0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Değerli arkadaşlarımVerdiğiniz linkteki 2 aracın karşılaştırma videosunu izledim. Muhakkak arada fark olacaktır. 2 aracin silindir sayisi ve silindir hacmi belli. Ancak bu testtin çokta adil olmadığını düşünüyorum. Yani iki araçta 5-6 ps fark var ancak videoya göre araçlardan biri lamborghini diğeri hacı muratmis gibi fark çıkıyor. 1.5 motor araç yanlis hatırlamıyorsam daha 2 haftalık diğeri en az 1 yillik araç. 1.5 motor araçta 2 kisi var. Bu tarz değerlendirmeleri daha profesyonel isimlerin yapması gerektiğini düşünüyorum. Zira bu tarz videolar izleyip insanlarda farklı algılar olusabiliyor. Bu arada, araç icin ilk LPG uygulaması gerçekleştirildi. Bu linkten ulaşabilirsiniz. '//www.youtube.com/watch?v=jPeqLI4nD6I Lovato EXR ve herkesin tahmin ettiğinin aksine sıvı değil karma LPG kiti kullanılmış. Kiti uygulayan firma yetkilileri yeni motorun soğutma ve motor olarak LPG'ye çok uyumlu olduğunu söylüyor. Daha sağlıklı bilgi icin taksici esnafı başta olmak üzere yoğun kullananların LPG'yi deneyimlemesi gerekiyor.
Hocam bu arkadaşlar günlük kullanım koşullarında bir test yapmışlar, tabiiki amatör ruhlu bir test olmuş fakat sonuç gayet açık duruyor. Zaten iki araç arasında 0-100 hızlanma değerlerinde %20' ye yakın 1.6 lehine bir fark var. Arabada 1 kişi fazla olması aman aman bir fark yaratmaz ayrıca.İkinci bir konu ise LPG mevzusu. Karma sistem olduktan sonra çoğu kullanıcı için albenisini kaybetmiş oluyor. Zira LPG yanında benzinde tükettiği için tasarruf oranı ciddi manada düşüyor. Taksici esnafının da zorunlu kalmadıktan sonra bu motora yanaşacağını hiç zannetmem. Adamlar sıralı sistemli araçlarda bile ilk çalıştırmada minimum benzin ile çalışacak şekilde ayar yaptırıp o şekilde kullanıyor. Normal kullanımda LPG ile beraber benzin tüketecek bir araca hiç sıcak bakacaklarını düşünmem.
Sizin yanlisiniz var (!) Barış Aydın Bey. O videoyu çeken Türkiye'nin otomobil gurusu Oğuzhan Kardeştir. O yüzden araçta 1 kişinin olup olmaması önemli değil. Kendileri bu testten sonra zaten 2021 marka araç icin ödediği parayı geri alıp araçtan vazgeçmiş ve Toyota firmasını önce Türkiye'de ardindan da Avrupa'da bitirmiştir.
MerhabaCvt şanzımanı ilk kez kullanıyorum. Apartman önüne park ediyorum çok az bir rampalık var. Gözle görülmeyecek derecede. Park pozisyonundan geri vitese alırken vuruntulu geçiş yapıyor. Deneyimleysen arkadaşlar bu durum normal midir?
Sanırım motor 1 e verilen test aracı bu. Onlarda yere göğe sığdıramadı. Bu video da reklam tadında olmuş. Kasma yok normal sartlar diyor ama araç surekli sağ seritte diger arabalar yanından sinek gibi geçiyor. Normal şartlar aşırı rakım farkı olmayan izmir İstanbul otoyolunda 1 kişi ile olmaz. Dağ tepe yollardan geçip 4 kişi birde bagaj ile dene. Birde otoyol hızı 120 km ile git. Videoda gösteriyor 80 ile gitmekle olmaz deneme. Buradanda anlaşılıyor ki toyota bu araç için pr yapmaya başladıysa yakıt olsun güç olsun eskiye göre yeterli değil.