Gönderen Konu: Honda Accord ve City Yeniden Türkiye'de!  (Okunma sayısı 5578 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
Ynt: Honda Accord ve City Yeniden Türkiye'de!
« Yanıtla #60 : Ekim 08, 2021, 16:52:36 »
Hüseyin Bey, mübalağa yapmayın aracı alalı bir yıl olmadı daha :lol: :lol: :lol:

Bu arada arabamın gizli hayran ve takipçileri de ortaya çıktı, laf aramızda Selman ve Hüseyin Beylermiş :rofl: :rofl: :rofl: favoriye bile almışlar :rofl: :rofl: :rofl: Oysaki bu sayfada aracımı satılığa çıkardığımı söylememiştim ama Selman Hoca bir ara mesaj atıp talipli bile olmuştu :rofl: :rofl: :rofl:

Yalan mı Selman Hocam?

Evet evet haklısınız favoriye almıştım Şubattan beri duruyor. Yani 90 favori var diye boşuna sevinmeyin çoğusu benim gibi gereksiz işte. Bakalım şu piyasayı manipüle edenler kimlermiş diye sizin gibi  onlarcasını da ekledim. Satamayacağını bile bile yüksek fiyatlardan araçlarını ilana koyup piyasayı bozanlar kimlermiş görelim dedik. Ama bahane hazır TOK satıcıyım!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ekim 08, 2021, 16:52:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ekim 08, 2021, 16:56:44 »
Valla hocam yalan yok favorime hiç almadım. Toplasan kaç tane premium var ki? Haliyle fiyatlar aklımda kalıyor :) Talipli demiyelimde bilgi amaçlı yazmıştım sizin fiyatınız zaten yüksekti belki dost işi uygun fiyata alırım diye düşünüyordum :D  alternatif olarak Antalyada bir araç daha vardı ama o satılmış. Gerçi benim araç satılmadan başka araç alamıyorum ama satsamda alacağım araç rotamı şuan eski kasa dolusu yerine yeni kasa boşunu alma yönünde değiştirdim :) Ama nasip bu belli olmaz 220ye verirseniz hemen imzaları atabiliriz  :lol:

İşte Selman Hocam, sihirli cümleyi söylemişsin:  ' ilanlarda toplasan kaç tane Premium paket var ki?' Demek ki ya alan satmıyor ya  hemen satılıyor :tamam: ya da benim gibi tok satıcı oluyor  :rofl: Bir de en dolu paket Excutive Civic'e bak, yüzlerce ilan var. Teklifine gelince yok Hocam seninki kalsın :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ekim 08, 2021, 22:25:38 »
Çok güzel olduğunu düşündüğüm bir alış veriş yaptım ve ilgilenen olursa kaçırılmaması gereken 2 otomobil ilanını paylaşayım.

Antalya Honda ESAY'dan yaptığım alışverişim "al gülüm-ver gülüm" gibi bir şey oldu.

2017 Honda Civic'i ailece kullanıyorduk, 2019 Honda Jazz'ı da eşime almıştık ama sadece 2.600 küsür km yaptı ve ihtiyaç fazlası olduğuna karar verdik.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-antalya-honda-eysa-dan-2017-honda-civic-1.6-i-vtec-executive-962270086/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-antalya-honda-eysa-dan-2019-jazz-1.3-elegance-otomatik-962089779/detay

Aldığım 2. el 100km'de yine ihtiyaç fazlası olan araç 2020 Honda CRV Executive-Life 1.5 V-TEC Turbo 4x4

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Ekim 08, 2021, 23:01:45 »
Hayırlı olsun Tekin Bey, gerçekten akıllıca bir alış veriş olmuş. Güzel günlerde, kazasız, belasız kullanın İnşAllah :alkis: Bu arada eski arabalarınız da çok temizmiş :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #64 : Ekim 08, 2021, 23:07:42 »
Hayırlı olsun Tekin Bey, gerçekten akıllıca bir alış veriş olmuş.güzel günlerde, kazasız, belasız kullanın İnşAllah :alkis: Bu arada eski arabalarınız da çok temizmiş  :tamam:

Teşekkür ederim, verdiğim arabalar pek de eski değiller aslında, zaten bende araba eskimez..  :)

Ailece sigara içmediğimiz için araçların içi ilk günki gibi kokuyor diyebilirim, bayimiz çok mutlu.. alacak yeni sahipleri de mutlu olacaklardır.

Civic'te garantisi devam eden Michelin Primacy 4 lastikler var.

Her iki araç da apartmanımızın Kapalı otoparkında dinlenmişlerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Ekim 08, 2021, 23:43:41 »
Hayirli olsun.. kazasiz belasiz insallah...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ekim 09, 2021, 10:40:30 »
Yeni aracınızı iyi günlerde kullanın,hayırlı olsun ben de güzel bir karar olduğunu düşünüyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #67 : Ekim 09, 2021, 11:39:34 »
Yeni aracınızı iyi günlerde kullanın,hayırlı olsun ben de güzel bir karar olduğunu düşünüyorum.

Teşekkür ederim Tokay Bey,

Antalyada trafik genelde oldukça akışkan ve sabah-akşam merkez trafiğine girme zorunluluğum da olmadığından Civic'e göre yakıt tüketim farkı çok olmayacak gibi görünüyor. Yaşadığımız yer biraz tepede ve biraz sapa bölge olduğundan oğlumu okula ben götürüp getiriyorum, ara sokaklarda 1 - 2 - 3 vites sürati dur kalk şeklinde olmasına rağmen, dolu depo ile başladığım ölçüm şimdilik 7.4L/100km. Yarı depodan sonra belki biraz daha aşağı iner diye düşünüyorum, tabii bu değer, bu şartlardaki ortalama. Aynı otomobil başka şartlarda daha düşük veya daha yüksek ortalama çıkarabilir.

Üzerindeki sevmediğim marka E sınıflı Bridgestone Dueler lastiklerin yakıt tüketimine pozitif yönde etki etmeside cabası.

2 - 3 yıl sonra daha da sertleştiklerinde kışlık lastiğe geçerim. Bazı markaların C sınıflı kışlıkları bu lastiklerden daha az yakıt tükettirirken daha kısa mesafede durmasını sağlayıp daha az ses çıkarabiliyor. Fabrikaların ucuz lastiklere yönelmelerini anlıyorum.

Bu arada Honda Accord'un web sitesinde fiyatları açıklandı.

Honda Civic ile aynı kasaya sahip olan Accord'da daha kaliteli iç mekan kullanılmış, yüzü ve arkası makyajlanmış.

Honda Civic 1.6L Executive çıkıyor olsaydı 336.000 TL'den satılıyor olacaktı.
Makyajlı Civic = 1.5 Turbo olan Accord'un fiyatı 225 bin TL daha fazla farkla 561.000 TL olarak açıklanmış.

Civic sahiplerinin Accord'u hayal edeceklerini düşünmüyorum. Hele Civic Sedan 1.5 Turbo RS sahipleri hiç düşünmeyecektir.

Diğer taraftan hem hacmi, hem de donanımı ve fiyatıyla City daha ilgi çekici olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Ekim 09, 2021, 12:10:19 »
Teşekkür ederim Tokay Bey,

Antalyada trafik genelde oldukça akışkan ve sabah-akşam merkez trafiğine girme zorunluluğum da olmadığından Civic'e göre yakıt tüketim farkı çok olmayacak gibi görünüyor. Yaşadığımız yer biraz tepede ve biraz sapa bölge olduğundan oğlumu okula ben götürüp getiriyorum, ara sokaklarda 1 - 2 - 3 vites sürati dur kalk şeklinde olmasına rağmen, dolu depo ile başladığım ölçüm şimdilik 7.4L/100km. Yarı depodan sonra belki biraz daha aşağı iner diye düşünüyorum, tabii bu değer, bu şartlardaki ortalama. Aynı otomobil başka şartlarda daha düşük veya daha yüksek ortalama çıkarabilir.

Üzerindeki sevmediğim marka E sınıflı Bridgestone Dueler lastiklerin yakıt tüketimine pozitif yönde etki etmeside cabası.

2 - 3 yıl sonra daha da sertleştiklerinde kışlık lastiğe geçerim. Bazı markaların C sınıflı kışlıkları bu lastiklerden daha az yakıt tükettirirken daha kısa mesafede durmasını sağlayıp daha az ses çıkarabiliyor. Fabrikaların ucuz lastiklere yönelmelerini anlıyorum.

Bu arada Honda Accord'un web sitesinde fiyatları açıklandı.

Honda Civic ile aynı kasaya sahip olan Accord'da daha kaliteli iç mekan kullanılmış, yüzü ve arkası makyajlanmış.

