Gönderen Konu: İstanbul Belediyesi'nin Yol ve Trafik Düzenleme Çalışmaları  (Okunma sayısı 5669 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
İstanbul'da yaşayan arkadaşlar, hergün mutlaka belediyelerce yapılan yol çalışmaları , inşaatlar ve toplu taşıma yatırımlarından birisine rastlıyorlardır. Zira İBB'nin trafik yoğunluk haritaları bile, çoğu yerdeki çalışmalar nedeniyle doğru dürüst işlemiyor.

Öte yandan bu çalışmalar hakkında yeterince bilgi verilmediği için, bir gün geçtiğiniz yol ertesi gün kapalı olabiliyor, yan yolları veya şerit düzeni değiştiriliyor vs.

Son olarak K.Çekmece-Topkapı arasında manyetik midibüs uygulaması ve orta refüj çalışmalarının geleceği açıklandı. Topkapı minübüsçüleri ateş püskürmeye başladı.

Adamlar sadece kendi ceplerini ve hatlara verdikleri paraları düşündükleri için, kent trafiğine yaptıkları ağır tahribatı, saygısız ve bencil araç kullanımlarını, tamamen karayoluna ve benzine dayalı, halkı istifleme, sürekli korna çalma, durakta yolcu bekleme ve zaman kaybettirmelerini hiç  düşünmeden manyetik midibüs lafına bile bir ton söz söylediler. Elimde olsa hiç minübüse binmeyeceğim. Belediyenin toplu taşıma yatırımlarını, karayoluna alternatif ve özellikle akaryakıt kullanmayan araçlarla yapılan hızlı taşıma projelerinin tümünü destekliyorum.

Slogana gelince. Minübüse dayalı taşımacılık, halkı değil kendini düşünen halk minübüsçüleri OUT. Toplu ve hızlı taşıma yatırımları, akaryakıt kullanmayan araçlar IN.
--dünya dönüyor--

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
İstanbul Belediyesi'nin Yol ve Trafik Düzenleme Çalışmaları
« Yanıtla #1 : Eylül 17, 2006, 04:40:49 »
Seni destekliyorum Alper ama İn le Out la değil,içeriyle dışarıyla...
Alkışşşş.........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
« Yanıtla #2 : Eylül 17, 2006, 10:14:08 »
kesinlikle katılıyorum alper +1 yani artık arabaya binesim gelmiyo ozelliklede sabahları ise giderken
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2006, 22:18:08 »
Dün akşam Beylikdüzü'nden Mecidiyeköy'e gelirken gözlerime inanamadım. Arkadaşlar; K.Çekmece köprüsünden Küçükçekmece Belediyesi önüne kadar özellikle Florya tarafındaki şeritte kesinlikle çok dikkatli olun. Asla hız yapmayın. Yol sürekli daralıp açılıyor, şerit kenarları düşük bankette. Yol ikiye bölündüğü için ortada kalan şeritin TAM ORTASINDA DEMİR BİR DİREK VAR. Önünde sadece ufak bir işaret var. Çok dikkat edin.

Ayrıca İncirli geçişinde, ve Merter-Topkapı arasında ve Unkapanı köprüsünden önceki alt geçidin içinde sol şerit kapanıyor. Uyarılar az olduğu için özellikle gece sol şeridi kullanmamanızı öneririm.

Merter'de sol şeridin tam ortasına demir bir direk dikmişler, hatta ben geçerken birisi kaza yapmıştı. Eskiden bildiğiniz yol düzeni tamamen değişti, değişiyor lütfen dikkatli olun.

E-5 boyunca yan yollara giriş çıkış yerleri de sürekli değişiyor, yan yol girişini kaçırırsanız lütfen geri geri gelmeye çalışmayın.

İşaretsiz ve bozuk yol planlaması ölüm saçıyor. Bu hayvanlığı yapan Belediyeyi kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum, bu yola alternatif olarak sahil yolunu veya TEM'i kullanmanızı şiddetle öneriyorum.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2006, 09:12:02 »
Alper söylediklerinde haklısın +1. Hatta bu işaretlemeler (gerçi benimki işaretlememe olayıydı ama neyse) kaza yaptım araba serviste. Diğer arkadaşların dikkatli olmasını öneririm. Yol bildiğimiz bir yol olsa bile bir günde değişebiliyor. AMAN DİKKAT....!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #5 : Eylül 30, 2006, 00:38:49 »
cevizlibağ-topkapı yan yolda, otogar-merter arasında yol çalışmaları sürüyor, topkapı trafiği çekilmez bir hale geldi, bunda yan yollara son anda en sol şeritlerden girmek isteyen kendini açıkgözlü sayan hıyar otobüs ve minibüs şöförlerinin payı var. Yan yol girişleri geçti mi ana hatlar akıyor. Levent- Beşiktaş yolu hiçbir çalışma olmadığı halde her iki yönde içler acısı.

--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
« Yanıtla #6 : Eylül 30, 2006, 02:42:46 »
bide ben sunu anlamıyorum adamlar hesapta yol yapıp genisletiyolar yaya kaldırımları yoldan daha genis ben bunu bi turlu cozemedim
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #7 : Eylül 30, 2006, 14:24:23 »
Alıntı yapılan: baris aykan
bide ben sunu anlamıyorum adamlar hesapta yol yapıp genisletiyolar yaya kaldırımları yoldan daha genis ben bunu bi turlu cozemedim
[/quote]

Yaya kaldırımlarını otopark olarak kullanma hastalığından olsa gerek, ne de olsa hıyarın biri kaldırıma parkedecek, bari yayaya geçecek yer kalsın zihniyeti
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
« Yanıtla #8 : Eylül 30, 2006, 16:28:22 »
Alıntı yapılan: alper kutluer

Yaya kaldırımlarını otopark olarak kullanma hastalığından olsa gerek, ne de olsa hıyarın biri kaldırıma parkedecek, bari yayaya geçecek yer kalsın zihniyeti  [/quote]
 +1 bak o cok dogru iste
Parola 61

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 01, 2006, 23:56:21 »
ALINTI
Merter'de sol şeridin tam ortasına demir bir direk dikmişler, hatta ben geçerken birisi kaza yapmıştı. Eskiden bildiğiniz yol düzeni tamamen değişti, değişiyor lütfen dikkatli olun.

E-5 boyunca yan yollara giriş çıkış yerleri de sürekli değişiyor, yan yol girişini kaçırırsanız lütfen geri geri gelmeye çalışmayın.[/quote]

E-5 i mahfetmiş adamlar ya... Nerden girecen nereye çıkacan hiç belli değil. Alışana kadar çok dikkatli gitmek lazım valla ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ekim 02, 2006, 23:32:54 »
Bugün Bakırköy-Topkapı istikametinde giderken minibüs ve otobüslerin yan yolu kullanmadıkları dikkatimi çekti. Yan yollardan Yenibosna-Şirinevler katılımı, Cevizlibağ-topkapı katılımı son derece yoğun oluyor. Başlıca tıkanıklık sebepleri; yan yolun bir şeridine parketmiş araçlar,  yoldaki kazılar ve 2 şerite hala 5 arabanın yan yana girmeye çalışması. Ayrıca bugün Bağdat caddesinden geçtim. Maltepe minübüs yolu berbat. Burası yerine E-5 kullanılmalı. Bağdat caddesi de fena halde. Sebepleri: 1-Taksiler 2-Trafik ışıkları 3-Erenköy caminden cenaze kalkması
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
« Yanıtla #11 : Ekim 03, 2006, 01:21:51 »
bir konuya dikkat cekmek istiyorum gecenlerde okullar acılacak kopruden gecerken trafik olucak dediler anadolu yakasından avrupaya ne keramet ogun kopruden transit gectim bu yılın olayıdır benim icin trafikte ben anlamıyorum o gun acılan yol baska zaman niye tıkalı oluyo
Parola 61

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ekim 03, 2006, 23:17:28 »
o gün millet korkusundan çıkamadı yola  Bugün gene aynı tas aynı hamam, yol çalışmaları, her yere park yapılması, kazalar hırla gürle gidiyor.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
« Yanıtla #13 : Ekim 04, 2006, 01:22:33 »
ne ye acıyorum alper biliyomusun trafikte gecirdigim zamanamı harcadıgım benzinemi dustugum cukurlaramı ;adamlar bi yol calısması yapmıslar 50 km altına inemeyeceginiz yolda bastan sona asfaltı yarmıs amcam ustune toprak atıp gitmis tabi araclar gectikce dahada derinlesiyo bazen bu belediyenin otomobil ureticileriyle yada benzincilerle ortak calıstıgını dusunmeye basladım
Parola 61

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
« Yanıtla #14 : Ekim 04, 2006, 03:27:28 »
Alıntı yapılan: alper kutluer
Ayrıca bugün Bağdat caddesinden geçtim. Maltepe minübüs yolu berbat. Burası yerine E-5 kullanılmalı. Bağdat caddesi de fena halde. Sebepleri: 1-Taksiler 2-Trafik ışıkları 3-Erenköy caminden cenaze kalkması
[/quote]

