Gönderen Konu: Cam Filmi Konusu  (Okunma sayısı 206823 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Cam Filmi Konusu
« Yanıtla #200 : Mart 14, 2014, 09:25:43 »
ben de cam filmi düşünüyorum ama görüş açısını etkilediği söyleniyor. Ne derece doğru bilmiyorum,o yüzden
 biraz kararsızım    :wacko:

1 veya 2 numara yaptırabilirsiniz görüş açısını etkilemiyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #200 : Mart 14, 2014, 09:25:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #201 : Mart 14, 2014, 11:19:39 »
arka cam ve arka yolcu camlarına 1 numara yaptırmayı planlıyorum ama işimi garantiye alıp ruhsata da işlettirmem lazım...
Sormak istediğim ruhsata işlettirme süreci nasıl oluyor ve ne kadar masrafı oluyor acaba? Yol gösterecek olan? :)
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #202 : Mart 14, 2014, 11:28:42 »
arka cam ve arka yolcu camlarına 1 numara yaptırmayı planlıyorum ama işimi garantiye alıp ruhsata da işlettirmem lazım...
Sormak istediğim ruhsata işlettirme süreci nasıl oluyor ve ne kadar masrafı oluyor acaba? Yol gösterecek olan? :)

Cam filmini ruhsata işlemezler çünkü yasak. Muayenede hafif kusurla geçersiniz. Polis işi tamamen şans. Ceza yazan da var yazmayan da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #203 : Mart 14, 2014, 11:41:50 »
Bendeki filimlerde en az 5 yıllık bi sıkıntı yok...

Marka ve işçilik çok önemli...

Bende de sökülme vs yok ama rengi illa ki açılmıştır Kerem abi, getirtme beni İzmir'e! Bakarım :D
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #204 : Mart 14, 2014, 12:11:38 »
Cam filmini ruhsata işlemezler çünkü yasak. Muayenede hafif kusurla geçersiniz. Polis işi tamamen şans. Ceza yazan da var yazmayan da.

hmm o zaman hiç yaptırmaya cesaret edemem açıkcası... Anlamadığım madem bu ürün yasak, neden satışı var? Nasıl bir mantık bu, satmak da suç olsun o zaman...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #205 : Mart 15, 2014, 17:16:23 »
hmm o zaman hiç yaptırmaya cesaret edemem açıkcası... Anlamadığım madem bu ürün yasak, neden satışı var? Nasıl bir mantık bu, satmak da suç olsun o zaman...

Vergi kazanımı diye biliriz :) . Aksesuarcılarda polis sireni, polis ışıkları bile mevcut :).
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #206 : Mart 29, 2014, 19:28:41 »
Arkadaşlar cam filmi yaptırmayı düşünenler eğer elleri bu tür işlere yatkın ise tavsiyem kendileri çekmeleri . Ben yeni aldığımız araca kendim çektim ve çok güzelde oldu püf noktaları bildiniz mi gerisi çok kolay .

Sırası ile yapılması gerekenler.

