Gönderen Konu: 2002 e120 fabrikasyon yağ eksiltme motor yapılırsa eksiltme biter mi  (Okunma sayısı 2986 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
2002 Corolla aracımda 1000 km de 1 litre yağ eksiltme var sorduğumda fabrikasyon dendi 186binde benzin LPG li aracım. Motor açtırsanız da eksiltme gitmiyor dediler öyle bişey var mı motor yaptırırsam yağ eksiltme devam eder mi?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: 2002 e120 fabrikasyon yağ eksiltme motor yapımı sonrası
« Yanıtla #1 : Mart 27, 2021, 10:37:07 »
Halen ,hangi viskozitedeki yağı kullanıyorsunuz? motor yapımı sonrası diyorsunuz,kaç km de motor yapıldı? kaç km kullandıktan sonra halen yağ eksiltme oluyor?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 27, 2021, 13:16:45 »
Daha yaptırmadım hocam 10 40 Castrol kullanıyorum. Kronik bunlarda motor yaptırsanız da yine eksiltir diyorlar bi kaç ay sonra motoru açtırmayı düşünüyordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
Komple motor yapımından önce motor iç yıkama yaptırıp örneğin liqui moly 5w/50 ye geçerek yağ eksiltme olayını izlemeye alın ,ileri ki dönemde de eksiltme devam ederse 10w/60 viskoziteye geçersiniz,daha sonra motor yaptırma gündeme gelebilir,motor yaptırmak herhalde şu günlerde orijinal yedek parça ve contalarla 8-9 bin tl ye mal olur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 28, 2021, 11:41:43 »
Daha yaptırmadım hocam 10 40 Castrol kullanıyorum. Kronik bunlarda motor yaptırsanız da yine eksiltir diyorlar bi kaç ay sonra motoru açtırmayı düşünüyordum.
Evet orjinal halinde 2004 modele kadar kronik ama sonrasında olayı düzelttiler benim bacanaktada 2002 var onun motorunda eksiltiyor,rektefiye görürse eksiltme kesilir ama hiç yakmacak diye birşey yok LPG'den ötürü illaki çok az miktarda eksiltme yaşanır ama kullanıcı olarak siz bu durumu hissetmezsiniz,rektefiye işlemi için 10 binin üzerinde maliyet çıkar,bana kalırsa bu şekilde Tokay abinin belirttiği gibi vizkozite yükseltip tam sentetik yağa geçiş yapın ve 2. Yağ değişim periyodunun sonuna kadar izleyin en kötü ihtimalle yağ ekleyip binebilirsiniz,yağsız kalmadığı sürece bir problem çıkmaz
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
Teşekkür ederim Ümit bey artık o şekilde yapıp tam sentetik yağ deneyeceğim onun haricinde çekişinde veya başka şekilde sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Teşekkür ederim Ümit bey artık o şekilde yapıp tam sentetik yağ deneyeceğim onun haricinde çekişinde veya başka şekilde sorun yok.
Zaten şuanda çekişinde sorun olmaması gayet normal çünkü yağ yaktığı için yanan yağ yakıta ekstra katkıda bulunuyor,araç o yüzden daha atik ve seri hareket ediyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
Kemal bey o motor ne kullanırsan kullan koyduğunuz yağı yakarak eksiltecektir.Canınızı sıkmak istemem. 2002 sol 80 bin km kullanmış biri olarak söyülüyorum.Bence 10/40 devam et.eksildikçe eklersin.
Katalitik konvertörü bile tıkadı benim o yağ sorunu.

2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
Peki Mehmet bey motoru yaptırırsam düzelir mi yaptırsan da aynı yakar dedi biri kronik olabilir ama yaptırırsam motoru düzelir mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
Peki Mehmet bey motoru yaptırırsam düzelir mi yaptırsan da aynı yakar dedi biri kronik olabilir ama yaptırırsam motoru düzelir mi

