Gönderen Konu: Geçmişten günümüze dilimizdeki değişim.  (Okunma sayısı 5430 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Geçmişten günümüze dilimizdeki değişim.
« Yanıtla #20 : Nisan 17, 2009, 14:47:25 »
kemal bey, paylaşımınız için teşekkürler, dilimize gereken hassasiyeti göstermediğimizi hatırlattınız. Bunun önüne geçmek için neler yapılabilir acaba.?
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 17, 2009, 14:47:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 17, 2009, 14:49:43 »
Türkay, belki sana rastgelmiyor olabilir, belki algılamıyor olabilirsin ama öyle konuşan bir nesil var. Hem de ciddi miktarda. Yolda, kafede, alışveriş merkezinde kulak misafiri olduklarımı geçiyorum sırf kendi kuzenlerim arasında bir sürü var. Hele bir de "chat" diyaloglarına, Facebook ve MSN'e yazılan sloganlara girersek işin içindne hiç çıkamayız.
chat msn ve facebookta var evet ama konuşma dilinde bu şekilde konuşan bir nesil gerçekten göremiyorum ben..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 17, 2009, 15:08:58 »
  Ben Bunları söylemek istemezdim, biraz özel, başkaları yanlış anlayabilir. Fakat şimdi mecbur kaldım.
  Benim yaşadığım semti, toplumu, nerelerde dolaştığımı, kimlerle ilişkili olduğumu, geçmişimi, bu günkü yaşam tarzımı, nelerden hoşlandığımı, arkadaş çevremin kimler olduğunu biliyor musunuz? Cevabını ben vereyim;Hayır.
  Ben sizinkini biliyor muyum? Hayır.
  O halde, bilmediğiniz konularda iddialı fikir yürütmek sizi her zaman yanılgıya düşürür ve mahcup edebilir.
  Her şeyi değil, ama bazı şeyleri benden daha iyi bilmeniz için ne yapmanız lazım? Yüz fırın ekmek yemeniz lazım. :)
   Sosyete denilen toplumu da gördüm.Onlarla beraber de yaşadım.Varoşları da gördüm.Neticede hiç bir şeye yüzeysel bakmadım.
  Bir atasözü vardır, bunu unutmayın.
 ''yüksek tepelerde hem kuşlar bulunur, hem de yılanlar. Biri o tepeye uçarak çıkmıştır, diğeri sürünerek''
   Sizin yerinizde olsam kelimeleri hazmederek ağır ağır çıkmayı tercih ederim.Çünkü düşmesi çok acı olur.
 :)   

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 17, 2009, 15:29:02 »
bu söylenenlere Kemal abinin sabah paylaştığı bir link i eklemek istiyorum
sonu şöyle idi:
Taş... atıldıktan sonra
Söz... ağızdan çıktıktan sonra
Fırsat... kaçtıktan sonra
VE Zaman geçtikten sonra
...................................!
http://www.kadirkalemci.com/yanlis_anlama.pps

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 17, 2009, 15:29:14 »
kemal bey, paylaşımınız için teşekkürler, dilimize gereken hassasiyeti göstermediğimizi hatırlattınız. Bunun önüne geçmek için neler yapılabilir acaba.?
  Önce ailede eğitim şart.Anne baba çocuklarını severken şımartacak, gerçekleri göstermek için sözle de dövecek.Arkadaş çevresi özenle seçilecek. Gittiği yerler yine özenle seçilecek. Belli yaşa geldiğinde doyumsuz olmaması için küçük yaşta bazı kısıtlamaları göze alacak.Okullarda kaliteli sosyal yaşam dersi verilecek.Öğretmen ve veli devamlı iletişim halinde olacak.Bizler birey olarak bazı ikazlarımızı çekinmeden yapmamız gerekiyor.Neticede hepsi eğitimin birer halkası.Bu halkaları koparmamaya bakmak lazım.Zaten bu halkaların içinde dilimiz başta geliyor.Kendimizi güzel konuşmaya alıştırmalıyız.Mesela ; Burada bazı yazışmalar var.Arkadaş ısrarla ; ''Ben böyle yazarım,böyle konuşurum, bundan da memnunum'' diyor.Sonra kendisi dil bilgisi dersi vermeye kalkıyor.Yarın bu arkadaş evlendiğinde çocuğu olacak ve çocuğuna güzel yazma, güzel konuşma mı öğretecek? Buna kimse inanmaz. Her şeyin başı ; Eğitim, Görgü ve saygı.

