Gönderen Konu: Honda Accord ve City Yeniden Türkiye'de!  (Okunma sayısı 5795 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 321 kere teşekkür edildi
Ynt: Honda Accord ve City Yeniden Türkiye'de!
« Yanıtla #40 : Ekim 07, 2021, 20:34:34 »
Fehmi Bey, Accord ve Passat'ın 1.5 ve 2.0 motor fiyatlarını karşılaştırasınız diye ayrı ayrı delilli kaynaklı verdim. Accord'un en dolusu, Passat'ın en dolusundan daha ucuza geliyor. Madem kafanız karıştı, sadece 1.5 motorların en dolu paketlerini tekrar karşılaştıralım:

Passat 1.5 Elagance ( en dolu paket) 570.000 TL http://www.arabalar.com.tr/volkswagen/passat/2021/1-5-elegance-dsg

Accord 1.5 Executive + ( en dolu paket)  560.000 TL

Siz, Accord'un daha pahalı olduğunu iddia etmiştiniz, buyurunuz her ikisi de dolu eşit paketi karşılaştırıyoruz ki adil olan da budur, görüldüğü üzere Accord daha ucuz. Siz Passat'ın en boş paketiyle Accord'un en dolu paketlerini karşılaştırıp nasıl objektif olabiliyorsunuz? ki  sözüm ona D sınıfı Passat'ın en boş paketi  C sınıfı Corolla ve Civic'ten daha boş :blink:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 07, 2021, 20:34:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 07, 2021, 23:09:17 »
Kutay bey Accord Passat'tan ucuz olsada satmaz niye diye soracak olursanız bu güne kadar üreticinin yaptığı hatalardan kaynaklı ve aynı zamanda konfor farkı var,Japonların orta segment araçları ne kadar konforlu olsada (lüks araçlar hariç Lexus gibi) hiçbir zaman bir alman kadar konforlu olmuyor,yol sesi izalasyon vs Almanlarda daha iyi bu su götürmez bir gerçek,sağlamlık konusu ayrı bir şey o konuda Japonların eline kimse su dökemez ama bugün Passat kullanıcıları zaten araca en fazla 3 , 5 sene biner ve satar yenisini alır o yüzden sağlamlığada pek önem vermiyorlar,sizi çok iyi anlıyorum ama artık çoğu insan sizin gibi düşünmüyor her yıl veya en fazla 3 yılda bir araç değiştiren kişi için sağlamlıktan çok konfor ön plana çıkıyor,hondanın piyasası var ama belirli bir kesimde doğrudur ama araç üretmek ayrı bişey satış ve pazarlama ap ayrı birşey işte o pazarlama satış işini Alman'lar çok güzel yapıyorlar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ekim 07, 2021, 23:15:34 »
Accord döver bence. 2007 Civic Premium AT'den geçtim şimdiki aracıma. Ve özlediğim şeyler var. Mesela kadranlar ve döş. Mesela F1 vites kolu. Koltuklarının kumaşı vb.

Hatta 0 Corolladan önce 2015 Accord bakıyordum aynı paraya. Vergisi yüksek ve aynı paraya 0 japon alabiliyoruz diye vaçgeçtik. 2015 Accordlar bile dehşetti. Kim bilir bu nasıldır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Ekim 08, 2021, 07:22:59 »
Kutay bey Accord Passat'tan ucuz olsada satmaz niye diye soracak olursanız bu güne kadar üreticinin yaptığı hatalardan kaynaklı ve aynı zamanda konfor farkı var,Japonların orta segment araçları ne kadar konforlu olsada (lüks araçlar hariç Lexus gibi) hiçbir zaman bir alman kadar konforlu olmuyor,yol sesi izalasyon vs Almanlarda daha iyi bu su götürmez bir gerçek,sağlamlık konusu ayrı bir şey o konuda Japonların eline kimse su dökemez ama bugün Passat kullanıcıları zaten araca en fazla 3 , 5 sene biner ve satar yenisini alır o yüzden sağlamlığada pek önem vermiyorlar,sizi çok iyi anlıyorum ama artık çoğu insan sizin gibi düşünmüyor her yıl veya en fazla 3 yılda bir araç değiştiren kişi için sağlamlıktan çok konfor ön plana çıkıyor,hondanın piyasası var ama belirli bir kesimde doğrudur ama araç üretmek ayrı bişey satış ve pazarlama ap ayrı birşey işte o pazarlama satış işini Alman'lar çok güzel yapıyorlar.

