Gönderen Konu: yakıt sorunu toyotadan bıktırdı...  (Okunma sayısı 36867 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: yakıt sorunu toyotadan bıktırdı...
« Yanıtla #200 : Mayıs 09, 2009, 18:11:29 »
  Yok abi ya dediğin gibi değil.İstanbulda yaşıyorsun bilmen lazım.Kızılay'ın ortasında bile 70-80 km ile gidiliyor.Bu hızları belediye otobüsü bile yapıyorlar.İstanbul yolunda hız limitörü olmayan MAN belediye otobüsünü 100 ile zor geçtim ya..Ankara'yı bilenler için söylüyorum.Eryaman Göksu'dan yola çıktığımda Hipodroma kadar anca sakin sakin gelebiliyorum.Ordan itibaren ETimesgut ve Sincan yoluda eklenince hadi sıkıyorsa 90 ile git.Yiyeceğin küfürün haddi hesabını bilemezsin.Bunu bir polis memuru ile konuştuğumda bana söylediği "trafiğin hızına uymak zorundasın ve bu yasak değil bilakis zorunlu bir durumdur" deyince ben afallamıştım..Şehir içinde kanunun ön gördüğü hızlarda gitsem bir depo ile 1000 km bile geçerim.Yada İstanbul'da ki tüm trafiğin 50+5 km ile aktığını düşünsene Şaban abi.Tuzla-Bakırköy arası 4 saat :) :rofl:

özcan kardeş istanbulun trafik çermekeşliğini yaşadıkça diğer illerdede öyle sanıyor insan.keşke bende şehir içinde 90 ile gidebilsem keşke.tabiiki güvenli şekilde...yat kalk dua et ozaman ankarada yaşadığın için özcan.
toyota'sız adam

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #200 : Mayıs 09, 2009, 18:11:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #201 : Mayıs 09, 2009, 18:34:41 »
  Abi her zaman şükür ediyorum.Şüphen olmasın...Ama İstanbul'da sürücüler Ankara'ya göre daha bir medeniler.O çürük elmalar Ankara'da da var ama nüfusuna göre orantılıyınca İstanbul'da daha az var.Burda sinyal yakıp yol istediğimde arkamdaki yol vermek yerine,sinyal yaktığımı görünce gaza dahada bir yükleniyor. :) :) :) :) :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #202 : Mayıs 10, 2009, 03:56:19 »
bu konuda izmir gerçekten çok iyi, maganda çok az, her kes centilmen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #203 : Mayıs 10, 2009, 11:19:34 »
bu konuda izmir gerçekten çok iyi, maganda çok az, her kes centilmen

Aynı fikirde değilim malesef, geçen ay yaya geçidinde karşıdan karşıya geçerken bile zulüm yaşadım orada :( Ayrıca İzmir'in trafik karmaşası konusunda da ciddi sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. Ama heşey bir yana yaşanacak şehir. Akşam Kordon'da bir tur atıyorsun ne trafik derdi ne iş derdi kalıyor :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #204 : Mayıs 10, 2009, 11:31:46 »
bende 20 tl'lik benzin alıyorum, 50 km zor gidiyorum, her gün 2 kere 2 km gidip, 2 km dönüş yapıyorum (günlük toplam 8-10 km arası) yaklaşık 5-8 günde 50 km yapmadan benzin bitiyor...yol bilgisayarı yakıt tüketimini 11 ile 13 arasında gösteriyor...çok kısa mesafede kullandığım için mi acaba çok yakıyor.. uzun yolda denedim yaklaşık 6 ile 6,5 arasında yakıyor...(hızım 90 ile 120 arası oluyor)....acaba şu sensör işine bende mi girsem...yada başka bir tavsiyeniz var mı?
2007 model toyota corolla linea

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #205 : Mayıs 10, 2009, 11:38:20 »
bende 20 tl'lik benzin alıyorum, 50 km zor gidiyorum, her gün 2 kere 2 km gidip, 2 km dönüş yapıyorum (günlük toplam 8-10 km arası) yaklaşık 5-8 günde 50 km yapmadan benzin bitiyor...yol bilgisayarı yakıt tüketimini 11 ile 13 arasında gösteriyor...çok kısa mesafede kullandığım için mi acaba çok yakıyor.. uzun yolda denedim yaklaşık 6 ile 6,5 arasında yakıyor...(hızım 90 ile 120 arası oluyor)....acaba şu sensör işine bende mi girsem...yada başka bir tavsiyeniz var mı?

