Anket

Kaç Aşı Oldunuz? (Covid)

0
1
2
3
 0
 1
 2
 3
  0
  1
  2
  3
   0
   1
   2
   3
    0
    1
    2
    3

Gönderen Konu: Kaç Aşı Oldunuz? (Covid)  (Okunma sayısı 3286 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Kaç Aşı Oldunuz? (Covid)
« Yanıtla #40 : Aralık 18, 2021, 20:32:18 »
3. biontech'imi ben de iki gün önce oldum.

Dün kolum ağrıdı, biraz sersemlik vardı.
Bu sabah da hafif ağrı vardı ama akşama geçti.

2. dozda hiçbir yan etki gözlemlememiştim.
İkinci doz'daki bozuk aşı denk gelmiş o zaman :)
Değişiklik göstermesi gayet normal, metabolizma her zaman aynı olmuyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 18, 2021, 20:32:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Aralık 18, 2021, 20:53:47 »
Açıklamalarda FDA-EMA-DSÖ gibi kuruluşlar tarafından 10 Eylül 2021 tarihinden önce etiketlenen ve Paul Erlich Enstitüsü tarafından yapılan araştırmalarda aşının 6 aydan 9 aya çıkarılmasında mahsur olmadığı şeklinde bilgi var,ancak doğal olarak miadı uzatılmış bir aşının yeniden etiketlenmesi mümkün olmadığı için böyle aşı yapılıyor ifadesine rastladım,bildiğimiz kadarıyla aşı veya ilacın etkililik testi yapılır,2 yıl,3 yıl veya 3 ay,6 ay,1 yıl gibi belirtilen sürelerde son kullanma tarihi yazılır,miadı dolanlar tutanakla iade ve imha olur,miadı geçen aşı veya ilacın etkisi azalır,içindeki yardımcı maddelere karşı canlının tepkileri farklı olabilir bu nedenle risk almak istenilmez.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Aralık 18, 2021, 22:53:31 »
Uzmanları daha net cevaplayacaktır ama ağrı kesici, antihistaminik gibi ilaçlar duyarlılığı ve dolayısı ile fizyolojiden beklenen olumlu tepkiyi azaltabilir Mahmut Bey. Savunma sistemine takviye daha makuk olabilir olumlu cevabın arttırılması açısından.
Aslında kadınlarda (erkeklerde de vardır) dönümlere göre de cevao farkları oluşuyor olabilir.

Bize doktorlar demisti icin gidin diye.. bizde dediklerini yaptik..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Aralık 18, 2021, 23:14:40 »
Normalde rappel aşıların yıl da bir olunması gerekiyor ancak çıkan varyantlar ve kontrol altına alınamayan koşullar ve hastalık yayılımı dikkate alınarak 6 ay tavsiye ediliyordu(örnek www.cdc.gov.coronavirus) ancak dünya üzerindeki gelişim bunun 3 aya çekilmesine evrildi.İnaktif aşının bağışıklık süresi hakkında pek güven yok gibi,tartışmalar biontec,moderna üzerinden yürüyor,bu güne kadar 3 inaktif aşı oldum,6 ayı geçti bu günlerde mrna için randevu alacağım fakat yeni bir spekülasyon var,miadı geçen aşılar yapılıyor diye,bir gazeteci aşı olurken sormuş ve resim çekmiş,etikette görünüyor,bu da yine kafa karışıklığı yaratacaktır.

Bugün yapılan Biontech aşının şişesine özellikle baktım (biraz uyuz oldular ama benimde kafamda soru işaretleri vardı) 03/2022 yazıyordu, sonradan etiket basmak kadar ileri gidebileceklerini düşünmek istemiyorum.

Hayırlı olsun Ufuk, ben de dün oldum, 3. Biontech. 17. doz için randevu da sordum :)

Tokay Bey, bunun incelenmesi ve net açıklanması gerek, ilgili kurum ve kişilere düşen önemli bir görev bu bence. Benim duyduğuma göre, aşıların kullanım süreleri uzatılmış (6 aydan 9 aya), bu şifaen yapılmaz diye düşünüyorum (daha güven verici kurumlar şart).
Benim izlenimim, kolda ağrı yine yaptı, ağızda yine yara oluşumuna neden oldu. İlk 10 dakika içinde yine vücutta batma hissi (ilkine göre çok daha kısa süreli) oluştu.

Not: İlgililerin bu sayfalardan, herkesin verdiği bilgilerden yararlanması güzel olurmuş.

