0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar bu işte bir yanlışlık var ama nerede???
bugüne kadar fazla yaktıklarına say,olsun bitsin
Otomatik mi, yoksa duz vites mi? Otomatikse cok iyiymis.
az yakma heyecanı sardı şaban beyi. biran önce yakıt alıp hesap kitap yapıp rahatlamak istiyor. aracıma LPG tartırdığım ilk günler geldi aklıma. benzer heyecan bende de vardı.
Arkadaşlar müjde... yakıt sorunu giderildi.ama işin ilginç yanı ise bu sorunumu ne toyota servisleri nede toyotasa çözdü.bilindiği gibi benım aracım 2006 corolla sol modelı 1.6 benzin li araçtı ve 100km şehir içi kullanımda 15 litre net yakıt yakıyordu bu zamana kadar hep yetkili servislere götürdüm aracımı ve bir tonda para verdim. ama fazla yakıt tüketimine gelince apışıp kaldılar sadece servisler değil toyotasa bile apıştı kaldı.servise götürdüğümde ise bilgisayara bağlayıp bön bön bilgisayarın ekranına bakıp arıza yok beyfendi demektende bıkmadılar tabııkı.her neyse sadete geleyim yine aynı bu konunun içinde bir arkadaş ankaradan bir özel servis önermişti (sadık usta) telefon ile görüştüm kendisiyle ama ben istanbulda olduğum için istanbuldaki yine toyota özel servisi olan bir arkadaşını önerdi ve onu aramamı istedi bende dediğini yapıp aradım arızayı giderebileceğini belırttı bende aracımı açıkcası korka korka götürdüm çünki ilk kez servis dışı bir onarım görecekti.neticede aracı götürdüm usta önce aracın siboplarına bakalım belkı 1 yada 2 tanesi sıkıdır dedi ve baktı hepsi mükemmel hata yok siboplarda dedi.sonra hava filitresinin üzerinde bulunan hava akış sensörüne bakalım diyerek araca bilgisayar bağladı ama servisin yaptığı gibi bön bön bakmadı her sensörün ayrı bir vermesi gereken ısı derece değerlerinin olduğunu (bunu servis bilmiyor yurt dışı sitelerinde araştırdım bu derece konusu doğru) ve bunlara tek tek bakıcaklarını mutlaka bir sensörün bozuk olmayıp ama yinede hatalı bir değeri ECU ya gönderdiğini ECU nunda hava ve yakıt karışım değerlerini hatalı yaptığını söyledi banada mantıklı geldi bu tabııkı tamam bakın dedim.filtre üzerindeki hava akış sensöründen başladık ve birde bir diyerek bu hatalı dedi hatası ise kelebeğe giden havanın ısısını 46 derece göstermesi yanı dış hava sıcaklığını 46 derece gösterdiği için ECU fazla yakıt veriyor araca kendisinden bir tane çıkma taktı denemek için ısı derecesi anında 32 dereceye düştü hava sıcaklığı.bu sensör çıkma bir parça dedi buda fazla gösteriyor aslında dedi ama şimdilik bununla 100 km şehir içi yol yapıp tekrar bakın ne kadar yakmış diye dedi.bende tamam diyip oradan ayrıldım (bu arada siboplara bakmak parası almadı servis 200 istemişti sensör için para almadı işçilikte almadı siz deneyın sonra gelirsiniz dedi bence tam bir esnaf) lafı bayağı uzattım kusura bakmayın ve 100 km gidip tekrar benzinliğe gittim depoyu herzamankı gibi benzin dışarıya taşana kadar doldurun ve bana fişini verin dedim.veee EVREKAAA 100KM tam tamına 8.2 litre yakıt aldı yanı 8.2/100km yakıt yarı yarıya düştü arkadaşlar yarın da sıfır bir orjinal sensör alıp takıcam araca emınımkı bu 8.2 dahada düşecek...ARTI YARIN ARAYIP ARIZA YOK DİYEN SERVİSLEREDE RAHMET OKUYACAĞIM fazla yakıt sorunu olan arkadaşlar başka yerde hata aramasınlar direk hava akış sensörünü değiştirsinler...site yöneticisi arkadaşlardan özür dileyerek bu toyota ve toyotasa nın bulamadığı arızayı bulan arkadaşı bu konu altında tebrik edip ulaşmak isteyen arkadaşlara iletişim için numarasını vermek istiyorum.Rİ-CAR toyotawww.ri-caroto.comrecep ve ibrahim usta bostancı oto sanayı kosifler karşısı05324937666kendilerini sitemize davet ettim inşallah aramıza katılırlar ve bizlere fikir yada başka konularda yardımları olur.saygılar arkadaşlar.
Şaban bey arızanızın giderilmesine çok geçte olsa sevindiğimi belirtmek isterim.Şu anda araçta bu yada buna benzer bir problem varmı.......
eneeeee sadık ustaaaaaa sen nerelerdesin yahu.sana minnetkarım ustam tavsiye ettiğin usta senden iyi olmasın on numara bir usta hatayı düzeltti şu anda bir problem yok.size ,özcan kardeşime,recep ve ibrahim ustaya sonsuz teşekkürler.saygılar
şaban bey ben olsam bu durumu belirterek servisleri şikayet eder hatta tazminat davası açardım
İYİ GÜNLER BENİM ARACIM 2009 1,6 COMFORT BENİM ARABA SEHİR DIŞI ORTALAMA 6,7 YAKIYOR YILLIK KM EN FAZLA 10000 OLACAK ACABA DİYORUM DİZEL Mİ ALSAYDIM AMA DİZELDE BENZİNLİDEKİ PERFORMANSI YAKALAMAYACAM DİYE DÜŞÜNÜYOM SİZLER NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