Düzgün bi yerde yaptırırsan sorun olmaz bence.Kafan rahat olur Kemal bey.Yakıyor o araçlar üstad yağı bunu bilmeni isterim.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 327000
  • Model Yılı: '01
  • 42 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
2001 vvti.Benimki de çok yakıyordu, uzun süre ekleme yapmayınca yağsızlıktan 4.pistonu yedi, piston segman değişti rektiviyesiz,yağ eksiltme 5000 de 1 lt ye düştü memmundum :), bir ara suya bakmayı ihmal ettim radyatörün yarısına kadar eksilmişti tamamladım ama olan olmuş hafiften suya is vermeye, hortum şişirmeye başladı, bende yolda bırakmadan conta değişsin dedim açılmışken kapağı da yapalım dediler zincir ve sübaplar da değişti.Biraz benzinde bin dedi usta, yazın sıcağında akdeniz sahil yolunda bir uçtan bir uca sıkıştırarak bindim işkence ettim, sonra eksilen yağı tamamlamak için yağ çubuğuna bir baktım gram eksilme yok, o kadar sevindim ki. Ama gel gelelim gazla binmeye başlayınca yine başladı eksiltmeye, tam ölçmedim ama bayağı eksiltiyor sorun etmiyorum tamamlayıp biniyorum...Size tavsiyem su eksiltme yoksa, buji yağlayıp patlatmıyorsa gönül rahatlığıyla binin, kesinlikle paranızı heba etmeyin..Bu arabaların kusuru bu malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
Yağsız kalmadığı sürece hiçbir sorun olmuyor.ben yaşamadım mesela.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
Yağ eksiltmelerde yağı tamamlayıp kullanırken,her 10.000 km de yağı tamamen boşaltmak ve yağ filtresini değiştirmek esas olmalı,sonra yine eksilen kadar tamamlanır ta sonraki 10.000 km ye kadar..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bujide sorun yok çok şükür su eksiltme yok aldığımdan beri hiç su ekleme ihtiyacı hissetmedim. Sadece yağ ekleyip devam ediyorum. Biri yaptırsam da devam eder dediği için durduk yere 8 bin civarı vermek istemiyorum. Ama motor yapılırsa kronik olduğu için yine 1000 km de 1 litre civarı eksiltir mi neden eksiltsin ki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
Aynı araca ve motora bende sahibim... Yağ yakma problemi maalesef benim aracımda da var. Bu würth'nin falan yağ katkıları mevcut... Bunlardan kullansak nasıl bir etkisi olur acaba bilen varmı?
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
Aynı araca ve motora bende sahibim... Yağ yakma problemi maalesef benim aracımda da var. Bu würth'nin falan yağ katkıları mevcut... Bunlardan kullansak nasıl bir etkisi olur acaba bilen varmı?
bende de 2003 modeli var 5 bin km'de maximum 1 lt eksiltiyordu. 10/40 yağdan 5/40 tam sentetik yağa geçtim eksiltme yok denecek kadar azaldı. Birdahaki yağ değişimine 5/30 koymayı düşünüyorum. 10/40 bu arabanın yağı değil bence kitapçığında da 5/30 yazıyor zaten.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
En son katkı maddesi de ekledim hocam o da işe yaramazsa 5 40 tam sentetik denemeyi düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '13
  • 5 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
bende de 2003 modeli var 5 bin km'de maximum 1 lt eksiltiyordu. 10/40 yağdan 5/40 tam sentetik yağa geçtim eksiltme yok denecek kadar azaldı. Birdahaki yağ değişimine 5/30 koymayı düşünüyorum. 10/40 bu arabanın yağı değil bence kitapçığında da 5/30 yazıyor zaten.
1.6 toyotalarda 10w-40 yağı ae101 1.6efi motorda kullanmak lazım. VVTI da 5w-30 dan gitmeli valvematicte 0w-20 veya 0w-30 uygun olur diye düşünmekteyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi

Hocam araç kitapçığı 5w30 zaten ama serviste bile fiyatı uygun diye 10/40 koyuyorlar. Bu arada aracın km'si kaç bilmiyorum ama eğer yüksek ise 5w40'tan devam etmenizi öneririm ben. Forumda yağ konusunda çok deneyimli büyüklerimiz var. Onlarda tam sentetik 5w40 öneriyor e120 için

En son katkı maddesi de ekledim hocam o da işe yaramazsa 5 40 tam sentetik denemeyi düşünüyorum.

Koyduğunuz katkı maddesini atma şansınız varmı acaba? Bende bir deneyeyim
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
Hocam araç kitapçığı 5w30 zaten ama serviste bile fiyatı uygun diye 10/40 koyuyorlar. Bu arada aracın km'si kaç bilmiyorum ama eğer yüksek ise 5w40'tan devam etmenizi öneririm ben. Forumda yağ konusunda çok deneyimli büyüklerimiz var. Onlarda tam sentetik 5w40 öneriyor e120 için

Koyduğunuz katkı maddesini atma şansınız varmı acaba? Bende bir deneyeyim
. Aracın km si 155 binde. Servisin yada çok bilmiş ustaların ne dediği önemli değil, arabayı yapan kitapçığında yazmış zaten 5/30. Daha mı iyi biliyor servistekiler. Katkı maddesi tavsiye etmem zaten yağın içinde gerekli katkılar mevcut, o sonradan koyulan katkılar yağın özelliğini bozabilir.
sonuna kadar toyota...