Gönderen Konu: Tutulmayan Tek Far Toyota Hakkında  (Okunma sayısı 21426 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Tutulmayan Tek Far Toyota Hakkında
« Yanıtla #60 : Nisan 27, 2009, 10:41:05 »
atilla bey abs sizin daha kolay durmanızı sağlamaz daha iyi frenleme yapmanızı sağlamaz daha güçlübir fren sistemi falan değildir, ABS anti lock brake system yani kilitlemeyi önleyen bir sistemdir benim arabam 98 corolla annemde 2009 corolla var dolayısıyla bende abs yok annemde var, bir haftadır hep 2009 corollayı kullanıyorum, nefret ettim absden, eminim daha fazla dozaj yapabilirim ama çok akıllı abs buna engel oluyor, ben 98 corolla ile daha kısa mesafede duruyorum gibi geliyor o fren pedalının benim ayağımı ittirmesini hiç sevmiyorum!!
Dün ostim oto pazarına gittim bi gli almayı düşünüyorum yüceller toyota dan bi usta ile tanıştık abs li araç daha uzun mesafede durur demişti konuyla alakası yok ama arkadaşlar benim aracımda ki çelik cantı çıkarıp orjinal cantlarını takip satmak daha iyi değil mi aldığım araçta olmazsa ona takarım olursa da satarım diye düşünüyorum siz ne dersiniz?
96 corolla xei

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Nisan 27, 2009, 10:41:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Nisan 27, 2009, 19:50:43 »
Dün ostim oto pazarına gittim bi gli almayı düşünüyorum yüceller toyota dan bi usta ile tanıştık abs li araç daha uzun mesafede durur demişti
çok doğru söylemiş usta ama tabi bu şöförün kabiliyetine bağlı, düzgün dozajlarsa durur yoksa kızaklarsa daha uzun sürede durur..
arkadaşlar benim aracımda ki çelik cantı çıkarıp orjinal cantlarını takip satmak daha iyi değil mi aldığım araçta olmazsa ona takarım olursa da satarım diye düşünüyorum siz ne dersiniz?
abi güzel fikir aynen böyle yap, jantları isteyen olursa jantlara ayrı para iste :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #62 : Nisan 27, 2009, 21:50:53 »
bu araba iyiki tutulmadı.yoksa alamayabilirdim.kesinlikle almanı tavsiye ederim bende adanadan aldım.şu anda 86.000 km de,ben 13'e almıştım.uyduruk başka modellerin düşük modelleri 10-11 ediyorsa bu araba 14-15 etse yeridir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #63 : Nisan 27, 2009, 22:06:38 »
canım kardeşim eger abs ayagını attırıyosa köklemişindir.neyse allah kaza bela vermesin canım kardeşim türkay kazasız belasız bi dünya olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #64 : Nisan 27, 2009, 22:11:51 »
canım kardeşim eger abs ayagını attırıyosa köklemişindir.neyse allah kaza bela vermesin canım kardeşim türkay kazasız belasız bi dünya olsun
hayır köklemiyorum eminim çünkü abssiz araca alışkınım, ae101den..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #65 : Nisan 27, 2009, 23:27:22 »
siz emin olduktan sonra arabanın tutulmaması güvenliğini, sağlamlığını, motorunu kısacası kalitesini etkilemez.
efsane kasadan sonra bende o tek far kasaya bir türlü alışamadım, sevmedim, hatta bu aracın bir sonraki nesli nasıl bu olabilir diye oldukça düşündüm. toyota çok başarılı bir kasanın ardından radikal değişiklikler yaparak riske girdi ve tutmadı, dizayn ekibi değiştirildi, yeniden yapılandırıldı vb.
ama aracın dışındaki o kabuk sizi etkilemiyorsa, içi zaten bildiğiniz toyota kalitesi. zamanının araçlarından hiç bir eksiği ve kusuru olmayan bir araç. o fiyatlara sorunlara açık, saatli bomba gibi her an bişeyler çıkaracak bir araç alınacağına düşünmeden toyota alınır.
siz de zaten tutulmadığı için ucuza alıyorsunuz, bu noktada kaybınız en az olacak. yeterki temizi, masrafsızı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #66 : Nisan 27, 2009, 23:47:09 »
aynı aractan almayı bende cok düsündüm..ama sırf cevremdeki insanların oaraba tutulmuyo tek far yok onu tasarlayan adam intihar etmiş falan filan laflarını duymamak için aractan vazgectim ve ve 98 ae101 xei specıal bir arac aldım..15000 ytl ye aldım ama o fiyata 2001 luna alabilirdim..bence aldırıs etmeyin diğer arkadaslarında dediği dibi biniici olan sizsiniz cevreye fazla kulak asmayın..araca binin sürün eger içinize sindiyse alın gecin derim...ben almadaım ama arabamdanda memnunum..havayastıgı klıma ve abs var...ayrıca abs gereksiz diyen arkadaslar ne amacla diyolar bilmiyom ama abs beni 3 sefer kazadan 1 si ciddi olmasına ragmen kurtardı...bence gereklii..saygılar...
