Anket

Kaç Aşı Oldunuz? (Covid)

0
1
2
3
 0
 1
 2
 3
  0
  1
  2
  3
   0
   1
   2
   3
    0
    1
    2
    3

Gönderen Konu: Kaç Aşı Oldunuz? (Covid)  (Okunma sayısı 3287 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Kaç Aşı Oldunuz? (Covid)
« : Haziran 07, 2021, 18:46:20 »
Selam;
Şu ana kadar (yazıyı okuduğunuz) siz ve 1. dereceden yakınlarınız kaç tane Covid aşısı oldu?
2 aşı olan 1 ve 2'yi seçmeyecek, sadece 2'yi seçecek.
Randevular değil, olunan aşılar girilecektir.
Siz ve 4 yakınınız için oy verebilirsiniz. Her bir kişi için ayrı oy bölümü bulunmakta (toplam 5 kişi için).

Herkese sağlıklı ve güzel günler.

Düzenleme: Anket düzenleme.

Toyota Club Türkiye

Kaç Aşı Oldunuz? (Covid)
« : Haziran 07, 2021, 18:46:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Ynt: Kaç Aşı Oldunuz? (Covid)
« Yanıtla #1 : Haziran 07, 2021, 19:43:09 »
Biontec aşılarını olan bir çok kişi rahatsızlık yaşıyor eklem ağrıları , halsizlik gibi bir çok şikayetler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #2 : Haziran 07, 2021, 19:50:27 »
Evet, ben de duyuyorum bunları Anıl, tansiyon ile ilgili de problem yaşayanlar oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 07, 2021, 20:15:14 »
Ben olamadım ama eşim mesleğinden kaynaklı oldu aşı.. Biontech 2 doz..
ilk dozda kolda uyuşma ,
ikinci dozda daha hafif bir uyuşma oldu
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 07, 2021, 21:26:52 »
Ben de 2 doz biontek oldum. İkisinde de hic bir yan etki olmadi..
Esim 2 doz biontek oldu. İlkinde kolda hafif agri ikincisinde aksam ates oldu.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 92000
  • Model Yılı: '09
  • 16 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 07, 2021, 21:36:07 »
Ben 2 doz Astra Zeneca aşısı oldum 1 ay ara ile. 1. dozda ertesi gün ateş , biraz baş ağrısı ve aşı vurulan kolumda hafif ağrı oldu. 2 . gün hiç bir sorun kalmadı. 2. dozda hiç bir şey olmadı :D Eşim işi gereği ( Hastahanede çalışıyor ) 2 doz Biontech - pfizer oldu 1 hafta ara ile 1. dozunda hiç bir şey olmadı ,fakat 2. dozunda ateş ve baş ağrısı yaptı.
Toyota Yaris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 08, 2021, 01:22:13 »
Ben ve eşim iki doz biontech aşılarımızı olduk.
İlk doz olduktan sonraki gün her ikimizde de kolda ağrı oldu.
2. Doz aşıdan sonra bende hafif bir halsizlik oldu eşimde kolda bayağı bir ağrı oldu,ancak bir gün kadar sürdü.
Karşı komşum covid geçirmişti 6 ay sonra ilk doz biontech oldu 2 gün ateş,baş ağrısı,halsizlik şikayetleri olmuş.
Sağlıklı günler dilerim.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 08, 2021, 02:51:24 »
Benim aşı sıram daha gelmedi ama annem için biontech aşısı randevusu verildi ama geri iptal ettim çünkü biontech aşısı nörolojik hastalıklar geçirenler de ve kanser tedavisi (bağışıklığı baskılayıcı) tedavi görenlerde yan etki yaptığı anlatılıyor,bu kişilerde sinovac aşısının daha güvenilir olduğu aktarılmakta o yüzden randevuyu iptal ettim,zaten Ocak ayında annem ve babam covid pozitif çıkmışlardı,ikiside hiçbir belirti göstermeden evde ayakta atlattılar temaslı oldukları için test alındı ve pozitif çıktılar ama babamda son bir kaç gündür kısa süreli fiziksel aktivite sonrası yorgunluk hissiyatı baş göstermeye başladı,onuda bitkisel takviye ile %50 oranında yendik sayılır şuanda kendisinin ifadesine göre çok iyiyim diyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 08, 2021, 08:36:21 »
Efendim 3 aşı olan 1(BİR) kişi var, muhtemelen dünyada da. Onun için koydunuz o seçeneği muhtemelen , kendisi meşgul isterseniz 1 tık atın ona da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 08, 2021, 09:25:32 »
Tam aşı sıram gelmişken virüsü kaptım ve altı ay ötelendim :D  kısfmet diyoruz efendim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 144000
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 08, 2021, 10:13:44 »
Biontec aşılarını olan bir çok kişi rahatsızlık yaşıyor eklem ağrıları , halsizlik gibi bir çok şikayetler...