Hocam 100 km'de 13 lt tüketse 20 lt'lik benzin ile 150 km'den fazla yol yaparsınız. 50 km yola 20 lt benzin çok fazla bence.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #206 : Mayıs 10, 2009, 12:11:23 »
Doğukan Bey, 2 km gerçekten çok kısa bir mesafe. Benim Yaris'de motor soğuk uyarı ışığı olduğu için biliyorum yaz sıcağı haricinde o mesafede motorun ısınması bile mümkün değil. Eğer aracınızda bir problem olsaydı uzun yolda belirttiğiniz o değerleri yakalama imkanınız da olmazdı.

Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #207 : Mayıs 10, 2009, 12:40:15 »
Doğukan Bey, 2 km gerçekten çok kısa bir mesafe. Benim Yaris'de motor soğuk uyarı ışığı olduğu için biliyorum yaz sıcağı haricinde o mesafede motorun ısınması bile mümkün değil. Eğer aracınızda bir problem olsaydı uzun yolda belirttiğiniz o değerleri yakalama imkanınız da olmazdı.

+10000
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #208 : Mayıs 10, 2009, 20:08:43 »
yarın 150 km lik bir yere gidicem yol bilgisayarını sıfırlayıp ölçücem, sonrada şehir içi kullanırken yol bilgisayarını sıfılayıp ölçücem, bakalıp aradaki fark ne kadar olucak...en kısa zamanda değerleri burdan bildiririm...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #209 : Mayıs 11, 2009, 18:24:37 »
evet gidip döndüm, gidişte (hızım 100-115 arasında) 150 km sonunda yol bilgisayarı 6,5 lt'yi gösteriyorsu...yeniden sıfırladım şehir içinde 8-10 km kullandım, 10,7 lt gösteriyordu, dönüşte (hızım 120-130) klima yolun yarısında açıktı, yol bilgisayarı 7,1 lt gösteriyordu...bu verilere göre değerlendirmeniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #210 : Mayıs 11, 2009, 18:38:58 »
Normal. Gazi sehir icinde cok pompaliyorsunuz. Sabit basmayi deneyin.
Ama ekonomik kullanim öyle az basarim az yakarim olmuyor.

Bazi durumlarda gaza yarisina kadar basip, hizli sekilde sabit gideceginiz hiza cikmaniz gerekebiliyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #211 : Mayıs 11, 2009, 18:40:34 »
Bence her şey normal Doğukan Bey. Hızınız arttıkça yakıt tüketimi de artıyor doğal olarak.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #212 : Mayıs 11, 2009, 20:55:49 »
Aynı fikirde değilim malesef, geçen ay yaya geçidinde karşıdan karşıya geçerken bile zulüm yaşadım orada :( Ayrıca İzmir'in trafik karmaşası konusunda da ciddi sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. Ama heşey bir yana yaşanacak şehir. Akşam Kordon'da bir tur atıyorsun ne trafik derdi ne iş derdi kalıyor :)

