Gönderen Konu: yakıt sorunu toyotadan bıktırdı...  (Okunma sayısı 36861 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: yakıt sorunu toyotadan bıktırdı...
« Yanıtla #260 : Kasım 24, 2009, 08:52:53 »
arkadaşlar selamlar şaban bey sizin sorununuzu başından itibaren okudum servisin yaptıklarına hayret etmemek mümkün değil bende bir kez servise götürdüm daha götürmem güngörende toyotronic özel servisi var herkes iyi bir servis olduğunu söylüyor oraya götürcem bi sorun oluşursa demek ki bu servislerin mantığı şu kardeşim bize orta halli vatandaş gelmesin aracı km de 50 krş yaksada bunu sorun etmeyen ensesi kalın insanlar gelsin ayrıca aracında büyük sorun varsa aracında gelme onunla uğraşamayız çok vakit alıyor çünkü biz rutin bakımları yapılacak olan araçlara bakalım yağ filresi hava filtresi böyle basit işlemleri olan araçları alalım hem işleri çabucak bitsin hemde servis çok kazansın mantık bu sanırım şaban bey servis servis dediniz ama şu servisin ismini yazın bi görelim yaa servis sizi yakmış başkasını yakmasın bari.Ayrıca burdan tekrar belirteyim arkadaşlar benzinden lpg ye gönül rahatlığıyla geçin ben 96 xei me brc my 07 taktırdım 360ykr den 225 ykr ye düştüm inanın sanki arabayı sattım yeni araba aldım artık arabama uzaktan bakmıyorum rahatça gezebiliyorum herkese tavsiye ederim ben topkapı emkar brc yetkili servisinde taktırdım herkese tavsiye ederim süper bi montaj yapmış ustalar ellerine sağlık.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #260 : Kasım 24, 2009, 08:52:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #261 : Kasım 25, 2009, 09:38:07 »
şaban bey bende de 2006 hb terra var. şehiriçi 500 km şehir dışı 750 km gidiyordum. bana çok yakıyor gibi geliyordu. yaklaşık 2 ay önce atiker taktırdım. şimdi ne yaktığına bakmıyorum. istediğim gibi kadrana bakmadan kullanıyorum. rahat rahat araç kullanmak istiyorsan lpg derim. yoksa hangi marka olursa olsun yakıt çok gelecektir. hele toyota yakıt cimrisi bir araç olarak biliniyorsa diğer firmaları siz düşünün. bende önceleri çok kızdım yakıyor diye. ama yakan araç değil maalesef hükümetin izlediği ve petrol ürünlerine uyguladığı %66 lık vergi. aracınızın hiçbir kusuru yok boş yere aracınızı değiştirmeyin. japonlar bile şaşırdı artık ülkemizdeki benzin fiyatları yüzünden. nerdeyse hiç yakmayan araç yapacaklar..:) sevgiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #262 : Kasım 25, 2009, 09:47:42 »
Mustafa ve Murat Bey,

Muhtemelen aradaki sayfaları okumadığınız için sorunun çözüldüğünden haberdar değilsiniz. Arkadaşımızın aracındaki problem sensör değiştirilmesi sonucu giderilmiştir. Çözüm ile ilgili detaylı bilgi konu içerisinde mevcuttur.

Selamlar.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #263 : Kasım 25, 2009, 11:38:35 »
hmmmmmmm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #264 : Kasım 25, 2009, 18:24:48 »
Mustafa ve Murat Bey,

Muhtemelen aradaki sayfaları okumadığınız için sorunun çözüldüğünden haberdar değilsiniz. Arkadaşımızın aracındaki problem sensör değiştirilmesi sonucu giderilmiştir. Çözüm ile ilgili detaylı bilgi konu içerisinde mevcuttur.Selamlar.
   Bununlada kalsa Ali...Şaban abi arabasını satalı neredeyse bir ay dolacak...Ev almak için sattı.Zaten ülkemizin en temel sorunlarından biride okumamak...Üniversite önünde öğretim üyesi bile kocaman yazan SIHHIYE yazısına rağmen iki katlı otobüsü durdurup "sıhhiyeye gidiyormu" diye üşenmeden soruyor :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #265 : Kasım 26, 2009, 03:12:58 »
bu konu çoook eski...
şaban abi nerdesiinnn
bi yorum yappp  :D :D
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #266 : Kasım 26, 2009, 08:51:27 »
arkadaşlar allah kimseyi sizin elinize düşürmesin. okumamaktan değil okuduğumuz için bunlar başımıza geldi özcan kardeş. son konularda bunlar vardı. okuduk hata ettik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #267 : Kasım 26, 2009, 12:44:08 »
arkadaşlar allah kimseyi sizin elinize düşürmesin. okumamaktan değil okuduğumuz için bunlar başımıza geldi özcan kardeş. son konularda bunlar vardı. okuduk hata ettik.
   Amiiinnnnn... :) Neden üzerine alındın anlayamadım Murat Kardeş...Ben ortaya konuştum sen tuttun kendine çektin.E ne diyebilirim ki şimdi.. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #268 : Kasım 27, 2009, 12:14:39 »
benim aracımda; sehir içi 50 tl'lik benzinle 100 km zor gidiyor(yol bilgisayarı harcamayı 10,7 gösteriyor)... ama şehirler arası 100 km'de 5,7 ile 6,5 (yaklaşık 25 ile 30 tl arasında yakıyor.)arasında yakıyor. şehir içi yakıt harcamamı dürürmemem için illada lpg mi taktırmam lazım. (şehiriçi gittiğim mesafe 1 ile 5 km arası, genelde 1 km)
2007 model toyota corolla linea