1- İlk önce camı içeriden ve dışarıdan çok güzel bir şekilde siliyoruz .
2- Filmi dışarıdan cama katıp kaba bir şekilde kesiyoruz .
3- Camı az bir şey aralayarak filmin koruyucu kısmını çıkarmadan ve koruyucu kısmı size bakacak şekilde cama cam sil v.b. bir sprey sıkarak dışarıdan yapıştırıyoruz ve filmin içinden çıkan plastik parça ile cam ile film arasındaki sıvıyı ortadan dışarıya doğru atıyoruz .
4- Filmin üst kısmını maket bıçağı ile kesiyoruz . Bunun için maket bıçağını filmi bıçakla delip cama yaslayarak milimetrik kesebilirsiniz . Keserken bir yandan da filmin fazla olan kısmın ağırlığını diğer elinizle almanızı tavsiye ederim çünkü film cama çok iyi yapışmadığından siz filmi kestikçe fazla olan kısmın ağırlığından film camdan çıkıyor ve bu filmi yamuk kesmenize sebep oluyor .
5- Camı kapatıp filmin diğer kalan kısımlarını da bıçak ile kesiyoruz .
6- Film camın şeklini alsın diye varsa ısı tabancası kullanarak yoksa fön ile bir yandan filmi ısıtıp diğer yandan kutudan çıkan plastik parça yardımı ile film ile cam arasındaki sıvıyı dışarı atıyoruz .
7- Camı tekrar içeriden silip cam sil ile iyice ıslatıyoruz ve camı çok az aralıyoruz .
8- Filmin koruyucu kısmını çıkarıyoruz bu işlemi yaparken bir yandan da filme cam sil sıkarak filmin bir birine yapışmasını engelliyoruz . (Koruyucu kısmı çıkarmak için filmin iki tarafına karşılıklı küçük elektirik bandı yapıştırıp çekmek yetiyor . )
9- Filmi cama üst kısmı hizalıyarak yerleştiriyoruz ve yavaş yavaş aradaki sıvıyı dışarı atıyoruz .
10-Üst taraftaki sıvının atıldığından emin olduktan sonra camı kapatıp altta kalan sıvıyı da dışarı atıyoruz .
11- Camı en az 1 gün açmıyoruz . :)

Yapmayı düşünen arkadaşlara birde tavsiyem rüzgarsız ve en önemlisi tozsuz bir ortam öneriyorum .
Ben kararsızdım kendim mi yapsam yoksa dışarıda mı yaptırsam diye ama kendim yapmaya karar verdim eğer sizde ben yaparım diyorsanız çok zorluğu yok ama dediğim gibi elinizin bu tür işlere yatkın olması şart .

Diğer yandan cam çok bombeli ise kesinlikle ısı tabancası şart ben ford connect marka araca çektim ve arka camlar fabrika çıkışı siyah (Connectin arka camlarda zaten düz ama hemen hemen her otomobilde arka cam bombelidir ) ön camlarda ise fazla bombe olmadığından fön ile oldu ama ısı tabancası olsa idi çok daha iyi olurdu .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #207 : Mart 29, 2014, 19:31:28 »
Bunlarda resimler. Ben trafikte sorun çıkmasın diye en açığını çektim .  Filmi hepsiburada dan 22-23 tl ye aldım Alman malı çizilmez bir film .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #208 : Nisan 06, 2014, 15:43:25 »
Cam filmini nihayet yaptırdım, önler 1 numara, arkalar 2 numara. Sıradan yerel halk dilinde amerikan çizilmez film  (:D) dediklerinden. 120 lira verdim, usta gayet başarılı iş çıkardı veya şimdilik örünen o. 3-4 gün oldu, herhangi bir kabarma falan yapmadı. Gönül isterdi ki 3M, LLumar olsun ama onlarda oldukça pahalı geldi bana, 300-400 lirayı şuan için veremedim. Mevcut yaptırdığım cam filmi beni tatmin etti, bakalım Çorum'dan  Kıbrısa geçince sıcaklar etkileyecek mi cam filmlerini. İnşallah 10 Nisan Perşembe günü Çorumdan Kıbrıs'a yolculuk var.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #209 : Nisan 06, 2014, 16:49:08 »
Cam filmini nihayet yaptırdım, önler 1 numara, arkalar 2 numara. Sıradan yerel halk dilinde amerikan çizilmez film  (:D) dediklerinden. 120 lira verdim, usta gayet başarılı iş çıkardı veya şimdilik örünen o. 3-4 gün oldu, herhangi bir kabarma falan yapmadı. Gönül isterdi ki 3M, LLumar olsun ama onlarda oldukça pahalı geldi bana, 300-400 lirayı şuan için veremedim. Mevcut yaptırdığım cam filmi beni tatmin etti, bakalım Çorum'dan  Kıbrısa geçince sıcaklar etkileyecek mi cam filmlerini. İnşallah 10 Nisan Perşembe günü Çorumdan Kıbrıs'a yolculuk var.

Hasan bey en iyisini yapmışsınız hayırlı olsun .

