0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fehmi Bey,Değerli vaktinizi ayırdığınız için ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz göstergeye sürekli bakıyorum aslında, bataryaya güç aktarıldığını görüntülüyorum fakat batarya aynı dişte kalıyor veya yine aynı gösterge üzerinde bataryadan enerji alındığını gösteriyor fakat EV moduna geçiş yapmıyor. Sizin araç anladığım kadarıyla normal hava koşullarında park veya duruşlarda EV modunda gidiyor. Benim asıl problemim zaten burada başlıyor. Evden inip otoparka gidiyorum, aracı gün içerisinde ilk defa çalıştırıyorum (motor soğuk, otopark serin) yine Hybrid mod maalesef kullanılamıyor ve bizim araçlarda vitesin hemen altında EV mod var, yanılmıyorsam benzinin az olduğu kritik durumlarda çok düşük hızlar için (park esnasında, otoparktan çıkış veya acil durumlar) kullanılıyor. Bu tuşa ne zaman bassam yetersiz enerji diye uyarı alıyorum. 2. belirgin problemde araç Hybride geçmesi gerektiğini anlıyor fakat geçiş yapamıyor ve normalden çok daha farklı gürültülü bir sesle yola devam ediyor. Hybride ne zaman geçerse bu uğultu o zaman kesiliyor. Ya dediğiniz gibi bizim araçlar arızalı ya da kardeşimin araç ultra sağlam. 😁😁 Bugün müsait olduğumda filtreleri kontrol edeceğim. Kirli ise temizliğini nasıl yapacağımı bilmiyorum ama deneyeceğiz bir şeyler. 😁 En çok üzüldüğüm kısımda aracı ailem için aldık, korkudan daha binemediler. Gerçekten üzücü.Yeni üye olduğum için kim ne işle meşgul tabi bilemiyorum. Söylediğim söz şahısa değil mesafeye yöneliktir. Eminim ki işini en güzel şekilde yapıyordur. Şuan için maddi sıkıntılardan ötürü servise götüremiyoruz, hayırlısı bakalım neler olacak. Hepinize hayırlı işler, bol kazançlar.
Ayriyetten son resimde motor soğukken EV moduna geçmez zaten yazmıştınız. Ona ithafen paylaştım.
Motor soğuk olsa ve kış günü olsa bile park halinde benzin motoru çalışmıyor bende, sadece kaloriferi ısıtmak için açarsam çalışıyor.
Şükür birisi benimle aynı yorumda. Bende tecrübelerime dayanarak bunu söyleme çalışıyorum. Normal şartlarda motorun sıcaklığı bilmen nesi ne olursa olsun bataryada bir problem yoksa elektrikle çalışması gerekiyor diye biliyorum ki kardeşimin aracıda aynı şekilde böyle, kendi tecrübelerimde aynı bu şekilde. Park halinde veya park ederken motor sıcak, soğuk, klima açık veya kapalı farketmeksizin bir kere bile benzine geçmedi bahsettiğim araç. Aynı şekilde trafikte de durumu bu hala bu. Kardeşim 2018 den beri kullanıyor, sürekli uzun yola çıkıyor. Tatilden yeni geldiler, eşi hızlı kullanır boş yolda 120-130 dan aşağı kullanmaz. Klima dahil ortalama yakıt 4.9 - 5.1 arasında sabit. Aldığından beri 5.2 yi görmedim ama daha düşüğünü gördüm. Benim şuan ki araç klimasız, sıkışık trafikte, tek başıma , stepne hariç en ufak kağıt parçası yük olmadan 6lt den aşağı yakmıyor ki 80km hızın üstüne çıkmadım. Alışmaktan, tecrübe edinmekten bahsediliyor sürekli gerçekten üzülüyorum. Her mesajımda zaten bu araçta tecrübemin olduğunu yazmaktan yoruldum. Burda karşılaştırma yapıyorum. Benim aracım şöyle sorunlu, böyle problemli diye dayatmıyorum, kesin bilgiler vermiyorum fakat bazı noktada aktarılan bilgiler doğru olmamakla birlikte aracın mantığına tamamen aykırı. Benim yorumum sizinde aracı birisine göstermenizden yana
Batarya filtresi resmen evrim geçirmiş,bence o araç kendini korumaya alıyor çünkü filtreden hava geçecek hâl kalmamış.
