0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Biontec aşılarını olan bir çok kişi rahatsızlık yaşıyor eklem ağrıları , halsizlik gibi bir çok şikayetler...
Benim aşı sıram daha gelmedi ama annem için biontech aşısı randevusu verildi ama geri iptal ettim çünkü biontech aşısı nörolojik hastalıklar geçirenler de ve kanser tedavisi (bağışıklığı baskılayıcı) tedavi görenlerde yan etki yaptığı anlatılıyor,bu kişilerde sinovac aşısının daha güvenilir olduğu aktarılmakta o yüzden randevuyu iptal ettim,zaten Ocak ayında annem ve babam covid pozitif çıkmışlardı,ikiside hiçbir belirti göstermeden evde ayakta atlattılar temaslı oldukları için test alındı ve pozitif çıktılar ama babamda son bir kaç gündür kısa süreli fiziksel aktivite sonrası yorgunluk hissiyatı baş göstermeye başladı,onuda bitkisel takviye ile %50 oranında yendik sayılır şuanda kendisinin ifadesine göre çok iyiyim diyor.
Ben 2 doz Astra Zeneca aşısı oldum 1 ay ara ile. 1. dozda ertesi gün ateş , biraz baş ağrısı ve aşı vurulan kolumda hafif ağrı oldu. 2 . gün hiç bir sorun kalmadı. 2. dozda hiç bir şey olmadı Eşim işi gereği ( Hastahanede çalışıyor ) 2 doz Biontech - pfizer oldu 1 hafta ara ile 1. dozunda hiç bir şey olmadı ,fakat 2. dozunda ateş ve baş ağrısı yaptı.
Evet, ben de duyuyorum bunları Anıl, tansiyon ile ilgili de problem yaşayanlar oluyor.
Ben bir kez eşim ise iki kez Kovid 19 tecrübemiz oldu. Ben ayakta geçiren birisi olarak Biontek aşısı olduktan sonra resmen yatağa düştüm bir gün. Kol ağrısı üşüme titreme derken her yan etkisini yaşadım. Ama sadece iki gün sürdü. HERKES MUTLAKA HANGİ AŞIYI BULURSA OLSUN. İstanbul'da randevu alanların sadece 1/3ünün aşı olduğunu duydukça kan beynime sıçramakta. Bu kadar..................olmaz diyorum.
Evet herkes olmalı aşısını fakat aşı olanların bir çoğu maske ve sosyal mesafe konusuna uymuyorlar.