Honda Civic 1.6L Executive çıkıyor olsaydı 336.000 TL'den satılıyor olacaktı.
Makyajlı Civic = 1.5 Turbo olan Accord'un fiyatı 225 bin TL daha fazla farkla 561.000 TL olarak açıklanmış.

Civic sahiplerinin Accord'u hayal edeceklerini düşünmüyorum. Hele Civic Sedan 1.5 Turbo RS sahipleri hiç düşünmeyecektir.

Diğer taraftan hem hacmi, hem de donanımı ve fiyatıyla City daha ilgi çekici olacaktır.

Tekin Bey, aracınızla ilgili diğer deneyimlerinizi de zaman zaman paylaşırsanız suv tarzı araç düşünenler için rehber olacaktır.  ( Yol tutuş, konfor, yalıtım, güvenlik, malzeme kalitesi, iç hacim, bagaj vs...) Bir de Civic ve Jazz ile de kıyaslarsanız çok iyi  olur :tamam: Tekrardan hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Ekim 09, 2021, 12:22:08 »
Büyük bir Suv'a göre yakıt çok  normal,tavanın arka kısmı basık değil,resimlerden gördüğüme göre,araçta arkada çocuklar için ek koltuk var mı? sanki 7 kişilik oluyor,4x4 diyor 4 tekerden çeker mi? zaten motor,tork vs söyleyecek bir şey yok,hepsi yerli yerinde.Accord'un dün 2011 gibi bir modeline baktım,duruşu arka tavan basık olmadığı için daha farklı ve oturaklı görünüyor,şimdilerde neredeyse tüm araçlarda yakıt tasarrufu için tavanın arka kısmını basık yapıyorlar,arka koltukta oturmak zorunda olan kişiler sıkıntı çekiyor,tavan yüksek olmalı.City'nin eski modeli yakınlarımızda mevcut,yıllardır sorunsuz kullanıyorlar,otopark sorunu olan ve daha küçük araba isteyenler için uygun seçenek olacaktır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #70 : Ekim 09, 2021, 20:30:36 »
Büyük bir Suv'a göre yakıt çok normal, tavanın arka kısmı basık değil, resimlerden gördüğüme göre, araçta arkada çocuklar için ek koltuk var mı? sanki 7 kişilik oluyor,4x4 diyor 4 tekerden çeker mi? zaten motor, tork vs söyleyecek bir şey yok, hepsi yerli yerinde....

Evet, özellikle klimanın sürekli çalıştığı düşünüldüğünde yakıt tüketimi kabul edilebilir sınır içinde.

Max tork 243nm'yi 2000-5000d/d arası üreten 16 subaplı motor 1700kg'lık iri gövdeyi çok rahat ivmelendirebiliyor. İlk kalkıştan sonra motor devrini 1500'de tutsanız dahi 7 ileri CVT şehir içi istediğiniz sakin kullanım süratlerinde gitmenizi sağlamak için en uygun vitesi hızla seçiyor. Vites değişimleri hissedilmiyor. Kısaca 193hp ile mazotlu motor etkisi yaşıyorsunuz.

Sürüş modları klasik; Econ - Econ Off - Spor

Benim araç 5 koltuklu, 7 olanları da var. Tavan yüksekliği ve diz mesafeleri ön yolcular için olduğu kadar arka yolcular için de fazlasıyla ferah bir mekan yaratıyor. Bagaj ? Oldukça büyük, herkesin eşyasına yer var...

4x4 sürekli hazırda ama değişken olan bir şeyler var, 4 tekerin ön, arka ve çaprazlamasına anlık çekiş oranları.

Örneğin normal kalkış anında önler %xx oranında kullanılırken arkalar %x oranında oluyor,

Viraja girerken, yokuş çıkıp inerken, yük, hız ve dışa doğru momentuma karşı sürekli değişiyor veya sıfırlanıyor.

Kaygan zeminlerde de yine ihtiyacı olan tekere fren veya gücü saniyenin %x gibi anında müdahalede bulunuyor.

Rakamsal olarak vermiyor ama göstergede çekiş bölümüne girdiğinizde anlık 4 tekerin durumunu görebiliyorsunuz.

Tekerlek çapları da büyük olduğu için yol tutuşta ve konforda hiç bir sorun yaşanmıyor.

