Gönderen Konu: Cam Filmi Konusu  (Okunma sayısı 206752 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '18
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Ynt: Cam Filmi Konusu
« Yanıtla #1000 : Eylül 21, 2022, 12:20:02 »
Ön cama renksiz de olsa film yapıldığında, güneş gözlüğü ile araç kullanırken gereksiz bir renk cümbüşü oluyor. sanırım gözlüğün polarize etkisi ile alakalı. hala kararsızım ön cam konusunda.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1000 : Eylül 21, 2022, 12:20:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1001 : Eylül 21, 2022, 12:54:29 »
Ben yillardir on camda film kullaniyorum. Rahatsiz edici (daha dogrusu hiçe yakin) renk gormedim. Ama renkli filimde bazen goruyorum..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1002 : Eylül 21, 2022, 21:54:01 »
Kanunen yasak değil, ancak şöyle bir ayrıntı var, film yapılmışsa içerden bakınca dışarıyı görmeyi engellememesi lazım, bizim polisler bunu dışardan bakınca içerinin görülmesi olarak anlıyor, malum polis devletiyiz, her şey terör vs için düşünülmek zorunda, oysaki filmin amacı hem UV ışınlarını keserek kanser vakalarını azaltmak, hem de ısıyı azaltarak enerji ihtiyacını azaltıp doğa kirliliğini azaltmak. Tabii böyle şeyler bizim gibi ülkeler için komik şeyler.
Bu daha önce de konuşuldu. Kanunen yasak olmadığına nasıl kanaat getirdiniz. Karayolları Trafik Yönetmeliği Madde 63'ün son paragrafında cam filmi düzenlemesi var ve açıkça yasak denmekte.

Alıntı
Araçlara Ait Teknik Şartlar ve Araçların Karayoluna Uygunluğu

Madde 63-

.......

Ayrıca, taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.

Cam filminin yasak olmasının nedeni, polis devleti olduğumuz için değil, sürücünün güvenli olarak akan trafiği rahatça görerek aracını kullanmasını amaçlar. Açık renk cam filmleri ile bu sağlanabilirken tüm camlara 3 numara cam filmi çekildiğinde özellikle gece sürüşünde akan trafiği görmede sorunlar yaşanmaktadır. Akan trafik sadece aracın önünde ki trafik değil, sağından, solundan ve arkasındaki trafik içinde geçerlidir. 

Bununla birlikte sonuçta terör örgütlerinin ve diğer örgütlerin aktif olduğu ve eylemler yaptığı bir ülkede yaşıyoruz. Haliyle uygulama yapan görevliler de araç içerisinde ki şahısları rahatça görmek ister. Uygulama noktasına geldiğinizde iç ışıkları yakar ve camları indirirseniz cam filmi varmış diye size kimse birşey demez.

Ayrıca araç üreticileri bizlerin cilt sağlığını düşünseydi araçlar koyu renkli camlarla üretirlerdi. Kaldı ki günümüzde üretilen tüm araçların camları renklidir, beyaz değildir. Az da olsa uv ışığını kıracak özelliği barındırıyordur.

Bugün polis cam filminden dolayı ceza yazmıyorsa, muayeneden hafif kusur geçiyorsa bu içişleri bakanının talimatından dolayıdır. Yönetmelikte düzenleme yapmak basittir, ancak bugüne kadar cam filmine yönelik bir düzenleme yapılmamıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1003 : Ekim 07, 2022, 19:56:07 »
Ben ön cama solar gard şeffaf yaptırdım
sıcaklık ciddi fark ediyor o kesin ısıyı kesiyor. ancak öyle film yok gibi şeffaf da değil ve de tamamen şeffaf da değiller zaten çok aşırı uçuk bir mavi tonu oluyor. doğada ki renkleri etkiliyor o kesin. polarize cam güneş gözlüğü ile daha da belirgin oluyor. takılır mı valla keyfe keder bir daha yeni araç alınca takar mıyım bilmiyorum. ancak dediğim gibi uzun yolda güneşi karşıdan alıyorsanız daha az ısınıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1004 : Mayıs 04, 2024, 12:31:22 »
Arka yanlara yapmıştım birkaç sene önce, ön yanlara da yaptım, fena olmadı. Ayrıca ön cam üstüne, gölgelik altına gelecek şekilde yaptım, kesinlikle çok faydası oldu önde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1005 : Mayıs 04, 2024, 21:20:46 »
Ben 8 yıldır yanlarda llumar atr50 arka cam llumaratr35 ön cam llumar Air 80 kullanıyorum( ön camda filim belli olmuyor renksiz) çok rahatım.
gunes hassasiyetim vardı..
Filimsiz güneş altinda kolum yanıyordu..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007