Gönderen Konu: Cam Filmi Konusu  (Okunma sayısı 206811 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla hibrit dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '20
  • 16 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Cam Filmi Konusu
« Yanıtla #920 : Ocak 06, 2020, 00:11:04 »
Film için iki alternatifim var. Llumar atr serisi 650 TL, ön cama şeffaf air 80 700 TL toplam 1350 TL. İkincisi Vette 350 TL, ön cam şeffaf dahil fiyat 700 TL. Sizce bu iki seçenekten hangisi mantıklı. Aracı en az 6 sene kullanmayı düşünüyorum. Arka ve ön cama uygulamayı dışarıdan yapıyorlar bildiğim kadarıyla. Bu rezistanslara zarar nasıl veriyor. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #920 : Ocak 06, 2020, 00:11:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #921 : Ocak 06, 2020, 00:14:17 »
Film için iki alternatifim var. Llumar atr serisi 650 TL, ön cama şeffaf air 80 700 TL toplam 1350 TL. İkincisi Vette 350 TL, ön cam şeffaf dahil fiyat 700 TL. Sizce bu iki seçenekten hangisi mantıklı. Aracı en az 6 sene kullanmayı düşünüyorum. Arka ve ön cama uygulamayı dışarıdan yapıyorlar bildiğim kadarıyla. Bu rezistanslara zarar nasıl veriyor. Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Hiç bir cama dışardan uygulama yapmazlar. Ölçü alırlarken mi gördünüz acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla hibrit dream
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #922 : Ocak 06, 2020, 08:53:56 »
Hiç bir cama dışardan uygulama yapmazlar. Ölçü alırlarken mi gördünüz acaba?
Haklısınız videonun devamını izledim, dışardan ölçü alıp içerden çekiyorlarmış filmi. Sizin fikriniz nedir? Vette mi? Llumar mı? Ön cama da şeffaf çektirmek sağlıklı olur gibime geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #923 : Ocak 06, 2020, 09:03:53 »
Haklısınız videonun devamını izledim, dışardan ölçü alıp içerden çekiyorlarmış filmi. Sizin fikriniz nedir? Vette mi? Llumar mı? Ön cama da şeffaf çektirmek sağlıklı olur gibime geliyor.
ikisinede o kadar para vermeye gerek yok en ucuzundan yaptır gitsin önemli olan işçilik gerisi teferruat zaten  Max 2 sene içerisinde hangisi olsa rengi soluyor,belki llumar daha uzun gidebilir,
Elin yatkınsa kendinde çekebilirsin internette llumar'ın 30 mt si 289 TL bir araç Max 6 mt malzeme ister neyine o kadar fiyat istiyor bu film çeken işletmeler anlamış değilim.
https://m.n11.com/llumar-atr-20-ch-spr-hpr-fume-cam-filmi-152cm-x-160cm-P345880604?%C3%96l%C3%A7%C3%BC=152cm+x+160cm&gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQiAr8bwBRD4ARIsAHa4YyIbdf9RBzTVi7Ii8gae_n1mr-KKmVA1D1zx4SMwb4xvLWVxVRdYoWAaAvU7EALw_wcB
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #924 : Ocak 06, 2020, 09:27:54 »
Ben olsam ön cam filmine o kadar para vermem. Ön cama yaptırmam yani. İmkanım varsa lumar yaptırırım. Kaliteli film yaptırırsanız asla rengi solmaz. Tecrübe edilmiştir. Zaten kaliteli markalar ömür boyu garanti veriyor. Herhangi bir olumsuzlukta değiştiriyorlar. Vette dediğiniz yer ömür boyu garanti veriyorsa oraya da yaptırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #925 : Ağustos 29, 2020, 15:57:52 »
iyi günler herkese dream donanım aracıma serviste cam film kaplatmak istiyorum yaptıranlar memnun mu ve fiyat olarak ne kadardı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #926 : Ağustos 29, 2020, 18:13:11 »
Düzce yetkili servis, Llumar taktıklarını söylemişti bana geçen hafta bakım yaptırdığımda. Fiyatı da yalan olmasın 700 müydü 800 müydü neydi.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #927 : Ağustos 29, 2020, 18:17:36 »
Düzce yetkili servis, Llumar taktıklarını söylemişti bana geçen hafta bakım yaptırdığımda. Fiyatı da yalan olmasın 700 müydü 800 müydü neydi.
fiyat iyiymis. Ben gecen sene yaris icin 700 tl fiyat almistim..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #928 : Mayıs 24, 2021, 17:47:17 »
Merhaba. Ben de hybrid corolla için llumar atr serisi ve ön cama air80 yaptırmayı düşünüyorum. Birkaç çekimcem var ama. Sizlerin görüşünü merak ediyorum. Filmi bahçelievler’de afm llumar’da yaptıracağım. Llumar sitesinde bayi olarak gözüküyor. Aynı kişinin florya’da da yeri var.