Fakat yüksek araçların geyik testleri doğal olarak sedan veya HB araçlar kadar başarılı olmuyor.
Yani Geyiklerin yaşamasını istiyorsanız Honda Jazz'dan daha iyisi yok.

Bu lastiklerle İlkbahar - Yaz - Sonbahar mevsimlerinde ve çok hafif arazi şartlarında hiç sorun yaşanmaz ama Kar-Buz ortamlarında kullanılacaksa Kışlık şart. 4x4 CRV'nin kışlık lastiklerle tüm Zor Kış durumlarını keyifli sürüş haline getirebileceğine inanıyorum. Zira önceki Yaris Hybrid aracımda kışlık lastik vardı ve tahmin edilemeyen yerlere çıkabilmiş buzlu İstanbul çevresi yollarda tek başıma yol almıştım.

Genel Konfor yaylanma, Honda Civic veya bir Camry'den daha aşağı değil. Tabii sürücü ve Şoför konforu olarak ayrı ayrı disiplendirirsek, yine de başarılı bir araç. Küçük SUV'larda ön rahat arka sallanıyor/sarsıyor etkisi bu araçta yok çünkü o SUV'lar bunun yanında bebek kalıyorlar. Şoföre yardımcı donanım ve sistemler bir çok işi üstleniyor. Geri viteste sağ aynanın aşağı eğilmesi, aracı stop ettiğinizde el frenini kendisi çekmesi, kitlerken kapı koluna 2 defa dokunduğunuzda aynaların katlanması ve Honda web'de açıklanan uzunca bir liste.

Ses yalıtımı yine çok iyi, yani kamyonetler gibi değil, bagajda tam boy stepne altında bile komple halı mevcut iken aracın altında da ses yalıtımlarına ilave çift susturucu konumlandırılmış. Bozuk yol zeminlerde titreşen, çıtırdayan hiç bir şey yok.

Malzeme kalitesi yeni Accord gibi, sorun yok, arka yolcular için ön koltuk altlarındakilere ilave, orta konsolda da çift havalandırma menfezi ve 2 adet USB var. Arka koltuk sırtlığı bagaj yönünde arkaya 1 çıt yatarak ev koltuğu gibi konforlu oluyor. Benim araca, ilk sahibi, basamak eşiği, sağ aynada kamera, orta konsolda kablosuz şarj pedi koydurmuş. Sağ kamera, sağa sinyal verip sağ şeritteki sıralı araçların arasındaki mesafeleri ölçmek için konumlandırılmış ve mesafe çizgileri entegre edilmiş, görüntü tablette beliriyor (sağ şeritte park yeri ararken). Ayrıca "cam, ayna ve kapı kilidi modülü" de koydurmuş ama ilk işim onu çıkartmak oldu, yolcu aşağı inmek istediğinde kapıların kitli kalması bana iş çıkardı. Her nekadar iki yan aynanın kenarları dış bükey olsada ve yılların tecrübesiyle kör nokta bırakmasamda, kör nokta uyarı ışıklarının ayna dışında kalan meşhur dikkatsiz mobilet sürücülerini bildirmesi güzel oluyor.

Sürüş Güvenliği konusuna gelince, mevcut Tesla modelleri gibi yarı-otonom sisteme sahip.

Yani her hareketiniz ve dış ortamdakilerin her hareketi sürekli takip altında ve hata yapmanıza izin verilmiyor. Kısa süreliğine direksiyonu araç kendisi yönlendirebiliyor. Yani buradaki amaç, sürücünün ellerini bırakması değil, aracın özellikle uzun yolculuklarda gerektiğinde kontrolü ele alabilip ölümcül kazaların olmasını engeleyebilecek olma becerisine sahip olduğudur.

Tabii yolda belirgin çizgiler varsa !

Farların alt kenarlarında 2'şer adet iri Led ampul konumlandırılmış, köşe dönüşlerinde dönüş yönünde ilave aydınlatma yapıyorlar.

2020 model bu aracın en hoşuma giden ve almaya beni ikna eden yanı, açılır-kapanır veya sabit bir cam tavana sahip olmaması. Ne güneş/ısı giriyor ne de bakım yapılacak ek bir iş çıkmıyor.

Sedefli Platin Beyazı renkli, koyu renkli camlara sahip yeni yol arkadaşımız güneş altında ısınmıyor.

