0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşla bugun yaris için servise gitmiştim. araçlara baktığımda hem corolla hem de yarisi ( iki araç var) takasa versem bana 1.5 vision mds verebilir misiniz dedim ve ortalama az bir farkla veya başa baş fiyata takas olabilir dediler. bendeki corolla 1.6 motor e 12 kasa sol 78000 de . bastım mı yokuşta bile fırlayıp giden ve serilik konusunda üzmeyen tamamen orjınal bir araç ( 1.3 yaris te öyle). çok fazla lüks ve donanım beklentim yok. yani aman aman şöyle olsun böyle olsun demiyorum. bu teklif aklımı kurcalamıyor değil. fikirlerinizi bekliyorum..
Evet takas konusunda oncelik taniyorlar.. hele 2 arac olunca karlari daha fazla oldugu icin direk ön siraya aliyorlar..1.5 motor icin izlemleriniz nelerdir?Aslinda arabami seviyorum ama karar veremiyorum. Elimdeki 1.6 performansini arar miyim da diyorum.( Acikcasi illa yeni aracim olsun diye de ısrarim yok)
Merhabalar Mahmut bey,Öncelikle takas işinden uzak furun kesinlikle zararlı siz çıkarsınız,E12 kasanın kıymetini bilin araç daha 78 binde ve ful orjinal LPG bile yok ve vvt motorun 3000 d/dk dan sonra içinden çıkan canavar var sanki resmen atağa kalkıyor,o hazzı hiçbir Corolla motoru sunmaz,yok illada alacam derseniz corolla'yı önümüzdeki ay takas fiyatına alabilirim Ben olsam bu düşük km'li araçları satıp tek araca düşmezdim.
O canavar yuzunden gonlumuz yeniye gitmiyor zaten..Bayiler akilli.. direk para verecegim derseniz arac yok diyorlar.. Tek arac takas derseniz %50şansiniz var. ( Hem kendi satis kari hem de arac takasindan kazanclari var)İki arac olursa kesin arabayi aliyorsunuz( hem satis karlari hem de iki arac satis karlari var) Sari sitede yarise 150 diyorlar corollaya 175 . Bu kadar farkla arac takasina giriyorlar. Ama bir bakima yine de karli cikiyorsunuz. 266 ya aldiginiz araci hemen ilana koyun 380 yazarsiniz.( Fiyatlar bi degisik)
2 araba 2 arabadır,yarın bir gün ne olacağı belli olmaz,bizim çocuklar Astra ile küçük bir kazaya karıştılar geçen yıl,sigorta illaki kapı değişsin,koruma kuşağı darbe almıştır diye,koskoca memlekette Astra kapısı bulunamadı,araya pandemi girdi 4 ay araba yattı,Almanya'da kapı imal edildi,geldi,takıldı,hiç bir sigorta şirketi 4 ay yedek araba vermez,yarın bir gün farklı nedenlerle 2.ci araba lazım olur,alamazsınız,daldaki kuştan eldeki kuş daha iyidir.
Ölü fiyat konusunda haklisiniz ama plazadaki arac 266000 tl ayni arac sarı sitede 380000 tl. Yani ne kadar ölü bile olsa kar oluyor..Yarise 115 corolollaya 135 civari fiyat verdiler( 5 aşagi 5 yukari olabilir diyorlar)
Sakın öyle bir hataya düşmeyin. E12 Corolla'nın bence en iyi kasalarından biri. Sürüş zevki, ataklığı ve güven verişi ile tadı hala damağımda kalan nadir arabalardan. O temizlikte ve km'deki araba satılmaz. Yeni arabalarda o ruhu ve hazzı bulamazsınız. Bence kaldığınız yerden aynen devam edin
Bu takas teklifine çoğu arkadaş olumsuz yaklaşmış ama ben onlar gibi düşünmüyorum. Bahsedilen E12 kasa corolla 110HP, E210 kasa corolla ise 125HP. Evet kalkışta belki biraz hantal gelebilir ama uzun yolda E12den aşağı kalmaz. Konfor yalıtım konusu ise yeni her zaman yenidir mantığıyla düşündüğümden E12den çok daha iyi. Babamda sıfır aldığı 2005 corolla var Evet güzel araba ama 110 km hızda 3bin devirdeki motor sesi, iç hacmindeki darlık bile değişim için değer.Takasta evet ölü fiyata alıyorlar belki ama alacağınız aracıda zaten 2. elinden daha uygun fiyata alıyorsunuz. Facede corolla grubunda daha 2 gün önce 20bin kmde 2020 model dream 1.6 corolla 364 bine satıldı. Alan var mı demeyin emin olun ki alıyorlar. Yıl başından sonra gelecek zamlardan sonra 0-3 yaş aralığındaki araçların fiyatı 10 birim artacaksa 15 yaşındaki araçların fiyatı 2-3 birim artacak. Bana kalırsa her türlü kazançlı çıkarsınız.266ya aldığınız aracı begenmezseniz 2. el olarak en kötü 350bin fiyat yazsanız hemen alırlar. Yine isterseniz 2 araca geçebilme imkanınız olur. Karar sizin tabiki ama YENİ HER ZAMAN YENİDİR Mesaj Birleştirildi: [time]Aralık 07, 2021, 10:18:30[/time]Hocam ataklığı, konforu ve performansına birşey diyemem ama GÜVEN kısmına zerre katılmıyorum. Bende 2006 HB kasası vardı 160la giderken bacaklarım kasılıyordu benim o arabada, altından geçen rüzgarı hissediyordum sanki. Onu satıp sedan focus aldım 180le viraja girdiğimde hayretler içerisinde kalmıştım çünkü araç zerre oynamıyordu yerinden. Ama konfor konusunda focus katırdan beterdi
Ford'un yol tutuşuna sözümüz yok, eyvallah. Son sürat şeritten şeride atlayayım diyenler Ford alsın ama ben konfordan yanayım, uzun yolda, şehir içinde araç beni yormasın diyenler Toyota'dan şaşmasın. Ford ve Opel ile uzun yolculuktan sonra arabadan iki kat olmuş şekilde inersiniz, Toyota'da uzun yola doyamazsınız, yol ne çabuk bitti dersiniz? Evet,Toyota, Ford gibi iyi yol tutmaz ama konforludur, koltukları rahattır, ferahdır, sizi hiç yormaz. Ben rahatlıktan, konfordan yanayım azizim. Şeritten şeride atlayanların yolu benden uzakta açık olsun
@Mahmut Bere (34883) İnşallah dün alış veriş yapmışsınızdır diye ümit ediyorum. Biraz önce toyota sayfasına baktım fiyat güncellemişler başlangıç fiyatı 350bin olmuş
Vallahi alamadim😭
Hayırlısı olmuş hiç merak etmeyin. artış illaki 2. ele de yansayacak bekleyin. düşünceniz varsa da araçları satıp alacağınız aracı belirleyip öyle girişin. bayide boşuna öldürmeyin araç fiyatlarını.
Hakkınızda hayırlısı olsun, nasip değilmiş.
Bir de 1,5 almaktansa 1,6 az kullanilmis arac daha iyi gibi.. ( yaniliyor olabilirim)