Gönderen Konu: yakıt sorunu toyotadan bıktırdı...  (Okunma sayısı 36865 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: yakıt sorunu toyotadan bıktırdı...
« Yanıtla #220 : Mayıs 12, 2009, 09:30:48 »
özcan bizim arabalar için elektrikli klima diyorsun, ama motorun üzerinde klima kompresörü var ve kasnağı krank miline kayışla bağlı. kasnağı elektrik bobinli. yani normalde boş dönüyor, klimayı açınca bobin kasnağı kilitliyor ve kompresör dönmeye başlıyor. ben mi yanlış görüyorum.

elektrikliden kastınız benim anladığım "klima kompresörü tahrikini elektrik motorundan alıyor kranktan almak yerine"
ama benim araçta yukarıda anlattığım gibi krank miline bağlı.

araç 2004 corolla 1.4 vvti terra sedan

uzman arkadaşlar bilgilendirirlerse memnuniyetimizle beraber
yanlış bildiğimizi de düzeltmiş oluruz
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #220 : Mayıs 12, 2009, 09:30:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #221 : Mayıs 12, 2009, 10:31:47 »
cumartesi günü, Özcan Bey in , "yakıta hemen hemen hiç etki etmiyor" deyişini, ben de 1.6 motor ile pratikte ıspatlayıp, güzel haberleri vereceğim... ama tahminim, daha önce kısa mesafelerde biraz denedim, özcan beyin dediği gibi , milimlik etkisi var... 7 lt değil de mesala ortalama tüketim 7.3 lt göstermişti bir seferinde, şehir içi karışık kullanımda... ama kısa bir mesafe idi...

100 km 0.3 lt demek, yaklaşık 1 lira demek... yani yaptığımız 100km lik bir yolculukta, 1 lira vererek klima keyfi yaşamak demek, sıcak yaz aylarında(iskenderun - çukurova :))...

Özcan Beyin söylediği gibi beleş klima keyfi, 5 ay yaz yaşadığımız bu taraflarda, paha biçilmez bir değer...sabit değerler ile de ıspatlamaya çalışacağım...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #222 : Mayıs 12, 2009, 10:41:58 »
Elektrikli klima 2005 sonrası gelen bir özellik bildiğim kadarıyla ve 2005 te opsiyonlu idi yanlış bilmiyorsam. Sonrasına standart oldumu ondan da tam emin değilim. Murat bey bu yüzden sizde elektrikli klima olmaması normal.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #223 : Mayıs 12, 2009, 10:46:42 »
Hidrolik direksiyon yerine elektrik motor destekli direksiyon vardi.
Ama klimanin elektrik kompresörlü oldugunu sanmiyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #224 : Mayıs 12, 2009, 10:57:02 »
bugün 0 km corollanın klimasına baktım, elektrikli değil, teknisyene de sordum hiçbir modelimizde elektrikli klima yokmuş...
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #225 : Mayıs 12, 2009, 10:58:44 »
daha önce, %70 elektirikten, %30 krank milinden enerjisini alıyor denilmişti...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #226 : Mayıs 12, 2009, 11:27:30 »
Klima mekanik calisiyor.
Simdi elektro mekanik bir klima olmasi mantiksiz.
Neden?

Hidrolik ile ugrastiginiz icin basinc gerekiyor. Basinci bir sekilde mekanik bir hareketten elde edebiliriz.
Elektro-mekanik hidrolik direksiyon yapmalarinin sebebi sudur:
- Her saniye direksiyon kullanilmadigindan veya yüksek hidrolik basinci gerekmediginden dolayi, her an calisan bir hidrolik direksiyon sistemi yerine gerektiginde devreye giren bir elektro-mekanik sistem dizayn edilmis. Bu sistem oldukca verimli; hatta kinetik enerjiyi elektrige cevirip, sonra elektrigi kinetik enerjiye cevirme sirasinda kaybedilen enerjinin lafi olmuyor.

Simdi ayni mantigi klimaya düsünürsek, zaten elektronik ayarli klimalarin icinde termostat var. Gerekli durumlarda kompresörü acip kapiyor. Zaten bu sistem gerektigi an devreye giriyor.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #227 : Mayıs 12, 2009, 12:31:32 »
sorun açıklığa kavuştu. teşekkürler arkadaşlar. otobüsteki klima kompresörü bildiğimden, toyotadada benzerini görünce ya araçta elektrikli klima yok ki mekanik var diye düşündüm. hatta emin olmak için kaput açık ve motor çalışırken klimayı açtım baktım, kapattım baktım. manyetik kuplaj devreye giriyor ve çıkıyordu.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #228 : Mayıs 12, 2009, 14:14:01 »
keşke elektronikten filan daha iyi anlayabilseydim :)  onu bilmiyorum ama bu haftasonu testte meydana çıkacak yakıtı ne oranda etkilediği :)
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #229 : Mayıs 12, 2009, 18:44:09 »
Şaban bey yalnız değilsiniz  büyük umutlarla 5 aylık piyasa araştırması sonucu 2005 toyata sol otomatik aldım 2 aydır  kulanıyorum sırf yakıt  sorunundan dolayı arabadan  soğudum 1 depoyla şehir  içi en fazla 430 km yol  yapıyor yol bilgisayarı  bazen 100 km  15 l gösteriyor ne  yapacağımı bilmiyorum  devirsiz  kulanma  gibi bir sorun  olamaz  çünkü  vitesi  araba değiştiriyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #230 : Mayıs 12, 2009, 19:00:52 »
Saban bey sorunu cözümledi. Bir kac sayfa geriye giderseniz, bulabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #231 : Mayıs 12, 2009, 20:01:09 »
akşamüzeri klimanın yakıta etkisini anlık tüketimden anlamaya çalıştım, sabit hızda 0,5lt/100km gibi gözüküyor. bu değer gayet iyi diyebilirim, tabi bunu uzun yolda deneyip daha net anlamak lazım...

Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #232 : Mayıs 12, 2009, 20:05:14 »
Klima'nin etkisi camlar acik gitmekten genelde daha azdir.

Bir de klima acik iken, insanin refleksleri ve algilamasi cok daha iyi durumdadir. Bu yüzden cok sicak zamanlard aslinda güvenlik donanimi olarak bile düsünülebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #233 : Mayıs 12, 2009, 20:55:39 »
Şaban bey yalnız değilsiniz  büyük umutlarla 5 aylık piyasa araştırması sonucu 2005 toyata sol otomatik aldım 2 aydır  kulanıyorum sırf yakıt  sorunundan dolayı arabadan  soğudum 1 depoyla şehir  içi en fazla 430 km yol  yapıyor yol bilgisayarı  bazen 100 km  15 l gösteriyor ne  yapacağımı bilmiyorum  devirsiz  kulanma  gibi bir sorun  olamaz  çünkü  vitesi  araba değiştiriyor
Murat beyınde dediği gibi birkaç sayfa geride bunun nedenı açıkca yazmakta.sizde aynı şeyi uygulayın ve severek binin arabanıza.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #234 : Mayıs 12, 2009, 21:02:25 »
arkadaşlar bu işte bir yanlışlık var ama nerede???
bugün %30 şehirdışı %70 şehiriçi yol yaptım full depoyla (benzin dışarı taşacak konumda fulluyorum) 105km yol yaptım ve benzinliğe girdim tekrar fullemek için (bu arada bende alışkanlık yaptı bu 100km de depo fulleme olayı) pompacıya taşana kadar fulle dedim ama tabancayı depoya tam koyma toksa hava yapar tam dolmaz diyerekte uyarıyorum garibim yavaş yavaş dolduruyor.
ve ne kadar yakıt aldı biliyormusunuz tam olarak 3.3 litre. ne bu şimdi şakamı diye sordum pompacı arkadaşa yok abi bak taştı benzin dedi .eeeee arkadaşlar nedir şimdi bu bu raba bana şakamı yapıyor anlamadım.anlayanınız varsa anlatsın lütfen :D
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #235 : Mayıs 12, 2009, 21:06:46 »
bugüne kadar fazla yaktıklarına say,olsun bitsin :D  :lol:
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #236 : Mayıs 12, 2009, 22:55:07 »
emrah bey çok güzel söylemiş... başka açıklaması yok bunun :):)

sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #237 : Mayıs 12, 2009, 22:58:58 »

bu değer normaldir
geçen gün honda forumlarını geziyordum, civic otomatiklerde şehiriçi max 400-450km yapıyormuş
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #238 : Mayıs 13, 2009, 00:55:09 »
Elektrikli klima 2005 sonrası gelen bir özellik bildiğim kadarıyla ve 2005 te opsiyonlu idi yanlış bilmiyorsam. Sonrasına standart oldumu ondan da tam emin değilim. Murat bey bu yüzden sizde elektrikli klima olmaması normal.
   Benim arabam da 2003 model 1,4 terra.Yani Muratın arabadan bir yaş büyük..Ve yine iddia ediyorum ben klimamı beleş kullanıyordum.LPG'nin litresi 1,69 iken Bingöl'e gittiğimde 0,125 TL yakmıştım.Ve klima aralıklı olmak şartıyla devamlı açık bir halde ben bu değere ulaşmıştım.Ama dönüş yolunda 10 kuruş daha fazla yakmıştım.Malatya-Darende arası yol çalışmaları ve rampalar nedeni ile.. :)
bugün 0 km corollanın klimasına baktım, elektrikli değil, teknisyene de sordum hiçbir modelimizde elektrikli klima yokmuş...
  Utku teknisyen eminmiymiş bu konuda :D
  PEki benim Civic'te yaşadıgım neydi.Klima düğmesine basınca arabada güç eksilir o anda hızıma ulaşmak için bu sefer gaza yükleniyordum.Klimayı kapattığımda da araç birden ok gibi fırlıyordu..
  Ayrıca sattığım A4 ve Passat'ta klimayı açınca aracın devri değişiyor az daha sarsıntılı çalışıyor.Ama çok dikkat ederseniz sarsıntıyı hissedebiliyorsunuz.Bu nedir peki..
  Ve yine ayrıca Tofaş/Fiat'teyken kullandıgım satış aracı olan Palio Van 1,2 modelindeki klima da elektrik destekliydi.2003 Corollam ve kullandıgım 2004 Palio'da neden bu durumlarla karşı karşıya kalmadım.Bu iş ilginç bir hal aldı.Acaba neden ?????
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #239 : Mayıs 13, 2009, 00:58:59 »
bu değer normaldir
geçen gün honda forumlarını geziyordum, civic otomatiklerde şehiriçi max 400-450km yapıyormuş

Otomatik mi, yoksa duz vites mi? Otomatikse cok iyiymis. :)
Fe... :-)