0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Araç servis bakımlıysa pil garantisi zaten 5 sene. Uzatılmış 10 sene. Lakin ben şu videoları fotoları görmek istiyorum. Youtube’ye yükleyip bize sunabilir misiniz? Bu km’de 4.nesil bir hybrid arabada sorun yoktur diye düşnüyorum
Hocam öncelikle teşekkür ederim. Sizinle aynı fikirdeyim, fakat problem olur mu olur yapacak bir şey yok. Yüklemeye çalışırım linki paylaşırım ve cevaplarınızı bekliyor olurum. Teşekkürler.
Bence arıza var demeden önce uzun bir tırmanış yapın , geri dönüşte pilleri tam doldurun. klimayı kapatıp piller soğuduktan sonra ne ölçüde piller ile gitmeye çalışıyor bakalım.. zaman zaman bizim de başımıza geliyor çünkü , tam dolu batarya bile olsa motor çalışıyor falan ..
Teşekkür ederim Anıl Hocam. 2 gündür bizim burada sürekli frenle inmeyi gerektiren 2-3kmlik yokuşta denemelerimi yaptım. Yokuşun sonunda batarya 4-5 diş doluyor. 10 dakika geçmeden batarya yine 2 diş gösteriyor. Tekrar yokuşa dönüp inmeye başlıyorum yine 4-5 diş arası gidip geliyor. 10dakika sürmüyor yine 2 dişe düşüyor. Normal trafikte de aynı şekilde batarya sürekli 2 ve 4 diş arası gelip gidiyor. 4 diş olduğunda EV moduna geçmese bile 2 düşe düşüyor. Sizin de batarya böyle mi acaba?
Ben videolardan bir şey anlamadım. Canlı yayın gibi yapılmış çözünürlük kötü. Müzik sesi de yüksek. Ekran dik, anlaşılmıyor. Bence biraz tecrübe edin. Araç elektrik-benzin ayrımı çok net değildir. Geçişler çok sık olur. Elektrikle şu kadar hıza çıkmam lazım, şu kadar km yapmam lazım tarzı düşünmeyin. Gaz pedalına sakin basıp benzinli motoru devreye sokmadan hareket denemeleri yapmaya çalışın. Fazla basarsanız her seferinde benzinli motor çalışır. Hava sıcaksa benzinli motor çok çalışır. Ben bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Bu arada pillerin iki diş olması dikkatimi çekti. Chr 2017’de çıktı. Acaba 4. jenerasyon değil mi?
Bende iki diş olmasına şaşırdım. piller hiç bir zaman okadar düşmedi. 3. kademede çok uzun süre gidiyor ama ikiye düşmüyor. Bataryalar bu km de bitebiliyor demekki.
Batarya trafikte düşük hızda giderken , yol düz ise , gaza dokunarak basarsanız çabuk bitebilir. O bile dediğiniz hızda bir düşme görmedim ben. Yerinizde olsam servisle acil görüşür testlerini yaptırırdım. Bi de bakar mısın pillerin fanının filtresi dolu mu ?
Batarya filtresi arkakoltuğun sağ tarafında ayak basma yerinin orada hemen koltuk altına denk geliyor,bakınca rahatlıkla görürsünüz plastik ızgaralı kapağı var,kapağın tek bir plastik vidası var onu çıkarınca tatlı sert çekin çıkar,arkasında filtresi var kirli veya tıkalı olduğunu anlarsınız,eğer orası tıkalıysa ve fan kanatları tozlanmışsa düzgün hava çekemiyorsa piller fazla ısınacağı için araç kendini korumaya alıyor olabilir, YouTube de nasıl söküleceğine dair videolar mevcut.
Teşekkür ederim videoları inceledim. Gün içerisinde temizlemeyi deniyeceğim.Hocam Sakarya'ya gelene kadar servise uğrarız ki aracın Garantisi olduğu için dışarıdan müdaheleye sıcak bakmaz bizimkiler. Yine de teşekkür ederim ilgi ve alakanız için.
Buğra bey öncelikle aracınız hayırlı olsun.. Ben de aynı aracı yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Soru ve tespitlerinize elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım.- Gösterge panelini aşağıdaki görsele çevirirseniz sadece EV ışığına bağlı kalmadan aracın anlık çalışma şeklini daha kolay kavrayabilirsiniz.- Bizim araçlarda pil 2. seviyeye kadar düşüyor bunda anormal bir durum yok.- 4. dilimden 2. dilime düşmesi yarım saat sürmüyor demişsiniz. Piller çok hızlı dolup hızlı boşalıyor. Yol yokuş aşağı olmadığı sürece 1 dilim ile 15 dk sürüş yapmanız zaten çok çok zor.. yada benim araçta da problem var - Aracın çalışma şeklini etkileyen bir sürü faktör var bunlardan biri de hava sıcaklığı.. Bunu tatile gittiğimde çok net gözlemliyorum.Hava +35 derecede oluyor hep.. Araç zaten açık alanda kavruluyor. Araca binip bir yere gittiğimde hep 2 dilimde kalıyor ve benzinle çalışıyor. 4-5 km benzinle gitmeme rağmen( ekranda doluyor görünüyor) pil dolmuyor. Max 3 dilimi görüyorum ve ayağımı gazdan biraz çekip pile düştüğümde 3.dilim çok çabuk bitiyor tekrar 2. dilime geçiyor ve tekrar benzinli motor çalışıyor.Videoda tek aklımı karıştıran nokta şu oldu ; kapalı otoparkta manevra yaparken pil ile çalışıyor olması lazım.Motorunuz sıcak görünüyor. Eğer pilleriniz tam boş değilse orada pil ile gitmesi lazım. içinizin rahat etmesi açısından tabi ki kontrole götürün ama kontrole götürmeden belki biraz daha aracı gözlemleyip deneyimleyebilirsiniz.