Ben 2009 da aracıma dışarıda sizin gibi halk dilinde amerikan çizilmez filmi 150 tl ye çektirmiştim 2010 da ise corollayı alırken bayide 400 tl vererek çektirdim inanın arasında gözle görülür bir fark yok . yeni aldığımız conect aracımıza ise arka camlar zaten siyah olduğundan ön camlara ben çektim ve on numara oldu . Hiç olmazsa trafik durdurursa sökerim ve zoruma gitmez . 2010 da servise çektirmemin nedeni de babam oldu çektireceksen servise yaptır arabayı dışarıda kurcalatma demişti ama şimdiki aklım olsa kesinlikle dışarıda yaptırırdım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #210 : Nisan 06, 2014, 17:08:01 »
Fark var ama sizin yaptiginizda kalitelidir  kendim yaptigim bahause dan aldim yaptim tirnagimi degdirdigim zaman ciziliyodu soktum attim suan 3 numara zifiri karanlik solargard var cizilme yok hic bi sekilde vede iscilik cok onemli
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #211 : Nisan 06, 2014, 18:59:10 »
Fark var ama sizin yaptiginizda kalitelidir  kendim yaptigim bahause dan aldim yaptim tirnagimi degdirdigim zaman ciziliyodu soktum attim suan 3 numara zifiri karanlik solargard var cizilme yok hic bi sekilde vede iscilik cok onemli

Okan senin aldığın film mutlaka düşük kaliteli olan bir filmdir . Connecte çektiğim film alman malı çizilmez bir film . 2009 da önceki aracıma çektirdiğim 150 tl lik film halk arasında amerikan çizilmez diye geçen bir film ve 1 sene kullandım zerre çizik olmadı . Tabi ki 500 tl lik bir film gibi değildir ama bence bir filme 400-500 tl de verilmez yasal olsa belki düşünülebilir ama yasal olmadığı da düşünülürse ben zamanında 400 tl vermiş biri olarak pişmanım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #212 : Nisan 07, 2014, 09:11:38 »

Okan senin aldığın film mutlaka düşük kaliteli olan bir filmdir . Connecte çektiğim film alman malı çizilmez bir film . 2009 da önceki aracıma çektirdiğim 150 tl lik film halk arasında amerikan çizilmez diye geçen bir film ve 1 sene kullandım zerre çizik olmadı . Tabi ki 500 tl lik bir film gibi değildir ama bence bir filme 400-500 tl de verilmez yasal olsa belki düşünülebilir ama yasal olmadığı da düşünülürse ben zamanında 400 tl vermiş biri olarak pişmanım .

Mahmut sana katılıyorum. Yasal olarak problemli olan cam filmine 400-500TL vermek mantıklı değil, daha ucuz yollu birşey yaptırıp etkisini denemekte fayda var. En azından olası çevirmede sökmek zorunda bırakılınca gözden çıkarılan bir para olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #213 : Nisan 07, 2014, 09:29:04 »
Mahmut sana katılıyorum. Yasal olarak problemli olan cam filmine 400-500TL vermek mantıklı değil, daha ucuz yollu birşey yaptırıp etkisini denemekte fayda var. En azından olası çevirmede sökmek zorunda bırakılınca gözden çıkarılan bir para olur.

Abi filmden bir kere ceza yedim oda 2009 yılında idi ve araca trafikten men verildi cezayı ödeyip filmleri söküp aracı trafiğe götürmem gerekiyordu meni kaldırmak için ben cezayı ödeyip filmleri sökmeden götürdüm sağolsun oradaki memur anlayışlı çıktı sadece en arka camı sök bari dedi ve söktüm sonra gittim 30 tl ye çektirdim . Yine 2009 yılında çevirmede durdurdular bu sefer ceza yememek için memura sökersem bırakırmısınız dedim memur kabul etmedi ama onu duyan memur arkadaşı sökecekse bırak dedi ve sadece ön iki camı söktüm ve aynı gün ikisini 30 tl ye aynı yerde çektirdim .

Diyeceğim ben o araca 400 tl lik film çektirmiş olsam sökerken çok zoruma gidecekti . Zaten bundan sonra araçlarıma kendim çekerim gidip parada vermem kaliteli film arayanlarda hepsiburada dan elegard marka veya benim aldığım markayı öneririm ikisi de çizilmez filmdir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #214 : Nisan 07, 2014, 09:39:11 »
Abi filmden bir kere ceza yedim oda 2009 yılında idi ve araca trafikten men verildi cezayı ödeyip filmleri söküp aracı trafiğe götürmem gerekiyordu meni kaldırmak için ben cezayı ödeyip filmleri sökmeden götürdüm sağolsun oradaki memur anlayışlı çıktı sadece en arka camı sök bari dedi ve söktüm sonra gittim 30 tl ye çektirdim . Yine 2009 yılında çevirmede durdurdular bu sefer ceza yememek için memura sökersem bırakırmısınız dedim memur kabul etmedi ama onu duyan memur arkadaşı sökecekse bırak dedi ve sadece ön iki camı söktüm ve aynı gün ikisini 30 tl ye aynı yerde çektirdim .

Diyeceğim ben o araca 400 tl lik film çektirmiş olsam sökerken çok zoruma gidecekti . Zaten bundan sonra araçlarıma kendim çekerim gidip parada vermem kaliteli film arayanlarda hepsiburada dan elegard marka veya benim aldığım markayı öneririm ikisi de çizilmez filmdir .

Çok şanssızmışsın. 3 numara filmle hemde siyah arabayla gezip bir şey olmayanlar var. Bende 1 numara elgard yaptırdım, malum bende ufak çocuk var özellikle yazın güneşi önlesin diye yaptırdım. Bakalım inşallah sobelenmeyiz. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #215 : Nisan 07, 2014, 10:02:17 »
Çok şanssızmışsın. 3 numara filmle hemde siyah arabayla gezip bir şey olmayanlar var. Bende 1 numara elgard yaptırdım, malum bende ufak çocuk var özellikle yazın güneşi önlesin diye yaptırdım. Bakalım inşallah sobelenmeyiz. :)

Abi 2009 benim şansız senem . :)

Ehliyetimi 2007 de aldım tek cezam var oda 2009 da yediğim film cezası filmde en açık filmdi aracın içi çok rahat görülüyordu kömür gibi bir film değildi .

Film konusunda abi çektirmekle iyi yapmışsınız . İnanın ben connecte ilk 1 hafta filmsiz bindim ve daha havalar ısınmamasına rağmen güneş kolumu yakıyordu şimdi çok rahat geziyorum .

Sobelenme konusunda da abi Adana'da artık filme çok koyu olmamak şartı ile polisler tolerans tanıyor ama aksi birine denk geliriz bahane eder yazar orası ayrı . Ondan ben beni durdurduklarında memurun huyuna suyuna gidiyorum mesela akşam çevirme varsa daha varmadan iç aydınlatmaları açıyorum zaten onları açınca film olduğu belli olmuyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #216 : Nisan 07, 2014, 12:06:25 »
Film çektirecek arkadaşlar için ben 1 numara çektirdim. Gece ve özelllikle yağmurlu havalarda görüş çok iyi oluyor ama çok güneşli havalarda çok fazla iş görmüyor. Ayrıca rengi 2 sene gibi bir zamanda açıldı. Film varmı yokmu belli olmuyor (morarma yok). Şu an boş vaktimde söktürüp 2 numara çektirmeyi düşünüyorum. Benden tavsiye çektircekseniz 2 numara çektirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #217 : Nisan 07, 2014, 18:26:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #218 : Nisan 07, 2014, 18:27:19 »
3 numara  4 5 ay oldu herhalde veya daha fazla  sobelenmedik ama korkuyorum :) 220 tl ye yaptirdim  lumar ahmet var üsküdar da  camin birini 50 tl ye yapiyor hatasiz tabi o biraz ünlü bu konuda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #219 : Nisan 08, 2014, 18:16:26 »
3 numara  4 5 ay oldu herhalde veya daha fazla  sobelenmedik ama korkuyorum :) 220 tl ye yaptirdim  lumar ahmet var üsküdar da  camin birini 50 tl ye yapiyor hatasiz tabi o biraz ünlü bu konuda

Güzel duruyor ancak çok koyu olduğu için inşallah dikkat çekmez.