Sağol Hakan abi, 16:57 itibariyle yapılan aşı sonrası kolumdaki uyuşma ve sersemlik dışında bir sorunum yok şimdilik.

Ben 3 tane biontechi oldum. Aşıya gitmeden yarim saat önce ağri kesici icip giderseniz agri, yan etki  olmaz

Ben "gerekmediği sürece" ilaç karşıtıyım, her ilacın aynı zamanda metabolizmada negatif etkilerinin yanında ilgili içeriğe bağlı olarak ilaca karşı bağışıklık oluşabileceği kanaatindeyim, bu yüzden dayanılmaz bir hale gelinceye kadar ağrı kesici dahi kullanmam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Aralık 19, 2021, 14:11:34 »
Tarih konusu ilginç gerçekten, yetkili kişilerden net açıklama şart.

Mahmut Bey, ben araçtırdığım kadarı ile beliettim, Ufuk da açıklamış aslında detayını.

Benim kolum da hafif uyuşmuştu, 2. dozdan sonra boyunda lenf bezleri şişmişti, 3. dozda da koltuk altındaki (sol) şişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Aralık 20, 2021, 10:50:09 »
Forumdan Tokay abi yazmıştı sanırım, bir tanıdığının aşıdan sonra bayılmasını.. Benim işyerindeki müdürüme de oldu aynı durum..2-3 hafta önce çıktı ona 3. doz olup eve geldikten sonra bayılmış, hastaneye kaldırmışlar.. Tahlil-tetkikler yapıldı herhangi bir sorun görülmedi, 3 gün raporlu dinlendi..

Ben de 16'sında sabah 9.30'da gidip oldum 3. doz biontechi.. Çok şükür ertesi 2 gün boyunca koldaki hafif ağrı dışında bir yan etki olmadı..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Aralık 20, 2021, 13:53:38 »
2020 yılının 20 Ağustos tarihinde Kovid-19u atlattıktan sonra aşı piyasaya çıkar çıkmaz hemen yaptırdım. İlk doz aşı bana sanki hastalığı tekrar yaşattı. Halsizlik ve ateş had safhadaydı. İkinci doz da ise sadece hafif kol ağrısı ve halsizlik yaşadım. Cumartesi üçüncü dozu olacağım. Artık bir şey olmaz herhalde  :)
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Aralık 20, 2021, 14:02:25 »
Abi yine hazırlıklı ol da, aradan süre geçince benim tahminim antikorlar azaldığı için yine 1. doza benzer etki olabiliyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Aralık 20, 2021, 14:43:27 »
Aşılara duyulan güvensizlik ya da korkudan değil ama aşının vatandaşlara dayatılma şeklinden dolayı (elde aşı kalmayınca 2. doz aşıyı 45 gün sonra da olsanız olur, covid geçirenler 6 ay aşı olmasın dedikten sonra aşı bollaşınca 3 aya indirdik demeleri, aşı kartında covid geçirenlere tek doz aşı önerilmektedir yazmasına rağmen ikinci hatta üçüncü doz için aşı randevu alınabilmesi) zorunlu tutulmadığı sürece (uçuşlar, konserler, maçlar vs.) 3. doz aşımı olmayacağım.

Yanıldığım, yanlış bildiğim ya da yurt dışında da sürecin aynen bu şekilde değişiklikler göstererek ilerlediğini bilen birileri varsa lütfen bilgilendirsin beni.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 276 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Aralık 20, 2021, 15:17:04 »
Ben ilk ikisini de Biontech oldum.
1.aşıdan sonra  ağrı sızı olmadı fakat  2. aşıyı olunca kolda biraz ağrı oldu ve 2. gün sırtta karıncalanma,vücutta titreme oldu, yarım gün sürdü, yatırdı beni.
3.aşı için bu hafta randevu almayı düşünüyorum.
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Aralık 20, 2021, 16:31:53 »
Bugün itibariyle 3 pfizer biontech oldum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Aralık 20, 2021, 17:06:28 »
ben 2.dozdan sonra yaz günü yorganla yattım .)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Aralık 21, 2021, 09:42:10 »
Abi yine hazırlıklı ol da, aradan süre geçince benim tahminim antikorlar azaldığı için yine 1. doza benzer etki olabiliyor.

Bekliyorum zaten böyle bir şey. Hazırlıklıyım;  Panadol (Kırmızı kutu-Extra) 500mg parasetamol içerir.  ;)
Ne ağrı hissettirir ne de halsizlik. 10 saat uyku garantidir.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN