Gönderen Konu: 2002 e120 fabrikasyon yağ eksiltme motor yapılırsa eksiltme biter mi  (Okunma sayısı 2987 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
Denemek için bir kereliğine koydum hocam mavi kutusu vardı.1000 km sonra belli eder siz hemen denemeyin olumlu olursa atarım size. Ama deneyimli kullanıcıların dediğinden gitmek mantıklı işe yaramazsa 5 40 tam sentetik deneyeceğim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 327000
  • Model Yılı: '01
  • 42 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
En son yağ değişiminde motoru temizlemek için önce bunu kullandaım:
https://www.hepsiburada.com/liqui-moly-engine-flush-plus-2657-p-HBV00000HYR3F?magaza=Hepsiburada
sonra bu ürünü koydum:
https://www.hepsiburada.com/restore-motor-onarici-400-ml-uretim-yili-2020-p-OTFALFA30002?magaza=Hepsiburada
sonrada bu yağdan koydum:
https://www.hepsiburada.com/lukoil-5w-30-tam-sentetik-7-lt-p-HBV00000L6EN3?magaza=EN%20UCUZ%20MADENİ%20YAĞ
Sonuç: Yaklaşık 7000 km oldu ve kutuda artan son yağı bu gün motora tamamlamak amacıyla koydum bitti :) (Daha önce de ara ara tamamladım)...Boşuna uğraşmayın dert etmeyin ister 10w40 ister 5w30 koyun, boşuna para harcamayın o paraya oturun 1.5 Adana yiyin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
Shell helix 15 40 yağ koydum katkı maddesi ile şu an eksiltme kesildi yaklaşık 1000 km oldu eksiltme kesildi. Normalde 1 litre eksiliyordu 10 40 koyduğumuzda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Güzel haber,siz yine her 1000 km de bir defa yağı kontrol edin,eğer 5000 km ye kadar eksiltme yoksa bu şekilde devam edersiniz,en ekonomik yol bu..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
Shell helix 15 40 yağ koydum katkı maddesi ile şu an eksiltme kesildi yaklaşık 1000 km oldu eksiltme kesildi. Normalde 1 litre eksiliyordu 10 40 koyduğumuzda.

Hocam birden kesilmiş olmasına şaşırdım açıkçası. 1000'km de 1 litre eksiltirken bir anda kesilmesi çok iyi olmuş. Motorun zaten kronik sorunu yağ eksiltme 5000km'de 1 litre eksiltse normal kabul ederim ben benim aracım için açıkçası. Katkı maddesini paylaşma şansınız varmı acaba?

Birde castrol'ünmü 10-40 yağını kullanıyordunuz siz?

Castrolün 10w40 yağı bizim araçlara iyi gelmiyor. Diğer markalarda daha az eksiltme vardı benim aracımda. Castrol koyduk birden iki katına çıktı yağ eksiltme
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
Evet hocam Castrol 10 40 idi önceki. Bir sonraki yağ değişiminde katkı koymadan sadece Shell 15 40 koyacağım bakalım katkı mı etkili oldu 15 40 mı diye deneyeceğim. Katkıyı sorayım hocam adını görmedim mavi küçük bi kutuydu öğrenince yazayım inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
Motor yağ katkısı bor madeni katkısı mı? merak ettim içeriğini öğrenelim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
Tokay abi ilginiz için teşekkür ederim. Bor katkılı değil zannedersem. Burak Hocam araca koyulan katkı maddesi Gross Becher marka yağ katkısı Shell 15 40 ile birlikte koydu usta. Ama 15 40 Shell mi etkili oldu yoksa katkı mı bilemiyorum ikisini bir koyduk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Tokay abi ilginiz için teşekkür ederim. Bor katkılı değil zannedersem. Burak Hocam araca koyulan katkı maddesi Gross Becher marka yağ katkısı Shell 15 40 ile birlikte koydu usta. Ama 15 40 Shell mi etkili oldu yoksa katkı mı bilemiyorum ikisini bir koyduk.
Motor yağına katkı maddesi karıştırmanızı tavsiye etmem,zaten yağların üzerinde yazar hiçbir katkı maddesi katmayınız diye ibare bulunur,katkı maddeleri yağın özelliğini bozar zamanla motor içerisinde ve karterde çamurlaşmalara sebebiyet verir,LPG'li araçlarda yağ eksilmeyi çok kötü yorumlamayın en azından üst makina kuru çalışmamış oluyor,değişim periyodunda 1 buçuk lt'ye kadar eksiltme gayet normal, bütün sorun zamanında uygun vizkozite yağ kullanılmamasından kaynaklanıyor,aracınızın hakkı tam sentetik yağ ama yarı sentetik 10W40 yağ olunca motor zamanla fazla eksiltmeye başlıyor,şuanda E160 ve E210 corollanın yağı 0W20 iken 5W30 koyulması gibi,zaten sizin aracın kronik yağ eksiltme problemi var 2004 modele kadar olanlar eksiltiyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
Ümit bey bundan sonraki yağ değişiminde katkı koymadan Shell 15 40 deneyeceğim. Castrol 10 40 da şimdiye kadar 1 litre eksilten araç 15 40 Shell koyunca 1000km de hala yağ seviyesi dolu konumda. 15 40 tam sentetik varsa ondan da deneyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
Ümit bey bundan sonraki yağ değişiminde katkı koymadan Shell 15 40 deneyeceğim. Castrol 10 40 da şimdiye kadar 1 litre eksilten araç 15 40 Shell koyunca 1000km de hala yağ seviyesi dolu konumda. 15 40 tam sentetik varsa ondan da deneyebilirim.
Yağ değişimi yapılırken 4 lt +katkı maddesimi koyuldu?
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Motor yağına katkı maddesi karıştırmanızı tavsiye etmem,zaten yağların üzerinde yazar hiçbir katkı maddesi katmayınız diye ibare bulunur,katkı maddeleri yağın özelliğini bozar zamanla motor içerisinde ve karterde çamurlaşmalara sebebiyet verir,LPG'li araçlarda yağ eksilmeyi çok kötü yorumlamayın en azından üst makina kuru çalışmamış oluyor,değişim periyodunda 1 buçuk lt'ye kadar eksiltme gayet normal, bütün sorun zamanında uygun vizkozite yağ kullanılmamasından kaynaklanıyor,aracınızın hakkı tam sentetik yağ ama yarı sentetik 10W40 yağ olunca motor zamanla fazla eksiltmeye başlıyor,şuanda E160 ve E210 corollanın yağı 0W20 iken 5W30 koyulması gibi,zaten sizin aracın kronik yağ eksiltme problemi var 2004 modele kadar olanlar eksiltiyor.

