail trafiği benim sipariş ettiğim ürün ve bana gelen ürünlerin fotoğraflarını da paylaşabilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 04, 2021, 13:19:35 »
Tabiki benim açımdan bir problemi yok, eğer dilenirse o süreçteki mail trafiği benim sipariş ettiğim ürün ve bana gelen ürünlerin fotoğraflarını da paylaşabilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Eylül 04, 2021, 13:49:52 »
Şimdi gerçekten Tem Toyota firmasıyla ilgili olumsuz deneyimi olan tek bir forum üyesi yok mu aranızda?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 04, 2021, 14:16:22 »
Şimdi gerçekten Tem Toyota firmasıyla ilgili olumsuz deneyimi olan tek bir forum üyesi yok mu aranızda?
olabilir belki Fatih Bey ama olmama ihtimalini niye düşünmüyorsunuz. olumsuz bir düşüncemiz olsa söyleriz, babamızın oğlu değil sonuçta. bize onu övdüğümüz için indirimde yapmıyorlar  :rofl: . belki aynı ürün piyasadan biraz daha pahalı görünebilir ama en azından aldığım ürünün sahte olmadığından emin oluyorum. ayrıca Ufuk Bey forumdan da araçla ilgili sorunlarımızda elinden geldiğince yardımcı oluyor. bazen usta dediklerimizin parayla çözemediği sorunları burdan yardımlarıyla çözdük/çözenler oldu. ben önümüzdeki yıl istanbul' a gezmeye gittiğimde özellikle gidip genel bir bakım yaptırmayı düşünüyorum. ne demiş Orhan Baba ''hatasız kul olmaz'' önemli olan hatayı anlayabilmek. zaten olumsuz bir şey yaşandığında da çözmek için uğraşacaklarına da gönülden inanıyorum.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Eylül 04, 2021, 14:42:11 »
Allah hepimizi “Orhan baba” gibi yandaş, çıkarcı, yalamalardan uzak tutsun :)

Siz forum sakinlerinden Tem Toyota kadar işinin ehli olmasa da tavsiye edebileceğiniz oto tamircilerini öğrenebilir miyim? İstanbul içi tercihimizdir. Tamir/bakım için İstanbul’dan Hatay’a falan gidemem ben kusura bakmayın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 04, 2021, 15:01:08 »
Ben size Orhan Baba ya komşu olun demedimki😂  nasıl bir insan olduğunu değil söylediği doğru sözü söyledim sadece . Tabi siz olayı başka yerlere çekmek için çabalayınca sonuç bu..
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Eylül 04, 2021, 15:30:06 »
Aşk olsun Ayhan bey. Babanızın oğlu olmayan firmadan emin olup gönülden inanırken bana gelince niyet okuyorsunuz :)

Bu arada satın aldığınız ürünün orjinal olup olmadığına emin olmak için hangi yolu izliyorsunuz? Yoksa yine hislerinizle mi hareket ediyorsunuz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Viofo, aydınlatma pk, koltuk ısıtma, ses yalıtım
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 3550
  • Model Yılı: '23
  • 28 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 04, 2021, 15:45:51 »
Bu kadar boş ve hak yenilen bir konu görmedim, bilmeden çamur atmak ne kadar kolay! Tem toyota (Ufuk Bey) babamın oğlu değil ama yaptığı işi, sattığı malzemeleri iyi bilirim, diskin üzerindeki o sizin pas dediğiniz şey olması gereken bir koruyucu katman (ki bu daha basit nasıl anlatılır bilmiyorum kaç kez açıklanmış), ısrarla pas deyip karalamaya çalışmanız sizi o kadar komik duruma düşürmüş ama farkında değilsiniz.

Ayrıca @Ufuk Sönmez (16363) sizi de kınıyorum, neden derseniz; tüm ekibi toplayıp özür videosu atmamışsınız  :rofl:

İlaveten; böyle bir paylaşım ortamında böyle bilinçsizce çamur atıp huzursuzluk yaratmaya çalışanların barındırılmaması taraftarıyım.
Sen harika bir uçurtmasın, bende senin ipinim unutmayasın...
Corolla Flame X-Pack Mds 1.5 Benzin 2023-.....
Corolla Advance Manuel 1.6 Benzin&Lpg (Zavoli) 2018-2023 (105.000 km)
Corolla Hb Sol Manuel 1.6 Benizn&Lpg (Zavoli) 2016-2018 (45.000 km)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Eylül 04, 2021, 15:54:25 »
Bu kadar boş ve hak yenilen bir konu görmedim, bilmeden çamur atmak ne kadar kolay! Tem toyota (Ufuk Bey) babamın oğlu değil ama yaptığı işi, sattığı malzemeleri iyi bilirim, diskin üzerindeki o sizin pas dediğiniz şey olması gereken bir koruyucu katman (ki bu daha basit nasıl anlatılır bilmiyorum kaç kez açıklanmış), ısrarla pas deyip karalamaya çalışmanız sizi o kadar komik duruma düşürmüş ama farkında değilsiniz.

Ayrıca @Ufuk Sönmez (16363) sizi de kınıyorum, neden derseniz; tüm ekibi toplayıp özür videosu atmamışsınız  :rofl:

İlaveten; böyle bir paylaşım ortamında böyle bilinçsizce çamur atıp huzursuzluk yaratmaya çalışanların barındırılmaması taraftarıyım.
Soner bey firmanın dediği gibi tinerli bezle silinmesine rağmen leke kalıyorsa ne demeliydim? Ben bu zamana kadar bu firmadan tek bir ürün aldım ve böyle bir sorunla karşılaştım. Ne yapsaydım pardon ya pas değil çay lekesi mi demeliydim?
Ufuk bey ve moderatör arkadaşların da dediği gibi burası belli kuralları çerçevesinde özgür ve hür bir forum sayfası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Eylül 04, 2021, 15:55:23 »
Faturayı isteme sebebinizi öğrenebilir miyim? Yaşadığım deneyimin asılsız olduğunu falan mı düşünüyorsunuz acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Eylül 04, 2021, 16:00:07 »
Faturayı isteme sebebinizi öğrenebilir miyim? Yaşadığım deneyimin asılsız olduğunu falan mı düşünüyorsunuz acaba?
Hayır asla. Ufuk beyin firması ben fatura aslını iade etmeden işlemi tamamlamadığı için sizin faturalandırmayı nasıl yaptığını merak ettim yalnızca stok ve vergi durumu açısından.
Ufuk bey de sağolsun tüm nezaketiyle bizlere yardımcı oldu.