98 corolla xei special..(efsanee)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Nisan 27, 2009, 23:57:57 »
ama sırf cevremdeki insanların oaraba tutulmuyo tek far yok onu tasarlayan adam intihar etmiş falan filan laflarını duymamak için aractan vazgectim

Bu geyiği hiç duymamıştım ya :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #68 : Nisan 28, 2009, 00:02:52 »
abs konusunada değinmek istiyorum
abs nin aracınızda olmasının temel nedeni daha kısa mesafede durmanız için değil, maksimum frenaj anında ortalama bir sürücünün direksiyonu tehlikeden uzağa kırabilmesi içindir.
tabii ki bir sürücünün hiç bir zaman yapamayacağı şeyi yapabilmekte, 4 tekeri ayrı ayrı frenleyebilmekte ve bloke olmalarını engelleyebilmektedir. lastiklerin sert frenajda tek noktadan aşınmasına da mani olmaktadır.
fakat gevşek zeminlerde ise fren mesafesini uzatmaktadır. örneğin çakıllı yada karlı zeminlerde, tekerlerin bloke olması ile çakıl yada kar tekerlerin önüne yığılmakta ve durmayı kolaylaştırmaktadır.
kaygan yada bayır aşağı durumlarda ise abs; araç hiç durmayacakmış gibi frenleri bırakıyor şekilde davranmakta. abs nin bu başı boş davranışı benim sinirimi en bozan nokta. keşke bazı spor otomobillerde olduğu gibi istediğimiz zaman devre dışı bırakılabilsek  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Nisan 28, 2009, 00:47:07 »
Istediginiz zaman devre disi birakamiyor muyuz?ABS modulatorunden kablolari cikardigimizda ya da ABS rolesini cikardigimizda normal fren hala calismaya devam etmiyor mu?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #70 : Nisan 28, 2009, 10:03:47 »
kaygan yada bayır aşağı durumlarda ise abs; araç hiç durmayacakmış gibi frenleri bırakıyor şekilde davranmakta. abs nin bu başı boş davranışı benim sinirimi en bozan nokta. keşke bazı spor otomobillerde olduğu gibi istediğimiz zaman devre dışı bırakılabilsek  
bu yüzden kaza yapıyordum ! yokuş aşağı inerken birden bir focus ara yoldan benim yoluma atladı, hızım 50 bile yoktu ama 100den yavaşlar gibi tepki verdi >:( adama çarpmak üzereydim son anda durdu adamın bana bakışını anlatamam, oysa ae101im olsaydı çoooook daha önce durcaktım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #71 : Nisan 28, 2009, 13:18:32 »
Istediginiz zaman devre disi birakamiyor muyuz?ABS modulatorunden kablolari cikardigimizda ya da ABS rolesini cikardigimizda normal fren hala calismaya devam etmiyor mu?
bazı spor otomobillerde bütün bunların yerine bir düğme var, çok daha pratik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Nisan 28, 2009, 14:26:06 »
ABS kullanımı alışkanlıkla ilgili. Kaygan zeminde patinaj korkusu olmadan tam güçle frene basma imkanı verdiği için fren mesafesini kısaltabilir de, direksiyon kırıp kaçmanıza imkan da tanıyabilir. Ama alışmak lazım.
Tutulmama meselesine gelince. Arkadaşlar yuvarlak far bu kadar kötü bişey mi ki.. Porsche 911 olsa yine almaz mısınız?
İkincisi "tutulmama" bu kadar kötü bişey mi ki..
Var bi şeyliği ki tutulmuyor diyorsunuz. En çok Fiat ve Hyundai tutuluyor. Bu mantıkla demek ki onların da var bi güzelliği ki tutuluyor. :)
Bu mantıkla en güzel müzik arabesk (tutuluyor). En güzel yemek hamburger ve pide. En güzel mimari de beton yığınları ve gecekondular. Arkadaşlar "tutulma" meselesini tek kriter yaparsanız ne kadar kitch ürün varsa hepsini toplarsınız.
Ben tutulmayan Toyota'ları toplamayı tercih ederim. :) Ah bi param olsa ..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #73 : Nisan 28, 2009, 20:24:41 »
daha öncede belirttiğim gibi o yuvarlık farlı toyoyatı tasarlayan mimar intihar etmiş...:-) çok üzüldü demekki türklerden bu kadar tepki aldıgından....
98 corolla xei special..(efsanee)