Hava sıcaklığı eğer 13-14 derece altındaysa start dediğiniz an benzinli motor çalışır. Kışın otoparklarda sıcaklık dışarıya göre yüksek olduğu için benzinli motor çalışmıyor şeklinde algılanabilir.
Yanlış bilgilendirme olmasın. Benim aracım dışarda kar altındayken bile eğer kaloriferi açmazsam benzinli motor ile start vermez, rahatlıkla EV modunda sürüş yapar. Ya gaza yüklenmem, ya kaloriferi açmam, ya da hızlanmış olmam gerekir. Belki de modelden modele değişiyordur, orasını bilemem.
Filtre gerçekten ağzına kadar dolmuş. Sürüşleri biraz da temizledikten sonra deneyin. Aracı çalıştırınca ev modda çalışma gerekliliği yok. Hava sıcaklığı eğer 13-14 derece altındaysa start dediğiniz an benzinli motor çalışır. Kışın otoparklarda sıcaklık dışarıya göre yüksek olduğu için benzinli motor çalışmıyor şeklinde algılanabilir. Şimdi şöyle bir şey yapalım. Öncelikle ev düğmesini boşverin. Tasarruflu sürüş ile bir ilgisi yok onun. Piller ne çok dolu olacak ne çok boş olacak ki ev düğmesi aktif olabilsin. Zaten kendimiz gaz pedalı ile ayarlıyoruz bunu. Sürüş modu varsa eco moda alın. Sabah ilk çalıştırmada start deyin. Bu havalarda piller boş değilse benzinli motor çalışmaz. Vites p’de iken gaza basıp bırakın. Benzinli motor çalışacak ve kısa bir süre sonra motordan gür gür ses gelince duracaktır. Bu esnada piller dolmuyor, bilginize. Bu döngü çalılıyor mu bir bakın. Mesela arabayı stop ettiniz ve piller aşırı düşüktü. Çalıştırınca direkt benzinli motor devreye girer. Bun da bir seçenek. Akabinde vitesi d’ye alıp el frenini çekin. Sol ayak frende olsun. Sağ ayakla gaza epey basın. Bir süre bekleyin. Bi 15sn tam basın. Sonra bırakın. Araç stop edecek. Sonra yine basın. Piller doluyor mu bakın. Bu döngüyü 6-7 sefer yapın. Arabayı sürerken sürekli ev modda sürmeye çalışmayın. Bu pilleri çok çabuk bitirir. Bu şekilde zaten 3-4 diş üstünü göremezsiniz. Kalkış harici düz yolda hızlanma, rampa çıkma gibi sürüşleri benzinli motorla yapın. Uzun bir rampa iniş bulun. 3-4km olsun. Frenle iniş yapın. Pillerin tamamen dolup dolmadığına bakın. Hava sıcaklığı nedir? İç sıcaklık kaç derece oluyor genelde?
Ben bu videoyu izleyince ikna oldum Hybrid sistemde bir problem olmalı,bu videonun tamamını pil ile gidiyor olmalıydı araç.. (Kararsızlık da çok fazla sürekli pil benzin motoru arasında geçiş yapıyor ) Ama neden kaynaklandığına ilişkin bir fikrim yok ne yazık ki.. Daha tecrübeli arkadaşlar yorum yapacaktır muhakkak..
İkna olduğunuza sevindim. İyi günler. En büyük korkum bataryanın değişimi. Umarım böyle bir şeyle karşılaşmayız. Ev halkı yıkılır.
Video çekilen yol rampa çıkış mı?
Dümdüz yol. Eve gidene kadar böyle idi araç Tansu bey. 35-40 dakikalık bir yol.