0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba;1 hafta önce satın aldığım aracımla ilgili izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Aracı satın alırken 3 silindirli olması ve ilk kez benzinli bir araca (üstelik LPG'siz binecek olmam nedeniyle) yakıt konusunda çekincelerim vardı. Fazla bir km yapmadım ama ilk izlenimlerim araç beni yavaş yavaş kendine bağlıyor. Daha önce hepsi otomatik vitesli olmak üzere renault (clio), peugeot dizel (308) ve volkswagen dizel polo (0 km) ile jetta (2014) araç sahibiydim. Bu araçlar ve toyota arasindaki en bariz fark direksiyondaki hissiyat oldu. Direksiyon çok yumuşak ve çok keyifli. Yakıt konusunda jetta ile başa baş gidecekmiş gibi bir izlenim bıraktı bende (motorin ve benzin arasındaki fiyat farkı hariç). Ilk uzun km sürüsümde (30-35 km arasıydı) kontak açma ve seyahat bitimi arasında araç bilgisayarinda ortalama 5.5 lt yi gördüm. Benim araç çekisiyle ilgili en güzel test alanım Cinnah yokuşudur. Toyota ile bu yokuşu en sol şeritten hiç zorlanmadan ve arkamdan gelen araçları zora sokmadan ciktim. Normalde sehir ici sakin araç kullanırım. Ilk uzun yol kullanimindan sonra daha net bir bilgi verebilirim. Performans olarak (tabii ki 250 torka sahip jetta gibi olmayacağını biliyorum) beni cok üzmeyecegini düşünüyorum. Aracta beni şu an hayal kırıklığına uğratan tek şey bagaj kapağındaki kilit sistemi oldu. 2021 model araçta yay yerine 2 tane uzun mu uzun cubugun alt alta üst üste konulup ilkel bir görüntü oluşturulmasını ve bagajın yarım açılıyor olmasını Toyota'ya yakıştıramadım. Bunun dışında araç içeriye yol sesi alıyor (Bu bir japon klasiği sanirim) ve performanslı kullanımda motor sesini de bariz bir şekilde duyabiliyorsunuz. Bugüne kadar hep dizel araç kullandım. Rölantide çalışırken (özellikle ışıkta beklerken) içeriye dolan dizel şakirtisinin olmaması ayrı bir keyifmis. Aracı almadan önce (3 silindir olması sebebiyle) aracın sarsıntılı ve gürültülü çalışacağı yönünde yorumlar okumuştum. Bu koca bir ön yargiymis onu gördüm. Zira araç çalışırken motor sesini hiç duymuyorsunuz. Araçla ilgili kullanımım yoğunlaştıkça merak edilenlerle ilgili daha net bilgiler verebilirim. Yorumum biraz uzun oldu kusura bakmayın. Çünkü aracı almadan once yeni bir motorla geliyor olması nedeniyle nette kullanici yorumu çok aradım ama bulamadım. Bu anlamda aracı düşünenler icin yorumlarımın faydalı olmasını çok isterim.
Kararsız kalanlar için Oğuzhan Gardaş, 1.5 ve 1.6 motorları güzel karşılaştırmış.//www.youtube.com/watch?v=wL9lMycqFtQKaynak: Youtube, Otomobil Günlüklerim
Tam bende onu paylaşacaktım. Performans 1.6 ya göre düşük, aynı kullanımda yakıt tüketim farkı yok ve lpg uyumuda yok. Oğuzhan bile 1.6 almak için verdiği kaporayi , 1.5 gelmesinden dolayı geri aldığını söyledi. Rakip megane az yakan turbo bir araç iken corolla malesef bu haliyle Türkiye için ölü doğdu.
(Laf aramızda 1.6 fena tokatlamış )Daha önceki yorumlarımda söylemiştim 1.5 motor, 1.6 motorları kıymete bindirecek diye. Dediğimiz çıkacak galiba.
1.0 motoru biliyorum ibrahim bey, benim bahsettiğim 1.5L Ti-VCT 123PS diye geçen atmosferik motoru.Bu motor hakkında hiç bilgi bulamadım ve tahminimce 3 silindirli bir motor.
Daha önceki yorumlarımda söylemiştim 1.5 motor, 1.6 motorları kıymete bindirecek diye. Dediğimiz çıkacak galiba.
Kutay bey teessüf ederim bunu ben sizden önce söylemiştim, silindir hacmi küçüldükçe emisyon düşeceği zannediliyor ama iş reelde hiçte öyle olmuyor tamam rolanti de kağıt ürerinde oranlar düşüyor ama yolda iş değişiyor çünkü küçük hacimli ve 3 silindirli motor yüke bindiği zaman performans sağlaması için daha fazla devir çevirmek zorunda,hâl böyle olunca yakıtta fazlalaşıyor fazla yakıt daha fazla emisyon demek küçük hacimli motorlar her yönden ekside kalıyor arıza oranları ve ömürleri köyü oluyor.
Doğrudur Ümit Bey öyleyse özür dilerim
Estağfurullah abi ne özürü, bizimki latife,ama aynı tanımı bende kullanmıştım 1.6 alanlar çok şanslı sizdeki E 160 ve 210 kasanın 1.6 olanları efsane kasanın yerini alacak yıllar sonra dahi 101 kasa gibi uzun yıllar rağbet görecek.