Ümit Bey, marka algısı ve pazarlama hususunda  Almanların özellikle de vw'in başarılı olduğu konusunda haklısınız yoksa Corolla ve Civic'ten daha boş donanımları d sınıfı diye satamazlardı.  Accord ve Avensis'in tutulmamasında  2.0 motor vergi diliminin çok etkili olduğunu düşünüyorum ve bu konuda Honda ve Toyota'yı çok eleştirmiştim, zamanında 1.5 veya 1.6 Accord ve Avensisler olsaydı passat'ın eli bu kadar güçlü olamazdı, Honda geç de olsa akıllılık yaparak 1.5 Accord hamlesiyle D sınıfında kartları yeniden dağıtacağa benziyor. Esasen passat'ın bu kadar tutulmasında eski jettacıların passat'a yönelmesi de çok etkili oldu ama jetta'yı da Corolla ve Civic nasıl bitirdiyse bence aynı durum Accord'ta da yaşanabilir şundan emin olabilirsiniz ki elektirikli otomobillerin yaygınlaşmasıyla turbo dizel efsanesiyle birlikte jetta gibi passat da bitecektir çünkü şu saatten sonra otomobil dünyasında performans değil  emisyon kuralları geçerli olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ekim 08, 2021, 08:50:28 »
Fehmi Bey, Accord ve Passat'ın 1.5 ve 2.0 motor fiyatlarını karşılaştırasınız diye ayrı ayrı delilli kaynaklı verdim. Accord'un en dolusu, Passat'ın en dolusundan daha ucuza geliyor. Madem kafanız karıştı, sadece 1.5 motorların en dolu paketlerini tekrar karşılaştıralım:

Passat 1.5 Elagance ( en dolu paket) 570.000 TL http://www.arabalar.com.tr/volkswagen/passat/2021/1-5-elegance-dsg

Accord 1.5 Executive + ( en dolu paket)  560.000 TL

Siz, Accord'un daha pahalı olduğunu iddia etmiştiniz, buyurunuz her ikisi de dolu eşit paketi karşılaştırıyoruz ki adil olan da budur, görüldüğü üzere Accord daha ucuz. Siz Passat'ın en boş paketiyle Accord'un en dolu paketlerini karşılaştırıp nasıl objektif olabiliyorsunuz? ki  sözüm ona D sınıfı Passat'ın en boş paketi  C sınıfı Corolla ve Civic'ten daha boş :blink:

Siz siyasetçi olmalıymışsınız kesinlikle :) O zaman sizden bir ricam var.. Baz versiyonların fiyatlarını yazabilir misiniz,sizin dediğiniz gibi 2.0 motor versiyonlarının da fiyatlarını yazabilir misiniz  ? Passatın sadece bir versiyonu 10.000 TL daha pahalı iken sadece onu gözümüze sokup bakın passat daha pahalı diyemezsiniz ;)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Ekim 08, 2021, 09:01:15 »
Siz siyasetçi olmalıymışsınız kesinlikle :) O zaman sizden bir ricam var.. Baz versiyonların fiyatlarını yazabilir misiniz,sizin dediğiniz gibi 2.0 motor versiyonlarının da fiyatlarını yazabilir misiniz  ? Passatın sadece bir versiyonu 10.000 TL daha pahalı iken sadece onu gözümüze sokup bakın passat daha pahalı diyemezsiniz ;)

Fehmi Bey, polemiğe girmek istemiyorum ama siz zorla beni oraya çekiyorsunuz, birincisi ben sizin gibi en boş ve en dolu versiyonları aynı kategoriye sokup karşılaştırarak  arada fiyat farkı var diye yorum yapmadım.  Adil ve olması gereken İki eşit en dolu versiyonu karşılaştırdım ki buna rağmen görüldüğü üzere Accord, Passat'tan hem daha ucuz hem de daha dolu çıktı. (Accord'un en boş paketinde bile sanruf var, Accord'un, passat'a  fark atıp tur bindirdiği diğer donanımları zaten önceden yazdım, tekrar yazmayacağım ki passat'da o donanımların bir kısmını 907 bin liralık en üst pakette bile alamıyorsunuz)

Passat'ın en boş versiyonuna gelince inanın onu bırakın Accord'u, C sınıfı Corolla ve Civic ile bile kıyaslasam yine hüsrana uğrar :asikadam: çünkü C sınıfı Corolla ve Civic ondan daha dolu.   ( en azından sanrufları ve Tss güvenlik paketleri var, passat'ın boş paketinde sanruf bile yok, nasıl d sınıfı oluyorsa :rofl: :rofl: :rofl:) boş passat alacağıma gider daha uygun fiyata  dolu C sınıfı Corolla veya Civic alır, D sınıfı niyetine binerim. (Yüz bin lira da cebimde kalır :tamam:) umarım anlaşılmıştır :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ekim 08, 2021, 09:38:14 »
  birincisi ben sizin gibi en boş ve en dolu versiyonları aynı kategoriye sokup karşılaştırarak  arada fiyat farkı var diye yorum yapmadım.