CRV'yi Civic ve Jazz ile kıyaslamak doğru olmaz çünkü Jazz'ı da Civic ile kıyaslıyamayız. 3'üde ayrı segmentte.

Ortak çok noktaları olduğu kesin ve Civic'te olan "Break Hold" düğmesi CRV'de de mevcut ve dur-kalk trafikte büyük rahatlık.

Çok şükür, dur-kalklarda yakıt tasarrufu yaptığı düşünülerek tasarlanmış olan Stop-Start saçmalığı yok. Marş motoru, volan ve Akü canavarı olan sistem çok gereksiz bir şey.

Ve son olarak, sadece böyle bir araçta demeyeceğim, böyle belli rakamların üstünde olan tüm araçlarda en azından sürücü koltuğu elektrik ayarlı olabilirdi, neden mi? 2 veya 3 hafızalı olabilmesi için. Yani koltuğun ayarlama sisteminin elektrikli olması tek başına bir şey ifade etmiyor. Örneğin tavana bagaj rayları, kullanılmayan ön sis farları (yeni sistemlerde ön sis farı görevini aşağı eğilen ana farlar yapıyor) yerine hafızalı elektrikli sürücü koltuğu yapılabilirdi.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Ekim 09, 2021, 21:06:47 »
1700 kg ağırlığı olan bir suv için bana göre yakıt son derece makul seviyede,4x4 olayı güzel,cam tavan ve start stop benimde hiç hoşlanmadığım teferruatlar,cam tavan takla halinde parçalanıyor ve insanlara büyük zarar veriyor,7 kişilik olanlarda arka 6 ve 7.ci koltuklara ancak çocuklar oturabiliyor,o zaman da orta koltukta oturanlara daha dar alan kalıyor,bu nedenle 5 kişilik olan araç özellikle uzun yol için ideal.Geyik testine fazla takılmamak lazım,yol koşullarına göre kullanıldığında çok yeterli olduğunu değerlendiriyorum,sonuçta çok iyi bir suv seçimi ,hem de cvt li Japon,başka bir sitede okudum vatandaş jeep longitude almış,garanti biter bitmez otomatik şanzıman arızası veriyor,hem parça yok araç yatıyor hem de 35.000 tl talep etmişler, tekrar iyi günlerde kullanmanızı dilerim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ekim 10, 2021, 11:04:04 »
Boşuna getirmişler. Klasik japon d segment bir araba. Şöför koltuğuna oturan kesinlikle farklı bir arabadayım demez. Hiçbir yenilikçi tasarım yok. Vites kolçak bölgesi, multimedya bölgesi, göğüs tasarımı sıradanın sıradanı. Arkada kocaman bir şaft tüneli. 3-5 kişi hariç kimse almaz bunu.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Ekim 11, 2021, 10:33:53 »
Boşuna getirmişler. Klasik japon d segment bir araba. Şöför koltuğuna oturan kesinlikle farklı bir arabadayım demez. Hiçbir yenilikçi tasarım yok. Vites kolçak bölgesi, multimedya bölgesi, göğüs tasarımı sıradanın sıradanı. Arkada kocaman bir şaft tüneli. 3-5 kişi hariç kimse almaz bunu.

Yeni kasasını bilmem ama bende zamanında 2004 model accord varken kuzenimde 2007 model FB6 civic vardı. Ve arada dağlar kadar fark vardı. Konfor kalite algısı trim sesi vs. konularında civic accordun gölgesinde bile kalamaz.

Görsel olarak evet dediğiniz gibi pek yenilikçi değil ama kalite ve güven hissi aracı biraz kullanınca ortaya çıkıyor. Bu ülkede Accord sevdalısı çok insan var özellikle aradan 6 yıl geçtiği için çok özlenen bir marka model oldu ülkemizde. Gelen stoklar çok beklemeden satılacaktır diye düşünüyorum.

Not: Benim aracım o zamanlar 250bin kmdeydi, kuzenimin aracı daha 50 bin kmdeydi.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ekim 11, 2021, 19:01:45 »
Hayırlı olun Tekin Bey, keyifle kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ynt: Honda Accord ve City Yeniden Türkiye\'de!
« Yanıtla #75 : Ekim 11, 2021, 21:59:25 »
Hayırlı olun Tekin Bey, keyifle kullanın.

Teşekkür ederim Hakan Bey, şimdilik keyifle biniyoruz..

Mesaj Birleştirildi: Ekim 11, 2021, 22:54:45