Ben bir kez eşim ise iki kez Kovid 19 tecrübemiz oldu. Ben ayakta geçiren birisi olarak Biontek aşısı olduktan sonra resmen yatağa düştüm bir gün. Kol ağrısı üşüme titreme derken her yan etkisini yaşadım. Ama sadece iki gün sürdü. HERKES MUTLAKA HANGİ AŞIYI BULURSA OLSUN. İstanbul'da randevu alanların sadece 1/3ünün aşı olduğunu duydukça kan beynime sıçramakta. Bu kadar..................olmaz diyorum.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 08, 2021, 12:03:48 »
Ankete ilk oyu ben verdim,öncelikli gruptan olduğumuz için Sinovac aşıları vardı ondan olduk,hiç bir şekilde  ne bir ağrı ne bir yan etki görülmedi,bu da doğal olarak nüktelere neden oldu,ben zaten kan sulandırıcı kullanıyorum,farklı aşıları kullananlara kan sulandırıcı kullanılması önerilebilir,tabii hekim tavsiyesi ile..bünyenize uygun hangi aşı varsa herkes mutlaka olmalı diyorum,çeşitli varsayımlarla aşıdan kaçınmalar var,hastaneler aşırı derecede kalabalık,hem dışarısı hem içeride yoğun bakım kısımları çok yoğun,dün 6-7 saatimi hastane yoğun bakımında geçirdim,2 aşı ve çift maske olmasa paniğe kapılırdım,dikkat etmez isek eylül ekim aylarında yine sorunlar yaşarız görüşündeyim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 47500
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 08, 2021, 12:04:06 »
Benim aşı sıram daha gelmedi ama annem için biontech aşısı randevusu verildi ama geri iptal ettim çünkü biontech aşısı nörolojik hastalıklar geçirenler de ve kanser tedavisi (bağışıklığı baskılayıcı) tedavi görenlerde yan etki yaptığı anlatılıyor,bu kişilerde sinovac aşısının daha güvenilir olduğu aktarılmakta o yüzden randevuyu iptal ettim,zaten Ocak ayında annem ve babam covid pozitif çıkmışlardı,ikiside hiçbir belirti göstermeden evde ayakta atlattılar temaslı oldukları için test alındı ve pozitif çıktılar ama babamda son bir kaç gündür kısa süreli fiziksel aktivite sonrası yorgunluk hissiyatı baş göstermeye başladı,onuda bitkisel takviye ile %50 oranında yendik sayılır şuanda kendisinin ifadesine göre çok iyiyim diyor.

burdaki nöroloji hastalıklar kısmı çok sıkıntılı.  Ülkede aramızda sinir hapı olarak tabir ettiğimiz  , doktorların antideprasan dediği ilaçları kullanan sayısı ciddi derecede fazlaymış.  Özellikle bayanlar çok fazla kullanıyormuş.   Bu ilaçları kullananlarda daha fazla yan etki olur mu bilmiyorum.