Aslında tam da bunu yaptınız ve konu bu yüzden buralara geldi.. 500.000 TL için çok pahalı diyen kullanıcıya siz bir de passata bakın 900.000 TL diyerek, 1,5 motorla 2.0 motorlu aracın fiyatını karşılaştıran sizsiniz.. Hem de aradaki farkın sadece vergiden kaynaklandığını bildiğiniz halde..

Neyse bu konu çok uzadı, işi laf cambazlığına dökmenin alemi yok.. iyi günler dilerim..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ekim 08, 2021, 09:38:46 »

Katılıyorum.
Ama Passat da Accord kadar sağlam bence. Birde yakıt tüketim değerleri Almanlarda daha düşük her zaman.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
Ynt: Honda Accord ve City Yeniden Türkiye\'de!
« Yanıtla #48 : Ekim 08, 2021, 09:43:33 »
Passat da sağlam araba üstadım. Bence yakıt ekonomiside önemli bir neden satış politikasında. Japonların ( Toyota ve Honda markalarını baz alarak) bu hususta Almanlar ile pek yarışması mümkün değil. Hepimiz Toyota kullanıyoruz Formda zaman zaman karşılaşıyoruz bu sorun ile . kabul edelim ki Japonlar da fabrika verilerinin üzerine 1-1,5 litre koymak gerekir ama Almanlarda bu kadar çok değil.

Hocam, dizel zamanında öyleydi ama şimdi  hepsi elektirikliye dönüyor, aşağı yukarı hepsi aynı yakacak, bu durumda araçların donanımı ve güvenlik paketleri öne çıkacak, inanın ondan sonra passat da kardeşi jettayla aynı akibeti yaşayacak çünkü d sınıfı araç alan, donanım, güvenlik ve konfor için alıyor bunlar yoksa neden d sınıfı alsın ki? Gider daha uygun fiyata ondan daha dolu c sınıfı alır.

Dizel, alanların elinde patlayacak. Beni destekleyen passat ile ilgili bir haber:

Vw, Passat'ın Fişini Çekiyor!

Elektrikli araçlar son yıllarda büyük yükselişte. Tanıtımlarda elektrikli modelleri eskisine göre daha sıklıkla görüyoruz. Bazı ülkeler ise belirli bir tarihe kadar benzinli ve dizel araçları kademeli olarak kaldırıp, tamamen elektrikli araçlara geçmek için planlar açıkladı. Otomobil devleri de elektrikli araçlara yatırım yapıyor. Volkswagen de bu isimlerden biri. Geçtiğimiz günlerde Passat'ın üretiminin duracağına yönelik bazı haberler çıkmıştı.

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/galeri/yasam/volkswagen-passatin-fisini-cekiyor-passat-yerine-gececek-otomobil-belli-oldu

Mesaj Birleştirildi: [time]Ekim 08, 2021, 10:24:03[/time]
Aslında tam da bunu yaptınız ve konu bu yüzden buralara geldi.. 500.000 TL için çok pahalı diyen kullanıcıya siz bir de passata bakın 900.000 TL diyerek, 1,5 motorla 2.0 motorlu aracın fiyatını karşılaştıran sizsiniz.. Hem de aradaki farkın sadece vergiden kaynaklandığını bildiğiniz halde..

Neyse bu konu çok uzadı, işi laf cambazlığına dökmenin alemi yok.. iyi günler dilerim..

Fehmi Bey, son sözüm: Ben Accord'a pahalı diyen arkadaşa 907 bin liralık passat'ı misal vererek 560 bin liralık Accord'daki donanımın 907 bin liralık passat da olmadığını gösterdim. passat'a 907 bin lira verecem ama onda 560 bin liralık Accord'daki donanım olmayacak bir başka deyişle en boş Accord'daki donanım en dolu passat'da olmayacak ama tok kapı... ama d sınıfı... ama passat... yersen... Ne güzel İstanbul ama C sınıfı Corolla ve Civic'te sanruf ve tss güvenlik paketi olacak sözde d sınıfı passat'ın boş versiyonunda olmayacak.  vw, passat'ın fişini çekmiş, üretimini durdurup elektirikliye geçmiş, biz neyini savunuyoruz, neyi tartışıyoruz anlamadım. Dizel, alanın elinde patlayacak ona yansın. Neyse herkese hayırlı cumalar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ekim 08, 2021, 10:55:48 »
@Kutay Asilbey (43052)

Emin olun ki en baz donanım D segment bir araç, bütün güvenlik donanımları olan bir C segmentten her yönden daha kaliteli ve güvenli hissettirecektir. En boş passat ile en dolu corollayı kıyaslamanız absürt olmuş. Bahsettiğiniz güvenlik özellikleri öyle aman aman şeyler değil. Ben evi sattıktan sonra kalan paranın bir diğer kısmıyla eşime araba aldım. 2020 model Corsa Ultimate paket. Sözüm ona en üst donanımlısı, şerit takip, ani frenleme vs. her bişey var.  Corsa ile 8bin kmlik yol yaptık ama ne şerit takibin bir esprisi var nede ani frenlemenin. O yüzden boş paket bile olsa D ile C segment kıyaslaması yapmak çok yanlış olur. D segment bir aracı 3-5 ay kullandığınızda bunu daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.

