0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Anlattığınza göre eğer akünüze bakın 45 amper ise sorun çok büyük ihtimalle aküden görünüyor,yine bir takviye ile arabayı çalıştırın ve akü yuvasına sığacak 60 amper veya ona çok yakın amperi olan akü taktırın ve orada marşa basın,hemen çalışıyorsa aküyü satın alırsınız.Çeşitli akü markaları var ancak amperi 45 ten yüksek olanı tercih edersiniz.
Aracım 2019 model 40.000 km de, 2. El aldım 5 ay falan önce 38.000 km de. Pandemiden aracı kullanamıyoruz doğru düzgün.Geçen ay bir hafta gibi bir süre kullanılmadıktan sonra araç çalışmadı. Takviyeyle çalıştırdık. En son geçen çarşamba çalıştırdığım araç bugün yine çalışmadı. Yine takviye kablosyla çalıştırdım.https://streamable.com/b6sb2sÜstte nasıl göründüğünün videosunu attım çalışmadığı durumun, hibrit sisteme geçmiyor, p ye alın diyor. Bu hata kesin aküde problem mi demek? Aküyü değiştirsem sorun kalmayacağından emin olsam servise gitmeyeceğim, yakında servis yok, gitsem de çözüleceği belirsiz.Ne marka model akü önerirsiniz? Aslında şurada bir arkadaş detaylı anlatmış ama o hibrit olmadığı için farklı akü olabileceğini düşündüm o yüzden sorma gereği duydum.https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=91178.0Multimetre ile kutup başından voltaj ölçümü yaptınız mı hiç? Bu çalışmama esnasında
Geçmiş olsun. Bende 1 senede bitti. Sizde de 1.5 2 sene gibi bitti sanırım. 45ah olmasından kaynaklanıyor tamamen.Hibrit lerde de motoru başlatan 12v luk akü diye biliyorum. Takviye ile aracın çalışması bunu gösteriyor O nedenle benzinli araçlarla aynı şekildedir akü sorunu. Yuva büyük ihtimal aynı kullanılmıştır. Konumda anlattığım gibi en fazla 55ah takılabiliyor. Bagaja kablo çektirirseniz istediğiniz aküyü takarsınız.
Hibrit akülerini devreye almak için 12V starter aküsü gerekiyor.Takviye şu şekilde yapılabiliyor:1. takviye kablolarını takın.2. start'a basın3. motor çalışmasa bile 12V akü hibrit akü üzerinden şarj edilmeye başlanıyor4. takviye kablolarını sökün.Bu aşamadan sonra bir süre aracı "çalışır" durumda tutmanız lazım 12V akünün tam şarj olması için. En az yarım saat civarı. Tavsiyem akünün şarja takılıp bir gece şarjda durması olacaktır, yoksa yavaş yavaş kapasite kaybından tekrar boşalacaktır.
Akünün şarja takılıp bir gece şarjda durması ile kastettiğiniz nedir? Mesaj Birleştirildi: Şubat 01, 2021, 15:38:36Herkese teşekkürler cevaplar için, bir şey daha var, araçta elektrik kaçağı varsa onu kendimiz anlayabilir miyiz?Bir de 45 amper yerine 55 aldık diyelim çok az bir amper farkı var, işimizi görecek mi bu? Bu arada akü bu, galiba araçla gelen standart akühttps://drive.google.com/file/d/1fBBnTP-NeWOU7DDBN95rFVK9kmBbTETD/view?usp=drivesdk
Akünün şarja takılıp bir gece şarjda durması ile kastettiğiniz nedir?
pekigünlük sürülen bir hybrid araç da neden aküsü düşük voltaj da kalır?Aracım için pioneer in küçük amfisini aldım . teybin yüksek çıkışlarından aldığı sinyal ile çalıyor. tek girişi olduğundan rca ile yüksek ses arasında otomatik seçim yapıyor. amageçen gün fark ettim ki aracımın aküsü okadar düşük voltajlarda kalıyor ki amfi kendini ayarlayamıyor. aküyü ölçdüğümde 10v civarına düştüğünü gördüm. hazır ( ready ) konumda iken voltajı yükseliyor. içten yanmalı bir süre çalışınca voltaj yükseliyor. stop edince voltaj düşüyor. şarj etmek için gezdiğimde 12v değerlerini gördüm. yani akü bekledikçe çok çabuk süzülüyor. voltaj düşüyor. kapasite ve ömür sorununun bundan kaynaklandığını düşündüm.
55 amper akü de iş yapar. Malatya'da Mutlu aküdeki usta geçen gün bana dediki, bir ticari taksi bu akünün elinde kaldı. Gitti bir yerlerde akünün yuvasını genişletti. Sonra geldi 60 amper akü taktık buraya. Adamın numarasını bulamadık. Kimden nasıl yaptırmış diye soralım. Demek ki akünün yerine bir şeyler yaptırılarak 60 amper takılabilirmiş. Ustalara sormak gerek. Akücü, eğer taksici gelirse bilgi alırım dedi, ama umarım adama ulaşırım. Nasıl bir işlem yaptırdığını öğrenirsem burada paylaşırım.
Video paylaşmıştım yuva belli. Aslında 65 lik bile takılabilir, sadece 1,5-2cm lik bir pay olmadığından olmuyor. Eğer sağ tarafa doğru yuva genişletilebilirse, ya da yuva tamamen çıkarılıp üstten sıkıştırarak sabitleme aparatı uydurulursa takılabilir. Yer var çünkü baya. Ama akünün oturduğu yuvayı küçük yapmışlar.
Akünün köşesinde inverter var biraz sıkışabilir
Artık o da olmazsa, bagaja kablo çektirim çok daha büyük bir akü takacağım.
Hakana katılıyorum. Akü kapasite olarak büyük değil de, daha hızlı şarj olabiliyor olması gerekiyor idealde.Hibritlerdeki problem bu olabilir, hibrit aküsünden normal akü şarj olayı büyük ihtimalle yavaş kalıyor ve az kullanımda problem oluşturmaya başlıyor.