Çekince 1; yapacak arkadaş uyardı. Özellikle corollo’da arka filmi sökerken rezistans kopuyor dedi. Diğer araçlarda nadir kopma oluyor dedi.

Çekince 2; ışık kırılmaları. Arka ve ön camda ne düzeyde kırılma yaşarım? Gece yolculuğu yapıyorum.

Çekince 3; çarpışma önleme, adaptif hız sabitleme vs gibi şeylerin ön camda sensörü var. Film bu sensörü etkiler mi?

Fikir; amacım görünüş değil, güneşten korunmak, sıcak arabaya oturmamak, klima tasarrufu. Malum bizde klima elektrikli :) 50 numara yaptırsam çok mu açık kalır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #929 : Mayıs 24, 2021, 18:09:18 »
Merhaba. Ben de hybrid corolla için llumar atr serisi ve ön cama air80 yaptırmayı düşünüyorum. Birkaç çekimcem var ama. Sizlerin görüşünü merak ediyorum. Filmi bahçelievler’de afm llumar’da yaptıracağım. Llumar sitesinde bayi olarak gözüküyor. Aynı kişinin florya’da da yeri var.

Çekince 1; yapacak arkadaş uyardı. Özellikle corollo’da arka filmi sökerken rezistans kopuyor dedi. Diğer araçlarda nadir kopma oluyor dedi.

Çekince 2; ışık kırılmaları. Arka ve ön camda ne düzeyde kırılma yaşarım? Gece yolculuğu yapıyorum.

Çekince 3; çarpışma önleme, adaptif hız sabitleme vs gibi şeylerin ön camda sensörü var. Film bu sensörü etkiler mi?

Fikir; amacım görünüş değil, güneşten korunmak, sıcak arabaya oturmamak, klima tasarrufu. Malum bizde klima elektrikli :) 50 numara yaptırsam çok mu açık kalır?

ben llumar atr 35 ve on cama air 80 yaptirdim. Cok memnunum. Ön camda hic bir fark yok. Yani kırılma falan yok. Arka camdan nicin sökmeyi dusunuyorsunuz. Koyu derseniz cam filmine ceza konusundan korkup 35 i söktürüp atr 50 yaptirdim. İcerisi görünüyor ama gecirgenlik konusunda memnunum..gunes yakmiyor..

Atr serisinde arka camds rezistansa paralel kucuk kucuk ışık yansimalari oluyor. Ancak atr degil de diger atc serisinde olmuyor diye duydum..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #930 : Mayıs 24, 2021, 18:22:55 »
Bazı Llumar cam filmi almak için dışardan arayanlar olduğunda (kendi yapmak için) satmayanlar ya da tuhaf rakamlar verenler duymuştum. Bu tarz esnaflara da dikkat etmek gerek. Sonuçta işçilikte marka ne olursa olsun bir fark olmuyor. Yani ödenen meblağ detaylı öğrenilmeli.
Ön ve ön yan camlar, özellikle Uv geçişiyle araç içi ısısını çok etkiliyor. Air 80'de bu konuda çok talep edilen bir model bildiğim kadarıyla. İşlem sırasında sensörleri kapatacaklarını zannetmiyorum, Hgs varsa onun da konumu önemli. Bazı (atermik gibi) zamlarda bu tarz kartları koyabilmek için açık bölümler bulunmakta.
Yanlar için kullanılacak numara önemli, buna dikkat etmek gerek gece yolculuğu için. Aslında 90'lardaki Mercedes modellerindeki gibi olsa keşke (colormatik).
Ben arka yan camlara kendim yapmıştım bir kaç sene önce. Arkadaki ısıda olumlu etkisi oldu (sıradan bir model film). İşçilik sonucu ise orta seviye.
Arka camlar artık araçlarda oldukça küçük, film ile önemli bir kazanım olmayacaktır ısıya karşı. Tercih meselesi ancak rezistans riski alınmaz bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #931 : Mayıs 24, 2021, 18:29:10 »
Arka cami tam kaplayan cam perdeleri var onlardan kullanabilirsiniz. Ben corolla ve yariste kullaniyorum cama tam oturuyor ..gayette guzel..

