0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Shell helix 15 40 yağ koydum katkı maddesi ile şu an eksiltme kesildi yaklaşık 1000 km oldu eksiltme kesildi. Normalde 1 litre eksiliyordu 10 40 koyduğumuzda.
Tokay abi ilginiz için teşekkür ederim. Bor katkılı değil zannedersem. Burak Hocam araca koyulan katkı maddesi Gross Becher marka yağ katkısı Shell 15 40 ile birlikte koydu usta. Ama 15 40 Shell mi etkili oldu yoksa katkı mı bilemiyorum ikisini bir koyduk.
Ümit bey bundan sonraki yağ değişiminde katkı koymadan Shell 15 40 deneyeceğim. Castrol 10 40 da şimdiye kadar 1 litre eksilten araç 15 40 Shell koyunca 1000km de hala yağ seviyesi dolu konumda. 15 40 tam sentetik varsa ondan da deneyebilirim.
Motor yağına katkı maddesi karıştırmanızı tavsiye etmem,zaten yağların üzerinde yazar hiçbir katkı maddesi katmayınız diye ibare bulunur,katkı maddeleri yağın özelliğini bozar zamanla motor içerisinde ve karterde çamurlaşmalara sebebiyet verir,LPG'li araçlarda yağ eksilmeyi çok kötü yorumlamayın en azından üst makina kuru çalışmamış oluyor,değişim periyodunda 1 buçuk lt'ye kadar eksiltme gayet normal, bütün sorun zamanında uygun vizkozite yağ kullanılmamasından kaynaklanıyor,aracınızın hakkı tam sentetik yağ ama yarı sentetik 10W40 yağ olunca motor zamanla fazla eksiltmeye başlıyor,şuanda E160 ve E210 corollanın yağı 0W20 iken 5W30 koyulması gibi,zaten sizin aracın kronik yağ eksiltme problemi var 2004 modele kadar olanlar eksiltiyor.
E210 1.5 benzinli motor ise, 0W16
Yağ değişimi yapılırken 4 lt +katkı maddesimi koyuldu?
Katkı maddesinin yağ yakımını kestiğini çok duyuyoruz ama insan uzun vadede zararı olur mu diye düşünüyor açıkçası? Hani şuan yağ yakmayı kesti ama 2 3 sene sonra motora geri dönülmez zararlar verebilir mi? Çekiniyor insan kullanmaya biraz. Öte yandan sürekli yağ tamamlamakta çok can sıkıcı. Her 1000km'de 1 ne kadar yağ yaktık acaba diye hesaplama yapmaktan yoruldum Bizim yağ değişimide geldi. Bende 10w40 yerine motul 5w40 tam sentetik koyduracağım bu sefer. Yağ yakmada bir değişiklik olursa buradan yazarım.
Evet ümit bey 4 l artı katkı koyuldu.Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2021, 15:00:46