Bizler araçlarımızı alırken donanım paketlerine göre alsaydık, heryer Fransız araçlarıyla dolu olurdu. Özellikle son dönemlerde araç alımında güvenlik donanım vs. hepsi bir rafa kaldırıldı, çünkü daha almadan satmayı düşündüğümüz için hangi araç daha çok prim ediyorsa herkes ona yönleniyor. Ve sizin sevmediğiniz VW markası DSG gibi büyük bir sorunu olsa bile bu ülkede ağır hasarlısı bile para ediyorken kimse sizin sevdiğiniz TSS olayına bakmıyor vesselam. Öyle olsaydı şuan sahibi olduğunuz corollanın piyasada daha çok olması ve daha pahalı olması gerekirdi. Ama Advance paket corolla Premium paket corolladan daha pahalı :) O yüzden dolu olsa bile Accord donanımından daha az olan bir Passat ne yazık ki bu ülkede daha çok satılıyor.

@Ümit ŞAHANTİMOR  (39478)

Ümit bey Almanların özellikle VW markasının ilahlaştırıldığı belkide tek ülkeyiz. Passat denilen model ne yazık ki bizim ülkemizde çok iş gören bir model. Amerikada en çok satılan D segment sedan Accorddur. Evet VW bu pazarlama işini ülkemizde güzel yapıyor ama yurt dışında bu kadar tutulduğunu zannetmiyorum.

Katılıyorum.
Ama Passat da Accord kadar sağlam bence. Birde yakıt tüketim değerleri Almanlarda daha düşük her zaman.

Yakıt tüketimi konusunda emin olun Japonlar daha  reel veriler veriyor. Bahsettiğim gibi bende hem 1.2 Turbo corsa hemde CRV var. Corsanın teknik verileri ş.içi  5.4 iken benim tükettiğim veri 8.4 Crvde ise ş.içi teknik verisi 11.1 iken benim tüketim değerim 12.5 lt. Şoför aynı yol aynı.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ekim 08, 2021, 11:08:14 »
@Kutay Asilbey (43052)

Emin olun ki en baz donanım D segment bir araç, bütün güvenlik donanımları olan bir C segmentten her yönden daha kaliteli ve güvenli hissettirecektir. En boş passat ile en dolu corollayı kıyaslamanız absürt olmuş. Bahsettiğiniz güvenlik özellikleri öyle aman aman şeyler değil. Ben evi sattıktan sonra kalan paranın bir diğer kısmıyla eşime araba aldım. 2020 model Corsa Ultimate paket. Sözüm ona en üst donanımlısı, şerit takip, ani frenleme vs. her bişey var.  Corsa ile 8bin kmlik yol yaptık ama ne şerit takibin bir esprisi var nede ani frenlemenin. O yüzden boş paket bile olsa D ile C segment kıyaslaması yapmak çok yanlış olur. D segment bir aracı 3-5 ay kullandığınızda bunu daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.

Bizler araçlarımızı alırken donanım paketlerine göre alsaydık, heryer Fransız araçlarıyla dolu olurdu. Özellikle son dönemlerde araç alımında güvenlik donanım vs. hepsi bir rafa kaldırıldı, çünkü daha almadan satmayı düşündüğümüz için hangi araç daha çok prim ediyorsa herkes ona yönleniyor. Ve sizin sevmediğiniz VW markası DSG gibi büyük bir sorunu olsa bile bu ülkede ağır hasarlısı bile para ediyorken kimse sizin sevdiğiniz TSS olayına bakmıyor vesselam. Öyle olsaydı şuan sahibi olduğunuz corollanın piyasada daha çok olması ve daha pahalı olması gerekirdi. Ama Advance paket corolla Premium paket corolladan daha pahalı :) O yüzden dolu olsa bile Accord donanımından daha az olan bir Passat ne yazık ki bu ülkede daha çok satılıyor.

@Ümit ŞAHANTİMOR  (39478)

Ümit bey Almanların özellikle VW markasının ilahlaştırıldığı belkide tek ülkeyiz. Passat denilen model ne yazık ki bizim ülkemizde çok iş gören bir model. Amerikada en çok satılan D segment sedan Accorddur. Evet VW bu pazarlama işini ülkemizde güzel yapıyor ama yurt dışında bu kadar tutulduğunu zannetmiyorum.