Aşağıdaki habere göre 2018'de kişi başına 3.75 kutu sinir sistemi ilacı düşmüş.

https://www.ntv.com.tr/saglik/2018de-kisi-basina-3-75-kutu-sinir-sistemi-ilaci-dustu,H-1MPpMCkkqQn33VrqCMGQ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 08, 2021, 14:20:28 »
20 Haziran 2020 tarihinde Covid geçirmiştim şu ana kadar herhangi bir aşı olmadım,

Annem ve Babam 29 Mart 2021 tarihinde ilk doz Sinovac aşılarını oldular, 12 Nisan 2021 tarihinde Annem, Babam, Eşim ve Çocuğum pozitif çıktılar, benim testim negatif çıktı, 3 Haziran 2021 tarihinde yapılan testte antikor düzeyim pozitif çıktı.

kafalar karışık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 08, 2021, 15:41:25 »
Ben 2 doz Astra Zeneca aşısı oldum 1 ay ara ile. 1. dozda ertesi gün ateş , biraz baş ağrısı ve aşı vurulan kolumda hafif ağrı oldu. 2 . gün hiç bir sorun kalmadı. 2. dozda hiç bir şey olmadı :D Eşim işi gereği ( Hastahanede çalışıyor ) 2 doz Biontech - pfizer oldu 1 hafta ara ile 1. dozunda hiç bir şey olmadı ,fakat 2. dozunda ateş ve baş ağrısı yaptı.

!. hafta ara ile biraz yakin olmus.
Üretici 4 hafta en az olmasi lazim diyor. Almanya'da 6 hafta ara ile uygulaniyor.
Ikinci asidan 14 gün sonra tam koruma saglamaya basliyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 08, 2021, 16:08:52 »
Evet, ben de duyuyorum bunları Anıl, tansiyon ile ilgili de problem yaşayanlar oluyor.
Görevim güvenlik olsada bende Sağlık personeli olarak geçiyorum ve pandemi bölümünde görev yapıyorum en çok gelen Biontec aşıların yan etkileri genç yaşlı farketmeden geliyorlar.  Ciğerlerde enfeksiyon yapması üzerinde duruyorlar şuana kadar bu konuda gelmediler

Ben bir kez eşim ise iki kez Kovid 19 tecrübemiz oldu. Ben ayakta geçiren birisi olarak Biontek aşısı olduktan sonra resmen yatağa düştüm bir gün. Kol ağrısı üşüme titreme derken her yan etkisini yaşadım. Ama sadece iki gün sürdü. HERKES MUTLAKA HANGİ AŞIYI BULURSA OLSUN. İstanbul'da randevu alanların sadece 1/3ünün aşı olduğunu duydukça kan beynime sıçramakta. Bu kadar..................olmaz diyorum.

Evet herkes olmalı aşısını fakat aşı olanların bir çoğu  maske ve sosyal mesafe konusuna uymuyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 08, 2021, 17:39:23 »

Evet herkes olmalı aşısını fakat aşı olanların bir çoğu  maske ve sosyal mesafe konusuna uymuyorlar.
Malesef bu konu ayrı bir içler acısı,daha 3 gün önce bir sohbette denk geldim 2 doz aşısını olan bir vatandaş kulaktan dolma bilgilerle bize (2 doz aşı olanlara) maske zorunluluğu bitti diyor,millet yapılan açıklamalardan sadece işine gelen kısmı cımbızlayarak alıyor gerisini hiç umursamıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #17 : Haziran 08, 2021, 18:16:25 »
Eski zamanlarda oldukça kontrollü yayın yapan TRT vardı, spikerler öksürünce bile özür dilerdi, söylediklerine ve diksiyonlarına dikkat ederlerdi. Şimdi herkesin tv'lere çıkıp, her düşüncesini kamu oyu önünde konuşması maalesef bu tarz yanlış yönlendirmelere neden olabiliyor, kimileri de yatkın olunca. Maskeler ne zaman çıkacak diye miyop yaklaşımlarla sırf konu olsun diye program isimleri görüyorum. Ha pardon, bir de taktıkları birisinin bikinisinin modeli, falancasının sevgilisi vs. Ne diyeyim şimdi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 08, 2021, 18:38:08 »
Aşı mı o da nesi :) Sözde Haziran'da herkes aşılanacakmış (?) Bekliyoruz bakalım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 08, 2021, 19:12:25 »
Bende tercihimi sinovactan yana kullandım.İki aşımıda oldum hiç bir yan etki ile karşılaşmadım.Sağlıklı günler dlerim.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler