0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gülsem mi, ağlasam mı bilemiyorum.
1985 le 1975 in yeri karışmış bence...
)))))))))))))))))bak onu düşünmemiştim ben abi...
çok çok güzel bir paylaşım ama bence 2006 ve 2026 abartı olmuş, 2009dayız ve 2006daki kadar abartıldığını görmüyorum ben, ya çevrem çok kaliteli ya da biraz abartı var, ben ve çevremdekiler bu cümleyi kursak 95teki gibi kurarız ve fena halde kal geldi kısmı da olmaz cümlede..
kaliteli çevreden kastım muhit değil, kaliteli insanlar kaliteli diye adlandırdığım çevrede kimse oha falan olmuyor..
ben bu günün genciyim, 20 yaşındayım, ben sizler gibi dışardan da bakmıyorum, benim çevrem 17-25 yaş arası tamamen, bahsettiğim yaş aralığı bahsettiğiniz gibi konuşmuyorsa kim öyle konuşuyor??
"Âbi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yâni.. Oğlum bu iş bizi kasar dedim, fenâ göçeriz dedim, enjoy durumları yâni.. Ama concon muyum ki ben,baktım ki o da bana kesik.. Sarıl oğlum dedim, bu manita senin.. 'Hav ar yu yavrum?'"şu cümleyi verdiniz 2006 türkçesi diye, böyle konuşan bir genç topluluğu yok diyorum ben de, bir de yaş aralığı verdim, benim sürekli birlikte olduğum bir yaş aralığı, her gün birlikte olduğum, sürekli aynı mekanlarda olduğum yaş grubu, bu bahsettiğim yaş grubu böyle konuşmuyor, 17-25 yaş arası grup böyle konuşmuyorsa bu verdiğiniz örnekteki türkçeyi kullanan kim?? eğer 17 yaş altındakilerse ben burda suçu öyle konuşanlarda değil, "çıt düzgün konuş bakayım" demeyen veya evde kullandıkları türkçeyle çocuklarına örnek olamayan ebeveynlerde ararım suçu