Yakıt tüketimi konusunda emin olun Japonlar daha  reel veriler veriyor. Bahsettiğim gibi bende hem 1.2 Turbo corsa hemde CRV var. Corsanın teknik verileri ş.içi  5.4 iken benim tükettiğim veri 8.4 Crvde ise ş.içi teknik verisi 11.1 iken benim tüketim değerim 12.5 lt. Şoför aynı yol aynı.

Selman Bey, TSS güvenlik paketi gibi donanımlar Avrupa ülkelerinde artık kriter oldu hatta Ab ülkeleri mart ayında bu kriterlere uymayan bazı araçları geri çevirip almamıştı.  İnsan d sınıfı bir aracı niye alır? Güvenlik için, donanım için, konfor için alır. Kusura bakmayın da D sınıfı araçta olmayan donanımlar ve güvenlikler C sınıfı bir araçta varsa bu araçları  bal gibi  karşılaştırır ve sözüm ona o d sınıfı arabayı dibine kadar eleştiririm. Biz böyle kuzu kuzu kabul ettiğimiz için en boş paket alman arabalarını bize yıllarca iyi kakaladılar.

Bizim millet dizel ve turbo hastası olduğu için ve 1.4 motor alternatifinden  dolayı  çok sattı bu araçlar ama dizel  Passat artık bitti hocam artık üretilmiyor, vw bile fişini çekti, biz neyi savunuyoruz anlamadım. Jetta gibi o da tarihin tozlu sayfalarına gömüldü. Bundan sonra elektirikli araçlar piyasayı domine edecek, elektirikli araçlar aşağı yukarı aynı performans ve yakıt düzeyinde olacağı için kullanıcının tercihini artık  güvenlik, donanım ve konfor belirleyecek. Ben o zaman göreceğim ak koyunu kara koyunu. Bu arada Hangi Advance, Premium modelinden daha  pahalı açıklarsan sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Ekim 08, 2021, 14:03:13 »
Selman Bey, TSS güvenlik paketi gibi donanımlar Avrupa ülkelerinde artık kriter oldu hatta Ab ülkeleri mart ayında bu kriterlere uymayan bazı araçları geri çevirip almamıştı.  İnsan d sınıfı bir aracı niye alır? Güvenlik için, donanım için, konfor için alır. Kusura bakmayın da D sınıfı araçta olmayan donanımlar ve güvenlikler C sınıfı bir araçta varsa bu araçları  bal gibi  karşılaştırır ve sözüm ona o d sınıfı arabayı dibine kadar eleştiririm. Biz böyle kuzu kuzu kabul ettiğimiz için en boş paket alman arabalarını bize yıllarca iyi kakaladılar.

Bizim millet dizel ve turbo hastası olduğu için ve 1.4 motor alternatifinden  dolayı  çok sattı bu araçlar ama dizel  Passat artık bitti hocam artık üretilmiyor, vw bile fişini çekti, biz neyi savunuyoruz anlamadım. Jetta gibi o da tarihin tozlu sayfalarına gömüldü. Bundan sonra elektirikli araçlar piyasayı domine edecek, elektirikli araçlar aşağı yukarı aynı performans ve yakıt düzeyinde olacağı için kullanıcının tercihini artık  güvenlik, donanım ve konfor belirleyecek. Ben o zaman göreceğim ak koyunu kara koyunu. Bu arada Hangi Advance, Premium modelinden daha  pahalı açıklarsan sevinirim
Kutay Bey;

Birincisi burası Avrupa değil Türkiye. Avrupadaki herşeyi bize uyarlamaya çalıştıkları için bizler şuan bu haldeyiz. Bu başka bir tartışma konusu. Siz istediğiniz kadar eleştirebilirsiniz ama görünen köy kılavuz istemez hocam. D segment bir aracı alan şahıslar (bunlardan biride benim) Uzun yol konforu prestij için alır. Zaten diğer bahsettiğiniz güvenlik, donanım konfor C segment bir araçtan daha üst düzeyde. D segment almaya niyetlenen hiç kimse şerit takibi yok diye gidip en dolu paket C segment araba almaz.

İkincisi Passatın savunuculuğunu yapmıyorum hiç biri babamın malı değil. Ama siz istediğiniz kadar eleştirin Turbonun sunmuş olduğu olanaklardan dolayı sürücüsünü daha tatmin ediyor. Bakım masrafları vs. artık hep ikinci plana itildi. Bizim ülkemizde dizel diye bir gerçek var ve bunun bizim ülkemizde son bulmasına daha en az 10 yılı var. Elektrikli araçlar şuan dünyanın gündeminde olan bir mesele ama her zaman olduğu gibi bizler bu nimetten yine en son nasipleneceğiz. Yaşım 35-36 oldu ben belki görürüm belki görmem ama çocuklarım elbet görür.

