0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
3. biontech'imi ben de iki gün önce oldum.Dün kolum ağrıdı, biraz sersemlik vardı.Bu sabah da hafif ağrı vardı ama akşama geçti.2. dozda hiçbir yan etki gözlemlememiştim.
Uzmanları daha net cevaplayacaktır ama ağrı kesici, antihistaminik gibi ilaçlar duyarlılığı ve dolayısı ile fizyolojiden beklenen olumlu tepkiyi azaltabilir Mahmut Bey. Savunma sistemine takviye daha makuk olabilir olumlu cevabın arttırılması açısından. Aslında kadınlarda (erkeklerde de vardır) dönümlere göre de cevao farkları oluşuyor olabilir.
Normalde rappel aşıların yıl da bir olunması gerekiyor ancak çıkan varyantlar ve kontrol altına alınamayan koşullar ve hastalık yayılımı dikkate alınarak 6 ay tavsiye ediliyordu(örnek www.cdc.gov.coronavirus) ancak dünya üzerindeki gelişim bunun 3 aya çekilmesine evrildi.İnaktif aşının bağışıklık süresi hakkında pek güven yok gibi,tartışmalar biontec,moderna üzerinden yürüyor,bu güne kadar 3 inaktif aşı oldum,6 ayı geçti bu günlerde mrna için randevu alacağım fakat yeni bir spekülasyon var,miadı geçen aşılar yapılıyor diye,bir gazeteci aşı olurken sormuş ve resim çekmiş,etikette görünüyor,bu da yine kafa karışıklığı yaratacaktır.
Hayırlı olsun Ufuk, ben de dün oldum, 3. Biontech. 17. doz için randevu da sordum Tokay Bey, bunun incelenmesi ve net açıklanması gerek, ilgili kurum ve kişilere düşen önemli bir görev bu bence. Benim duyduğuma göre, aşıların kullanım süreleri uzatılmış (6 aydan 9 aya), bu şifaen yapılmaz diye düşünüyorum (daha güven verici kurumlar şart).Benim izlenimim, kolda ağrı yine yaptı, ağızda yine yara oluşumuna neden oldu. İlk 10 dakika içinde yine vücutta batma hissi (ilkine göre çok daha kısa süreli) oluştu. Not: İlgililerin bu sayfalardan, herkesin verdiği bilgilerden yararlanması güzel olurmuş.
Ben 3 tane biontechi oldum. Aşıya gitmeden yarim saat önce ağri kesici icip giderseniz agri, yan etki olmaz
Abi yine hazırlıklı ol da, aradan süre geçince benim tahminim antikorlar azaldığı için yine 1. doza benzer etki olabiliyor.