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #269 : Kasım 27, 2009, 12:39:49 »
benim aracımda; sehir içi 50 tl'lik benzinle 100 km zor gidiyor(yol bilgisayarı harcamayı 10,7 gösteriyor)... ama şehirler arası 100 km'de 5,7 ile 6,5 (yaklaşık 25 ile 30 tl arasında yakıyor.)arasında yakıyor. şehir içi yakıt harcamamı dürürmemem için illada lpg mi taktırmam lazım. (şehiriçi gittiğim mesafe 1 ile 5 km arası, genelde 1 km)
abi kusura bakma da yürüsen o mesafeyi eğer 1km ise? 1km çok çok çok az bir mesafe çünkü, daha 28 yaşındasın doğukan abi yürü gitsin :)  o sırada motorun ısınması imkansız, araçta sorun yok ısınmıyor diye yakıt düşmüyor..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #270 : Kasım 27, 2009, 14:32:57 »
abi kusura bakma da yürüsen o mesafeyi eğer 1km ise? 1km çok çok çok az bir mesafe çünkü, daha 28 yaşındasın doğukan abi yürü gitsin :)  o sırada motorun ısınması imkansız, araçta sorun yok ısınmıyor diye yakıt düşmüyor..

haklısın ama bazen insan üşeniyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Aşkına
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #271 : Kasım 27, 2009, 14:40:21 »
türkay arkadaşımız doğru söylüyor katılıyorum +1
Toyota tmorrow

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #272 : Kasım 27, 2009, 16:04:12 »
   Bizim PAssat Ankara'da bir depo ile 900-930 km yol gidiyorken Bingöl'de 800 km'ye kadar düşmüştü.Memleketim zaten küçük ki kaldı Doğukan'nın oturduğu yer tam şehir merkezinde.Alışveriş merkezine 5-7 dakika yürüme mesafesinde..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #273 : Kasım 28, 2009, 16:53:31 »
Satacağım diye 2 yıldır servise götürmediğim   97 Corolla 1,6 XEi  şehirçi 100 km de ort. 7-7,5 litre  (yazın-klima  açık iken) yakıyordu.
OG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #274 : Kasım 28, 2009, 17:00:27 »
Bu  arada  bende  1 ay önceye kadar LPG taktırsam mı taktırmasammı  diye  düşünürken  Ford Transit minibüs  arkadan bir  çarptı, bagaj  ile arka koltuklar  birleşti..  LPG den vazgeçtim.
Ne kadar emniyet sistemi de  olsa  gözünüz  daima  dikiz aynasında arkanızdan gelen arabada olsun.. Allah  kazadan korusun herkesi.
OG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #275 : Kasım 29, 2009, 10:53:20 »
   Bizim PAssat Ankara'da bir depo ile 900-930 km yol gidiyorken Bingöl'de 800 km'ye kadar düşmüştü.Memleketim zaten küçük ki kaldı Doğukan'nın oturduğu yer tam şehir merkezinde.Alışveriş merkezine 5-7 dakika yürüme mesafesinde..

doğru söylüyorsun..ama burda arabası olan kimse yürümüyor... park sorunuda olduğu halde, sadece ben değil burdaki herkes araçlarından vazgeçemiyor...(ekmek almaya giderken bile)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #276 : Aralık 03, 2009, 19:15:58 »
arkadaslar
sehir icinde 1.6 motor bir aracin 8-10 litre yakmasi normal
burada ki asil problem benzinin litresinin 3.36 olmasi !!!
yoksa bizim yaptigimiz sadece kendimizi zorlamak :D
simdi corollayim buyuyunce avensis olacagim !!!
karar degistirdim buyuyunce camry olacagim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #277 : Aralık 09, 2009, 19:18:43 »
97 Corolla benzinliden yeni comfort Dizele geçtim. Şehiriçi ortalama 5 lt./100 km.de  gösteriyor. Süper keyifli..
OG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #278 : Aralık 09, 2009, 22:37:17 »
   Dizel keyif vermez mi Osman bey :) :) Bu arada bu konuyu açan değerli Şaban abimiz artık Ford C-Max dizel sahibi....Banka kredide pürüz çıkartınca ev almaktan vazgeçmiş.Corolla'mıda boşu boşuna sattım dedi.Temiz ve dizel oldugu içinde bu C-Max'i tercih etmiş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #279 : Aralık 10, 2009, 18:13:36 »
   Dizel keyif vermez mi Osman bey :) :) Bu arada bu konuyu açan değerli Şaban abimiz artık Ford C-Max dizel sahibi....Banka kredide pürüz çıkartınca ev almaktan vazgeçmiş.Corolla'mıda boşu boşuna sattım dedi.Temiz ve dizel oldugu içinde bu C-Max'i tercih etmiş :)
eger ghia almissa iyi bir tercih yapmis diyebilirim :)
iyi gunlerde kullansin.
simdi corollayim buyuyunce avensis olacagim !!!
karar degistirdim buyuyunce camry olacagim ;)