Gönderen Konu: 2021 Corolla 1.5 Dream Multidrive S ilk izlenimler  (Okunma sayısı 26460 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1900
  • Model Yılı: '20
  • 5 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: 2021 Corolla 1.5 Dream Multidrive S ilk izlenimler
« Yanıtla #20 : Şubat 10, 2021, 09:42:35 »
Değerli arkadaşlarım
Verdiğiniz linkteki 2 aracın karşılaştırma videosunu izledim. Muhakkak arada fark olacaktır. 2 aracin silindir sayisi ve silindir hacmi belli. Ancak bu testtin çokta adil olmadığını düşünüyorum. Yani iki araçta 5-6 ps fark var ancak videoya göre araçlardan biri lamborghini diğeri hacı muratmis gibi fark çıkıyor. 1.5 motor araç yanlis hatırlamıyorsam daha 2 haftalık diğeri en az 1 yillik araç. 1.5 motor araçta 2 kisi var. Bu tarz değerlendirmeleri daha profesyonel isimlerin yapması gerektiğini düşünüyorum. Zira bu tarz videolar izleyip insanlarda farklı algılar olusabiliyor. Bu arada, araç icin ilk LPG uygulaması gerçekleştirildi. Bu linkten ulaşabilirsiniz.  '
Lovato EXR ve herkesin tahmin ettiğinin aksine sıvı değil karma LPG kiti kullanılmış. Kiti uygulayan firma yetkilileri yeni motorun soğutma ve motor olarak LPG'ye çok uyumlu olduğunu söylüyor. Daha sağlıklı bilgi icin taksici esnafı başta olmak üzere yoğun kullananların LPG'yi deneyimlemesi gerekiyor.
Hocam bu arkadaşlar günlük kullanım koşullarında bir test yapmışlar, tabiiki amatör ruhlu bir test olmuş fakat sonuç gayet açık duruyor. Zaten iki araç arasında 0-100 hızlanma değerlerinde %20' ye yakın 1.6 lehine bir fark var. Arabada 1 kişi fazla olması aman aman bir fark yaratmaz ayrıca.
İkinci bir konu ise LPG mevzusu. Karma sistem olduktan sonra çoğu kullanıcı için albenisini kaybetmiş oluyor. Zira LPG yanında benzinde tükettiği için tasarruf oranı ciddi manada düşüyor. Taksici esnafının da zorunlu kalmadıktan sonra bu motora yanaşacağını hiç zannetmem. Adamlar sıralı sistemli araçlarda bile ilk çalıştırmada minimum benzin ile çalışacak şekilde ayar yaptırıp o şekilde kullanıyor. Normal kullanımda LPG ile beraber benzin tüketecek bir araca hiç  sıcak bakacaklarını düşünmem.
2020 Corolla 1.6 Dream MDS Kar Beyaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 10, 2021, 09:42:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 10, 2021, 10:08:47 »
Hocam bu arkadaşlar günlük kullanım koşullarında bir test yapmışlar, tabiiki amatör ruhlu bir test olmuş fakat sonuç gayet açık duruyor. Zaten iki araç arasında 0-100 hızlanma değerlerinde %20' ye yakın 1.6 lehine bir fark var. Arabada 1 kişi fazla olması aman aman bir fark yaratmaz ayrıca.
