0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Türkay, belki sana rastgelmiyor olabilir, belki algılamıyor olabilirsin ama öyle konuşan bir nesil var. Hem de ciddi miktarda. Yolda, kafede, alışveriş merkezinde kulak misafiri olduklarımı geçiyorum sırf kendi kuzenlerim arasında bir sürü var. Hele bir de "chat" diyaloglarına, Facebook ve MSN'e yazılan sloganlara girersek işin içindne hiç çıkamayız.
Konunun özüne dönersek söyle bir haber okudum. Yapilan bir anket ve sonucu. Ilginc.http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11454093.asp?gid=229Biri guncel,digeri degil.Orhan Pamuk guncel ama, yuzde 47'lik oran soru sorulan kimselerin okumadigini gosteriyor. Yazili kultur yerini sozlu kulture birakiyor demek ki,Bir geriye donus var...Enver Pasa ve Kenan Evren karakterleri filmlerde cokca canlandirilmadigi icin olsa gerek.Tarihi karakter olarak bile Enver Pasa'nin hayran kitlesi zayif, Kenan Evren'in ise oyle bir kitlesi hic olmadi... Karl Marx'in adi yakin zamana kadar tabu idi.Apollon Tapinagi, Italya'daki egri kule kadar sembol haline getirilmedigi icin olsa gerek, gencler bilmiyor.Okumayinca, gezmeyince, zorla duretercesine gozunun onunde olmayinca da bilmiyor...
bu mesajı, güzel türkçemizi korumak adına çok gerekli olan kuralları koyan ve sıkı takip eden yöneticilerimize itafen yazdım.