bozyakaya falanmı gittin....?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #213 : Mayıs 11, 2009, 21:20:29 »
ben de haftasonu 150 km filan gideceğim... sabit 100 hız ile, klima açık bir şekilde giderim... yol bilgisayarı verilerini buraya yazarım Doğukan Bey... tahminimce 6 lt/100 olur... 90 ı geçmediğim zaman 5.7 lt / 100 ü görüyorum rahatlıkla...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #214 : Mayıs 11, 2009, 22:22:30 »
bence de kullanım tarzı ve yolun eğimi çok önemlidir.gittiğiniz yol aynı bile olsa dönerken eğim farkıından yakıt da farkedecektir ve fark bir de trafiğe denk gelirse tüketim çok artar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #215 : Mayıs 11, 2009, 23:34:14 »
dönüşte (hızım 120-130) klima yolun yarısında açıktı, yol bilgisayarı 7,1 lt gösteriyordu...bu verilere göre değerlendirmeniz....
klima açık bir şekilde giderim...
  Doğukan klimalarınız elektrik motorlu oldugu için yakıta her hangi bir etkisi yok.Yol ve yük durumu önemli değil.Dilediğinizce serbest bir şekilde açabilirsin.Korkma kardeş.
  Bingöl'de öyle kolay kolay 5.vitesi göremezsiniz şehir içinde.Zaten Doğukan evden çıkıpta çarşı merkezine gidinceye kadar anca 4 vitese gelmiş olur ama onada yol bitmiş olacaktır.Çarşı ile Düzağaç semti arasında anca 5'e atabilirsiniz arkadaşlar..
  İlginçtir sattığım 2003 Corolla'da LPG ile benzinde kullanmam arasında dijital bilgi ekranı farklı değerler gösteriyordu.Aynı devir/hızda benzindeyken 2 lt daha az gösteriyordu. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #216 : Mayıs 12, 2009, 00:06:59 »
daha önce klimasız 5.7 -5.8 gibi değerler ile gittim... aynı yolu klima açık şekilde gideceğim , (annem dayanabildiği kadarı ile :))  ,size ne kadar fark ettiğini yazarım... 5.9 olur, en fazla 6 lt olur tahminimce... havalar da ısındı bu arada, buralarda...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #217 : Mayıs 12, 2009, 00:16:03 »
  Doğukan klimalarınız elektrik motorlu oldugu için yakıta her hangi bir etkisi yok.Yol ve yük durumu önemli değil.Dilediğinizce serbest bir şekilde açabilirsin.Korkma kardeş.
  Bingöl'de öyle kolay kolay 5.vitesi göremezsiniz şehir içinde.Zaten Doğukan evden çıkıpta çarşı merkezine gidinceye kadar anca 4 vitese gelmiş olur ama onada yol bitmiş olacaktır.Çarşı ile Düzağaç semti arasında anca 5'e atabilirsiniz arkadaşlar..
  İlginçtir sattığım 2003 Corolla'da LPG ile benzinde kullanmam arasında dijital bilgi ekranı farklı değerler gösteriyordu.Aynı devir/hızda benzindeyken 2 lt daha az gösteriyordu. :)

klima elektrikli olsa bile yakıtta etkili olur
arabada açtığımız müziğin bile yakıta etkisi vardır ;)

nedeni ise şarj dinomosu mümkün olduğunca minumum kapasite ile çalışır, akü tam dolu seviyeye geldikten sonra  sadece o an çalışan göstergelere teype yetecek kadar elektrik üretir. dolasıyla klima açarsanız bu sefer daha fazla elektrik üretmek üzere motora daha çok yük bindirir

ayrıca toyotalarda klima elekrikli değil diye biliyorum, klasik sistem olması lazım ama yarın bizim teknisyenlere sorayım, çünkü emin değilim
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #218 : Mayıs 12, 2009, 00:17:18 »
daha önce klimasız 5.7 -5.8 gibi değerler ile gittim... aynı yolu klima açık şekilde gideceğim , (annem dayanabildiği kadarı ile :))  ,size ne kadar fark ettiğini yazarım... 5.9 olur, en fazla 6 lt olur tahminimce... havalar da ısındı bu arada, buralarda...
Araba sizin tabiiki de.Ama hiç bir şey fark etmeyecek.Bir teyp yada bir cam rezistansı ne kadar etki edecekse klimada o kadar etki edecektir.Bence beleş klimanın tadını çıkarın.Ben doya doya 2 sene boyunca çıkardım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #219 : Mayıs 12, 2009, 00:19:56 »
   Utku sarfiyat hissedilmeyecek derecede oluyor.Krank mili destekli çalışan klimaya göre hiç mi hiç yakmıyor.Yada benim Corolla öyleydi...