İkinci bir konu ise LPG mevzusu. Karma sistem olduktan sonra çoğu kullanıcı için albenisini kaybetmiş oluyor. Zira LPG yanında benzinde tükettiği için tasarruf oranı ciddi manada düşüyor. Taksici esnafının da zorunlu kalmadıktan sonra bu motora yanaşacağını hiç zannetmem. Adamlar sıralı sistemli araçlarda bile ilk çalıştırmada minimum benzin ile çalışacak şekilde ayar yaptırıp o şekilde kullanıyor. Normal kullanımda LPG ile beraber benzin tüketecek bir araca hiç  sıcak bakacaklarını düşünmem.
Bu araç için söylemiyorum ancak bir kişi fark yaratır 80 kg den bahsediyoruz ortalama,bire bir aynı araçların x ürünlerde atıyorum 60 kilo hafifletilmiş modelleri çıkıyor oradaki veriler ortada,he aradaki fark tabiki o 80 kiloya bağlı değil o da ayrı konu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 10, 2021, 15:40:56 »
Sizin yanlisiniz var (!) Barış Aydın Bey. O videoyu çeken Türkiye'nin otomobil gurusu Oğuzhan Kardeştir. O yüzden araçta 1 kişinin olup olmaması önemli değil. Kendileri bu testten sonra zaten 2021 marka araç icin ödediği parayı geri alıp araçtan vazgeçmiş ve Toyota firmasını önce Türkiye'de ardindan da Avrupa'da bitirmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 10, 2021, 17:11:31 »
Arabanın tok kapı sesi yok. Karma lpg sistemler az kişi tarafından tercih ediliyor. Yakıta göre güç de düşük. Vergi desen 1.3-1.6 bandında. Bunu alacak adam gider 1.0 atmosferik bile alır daha iyi der. Kısacası gerçekten rekabet edebilecek araba değil. Bunun yerine toyota hibritlerdeki vergi olayı için devletle daha fazla iletişime geçmeliydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Şubat 10, 2021, 19:17:42 »
Sizin yanlisiniz var (!) Barış Aydın Bey. O videoyu çeken Türkiye'nin otomobil gurusu Oğuzhan Kardeştir. O yüzden araçta 1 kişinin olup olmaması önemli değil. Kendileri bu testten sonra zaten 2021 marka araç icin ödediği parayı geri alıp araçtan vazgeçmiş ve Toyota firmasını önce Türkiye'de ardindan da Avrupa'da bitirmiştir.
Otomobil gurusu olması reklam amacıyla çekilmediğini göstermez ki bariz reklam için çekildiğini düşünüyorum ki;bir arkadaşımız var yeni corolla alan istanbul bahçelievler-beylikdüzü hergün gidip şehir içi 8 litrelerden bahsediyor  kaldı ki araç 1000 km değil henüz o yüzden o 10 litrelerin doğruluğuna inanmıyorum.Toyota bitmez bu kadar abartmayın bu forumda kaç yıldır varım ben bile hatırlamıyorum genel hep Toyota yanlış yaptı battı satışlar düşer edilir denildiğini çok okudum ama durdukları yer ortada,bu piyasada bu fiyata bu araç bence çok çok iyi.
Yani tabiki gönül hacim aynı ama biraz daha güçlü bir şey olmasını ister ancak emisyon amacı ile yapıldığını okuyorum ki varsın 2 saniye yavaş hızlansın.