Sadece o kadar mı?
4 şeritlik yolu adamlar 2-3 senelik çalışmayla 3 şeride indirdiler (Bostancı-Caddebostan).Güya hız yapan arkadaşları da engelleyecekler ya!Zaten trafik vardı 4 şeritli yolda bile.4 şeritli yolun sağı solu park oluyordu kalıyordu Türklerin usta şoförlüğünden 3 şeride.Yoksa bu park olayı dünyanın her hangi bir yerinde olsun 2 şerit.Neyse.3 şeritli yolun sağı ve solu yine park halinde.Ama inadına bizim insanımız çoğu yerde 3 şerit gidiyor buna rağmen...
(Bakmayın kadınlarımızın araba kullanışına o kadar laf ediyoruz da bu trafikte helal olsun diyorum yine de yola çıkıp araba kullanmaya cesaret ettikleri için...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
« Yanıtla #15 : Ekim 05, 2006, 00:29:00 »
dikkat edersen bayan suruculer bu ara trafikte bayagı cogaldı eskiden olsa bayan surucu gordugumuz zaman aaa falan derdik simdi bayan surucu gormesek aaa der olduk iyimi
Parola 61

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ekim 06, 2006, 00:59:48 »
Alıntı yapılan: Dağhan Baştuğ
Sadece o kadar mı?
4 şeritlik yolu adamlar 2-3 senelik çalışmayla 3 şeride indirdiler (Bostancı-Caddebostan).Güya hız yapan arkadaşları da engelleyecekler ya!Zaten trafik vardı 4 şeritli yolda bile.4 şeritli yolun sağı solu park oluyordu kalıyordu Türklerin usta şoförlüğünden 3 şeride.Yoksa bu park olayı dünyanın her hangi bir yerinde olsun 2 şerit.Neyse.3 şeritli yolun sağı ve solu yine park halinde.Ama inadına bizim insanımız çoğu yerde 3 şerit gidiyor buna rağmen...
(Bakmayın kadınlarımızın araba kullanışına o kadar laf ediyoruz da bu trafikte helal olsun diyorum yine de yola çıkıp araba kullanmaya cesaret ettikleri için...)
[/quote]

Bugün sabah 08.30. Kırmızı ışık yanan kavşağa yaklaşıyorum. Sol şerit araba dolu. Yol 3 şeritli, ileri gidiş, sağa ve sola dönüş var. Ben sola döneceğim, ama sol şerit full olduğundan sağ şerit boş olmasına rağmen orta şeritte 3.sırada durup sola dönüş sinyali veriyorum, arkadan 3 taksi geliyor hepsi de sağ şeride girip duruyor. Ne olacak acaba ?

Yeşil yanıyor. Taksilerden biri ışığı beklemeden fırlayıp düz gidiyor, arkasından kalkan benim önümdeki arabanın önüne kırıyor , sinyal yok belli ki sola dönecek, benim önümdeki de sıkışınca benim solumdaki arabanın şeridine giriyor. Önce sağdan gelen taksi sola dönüp gidiyor, sonra önümdeki araba sola dönüyor, o arada  solumdaki araba duruyor ama sola doğru kıvrılmıyor, evet düz gidiyor, bu sefer ben tamamen duruyorum. Arkamdaki bana korna çalıyor. Yani hatalı duruma düşüyorum  Solumdaki araba ileri doğru gidince dönüşümü tamamlıyorum. Bu mudur yani, sol şerit sağa dönmek, sağ şerit sola dönmek için midir ?

İlerisi 2 şerit ya da tek şerit, arabalar arka arkaya sıraya girmiş, hıyar amcam sağdan soldan şerit açmak için özel çaba harcıyor. Uyanık ya. Böylece o da bekliyor, biz de bekliyoruz. Akıl yok ki.

[quote=baris aykan]
dikkat edersen bayan suruculer bu ara trafikte bayagı cogaldı eskiden olsa bayan surucu gordugumuz zaman aaa falan derdik simdi bayan surucu gormesek aaa der olduk iyimi
[/quote]

Çok iyi sürenleri var artık. Valla tozunu attırıyor bazı hatunlar. Bi de benim hatun öğrense. Söförlük yapmaktan kurtulacağım

E-5 te 24 saat kamyon ve hatta tırlar var. Bunlar belirli saatlerde yasak  diye biliyorum ama kim takar yasağı.

Bir de minibüsler genelde yan yolları kullanmıyor.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
« Yanıtla #17 : Ekim 06, 2006, 03:12:02 »
bisey sorcam heryerde aynı anda calısma yapılamaya baslanması size neyi ifade ediyo cok merak ettim
Parola 61

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
« Yanıtla #18 : Ekim 06, 2006, 23:09:22 »
Bizim belediyeye oy vermeyen semti böyle yaparız demek oluyor.
Bire bir geçen seçimlerde yaşandı.
Ataşehir bölgesine çok para yatırmış bunlar.Ama neredeyse hiç oy çıkmamış.Bunlar da otopark yapacağız diye bir kazıyorlar.Kazış o kazış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #19 : Ekim 06, 2006, 23:45:45 »
yahu  nezaman bitecek bu yol çalışmaları istanbulda.. özellikle şu edirnekapı-sultançiftliği arası metro çalışmaları beni deli etti..kendimi bildim bileli devamlı yol çalışması yapılıyor... istanbulda nezaman yapılan yolların tadını çalışmalar olmadan çıkaracaz bilmiyorum...
Always TOYOTA