Gönderen Konu: 2002 e120 fabrikasyon yağ eksiltme motor yapılırsa eksiltme biter mi  (Okunma sayısı 2985 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
Merhabalar,
Zaten aracınıza normalden fazla yağ koyulmuş katkı maddeleri en az 350 ml oluyor,katkı maddeleri buharlaşma ya daha dayanıklı olduğu için daha geç yanma oluşur ve sizde yağ eksiltmeye kesmiş gibi hissedersiniz,normalde zaten yağ fazla koyulmuş olduğu için 1000 km sonra hâlâ yağ seviyesi normal gözükür, Toyota motorlarında sıvı kanalları diğer araçlara göre daha dardır karterde ve diğer kanallarda oluşan çamurlaşmalar uzun vadede sıkıntı çıkartır,yağ pompası ucundaki metal süzgeç tıkanır ve yağlama gecikir belli zaman sonra özellikle soğuk havalarda donma yaparak süzgeçin tıkanmasına neden olur sonucunda motor kitlemesine sebebiyet verir,bu saydıklarım hemen olacak değil ama uzun vadede ortaya çıkar.
Aynen ümit bey dediklerinizi ben de düşünüyorum bir sonraki değişimde katkı koymadan sadece yağ deneyeceğim araçtan bu kasalardan çok memnunum ama tek sıkıntı bu maalesef.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 327000
  • Model Yılı: '01
  • 42 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
8000 km oldu, bir hevesle yağ değiştireyim dedim shell hiç denemedim aklımdaki sheldi, yağcıda kuyruk beklerken fiyatına gözüm ilişti 280 tl..İnternete baktım 150,180 vb..Sonra gelirim dedim değiştirmeden çıktım..Bu farklar nedir arkadaş, içimden tosuncuklar, kriptocuklara layık bir milletiz diye düşündüm..İnsan gönül rahatlığıyla ne alışverişe ne ustaya gidebiliyor..Az çok işten anlıyanlara soruyorum nedir bu fark...Son kararım yetkili serviste değiştirecem yağı, japonlara güvenim tam, her ne kadar çalışanlar bizden olsa da. Bu arada yağ 4Liter 5w 30 tam sentetik, gri kutu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Evet,şimdi baktım 180.-tl,yağcı ayrı servis daha farklı geçen hafta 30.000 km bakım için resmi servise sordum,indirimli 1215.- tl dediler içinde enjektör katkısı var,hava filtresi yok,Allah bilir aynı yağa 300-400 tl yazıyorlardır( 2019 mayıs ayı faturasına baktım,oğlum Avensis için bahsettiğiniz yağdan kullanılmış 260 tl + kdv ödemiş,toplam fatura 900.-tl.Bu durumda 180.tl ye yağı alıp uygun bir yerde değiştirmek mantıklı olacak.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
8000 km oldu, bir hevesle yağ değiştireyim dedim shell hiç denemedim aklımdaki sheldi, yağcıda kuyruk beklerken fiyatına gözüm ilişti 280 tl..İnternete baktım 150,180 vb..Sonra gelirim dedim değiştirmeden çıktım..Bu farklar nedir arkadaş, içimden tosuncuklar, kriptocuklara layık bir milletiz diye düşündüm..İnsan gönül rahatlığıyla ne alışverişe ne ustaya gidebiliyor..Az çok işten anlıyanlara soruyorum nedir bu fark...Son kararım yetkili serviste değiştirecem yağı, japonlara güvenim tam, her ne kadar çalışanlar bizden olsa da. Bu arada yağ 4Liter 5w 30 tam sentetik, gri kutu.
Nette satılan yağlara pek itibar etmeyin,bir çok kez denk geldik xxx markanın yağını daha ucuz bulduğu için netten alan kişi işkillenip genel merkezini aradığında bu seri numarası ile kayıtlı herhangi bir ürün bulunmadığı cevabını alanlar oldu, merdiven altı üretimler oluyor veya son kullanma tarihi değiştirilmiş ürünler olabiliyor o yüzden güvendiğiniz kişilerden alışveriş yapınız,50 100 TL kâr edecez diye Muhattab bulamayacağınız işletmelerden uzak durunuz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.