Son olarak ilanlarını paylaşacağım bu iki model kmleri birbirine çok yakın. Sizin mantığınıza göre bakarsak(ki olması gerekende o tabiki) Advance paketli aracın TSS dışında Premium paketten bir çok eksiği olmasına rağmen fiyatları birbirine çok yakın. Normalde aralarında en az 20bin lira(premiumun yüksek olması) fiyat farkı olması gerekirken ikisininde fiyat aralıkları hemen hemen aynı. Satış olayına bakıldığında fiyatı belirleyen arz taleptir. Ve 50 bin kmye kadar ilanda olan araçlara baktığınızda 50 adet Advance varken Premium paketten sadece 5 adet var. Dediğim gibi artık insanlar aracın modeline donanımına bakmıyorlar hangi araç daha çok prim yapıyorsa onu tercih ediyorlar. Favorilerimde bulunan Advance paket araçların bir çoğu satılmışken sizinkide dahil bir çok Premium araç hala favorilerde boy gösteriyor.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-hatasiz-boyasiz-27-bin-km-de-961946577/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-32.000-km-50.yil-hatasiz-full-paket-955958709/detay
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Ekim 08, 2021, 16:05:42 »
Kutay Bey;

Birincisi burası Avrupa değil Türkiye. Avrupadaki herşeyi bize uyarlamaya çalıştıkları için bizler şuan bu haldeyiz. Bu başka bir tartışma konusu. Siz istediğiniz kadar eleştirebilirsiniz ama görünen köy kılavuz istemez hocam. D segment bir aracı alan şahıslar (bunlardan biride benim) Uzun yol konforu prestij için alır. Zaten diğer bahsettiğiniz güvenlik, donanım konfor C segment bir araçtan daha üst düzeyde. D segment almaya niyetlenen hiç kimse şerit takibi yok diye gidip en dolu paket C segment araba almaz.

İkincisi Passatın savunuculuğunu yapmıyorum hiç biri babamın malı değil. Ama siz istediğiniz kadar eleştirin Turbonun sunmuş olduğu olanaklardan dolayı sürücüsünü daha tatmin ediyor. Bakım masrafları vs. artık hep ikinci plana itildi. Bizim ülkemizde dizel diye bir gerçek var ve bunun bizim ülkemizde son bulmasına daha en az 10 yılı var. Elektrikli araçlar şuan dünyanın gündeminde olan bir mesele ama her zaman olduğu gibi bizler bu nimetten yine en son nasipleneceğiz. Yaşım 35-36 oldu ben belki görürüm belki görmem ama çocuklarım elbet görür.

Son olarak ilanlarını paylaşacağım bu iki model kmleri birbirine çok yakın. Sizin mantığınıza göre bakarsak(ki olması gerekende o tabiki) Advance paketli aracın TSS dışında Premium paketten bir çok eksiği olmasına rağmen fiyatları birbirine çok yakın. Normalde aralarında en az 20bin lira(premiumun yüksek olması) fiyat farkı olması gerekirken ikisininde fiyat aralıkları hemen hemen aynı. Satış olayına bakıldığında fiyatı belirleyen arz taleptir. Ve 50 bin kmye kadar ilanda olan araçlara baktığınızda 50 adet Advance varken Premium paketten sadece 5 adet var. Dediğim gibi artık insanlar aracın modeline donanımına bakmıyorlar hangi araç daha çok prim yapıyorsa onu tercih ediyorlar. Favorilerimde bulunan Advance paket araçların bir çoğu satılmışken sizinkide dahil bir çok Premium araç hala favorilerde boy gösteriyor.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-hatasiz-boyasiz-27-bin-km-de-961946577/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-32.000-km-50.yil-hatasiz-full-paket-955958709/detay

Selman Bey, satış rakamlarını baz alacaksak olursak Türkiye'nin en iyi arabası Fiat demektir. tezinizi bir başka açıdan çürüteyim.  D sınıfı bir araçta zaten güvenlik üst düzeyde demişsiniz o zaman sorayım:  Ab kriteri olan Tss güvenlik paketi neden Passat'ta yok, ayrıca tss güvenlik paketi sadece şerit takipten ibaret değil: çarpışma önleyici sistem, yaya ve bisiklet algılayıcı sistem, adaptif hız sabitleme gibi hayati güvenlik unsurlarını içinde barındırıyor. zaten böyle olmasa Ab'de kriter olmazdı. Yani güvenlik lafla olmuyor.

Gelelim passat'a madem bu kadar tutuluyor ve prim yapıyor  araç satış rakamlarına bakalım. Corolla ve Civic Passat'a neden fark atmış, üstelik passat'ın 1.4 seçeneği olmasına rağmen, d sınıfı olmasına rağmen, Corolla'nın en dolusu ile aralarında 43 bin lira fark olmasına rağmen Corolla daha çok satılmış. hani passat prim yapıyordu. Corolla 2., Civic ülkeden çekilmesine rağmen 6, passat ise 7. sırada.  Demek oluyor ki benim tezim doğrulanıyor, passat dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bitiyor, dizelde bitiyor, dizele yakında öyle vergiler gelecek ki alanın elinde patlayacak, dizel alan oturup ağlayacak. İngiltere'deki petrol krizi, dizele getirilen yaptırımlar ve zamlar boşuna değil.

