0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bide ben sunu anlamıyorum adamlar hesapta yol yapıp genisletiyolar yaya kaldırımları yoldan daha genis ben bunu bi turlu cozemedim[/quote]Yaya kaldırımlarını otopark olarak kullanma hastalığından olsa gerek, ne de olsa hıyarın biri kaldırıma parkedecek, bari yayaya geçecek yer kalsın zihniyeti
Yaya kaldırımlarını otopark olarak kullanma hastalığından olsa gerek, ne de olsa hıyarın biri kaldırıma parkedecek, bari yayaya geçecek yer kalsın zihniyeti [/quote] +1 bak o cok dogru iste
Ayrıca bugün Bağdat caddesinden geçtim. Maltepe minübüs yolu berbat. Burası yerine E-5 kullanılmalı. Bağdat caddesi de fena halde. Sebepleri: 1-Taksiler 2-Trafik ışıkları 3-Erenköy caminden cenaze kalkması[/quote]Sadece o kadar mı?4 şeritlik yolu adamlar 2-3 senelik çalışmayla 3 şeride indirdiler (Bostancı-Caddebostan).Güya hız yapan arkadaşları da engelleyecekler ya!Zaten trafik vardı 4 şeritli yolda bile.4 şeritli yolun sağı solu park oluyordu kalıyordu Türklerin usta şoförlüğünden 3 şeride.Yoksa bu park olayı dünyanın her hangi bir yerinde olsun 2 şerit.Neyse.3 şeritli yolun sağı ve solu yine park halinde.Ama inadına bizim insanımız çoğu yerde 3 şerit gidiyor buna rağmen... (Bakmayın kadınlarımızın araba kullanışına o kadar laf ediyoruz da bu trafikte helal olsun diyorum yine de yola çıkıp araba kullanmaya cesaret ettikleri için...)
Sadece o kadar mı?4 şeritlik yolu adamlar 2-3 senelik çalışmayla 3 şeride indirdiler (Bostancı-Caddebostan).Güya hız yapan arkadaşları da engelleyecekler ya!Zaten trafik vardı 4 şeritli yolda bile.4 şeritli yolun sağı solu park oluyordu kalıyordu Türklerin usta şoförlüğünden 3 şeride.Yoksa bu park olayı dünyanın her hangi bir yerinde olsun 2 şerit.Neyse.3 şeritli yolun sağı ve solu yine park halinde.Ama inadına bizim insanımız çoğu yerde 3 şerit gidiyor buna rağmen... (Bakmayın kadınlarımızın araba kullanışına o kadar laf ediyoruz da bu trafikte helal olsun diyorum yine de yola çıkıp araba kullanmaya cesaret ettikleri için...)[/quote]Bugün sabah 08.30. Kırmızı ışık yanan kavşağa yaklaşıyorum. Sol şerit araba dolu. Yol 3 şeritli, ileri gidiş, sağa ve sola dönüş var. Ben sola döneceğim, ama sol şerit full olduğundan sağ şerit boş olmasına rağmen orta şeritte 3.sırada durup sola dönüş sinyali veriyorum, arkadan 3 taksi geliyor hepsi de sağ şeride girip duruyor. Ne olacak acaba ?Yeşil yanıyor. Taksilerden biri ışığı beklemeden fırlayıp düz gidiyor, arkasından kalkan benim önümdeki arabanın önüne kırıyor , sinyal yok belli ki sola dönecek, benim önümdeki de sıkışınca benim solumdaki arabanın şeridine giriyor. Önce sağdan gelen taksi sola dönüp gidiyor, sonra önümdeki araba sola dönüyor, o arada solumdaki araba duruyor ama sola doğru kıvrılmıyor, evet düz gidiyor, bu sefer ben tamamen duruyorum. Arkamdaki bana korna çalıyor. Yani hatalı duruma düşüyorum Solumdaki araba ileri doğru gidince dönüşümü tamamlıyorum. Bu mudur yani, sol şerit sağa dönmek, sağ şerit sola dönmek için midir ?İlerisi 2 şerit ya da tek şerit, arabalar arka arkaya sıraya girmiş, hıyar amcam sağdan soldan şerit açmak için özel çaba harcıyor. Uyanık ya. Böylece o da bekliyor, biz de bekliyoruz. Akıl yok ki. [quote=baris aykan]dikkat edersen bayan suruculer bu ara trafikte bayagı cogaldı eskiden olsa bayan surucu gordugumuz zaman aaa falan derdik simdi bayan surucu gormesek aaa der olduk iyimi [/quote]Çok iyi sürenleri var artık. Valla tozunu attırıyor bazı hatunlar. Bi de benim hatun öğrense. Söförlük yapmaktan kurtulacağım E-5 te 24 saat kamyon ve hatta tırlar var. Bunlar belirli saatlerde yasak diye biliyorum ama kim takar yasağı.Bir de minibüsler genelde yan yolları kullanmıyor.