Kilo konusuna gelirsek kesinlikle 80 kilo ciddi bir rakam araç için fark edeceğini düşünüyorum ama bu fark ne kadar olur onu da ölçmek gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 10, 2021, 19:39:29 »
Herkes farklı şekilde düşünebilir, durumun farklı noktalarına dikkat çekebilir.

Emisyon ile ilgili olarak vergi düzenlemesinde değişiklikler olursa, çok daha farklı bir durum ortaya çıkabilir ve 1.5lt hacimli üniteye sahip model de bir anda daha cazip hale gelebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Şubat 10, 2021, 20:34:03 »
Merhaba
Cvt şanzımanı ilk kez kullanıyorum. Apartman önüne park ediyorum çok az bir rampalık var. Gözle görülmeyecek derecede. Park pozisyonundan geri vitese alırken  vuruntulu geçiş yapıyor. Deneyimleysen arkadaşlar bu durum normal midir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 10, 2021, 20:58:57 »
Merhaba
Cvt şanzımanı ilk kez kullanıyorum. Apartman önüne park ediyorum çok az bir rampalık var. Gözle görülmeyecek derecede. Park pozisyonundan geri vitese alırken  vuruntulu geçiş yapıyor. Deneyimleysen arkadaşlar bu durum normal midir?

Aracınızda elektronik park freni varsa manuel olarak kullanın öyle deneyin.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Şubat 10, 2021, 21:21:04 »
Ne demek istediğiniz tam olarak anlayamadım. Biraz daha ayrintili aciklayabilir mısınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Şubat 10, 2021, 21:32:46 »
Park edince önce el frenini çekin sonra vitesi parka takın , çalıştırırken de önce vites sonra el freni indirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 11, 2021, 02:36:40 »
Merhaba

Durunca vitesi ilk olarak N konumuna alın,  sonra el frenini çekin. Ayağınızı  fren pedalından çekin.   Araç el freni üzerine binecek. Sonra tekrar frene basıp vites kolunu hızlıca P konumuna alın.  aracı stop edin.  Tüm otomatik vites araçlar için, durma bu şekilde yapılmalıdır.   Aksi halde araç şanzıman kilit dişlisi  üzerinde yükte kalır. o yükten kurtulmak için dediğiniz vuruntuyu yapar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Şubat 20, 2021, 13:43:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 850
  • 4 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 20, 2021, 17:17:24 »
Sanırım motor 1 e verilen test aracı bu. Onlarda yere göğe sığdıramadı. Bu video da reklam tadında olmuş. Kasma yok normal sartlar diyor ama araç surekli sağ seritte diger arabalar yanından sinek gibi geçiyor. Normal şartlar aşırı rakım farkı olmayan izmir İstanbul otoyolunda 1 kişi ile olmaz. Dağ tepe yollardan geçip 4 kişi birde bagaj ile dene. Birde otoyol hızı 120 km ile git. Videoda gösteriyor 80 ile gitmekle olmaz deneme. Buradanda anlaşılıyor ki toyota bu araç için pr yapmaya başladıysa yakıt olsun güç olsun eskiye göre yeterli değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 20, 2021, 17:49:19 »
Sanırım motor 1 e verilen test aracı bu. Onlarda yere göğe sığdıramadı. Bu video da reklam tadında olmuş. Kasma yok normal sartlar diyor ama araç surekli sağ seritte diger arabalar yanından sinek gibi geçiyor. Normal şartlar aşırı rakım farkı olmayan izmir İstanbul otoyolunda 1 kişi ile olmaz. Dağ tepe yollardan geçip 4 kişi birde bagaj ile dene. Birde otoyol hızı 120 km ile git. Videoda gösteriyor 80 ile gitmekle olmaz deneme. Buradanda anlaşılıyor ki toyota bu araç için pr yapmaya başladıysa yakıt olsun güç olsun eskiye göre yeterli değil.

Doğru diyorsun. Ortalama hız olarak 83 km/h görünüyor. Az yakmak için kasmışlar resmen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Şubat 20, 2021, 22:19:32 »
Video da diyor zaten 120 civarında gittik diye dönüş ekranında da 94 km yazıyor onu baz almayın ,bu arada 4 kişi ile neden test etsin zaten amaç gerçekten katalog değerlerini tutturmak ki katalog değerlerinde araçların hangi şartlarda test edildiği malum.youtube da artık videolar olmaya başladı sıradan kullanıcıların yayınladığı 0-100 çoğunda 10 saniye yapılıyor ve tüketimler de gerçekten şu andaki katalog değerlerine yakın ek bilgi olarak artık katalog değerleri gerçeğe en yakın test olan wltp ile sunuluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Şubat 20, 2021, 23:29:55 »
Gidip hic durmadan donulen yolculuk 14 saat sürüyor. Ve giselerin bulunduğu alan neredeyse manisa turgutluda ordan donuyorlar. 120 km olarak soylenen hızın gercek olmadığı zaten videodaki yorumlarda belirtilmiş. Asıl konu bu motorun yük durumunda ne yaktığı. Çünkü normal şartlar dediğimiz ozellikle sedan aracta yolcu ve yük olur. Bu şekilde ne tuketim olacağı daha önemli. Çevrim değiştiren bu motorun yük durumunda yakitinin fazla olduğu söyleniyor. Rampa, yük ve hız konularında yapılmayan bir test katalog degeri bulma üzerine olur ama video basinda kişi bu sürüşün bir az yakma testi değil normal şartlarda ne yakacağı testi diyor. Yani soylenen ile yapılan farklı. Bu ve benzer bir kac videonun ayni tornadan çıkmış gibi aracı övme konusunda yapılmış olması toyota turkiye sponsorluğunda yapılmış videolar oldugunu gösteriyor. Demekki bu aracin bu tip çalışmalara ihtiyacı var. Megane 1.3 tce çıktığında pekcok video yapıldı soyle az yakıyor boyle diye ama simdi yorumlarda nerede lpg takılır cok yakiyor diyenler başladı. Sözün özü her söylenene inanmamak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 20, 2021, 23:37:47 »
5,1 boş ve çok sakin kullanım değeri. Buna biraz yük koyarsak olur 5,5. Biraz da 110 ile seyir yaparsak olur 6lt. 110km hızla 1.5tsi da 5-5,5 arası yakıyor. Bence atmosferik için kabul edilebilir.

Diğer konu lpg. Candan 6bin tl fiyat verdi. Kendi videosunda toplam 20krş/km tasarrufu olduğunu söyledi. Bu da demektir ki 30 bin km’de amorti ediyor. Kaldı ki ben güvenmiyorum bu rakama. Ruhsat, muayene, bakım, biraz daha az tasarruf ile 50 bin km’den aşağı amorti olayı olmaz. 50 bin km ciddi bir rakam.

Kısacası benzinle binmek isteyen için %10 tasarruf haricinde değişen bir şey yok. Lpg işi yaş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Şubat 20, 2021, 23:46:42 »
Bu aracın normal şartlarda ki yakıtı 6 lt ustu olur dediğiniz gibi. Ben yazın sifir km 1.4 turbo astra sedanim ile izmirden eskisehire 2 yetişkin 1 cocuk dolu bagaj ve 110 km hız ile 6.3 litre ile gittim. Klima açıktı. Astra ki çok yakıyor denilen 1500 kg bir arac. Izmir eskisehir arasi rampa ve rakım farkı var. Diyecegim o ki 1.5 motor yakit konusunda mucizeler yaratmıyor ve güç olarakta zaten öyle bir iddiası yok. Tek arti kalıyor sorunsuzluk onuda zamanla göreceğiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Şubat 24, 2021, 19:28:35 »
Merhaba arkadaşlar. Daha önce bahsetmiştim. 2021 corolla dream multidrives sahibiyim. Araçla bugun şehir içi ilk uzun kullanımı mi gerceklestirdim. Ankara'yı bilenler icin Kırk Konaklar'dan Ostim'e 25 km'lik bir mesafeyi yakıt ortalaması 5.5 ile tamamladım. Yola çıkarken bir önceki aracımi baz aldığım icin (2014 tdi dsg jetta) ayagimi korkak alıştırmadim ve bulvarlarda ozellikle hep sol şeriti kullandım. Zaman zaman 110 km hızla ulaştım ve trafigin elverdiğince performanslı kullanmaya gayret ettim. Dönüş yolunda ise ortalamam 6.1 oldu. Bunda sanırım Cinnah yokuşunun (orda da hep sol seritteydim) etkisi fazla oldu.  Uzun lafın kısası bu araca daha önce söylediğim gibi LPG'ye ihtiyaç duymadan binilebilir. Herkese kazasız sürüşler dilerim.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 24, 2021, 19:32:36
Resim eklemeye çalıştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '13
  • 5 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 09, 2021, 07:46:38 »
Normal şarlarda yeterli bir makine. 0w-20 ile yıllarca sorunsuz işler diye düşünüyorum.