Gelelim en dolu Premium Corolla ile en boş advance karşılaştırmanıza size göre advance paket, premium'dan pahalı ve daha çok satıyor öyle mi?  Kaynağınız o kadar bilimsel ve inandırıcı ki  bravo, tebrikler :alkis: Bir tane oltamı atayım, balık düşecek mi ilanını advance paket, premum paketten pahalı referansı vermeniz çok komik olmuş, size tavsiyem en yakın Toyota bayisine gidin, premium corolla, advance paketten daha ucuz deyin, sizi en kibar tabirle tabi tabi deyip uğurlayacaklardır. Sizin örneğiniz en dolu Executive Civic, en boş dream Civic'ten daha ucuz gibi bir anlama geliyor :rofl: :rofl: :rofl: Bana gelince dikkat ederseniz Premium pakette en pahalı ilan bana ait. 99 favorim var. Ben tok satıcıyım azizim, hiç de fiyat indirmedim, bilakis yükselttim, değerini bulursa satılır, bulmazsa bundan iyisini bulamayacağıma göre aynen devam :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Ekim 08, 2021, 16:27:27 »
Selman Bey, satış rakamlarını baz alacaksak olursak Türkiye'nin en iyi arabası Fiat demektir. tezinizi bir başka açıdan çürüteyim. madem passat bu kadar tutuluyor ve prim yapıyor  araç satış rakamlarına bakalım. Corolla ve Civic Passat'a neden fark atmış, üstelik passat'ın 1.4 seçeneği olmasına rağmen, d sınıfı olmasına rağmen Corolla'nın en dolusu ile aralarında 43 bin lira fark olmasına rağmen Corolla daha çok satılmış. hani passat prim yapıyordu. Corolla 2., Civic ülkeden çekilmesine rağmen 6, passat ise 7. sırada. Accord. Demek oluyor ki benim tezim doğrulanıyor, passat dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bitiyor, dizelde bitiyor, dizele yakında öyle vergiler gelecek ki alanın elinde patlayacak, dizel alan oturup ağlayacak. İngiltere'deki petrol krizi, dizele getirilen yaptırımlar ve zamlar boşuna değil.

Gelelim en dolu Premium Corolla ile en boş advance karşılaştırmanıza size göre advance paket, premium'dan pahalı ve daha çok satıyor öyle mi?  Kaynağınız o kadar bilimsel ve inandırıcı ki  bravo, tebrikler :alkis: Bir tane oltamı atayım, balık düşecek mi ilanını advance paket, premum paketten pahalı referansı vermeniz çok komik olmuş, size tavsiyem en yakın Toyota bayisine gidin, premium corolla, advance paketten daha ucuz deyin, sizi en kibar tabirle tabi tabi deyip uğurlayacaklardır. Sizin örneğiniz en dolu Executive Civic, en boş dream Civic'ten daha ucuz gibi bir anlama geliyor :rofl: :rofl: :rofl: Bana gelince dikkat ederseniz Premium pakette en pahalı ilan bana ait. Ben tok satıcıyım azizim, hiç de fiyat indirmedim, bilakis yükselttim, değerini bulursa satılır, bulmazsa bundan iyisini bulamayacağıma göre aynen devam :tamam:

Kutay bey hala konuyu anlamadınız ona yanıyorum. Ben diyorum ki elma elma ile kıyaslanmalı(fuji, gala, golden vs.) armut armut ile kıyaslanmalı (akça, santa maria, deveci vs.). Siz ısrarla C nin dolusunun Dnin boşundan daha iyi olduğunu iddia ediyorsunuz. Bu konuda size diyecek birşeyim yok.

dizelde bitiyor, dizele yakında öyle vergiler gelecek ki alanın elinde patlayacak, dizel alan oturup ağlayacak. İngiltere'deki petrol krizi, dizele getirilen yaptırımlar ve zamlar boşuna değil.
  :rofl: Tabi tabi dünyada sadece otomobiller var zaten, milyonlarca ticari aracıda hurdaya ayırıp yerine elektrikli araçları hediye edeceklermiş  :lol: :lol:

Hocam ikinci el piyasası bilimselliğe dayanan birşey değil. Az çok piyasayı takip eden her vatandaş bu durumu biliyor. Ayrıca advance en boş donanım paketi değildi sanırım diliniz sürçtü. Premium ile Advance paket araç sayısı ortada. Premium araç sahibi aracını satmak istediğinde aciliyeti yoksa bekler ama acilet hasıl olduğunda advance paketten daha düşük fiyata verecektir. Sizin durum tok satıcılıktan ziyade sazan avındasınız. Sizde çok iyi biliyorsunuz ki o fiyata aklı başında hiç bir kul gelip almaz.  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ekim 08, 2021, 16:28:15 »
Premium pakette en pahalı ilan bana ait. 99 favorim var. Ben tok satıcıyım azizim, hiç de fiyat indirmedim, bilakis yükselttim, değerini bulursa satılır, bulmazsa bundan iyisini bulamayacağıma göre aynen devam :tamam:

Hiç fiyat indirmediğinizden emin misiniz?

