0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Daha yaptırmadım hocam 10 40 Castrol kullanıyorum. Kronik bunlarda motor yaptırsanız da yine eksiltir diyorlar bi kaç ay sonra motoru açtırmayı düşünüyordum.
Teşekkür ederim Ümit bey artık o şekilde yapıp tam sentetik yağ deneyeceğim onun haricinde çekişinde veya başka şekilde sorun yok.
Peki Mehmet bey motoru yaptırırsam düzelir mi yaptırsan da aynı yakar dedi biri kronik olabilir ama yaptırırsam motoru düzelir mi
Aynı araca ve motora bende sahibim... Yağ yakma problemi maalesef benim aracımda da var. Bu würth'nin falan yağ katkıları mevcut... Bunlardan kullansak nasıl bir etkisi olur acaba bilen varmı?
bende de 2003 modeli var 5 bin km'de maximum 1 lt eksiltiyordu. 10/40 yağdan 5/40 tam sentetik yağa geçtim eksiltme yok denecek kadar azaldı. Birdahaki yağ değişimine 5/30 koymayı düşünüyorum. 10/40 bu arabanın yağı değil bence kitapçığında da 5/30 yazıyor zaten.
En son katkı maddesi de ekledim hocam o da işe yaramazsa 5 40 tam sentetik denemeyi düşünüyorum.
Hocam araç kitapçığı 5w30 zaten ama serviste bile fiyatı uygun diye 10/40 koyuyorlar. Bu arada aracın km'si kaç bilmiyorum ama eğer yüksek ise 5w40'tan devam etmenizi öneririm ben. Forumda yağ konusunda çok deneyimli büyüklerimiz var. Onlarda tam sentetik 5w40 öneriyor e120 içinKoyduğunuz katkı maddesini atma şansınız varmı acaba? Bende bir deneyeyim