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Nisan 17, 2009, 15:29:55 »
kemal bey 62 yaşındasınız, bu şekilde konuşacak yaş grubuyla işiniz ne? diyelim ki bu tarz ortamlara girip çıkıyorsunuz, liseli gençlerin bulunduğu cafelerde vs bulunuyorsunuz, zamanınız hep gençlerin olduğu yerlerde geçiyor, arkadaşlarınız hep 20li yaşlarda..zannediyormusunuz ki sizin yanınızda benim yanımda kullandıkları türkçeyi kullanıyorlar, benim yanımda davrandıkları gibi davranıyorlar?
   Her şeyi değil, ama bazı şeyleri benden daha iyi bilmeniz için ne yapmanız lazım? Yüz fırın ekmek yemeniz lazım. :)
bu cümlenizin anlamının farkındasınızdır umarım :) herşeyi benden iyi bilmen imkansız bazı şeyleri benden iyi bilmem mümkündür ancak bunun için 100 fırın ekmek yemen lazım diyorsunuz, hemen cevap vereyim, kemal bey bilgi sadece tecrübeden doğmaz, tecrübe de sadece yaş ile kazanılmaz, yaş size sadece benden geçmiş zaman ile ilgili taze ve birinci kaynaktan bilgi sunar, benim dönemimle ilgili bilgiyi benden fazla bilmeniz imkansızdır, ne kadar gazete, dergi, kitap okursanız okuyun, ne kadar araştırırsanız araştırın, kaç fırın ekmek yerseniz yeyin ama benim dönemim hakkındaki bilgiyi benden daha fazla bilmeniz imkansız..
    Sosyete denilen toplumu da gördüm.Onlarla beraber de yaşadım.Varoşları da gördüm.Neticede hiç bir şeye yüzeysel bakmadım.
sosyete denilen toplum demişsiniz, ben o sosyete denilen toplumla aynı ortamdayım, her gün..bilkent üniversitesinde okuyorum, "ankara sosyetesi" diye adlandırılan kesimin bulunduğu yerdeyim, varoşları da gördüm, daha da görmeye devam etcem, anneannemlerin bir sürü arkadaşı var izmirin varoş kesimlerinde, çokça görüştüğü insanlar, oralara çok gittim anlayacağınız, tabii ki sizin kadar gitmiş olamam sizin kadar görmüş olamam, sonuçta ben daha 20 yaşındayım ve hayata farklı bakmaya başladığım yaşı da 18 kabul edersek, 2 yıldır görüp geçiriyorum, sizde bu rakam 44yıl..ancak yine söylüyorum konumuzla alakası yok sosyetenin de varoşun da..kim size türkçeyi sosyete katlediyor veya varoş katlediyor, bu türkçeyi sosyete kullanıyor, varoş kullanır vs dedi?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 17, 2009, 15:54:11 »
Imkansiz bence cok büyük bir laf. Bilimsel olarak kanitlanamaz :)
Arti su da var, Türkiye'de 70 milyon insan var. 17-25 yas arasinda olan tahmini 10 milyon kisi var diyelim.
Bunlarin illere göre dagilimini yapalim ve bu insanlarin konusmalarini normal bir dagilima göre hesaplayalim.
Can egrisi yani. :)

Gerisini siz kafanizda canlandirin. Cok insan var, bircok farkli kültür, ortam, lokasyon var.
Ve bunu ben böyle bilirim, sen söyle bilirsin diye tartismaya gerek var mi?

Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 17, 2009, 16:00:50 »
  Türkay bey' son derece heyecanlısınız. Gençliğin verdiği heyecan başkadır. Ama sizinkisi bambaşka. Sizinkisi bir nevi hazımsızlık.Konuları toparlıyamadığınız için dağılıyorsunuz. Bu sefer benim söylediklerimi başka yerlere çekip konuyu da dağıtıyorsunuz.Mesela ; Benim dönemimdeki bilgiyi benden fazla bilmeniz imkansız'' demekle neyi kasdettiğiniz belli değil.
  Halen aynı yerde dönüp duruyorsunuz. Dikkat ediyorum; Her kim bir konu açarsa, çok bilgiç edasıyla o konuda bir polemik yaratmaya gayret ediyorsunuz. Herkesin legal görüşüne saygı göstermeye mecbursunuz. Bilkent Ünüversitesinde okumanız size hiç bir ayrıcalık getirmez. O bir kariyer eğitimidir.Orada okumayanlar sizden üstün değil mi? Yaşam kuralları Ünüversitede öğretilmez. Ben size cevap verirken hiç konuları dağıtmadım.
  Sizin bildikleriniz sizinle,benimkiler benimle kalsın. Bu TV.deki açık oturum tartışmasını da geçti.
  Size hayatta başarılar diliyorum.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #28 : Nisan 17, 2009, 16:05:49 »
çok teşekkür ediyorum ben de ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 17, 2009, 16:06:56 »
Kemal Abi, "neyi kasdettiğiniz" yazmışsınız..."kastettiğiniz" olacak doğrusu ;)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Nisan 17, 2009, 16:10:59 »
Beyler lütfen tartismanin boyutunu degistirmeyelim.
Incir cekirdegini doldururken birbirimizi kirmayalim.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 17, 2009, 16:17:17 »
Kemal Abi, "neyi kasdettiğiniz" yazmışsınız..."kastettiğiniz" olacak doğrusu ;)
  Teşekkür ederim. Aceleden :) ..Yapcem, edicem dersem yanlışlıkla onu da söyleyin. :D

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 17, 2009, 16:21:58 »
  Teşekkür ederim. Aceleden :) ..Yapcem, edicem dersem yanlışlıkla onu da söyleyin. :D
Rica ederim abi:)))) 61 Türkçe netim vardı, özel ders ve dershane olmadan hem de:))) Boru değil yani... :)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 17, 2009, 16:23:23 »
Beyler lütfen tartismanin boyutunu degistirmeyelim.
Incir cekirdegini doldururken birbirimizi kirmayalim.
Aynen katılıyorum. Konuları kişiselleştirmekten kaçınalım. Hepimiz insanız ve birbirimize saygı duyarsak her şeyi çözebiliriz.

Benim inanışıma göre de; hiç birşey imkansız değildir, hiç birşey de yüzde yüz olacak değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 17, 2009, 16:36:42 »
Aynen katılıyorum. Konuları kişiselleştirmekten kaçınalım. Hepimiz insanız ve birbirimize saygı duyarsak her şeyi çözebiliriz.

Benim inanışıma göre de; hiç birşey imkansız değildir, hiç birşey de yüzde yüz olacak değildir.

Benim yazdığım:
  Her şeyi değil, ama bazı şeyleri benden daha iyi bilmeniz için ne yapmanız lazım? Yüz fırın ekmek yemeniz lazım.

Türkay Bey'in yazdığı:
 benim dönemimle ilgili bilgiyi benden fazla bilmeniz imkansızdır, ne kadar gazete, dergi, kitap okursanız okuyun, ne kadar araştırırsanız araştırın, kaç fırın ekmek yerseniz yeyin ama benim dönemim hakkındaki bilgiyi benden daha fazla bilmeniz imkansız..

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #35 : Nisan 17, 2009, 16:40:13 »
 :)  konu kapanmamış mıydı yahu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Nisan 17, 2009, 17:05:36 »
Olayi uzatmaya gerek yok.

Konu ile ilgili baska mesaj gelebilir diye kitlemiyorum.
Ama baska bu tartisma ile ilgili de lütfen kimse mesaj atmasin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 17, 2009, 17:10:12 »
:)  konu kapanmamış mıydı yahu :)

:)Konu çoktan kapandı yahu :)
   Hakan bey'e cevap vermiştim.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Nisan 17, 2009, 18:37:20 »
Konunun özüne dönersek söyle bir haber okudum.
Yapilan bir anket ve sonucu. Ilginc.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11454093.asp?gid=229

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 17, 2009, 18:48:56 »
30 yasindayim, bugune kadar boyle konusan kimseye rastlamadim.Olabilir, ben rastlamadim. Lemanyak'ta falan varsa o baska... :P
Fe... :-)