Mesaj Birleştirildi: Ekim 08, 2021, 16:31:37
Sizde çok iyi biliyorsunuz ki o fiyata aklı başında hiç bir kul gelip almaz.  ;)
Arkadaş bu yılın başından beri avda ama oltaya düşen olmadı henüz :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Ekim 08, 2021, 16:31:50 »

Hiç fiyat indirmediğinizden emin misiniz?

Bayram Bey,  ilanın ilk  fiyatından son fiyatına kadar inceleyin ve son haline bakın, en yüksek son fiyat 259 bin tl. Daha yükseği varsa söyleyin.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 08, 2021, 16:34:31
Hüseyin Bey, oltama balık değil de zekama yem olursunuz ancak :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Ekim 08, 2021, 16:35:30 »
Bayram Bey,  ilanın ilk  fiyatından son fiyatına kadar inceleyin ve son haline bakın, en yüksek son fiyat 259 bin tl. Daha yükseği varsa söyleyin.
Üstadım ilanının tarihçesi var bende yayınlayayım istersen. Tamam ilk ilan tarihi ile şimdi arasında artış var ama ilanı vereli  1 yıl oldu 1 yılda neyin fiyatı katlanmadı?... Arada fiyat düşüşleri yaptınız hiç düşmedim demeyin bari...

Mesaj Birleştirildi: [time]Ekim 08, 2021, 16:36:40[/time]

Mesaj Birleştirildi: [time]Ekim 08, 2021, 16:34:31[/time]

Hüseyin Bey, oltama balık değil de zekama yem olursunuz ancak :rofl: :rofl: :rofl:

Siz kendi zekanıza yem oldunuz ama farkında değilsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Ekim 08, 2021, 16:36:46 »
Üstadım ilanının tarihçesi var bende yayınlayayım istersen. Tamam ilk ilan tarihi ile şimdi arasında artış var ama ilanı vereli 1 yıl oldu 1 yılda neyin fiyatı katlanmadı?... Arada fiyat düşüşleri yaptınız hiç düşmedim demeyin bari...

Hüseyin Bey, mübalağa yapmayın aracı alalı bir yıl olmadı daha :lol: :lol: :lol:

Bu arada arabamın gizli hayran ve takipçileri de ortaya çıktı, laf aramızda Selman ve Hüseyin Beylermiş :rofl: :rofl: :rofl: favoriye bile almışlar :rofl: :rofl: :rofl: Oysaki bu sayfada aracımı satılığa çıkardığımı söylememiştim ama Selman Hoca bir ara mesaj atıp talipli bile olmuştu :rofl: :rofl: :rofl:

Yalan mı Selman Hocam?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Ekim 08, 2021, 16:44:30 »
Hüseyin Bey, mübalağa yapmayın aracı alalı bir yıl olmadı daha :lol: :lol: :lol:
İlanınıza rastladığım tarih 2021 Şubat öncesini bilmem. Satın alma tarihinizi not etmemeşim kusura bakmayın :rofl: . Alır almaz ilana koymuş olmalısınız 1 yıl geçmemişya hani!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Ekim 08, 2021, 16:47:58 »

Bu arada arabamın gizli hayran ve takipçileri de ortaya çıktı, laf aramızda Selman ve Hüseyin Beylermiş :rofl: :rofl: :rofl: favoriye bile almışlar :rofl: :rofl: :rofl: Oysaki bu sayfada aracımı satılığa çıkardığımı söylememiştim ama Selman Hoca bir ara mesaj atıp talipli bile olmuştu :rofl: :rofl: :rofl:

Yalan mı Selman Hocam?

Valla hocam yalan yok favorime hiç almadım. Toplasan kaç tane premium var ki? Haliyle fiyatlar aklımda kalıyor :) Talipli demiyelimde bilgi amaçlı yazmıştım sizin fiyatınız zaten yüksekti belki dost işi uygun fiyata alırım diye düşünüyordum :D  alternatif olarak Antalyada bir araç daha vardı ama o satılmış. Gerçi benim araç satılmadan başka araç alamıyorum ama satsamda alacağım araç rotamı şuan eski kasa dolusu yerine yeni kasa boşunu alma yönünde değiştirdim :) Ama nasip bu belli olmaz 220ye verirseniz hemen imzaları atabiliriz  :lol: