0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yok abi ya dediğin gibi değil.İstanbulda yaşıyorsun bilmen lazım.Kızılay'ın ortasında bile 70-80 km ile gidiliyor.Bu hızları belediye otobüsü bile yapıyorlar.İstanbul yolunda hız limitörü olmayan MAN belediye otobüsünü 100 ile zor geçtim ya..Ankara'yı bilenler için söylüyorum.Eryaman Göksu'dan yola çıktığımda Hipodroma kadar anca sakin sakin gelebiliyorum.Ordan itibaren ETimesgut ve Sincan yoluda eklenince hadi sıkıyorsa 90 ile git.Yiyeceğin küfürün haddi hesabını bilemezsin.Bunu bir polis memuru ile konuştuğumda bana söylediği "trafiğin hızına uymak zorundasın ve bu yasak değil bilakis zorunlu bir durumdur" deyince ben afallamıştım..Şehir içinde kanunun ön gördüğü hızlarda gitsem bir depo ile 1000 km bile geçerim.Yada İstanbul'da ki tüm trafiğin 50+5 km ile aktığını düşünsene Şaban abi.Tuzla-Bakırköy arası 4 saat
bu konuda izmir gerçekten çok iyi, maganda çok az, her kes centilmen
bende 20 tl'lik benzin alıyorum, 50 km zor gidiyorum, her gün 2 kere 2 km gidip, 2 km dönüş yapıyorum (günlük toplam 8-10 km arası) yaklaşık 5-8 günde 50 km yapmadan benzin bitiyor...yol bilgisayarı yakıt tüketimini 11 ile 13 arasında gösteriyor...çok kısa mesafede kullandığım için mi acaba çok yakıyor.. uzun yolda denedim yaklaşık 6 ile 6,5 arasında yakıyor...(hızım 90 ile 120 arası oluyor)....acaba şu sensör işine bende mi girsem...yada başka bir tavsiyeniz var mı?
Doğukan Bey, 2 km gerçekten çok kısa bir mesafe. Benim Yaris'de motor soğuk uyarı ışığı olduğu için biliyorum yaz sıcağı haricinde o mesafede motorun ısınması bile mümkün değil. Eğer aracınızda bir problem olsaydı uzun yolda belirttiğiniz o değerleri yakalama imkanınız da olmazdı.
Aynı fikirde değilim malesef, geçen ay yaya geçidinde karşıdan karşıya geçerken bile zulüm yaşadım orada Ayrıca İzmir'in trafik karmaşası konusunda da ciddi sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. Ama heşey bir yana yaşanacak şehir. Akşam Kordon'da bir tur atıyorsun ne trafik derdi ne iş derdi kalıyor
dönüşte (hızım 120-130) klima yolun yarısında açıktı, yol bilgisayarı 7,1 lt gösteriyordu...bu verilere göre değerlendirmeniz....
klima açık bir şekilde giderim...
Doğukan klimalarınız elektrik motorlu oldugu için yakıta her hangi bir etkisi yok.Yol ve yük durumu önemli değil.Dilediğinizce serbest bir şekilde açabilirsin.Korkma kardeş. Bingöl'de öyle kolay kolay 5.vitesi göremezsiniz şehir içinde.Zaten Doğukan evden çıkıpta çarşı merkezine gidinceye kadar anca 4 vitese gelmiş olur ama onada yol bitmiş olacaktır.Çarşı ile Düzağaç semti arasında anca 5'e atabilirsiniz arkadaşlar.. İlginçtir sattığım 2003 Corolla'da LPG ile benzinde kullanmam arasında dijital bilgi ekranı farklı değerler gösteriyordu.Aynı devir/hızda benzindeyken 2 lt daha az gösteriyordu.
daha önce klimasız 5.7 -5.8 gibi değerler ile gittim... aynı yolu klima açık şekilde gideceğim , (annem dayanabildiği kadarı ile ) ,size ne kadar fark ettiğini yazarım... 5.9 olur, en fazla 6 lt olur tahminimce... havalar da ısındı bu arada, buralarda...