E210 1.5 benzinli motor ise, 0W16 :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
E210 1.5 benzinli motor ise, 0W16 :)
Evet kardeşim doğru diyorsun onu unutmuştum E210 1.6 için yazmıştım :)
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
Evet ümit bey 4 l artı katkı koyuldu.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2021, 15:00:46
Yağ değişimi yapılırken 4 lt +katkı maddesimi koyuldu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
Katkı maddesinin yağ yakımını kestiğini çok duyuyoruz ama insan uzun vadede zararı olur mu diye düşünüyor açıkçası?

Hani şuan yağ yakmayı kesti ama 2 3 sene sonra motora geri dönülmez zararlar verebilir mi? Çekiniyor insan kullanmaya biraz.

Öte yandan sürekli yağ tamamlamakta çok can sıkıcı. Her 1000km'de 1 ne kadar yağ yaktık acaba diye hesaplama yapmaktan yoruldum  :D

Bizim yağ değişimide geldi. Bende 10w40 yerine motul 5w40 tam sentetik koyduracağım bu sefer. Yağ yakmada bir değişiklik olursa buradan yazarım.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 327000
  • Model Yılı: '01
  • 42 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
Abimiz çok güzel anlatmış yağ olayını..Özeti Her araç yağ yakar evet..Yağın çeşiti önemli ne kadar ısınıp buharlaşıyorsa o kadar çok buharlaşıyor. Gaz yüksek ısıda yandığı için daha çok buhar demek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
Katkı maddesinin yağ yakımını kestiğini çok duyuyoruz ama insan uzun vadede zararı olur mu diye düşünüyor açıkçası?

Hani şuan yağ yakmayı kesti ama 2 3 sene sonra motora geri dönülmez zararlar verebilir mi? Çekiniyor insan kullanmaya biraz.

Öte yandan sürekli yağ tamamlamakta çok can sıkıcı. Her 1000km'de 1 ne kadar yağ yaktık acaba diye hesaplama yapmaktan yoruldum  :D

Bizim yağ değişimide geldi. Bende 10w40 yerine motul 5w40 tam sentetik koyduracağım bu sefer. Yağ yakmada bir değişiklik olursa buradan yazarım.
Aynen Burak Hocam etkisini yazarsanız onu da deneyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
Katkı maddeleri konusunda uzun vade de sorun çıkabileceği konusunda farklı görüşler var,motor yağına ,şanzumana katılan çeşitli,onarıcı,temizleyici ,duman kesici vb faydaları olduğunu iddia eden ürünler var.Benzin ve motor yağında ürün tanıtımında yeterince katkı maddesi olduğu anlatılıyor,dışarıdan katılacak katkı maddelerinin (200.000 km) yi aşan ve sıkıntı yaşanan motorlarda 1 defaya mahsus kullanmanın ötesinde her yağ değişiminde kullanılmasının sakıncalı olacağını,bir yerleri tıkayabileceğini düşünüyorum,bu nedenle tam sentetik ,iyi marka bir yağın,uygun viskozitede olarak kullanılırsa yeterli olacağını değerlendiriyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti

Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2021, 15:00:46
Merhabalar,
Zaten aracınıza normalden fazla yağ koyulmuş katkı maddeleri en az 350 ml oluyor,katkı maddeleri buharlaşma ya daha dayanıklı olduğu için daha geç yanma oluşur ve sizde yağ eksiltmeye kesmiş gibi hissedersiniz,normalde zaten yağ fazla koyulmuş olduğu için 1000 km sonra hâlâ yağ seviyesi normal gözükür, Toyota motorlarında sıvı kanalları diğer araçlara göre daha dardır karterde ve diğer kanallarda oluşan çamurlaşmalar uzun vadede sıkıntı çıkartır,yağ pompası ucundaki metal süzgeç tıkanır ve yağlama gecikir belli zaman sonra özellikle soğuk havalarda donma yaparak süzgeçin tıkanmasına neden olur sonucunda motor kitlemesine sebebiyet verir,bu saydıklarım hemen olacak değil ama uzun vadede ortaya çıkar.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '13
  • 5 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Çözücü katıkları ve diğerlerini ben kullanmıyorum normal koşulda 10 bin km civarı tam sentetik bir motor yağı gerekli temizliği yapacaktır. Km ler arttıkça en iyi yağı bile kullansak araç bir noktada motor yenileme gereksinimi duyar. Önemli olan fabrikanın belirlediği doğru akışkanlıkta bir yağ seçmek.