Merhaba arkadaşlar,
Konuyu takip eden arkadaşların talebi üzerine sıradaki incelememiz Alman (ürün Avusturya menşeli) Mahle firmasına ait OC534 kodlu ürünü,
Öncelikle ürünün kutusu diğer markalar gibi geçme kapaklı değil, yapıştırılmış ve ne kadar dikkatli açarsanız açın açıldığında kapağın bir tarafı yırtılıyor, bu ürün güvenliği için güzel bir paketleme şekli,
Kutu içerisindeki ürünün bağlantı braketi kısmında herhangi bir plastik yada naylon muhafaza mevcut değil, bu ürünün saklama koşullarına göre negatif durumlar oluşturabilecek bir eksiklik,
Ürünün bağlantı braketi oem standartlarına yakın, kullanılan o ring ve filtre üst conta malzeme kalitesi ve yapı olarak şu an'a kadar incelediklerimin en iyisi diyebilirim,
Filtrenin üzerinde, "takmadan önce o-ringi yağlayın, en az 3 tur (veya diş) çevirin, 16Nm ile sıkın, yağ çubuğu seviyesini kontrol edin, su (nem) ile temas ettirmeyin gibi uyarılar mevcut,
Filtrenin iç ünitesi, Mann W68/3'e benzer kalitede ancak birleşim yerinde metal pres yerine yapıştırma tercih etmişler, fön makinesi ile birleşim yerini neredeyse yanma durumuna gelecek kadar ısıttım ancak açılmadı,
Filtrenin iç ünitesi üst ve alt sac kasasına polimer yapıştırıcı ile yapıştırılmış, ortam sıcaklığında çok kolay bir şekilde ayrıldı,
Yine filtrenin iç ünitesindeki yiv ve set kısımları çok daha belirgin, böylece yağın sürtünme alan kat sayısını arttırmayı düşünmüşler sanırım,
Ürünün şu an'a kadar incelediğimiz ürünlerden farklı olan bir diğer kısmı da, (bana göre) çok güvenilir olmayan ünite altı 26.6mm çapında helezon yay ile by-pass mekanizması oluşturmuşlar,
OEM filtreler için 1 bar olarak belirtilen by-pass mekanizmasını hassas tartı ile ölçmeye çalıştım, 330gr basınç ile açılmaya başlıyor 1795gr basınç ile en dip noktaya ulaşıyor, bu da (eğer yanlış hesaplamıyorsam, ki yanlış hesaplıyorsam lütfen düzeltin) 0.87 bar ile açılmaya başlayan 4.77 bar'da tam açıldığını gösteriyor, helezon yay sistemleri zamanla tansiyon kaybına uğramaya yatkın sistemlerdir, dolayısı ile yeni ürünün bu değerlerde olması, by-pass mekanizmasının çalışma sıklığına bağlı olarak kullanım ömründe değişik basınlar altında filtrasyon yerine by-pass yapılmasına neden olabileceğini düşündürüyor,
Mahle OC534 (Made In Austuria) filtre uzunluğu ve genişliği 120cm x 5.6cm =
672 cm2 (kutu ve ürün üzerinde herhangi bir ibare belirtilmemiş)