https://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/bod-oto-arka-cam-bagaj-cami-perde_pdp_590819512
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #932 : Mayıs 24, 2021, 20:46:26 »
Cam filmi konusunda bir ara kontrollerde söküldü ,ceza yazılıyor diye haberler çıkmıştı,sonra araya seçimler girdi bu işler beklemeye alındı denildi,cam filmi iyi bir marka olunca epeyce pahalı,numarasını yönetmeliğe göre yaptırmalı,sonradan sökerken rezistanslara zarar verilip ek masraflar çıkmamalı.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #933 : Mayıs 24, 2021, 20:55:59 »
Cam filmi konusunda bir ara kontrollerde söküldü ,ceza yazılıyor diye haberler çıkmıştı,sonra araya seçimler girdi bu işler beklemeye alındı denildi,cam filmi iyi bir marka olunca epeyce pahalı,numarasını yönetmeliğe göre yaptırmalı,sonradan sökerken rezistanslara zarar verilip ek masraflar çıkmamalı.

Yapan yer özellikle corolla’da rezistans sökülüyor dedi. Diğer markalarda çok nadir yaşıyoruz bu sorunu dedi. Zaten ben %35 veya 50 yaptıracam. Çoğu kişi 20-35 yapıyor. Yani arabanın yanında içi görünür derecede olur. Amacım sıcaklığı kesmek. Ayrıca pilleri korumak. Güneşte kalan arabanın için cayır cayır yanıyor

Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 24, 2021, 20:56:28[/time]

2019 üstü için bulamadım bundan. Var mı bildiğiniz?

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 24, 2021, 20:58:52
Arka cami tam kaplayan cam perdeleri var onlardan kullanabilirsiniz. Ben corolla ve yariste kullaniyorum cama tan oturuyor ..guzel..

https://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/bod-oto-arka-cam-bagaj-cami-perde_pdp_590819512

Bir sefer taktırıp çıkartmayacağız artık. Ya da çok çok nazik davranarak söksek belki kopmaz. En kötü arka camı değiştiririz :) içeride pillerin sıcaklığı daha önemli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #934 : Mayıs 24, 2021, 21:08:58 »
Tam olarak açıklığa kavuşmadı ama daha önce forumda yönetmelikle ilgili yazı vardı,eğer kesin bilgi edinilemiyorsa en açık olandan yapılmalı,çünkü muayenede de söktürme durumları olduğunu hatırlıyorum.Bizim corolla'da fabrika çıkışı renkli arka camlar ve arka cam var,renk numarasını bilmiyorum ama en koyu onun kadar olursa sorun olmaz diyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #935 : Mayıs 24, 2021, 21:15:56 »
Bazı Llumar cam filmi almak için dışardan arayanlar olduğunda (kendi yapmak için) satmayanlar ya da tuhaf rakamlar verenler duymuştum. Bu tarz esnaflara da dikkat etmek gerek. Sonuçta işçilikte marka ne olursa olsun bir fark olmuyor. Yani ödenen meblağ detaylı öğrenilmeli.
Ön ve ön yan camlar, özellikle Uv geçişiyle araç içi ısısını çok etkiliyor. Air 80'de bu konuda çok talep edilen bir model bildiğim kadarıyla. İşlem sırasında sensörleri kapatacaklarını zannetmiyorum, Hgs varsa onun da konumu önemli. Bazı (atermik gibi) zamlarda bu tarz kartları koyabilmek için açık bölümler bulunmakta.
Yanlar için kullanılacak numara önemli, buna dikkat etmek gerek gece yolculuğu için. Aslında 90'lardaki Mercedes modellerindeki gibi olsa keşke (colormatik).
Ben arka yan camlara kendim yapmıştım bir kaç sene önce. Arkadaki ısıda olumlu etkisi oldu (sıradan bir model film). İşçilik sonucu ise orta seviye.
Arka camlar artık araçlarda oldukça küçük, film ile önemli bir kazanım olmayacaktır ısıya karşı. Tercih meselesi ancak rezistans riski alınmaz bence.

