0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
!. hafta ara ile biraz yakin olmus. Üretici 4 hafta en az olmasi lazim diyor. Almanya'da 6 hafta ara ile uygulaniyor. Ikinci asidan 14 gün sonra tam koruma saglamaya basliyor.
Yunanistan'da Pfizer/Biontech aşılarının 1 hafta arayla yapılması oldukça ilginç,hangi bilimsel kurala göre yaptılar? Normal koşullarda genellikle aşının bağışıklık eğrisini tamamlaması için 21 gün makul süredir, Faz 3 çalışmasında 2X0.3 ml/ İM olarak 21 gün süre belirtilmişti ve etkinliği %95 olarak açıklanmıştı,Sinovac ise 2x3 mikrogr 0.5 ml İM olarak ve de etkinliğinin % 91.25 olduğu faz 3 çalışmasında ortaya konulmuştu,zamanından önce yapılan 2.ci aşının antikor titresini çok daha olumlu yönde etkilemesi beklenmemeli,aksine yeterli bağışıklık elde edilmesinde çok daha başarılı olacağı da beklenemez.Elde edeceğimiz bağışıklığın humoral değil cellüler olacağını,antikor titresini alabileceğimizi ancak bu titrenin çok değişken olabileceğini,Covid 19'a karşı korunma ile antikor titreleri arasında doğrusal/correlasyon olamadığı düşüncesindeyim.Zamanla bilimsel çalışmalar ilerledikçe daha tutarlı,aşılama programları olacaktır,yine de dünyanın ortalama 10 yıl sürebilecek bir aşı yapım aşamasını hemen devreye alabilmesi de takdir edilmeli,aşı randevusu alıp,gitmeyip aşının ziyan olmasına sebep olanları da affetmek mümkün değildir,istemezsen olmazsın ama randevu alıp,başkalarına engel olup,aşının çöpe gitmesinin de maddi manevi zarara uğratanların zararın maddi boyutunu karşılamaları da sağlanmalıdır.
ben eşimle birlikte sinovac 2 doz aşı olduk hiçbir yan tesir görmedik.inşallah yakında nüfusumuzun büyük kısmı aşılanacak.bizde her konuya siyasi bakmak milli karekterimiz oldu, ne yapılırsa beğenmiyorlar, ülkemiz şu anda dünyada başarılı görülen bir devlet, benim kızım londrada rahatsizlandıMesaj Birleştirildi: Haziran 16, 2021, 20:16:226 ay corona testi bile yaptıramadı, sonra türklerin saçalıştırdı bir klinik buldu onlar test yapıp corona olmadiğini tesbit ettiler,safra kesesi taşi teşhisi kondu, bir arkadaşimiz aklı sıra espri yapip aşilarin bu ay olamayacağini öngörüyor avrupada yaşasaydı ülkemizle gurur duyardı. uzun bir aradan sonra hakan yöneticimizin nazik mesajindan cesaret alarak söz aldim, bu menfur hastaliği atlatan bütün forumdaşlsrım ve yakınlarına ve ufuk sönmez kardesime geçmiş olsun diyorum.
Bülent kardeşim geçmiş olsun.
3. doz olunmaya başladı.
Ben 3 tane biontechi oldum. Aşıya gitmeden yarim saat önce ağri kesici icip giderseniz agri, yan etki olmaz