Arkadaşlar Toyota hevesiyle aracımı sattım yaklaşık 1,5 aydır bir araba alamadım. Eldeki parada kısıtlı olunca sıkıntılar yaşıyorsunuz haliyle.
Toyotanın 99-00 model tek far arabasıyla ilgili kime sorsam hep bişeyler söylüyorlar.3-4 tane araca katım hatta arama sitelerindede bakabilirsiniz ne piyasası belli nede fiyatı.aynı öellikte 11000 ede var 14000 ede
bu araçla ilgili özellklede kullanıcılarından yardım alabilirmiyim?En iyi yorumun kullanıcılardan geleceğini düşünüyorum. Arabasızlıktan çok sıkıldım artık

Motorunda sorun yaşıyan oldumu,baskı balatasında,elektronik aksamında? Ve son olarak bu araç eğer denildiği gibi tutulmuyorsa parça bulunmasında sorun yaşıyan?
Luna ve Terra arasında ne gibi farklar var aynı araçta?
En son Adana Toyota bayisinde 99 model tek far Toyota 1,6 Luna Special buldum.11500 lira fiyat söylediler.5 Parça boya var,137000 KM ve boyada solmalar var.Araca donanım olarak en fullu dediler. Aracı gömek isteyenler
http://www.onatca.com.tr/default.aspx?treid=50&arid=519 adresinden bakabilirler.Fiyatla ilgili görüşlerinizi söylerseniz çok sevinirim
hatırlayabildiklerimi sayayım;
-terrada sürücü kol koyma yeri ve haliyle o parçanın altında bulunan saklama kutusu yok
-lunada döşemeler kaliteli kadifemsi bir malzemeden yapılmış, terrada bez malzemeden...
-lunada 4 cam otomotik, terrada 2 cam olması lazım
-lunaların dış ayna ve tamponlar full boyanmış, terrada yarım boyalı,boyasız
-lunalarda 2 far arasındaki ızgara daha karizma ve kaliteli görünüyor
-lunaların kabin içindeki kapıların üst,tavan kısmındaki yolculara ait tutacaklar daha estetik ve kullanılmayınca yaylı olup kapanıyor. terrada ise şahin, doğan (kuş serisi) lardaki gibi hep meydanda ve açık (parçanın adını bilmiyorum)
-lunalarda dış aynalar elektrikle hareket ediyorlar ve ısıtmalı aynalardır. terrada elle ayarlanan ve ısıtmasız tip olması lazım. (kışın ısıtma çok işe yarıyor,buğu-su uçuveriyor hemen)
fiyatları hemen hemen yakın, lunayı öneririm.koltuk döşemeleri bile yeter bence. sağlam, taş gibi arabalar. vvt-i motor değiller bu sebeple yağ kaçırma problemleri yok, sadece direksiyonlarının çember kısmı hafif soyuluyor. kılıf takabilirsiniz bunu aşmak için. kronik tek sıkıntısı bu. selamlar
illa tek far mı olacak... ben şahsen 98 model corollaları değişmem o 99 modellere... paranız kısıtlı ise, bence klimalı bir 97-98 eski kasa, yani efsane kasa düşünebilirsiniz, kuzenimde 96 model var klimayı kendi taktı sonradan ve de tüplü araba, çok memnun, sıfırını alacak durumu var, ama arabasından ayrılamıyor...
Yoneticilerimizden Ferdi arkadasimizin arabasi aradiginiz turden. En iyi cevabi o verir herhalde.
Ama yuvarlak tek farli Corolla'larin hicbir eksigi yok. Turkiye uretimi kucuk farli Corolla'ya tercih ederim bu yuvarlak farli Corolla'lari.
12900 denmiş ama pazarlıkla fiyatı düşer. sizin baktığınıza göre daha temiz gözüküyor ve km'si daha düşük. bi inceleyin isterseniz.
aynı araçtan bizdede var. 5 yıldır olmuştur kullanıyoruz. yazdıklarım terra ile lunanın farkıdır.
Serkan, senin arabanin Luna oldugunu bilmiyordum.
babamın arabası luna olan 99 model. yaklaşık 3 senede ben kullandım. hala araç ailemde. babam kullanmaya devam ediyor. az çok tanıyorum aracı. bence alınacak bir araç, tavsiye ederim. bir arkadaşıma aldırdım o da iyiki almışım diyor.
hatta 15 gün sonra tekrar kavuşmak nasib olacak inşallah. sıfır corollam var ama yine de unutamadım. tatile gittiğimde bi ele alacağım lunamı
rica ederim kürşat bey, umarım istediğiniz temiz araca, hayırlısıyla sahip olursunuz, sizi de aramızda görmekten kıvanç duyarız.
Ben yaklaşık 3 ay önce 99 terra'yı 11850 Ye aldım. Klima ve Abs var. Arabadan memnunum. Bu fiyata bunlardan daha iyi bir araba bulmak çok zor.
2001 yılından beri 1.3 terra kullanıcısız.Kaza ve yağ değişimi hariç servis veya sanayiye hiç uğramadık.Ama 1.6 almanızı tavsiye ederim kalabalık binince 1.3 biraz ağır kalıyor ve motor 1332 cc olduğu için 1.6 vergisi ödeyeceksiniz zaten onun için 1.6 almaya bakın pişman olmazsınız.
Saygılar ...
adı üzerinde tutulmayan kasa.... Daha fazla söze gerek yok ha şuda var tabiki toyota herzaman toyotadır kalitesinden ödün vermez sorun yaşatmaz, siz hiç yolda kalanm toyota gördünüzmü? az yakr çok kaçar sağlam güvenilir sorunsuz araçlardır. Fakat millet bu kasaları tutmadı işte... alırsın rahat kullanırsın ama rahat satamazsın zarar bile edersin. Bizim efsane kasa dedikleri kasalar için galericiler REŞAT ALTIN diyorlar hiçbir zaman değer kaybetmez, piyasa hareketli olduğunda özellikle yaz başında satarken kar bile edersin. Unutmayın hiçbir araba ömürlük değil alırsın en fazla 3 sene sonra satarsın bu böyle gider. Onun için satabileceğin bir araba tercih et derim ben. 96-98 arası 1,3 XE kasa almanı tavsiye ederim hem karizması daha fazla kedi göz kasalara göre...
Selam ve dua ile
saygılar...
yeter ki değerinde alınsın, corollanın her modeli çok zarar ettirmeden satılır, tek farlılarda buna dahil....
o yüzden 99-00lerde alınabilir, 1.6 motorları da bir önceki kasa ile aynıdır
1,5 yıl önce aldım şu ana kadar sadece bir kere 120.000 bakımına girdi. arıza veya sorun yaşamadım.
arabada şans faktörü nekadar etkili olsada hangisini alırsanız alın iyi inceleyip baktırdıktan sonra alın...
unutmayın ki ucuza aldığınız için satarkende ucuza gitse o kadar zarar etmezsiniz. Toyota kullanma keyfide
yanında kar kalır....
paranızın değer kaybetmesini istemiyorsanız gidin altına veya diğer yatırım araçlarına yatırım yapın...
ikinci eli düşük olan arabalar arasında olduğunu biliyorum.şahsen ben olsam bunu alacağıma ae 101 alırdım.satarken zorlanırsınız kürşat bey. tabiiki bu benım şahsi fikrim...
saygılar.
ben araç alırken çok aradım efsane kasayı sonunda buldum,ama terra da alınabilecek bi araç bence bi galerici tanıdık hep bana şunu derdi : her kör atın bi kör alıcısı vardır size demem o ki uygun fiyatlısını temizini bulursanız alın.