Siz 35’i söktürüp 50 mi yaptırdınız? 35 çok mu koyu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #936 : Mayıs 24, 2021, 22:10:07 »
Siz 35’i söktürüp 50 mi yaptırdınız? 35 çok mu koyu?

çok koyuluğundan değil de içim rahat olsun diye... kalkıp biri koyu demesin diye..(kişiden kişiye değişiyor..)

piyasadaki 2 numara film yerine geçiyor. tamamen serbest deseler yine 35 yaptırırım. arkaya 35 yaptırabilirsiniz. arka cama bir sey demiyorlar..
yaptırmak isterseniz önce arka cama yaptırın . duruma bakarsınız. çok koyu gelirse 50 yaptırırsınız. ancak 35 ile 50 arasında renk farklılığından başka bir şey yok..

Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 24, 2021, 22:12:20[/time]

arka camın koyuluğuna bir sey demiyorlar diye biliyorum. ön cam ve ön iki yan cam önemli diyorlardı..

ve siz alıntıları yanlış yaptınız galiba..

Eğer bunu ''2019 üstü için bulamadım bundan. Var mı bildiğiniz?'' bana sorduysanız verdiği linkte telefon numarası var. arayıp sorabilirsiniz..

http://www.batkan.com/default.aspx

ben llumar yaptırdım 6 senede renk solması gibi sorunum olmadı..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #937 : Mayıs 25, 2021, 00:19:20 »
çok koyuluğundan değil de içim rahat olsun diye... kalkıp biri koyu demesin diye..(kişiden kişiye değişiyor..)

piyasadaki 2 numara film yerine geçiyor. tamamen serbest deseler yine 35 yaptırırım. arkaya 35 yaptırabilirsiniz. arka cama bir sey demiyorlar..
yaptırmak isterseniz önce arka cama yaptırın . duruma bakarsınız. çok koyu gelirse 50 yaptırırsınız. ancak 35 ile 50 arasında renk farklılığından başka bir şey yok..

Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 24, 2021, 22:12:20[/time]
arka camın koyuluğuna bir sey demiyorlar diye biliyorum. ön cam ve ön iki yan cam önemli diyorlardı..

ve siz alıntıları yanlış yaptınız galiba..

Eğer bunu ''2019 üstü için bulamadım bundan. Var mı bildiğiniz?'' bana sorduysanız verdiği linkte telefon numarası var. arayıp sorabilirsiniz..

http://www.batkan.com/default.aspx

ben llumar yaptırdım 6 senede renk solması gibi sorunum olmadı..

Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 24, 2021, 22:32:36[/time]

Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 24, 2021, 22:32:59[/time]

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 24, 2021, 22:33:32
fiyatlar bayağı arttı..

35 ile 50 arasında performans aynı fakat renk mi farklı diyorsunuz? O zaman ön yan camları 50 yaparım. Arka yan ve arka camı 35 yaparım. Hepsini 50 yapsam fayda alamaz mıyım? Ben içerisi görünmeyen camı sevmiyorum açıkçası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #938 : Mayıs 25, 2021, 09:10:06 »
Aracin yanina inersem foto cekerim..
Önemli olan uv korumasi ise ikiside ayni. Digerlerinde ufak tefek farklılıklar var..

https://www.bkftek.com.tr/llumar-atr-elit-serisi
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #939 : Mayıs 25, 2021, 17:21:05 »
Yaptırdım. Atr 35 bana koyu geldi. Keşke ön yan camlara 50 yaptırsaydım. Yeni olduğu için yorum yapmak istemiyorum. Biraz zaman geçsin fotolarla birlikte koyacağım