0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Normal şarlarda yeterli bir makine. 0w-20 ile yıllarca sorunsuz işler diye düşünüyorum.
1.5 motorda kullanılması gereken 0W16
servis 5w-30 gidiyor 0w-20 idealdir tr şarlarında bu motor için.
2013,2014 yıllarında Valvematic motora 10W40 kullanan servislere mi güvenmeli yoksa kitapçığa mı veya motorun gereksinim durumuna mı ?Türkiye şartları Türkiye şartları şu laf kesin bu yetkili servislerin yaygınlaştırılması.Bu motorda kesinlikle kullanılması 0W16'dır.
Herkese Merhabalar,2021 Corolla 1.5 Dream MDS aracımı alalı neredeyse 1 ay oldu. Önceki aracım manuel vitesli 2014 model 0.9 Clio 4 Icon idi, 77bin km kullandıktan sonra yollarımızı ayırdık.Corolla için ben de ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. Öncelikle amacım daha büyük, konforlu ve sorunsuz bir araca geçmekti. Genellikle tek kişi olarak şehir içinde kullanacağım ve gerektiğinde de tatillerde ailemle rahat seyahat edeceğim bir araç arıyordum. Fiyat/Performans olarak da baktığımda tercihim Corolla oldu.İzlenimlerimi madde madde sıralayacağım, biraz uzun post için şimdiden kusuruma bakmayın. Daha ilk depodayım. 450km yaptım, 150 km menzil gösteriyor, ortalamam 7.6l/100km. Genellikle şehir içinde, Ankara-Eskişehir yolu güzergahında 20'şer km'lik rotalarda, orta trafikte, sakin-eco ağırlıklı kullanıyorum. İlk depo için yakıt tüketimi beklentimden iyi diyebilirim. En ekonomik sürüşümü yine aynı rotada 15km'nin yarısını 100km/sa'lerde sabit gittiğimde 5.4l/100km olarak tamamladım. Diğer aracımız 58bin km'deki otomatik vitesli 2011 model 1.6l benzinli Auris de ekonomik kullanılmasına rağmen 8l/100km'den aşağısını göremiyor. Corolla'nın ekonomi potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Bunu daha iyi anlamak için 1 yılı tamamlamak ve birkaç uzun yol yapmak gerekecek. LPG'ye sıcak bakmıyordum, ihtiyaç da olmayacak gibi. Araç Clio'ya göre kesinlikle konforlu ve üst sınıf olduğunu hissettiriyor. Yol ve rüzgar sesi beklentimden az. Gaza basıp ani hızlanmak isteyince fazlaca motor sesi geliyor. Bu durum şanzıman+motor ikilisinden kaynaklı malum. Şimdilik bu ses hoşuma gidiyor ama alışık olmayanlar araca bindiklerinde bu motor sesini sorguluyorlar. Çünkü normal seyir halinde araç düşük devirlerde kaldığında neredeyse hiç olmayan motor sesi hızlanmanız gerektiğinde kendini fazlaca belli ediyor. Kaput altı izolasyonu için düzgün bir malzeme olursa almak istiyorum. Şu ana kadar 1 modele rastladım, onun da yorumlarını okuyunca fiyatına göre almak içime sinmedi. Kapı üstlerinin sert malzeme olması pek hoş değil. 2011 model Auris'te yumuşak, eminim önceki nesil Corolla'da da yumuşaktır. Corolla'nın oturma pozisyonunu beğeniyorum. Kollarım kapı ve kol dayamadayken direksiyonu 2 elimle rahat tutabiliyorum. Clio'da da benzer rahatlık vardı ancak maalesef bu rahatlığı 2011 Auris'de yakalayamıyorum. 150km olmamışken, aracımı sol ön çamurluk/tampon kısmından köpek ısırmış izlerden anladığım:), nazarlık oldu umarım kimsenin başına gelmez. Clio'da araç belli bir hıza ulaşınca kapılar otomatik kilitleniyordu içerden. Benzer bir özellik Toyota'larda nedense yok gibi. Bir OBD modülü ile çözülüyormuş, onu denemek istiyorum. Şimdi gelelim aklımı en çok kurcalayan konuya. Her zaman olmamakla birlikte bazen şöyle bir durum oluyor. Bir kasise yaklaşırken yavaşlamak için frene basıyorum, 20km/sa gibi bir hıza düşünce ayağımı frenden çektiğimde araç frenlemeye 1-2 saniye daha devam ediyor ve hızımı diyelim 13-15'lere kadar benzer fren ivmesiyle düşürüyor. Herhangi bir ses ya da titreme yapmıyor. Bu durum aklımı kurcalıyor ve aracın yeni olmasındandır diye düşünmek istiyorum. Benzer durumu yaşayan varsa paylaşırsa memnun olurum. Kendi kendine geçmezse ilk kontrolde servise ileteceğim. Şimdilik ilk deneyimlerim bu şekilde. Bu başlığı sıkça takip edeceğim aracı daha iyi tanımak ve tanıtmak için. Herkese iyi forumlar.
40 kuruş yakmışsın. Bence gayet güzel. LPG taktırmaya gerek yok bu durumda.
Yeni kasa 1,6 ve 1.5 motorlarda eski kasaya nazaran yakıt tasarrufu var,sizinde yakıt değerleriniz bahsettiğiniz kullanım şartları için gayet iyi durumda, Lpg'yi istesede takamıyor zaten,yeni 1.5 motor 3 silindir ve direk enjeksiyon olduğu için lpg'ye uyumlu değil.
Yanlışınız var LPG takılıyo. Hatta son ziyaretimde yetkili servis teklif etti
Valla takılıyor da, uzun vadede motora nasıl zararı olur bilinmiyor. Benzin enjektörleri ısınıp bozuluyor genelde direk enjeksiyonlarda lpg bu nedenle sıkıntı.
Vision da %80 ötv dilimine girecekmiş diyorlar
arkadaşla bugun yaris için servise gitmiştim. araçlara baktığımda hem corolla hem de yarisi ( iki araç var) takasa versem bana 1.5 vision mds verebilir misiniz dedim ve ortalama az bir farkla veya başa baş fiyata takas olabilir dediler. bendeki corolla 1.6 motor e 12 kasa sol 78000 de . bastım mı yokuşta bile fırlayıp giden ve serilik konusunda üzmeyen tamamen orjınal bir araç ( 1.3 yaris te öyle). çok fazla lüks ve donanım beklentim yok. yani aman aman şöyle olsun böyle olsun demiyorum. bu teklif aklımı kurcalamıyor değil. fikirlerinizi bekliyorum..
2 araç dan tek araca düşmüş olacaksınız,yani yarın öbürgün 2.araç lazım olur,keşkeleriniz olmasın.Ben olsam yapmam o şekilde.illa yapmak isterseniz de dışarıda satın ölü rakamlara alıyorlar.
Ölü fiyat konusunda haklisiniz ama plazadaki arac 266000 tl ayni arac sarı sitede 380000 tl. Yani ne kadar ölü bile olsa kar oluyor..Yarise 115 corolollaya 135 civari fiyat verdiler( 5 aşagi 5 yukari olabilir diyorlar)