Gönderen Konu: İstanbul Belediyesi'nin Yol ve Trafik Düzenleme Çalışmaları  (Okunma sayısı 5597 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
İstanbul Belediyesi'nin Yol ve Trafik Düzenleme Çalışmaları
« Yanıtla #20 : Ekim 06, 2006, 23:55:26 »
yahu  avrupa şehirlerine bakıyorsun yıllar boyunca hep görüntü aynı tamam tabiki ufak tefek değişiklikler mutlaka oluyordur ama böyle istanbuldaki gibi değil şehrimiz resmen köstebek kanalları gibi oldu bir geliyor igdaş kazıyor asfalt yapılıyor sonra gelip iski asfaltı kazıyor işini bitirip toprağı doldurup gidiyor sonra o çukurlara güzelim corolla lar takılacak pis herifler...
Always TOYOTA

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 06, 2006, 23:55:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
« Yanıtla #21 : Ekim 07, 2006, 02:40:50 »
artık sehir icinde is makinası gormek istemiyorum metropolde yasıyoruz kardesim şantiyede degil
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #22 : Ekim 07, 2006, 12:53:39 »
Bağcılar tramvay hattının bitmesiyle merter- güngören yolu rahatlamış, lakin şimdide merter- otogar yolu birbirine girmiş.

Merter-Otagar yönünde çok sorun yok, otogar-merter yönü ise içler acısı. Güngören'de tabelalar merteri gösteriyor, gösterdiği yöne gidiyorsun yol topkapı bayrampaşa yönüne gidiyor, geri dönüyorsun güngören- haznedar tarafına çıkıyor, hiç uyarı yok. Lakin yukarda gene yol çalışması yapıyorlar gitmek saatler demek. Geri dönüp eski yolun bir paralelinden (SEZİLERİME GÜVENEREK) gidiyorum. Hiçbir tabela yok. Sonunda merter'e varıyorum.

Küçükçekmece 'nin içindede çoğu yerde doğalgaz kazı çalışması yapılıyor, arabanıza yazık gitmeyin.

Alıntı yapılan: Serkan Ercan
yahu  nezaman bitecek bu yol çalışmaları istanbulda.. özellikle şu edirnekapı-sultançiftliği arası metro çalışmaları beni deli etti..kendimi bildim bileli devamlı yol çalışması yapılıyor... istanbulda nezaman yapılan yolların tadını çalışmalar olmadan çıkaracaz bilmiyorum...
[/quote]

Bu edirnekapı yolu sanırım 3 seneyi doldurdu, gözle görülür elle tutulur bir çalışma yok. Son olarak rami-edirnekapı yönünü tamamen trafiğe kapatmışlar, tüm yol edirnekapı tarafında tek şeritten veriliyor, tabi kuyruğu siz düşünün.

Bir de yeni yan yol çalışması nedeniyle haliç-topkapı artık günün her saatinde dolu. Sabah-öğlen-akşam. Dikkatinizi çekti mi ?

Topkapı-Zeytinburnu yolunda kırmızı ışıklar nedeniyle kuyruk oluşuyor. Bir diğer neden de tabi sürekli 2-3 şerit arası yolun değişmesi.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #23 : Ekim 13, 2006, 20:38:33 »
Bugün saat 17.30 gibi, Ataköy kavşağında polisler kamyonları kenara çekip ceza yazıyordu. Sonunda kamyonlara ceza yazdılar. Şükür. Öte yandan kamyonlar polisten kaçmak için ta en sol şeride kadar girdiler, polisler de en sol şeritten kamyon çevirmeye başladı mı  Al sana kilit gibi trafik.

Of ya, şu ülkede yasakları uygulamak bu kadar mı zor, kanuna karşı gelmek bu kadar mı yaygın olur.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 13, 2006, 21:17:50 »
Alıntı yapılan: alper kutluer
Of ya, şu ülkede yasakları uygulamak bu kadar mı zor,[/quote]
Hayır, polisin bu tutumu devam ettikçe daha da zor olacak.

[quote=alper kutluer]
 kanuna karşı gelmek bu kadar mı yaygın olur.[/quote]
Hayır, polisin bu tutumu devam ettikçe daha da yaygın olur.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #25 : Aralık 10, 2006, 15:27:13 »
E-5 Şirinevler-Ataköy kavşağındaki yol çalışması bitti. Topkapı- Y.Bosna yönünde Şirinevlerde minibüsler öndeceden yan yolla Ş.Evlerin direk içine giriyor, bu uygulama doğru oldu. Ancak Ş.evler içinden geçip Mahmutbey'e giden otobüslerin yolu, Ş.Evlerin içerisine verildi. Bir de mahmutbey yolundaki (hala ne olacağı anlaşılmayan) çalışmalar devam ettiğinden, insanlara işkence yapmanın modern yolu sayılır.

Asıl işkence ise, yolun karşısında, Ş.Evler-Ataköy girişi( daha doğrusu girilmeyişi), yakında fotoğrafını çekebilirim,zira kelimelere dökmek imkansız,  bu planlama(ma)yı yapan adam( ya da her ne yaratıksa) hemen bugün gitsin diplomasanı aldığı okula geri versin. Mühendisim diye ortada dolaşmasın.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 10, 2006, 23:07:35 »
Ortada mühendis yok ki, diplomasını versin...
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #27 : Aralık 20, 2006, 00:13:06 »
Bugün toptan çözmüşler sorunu , tamamen kapatmışlar girişi

Artık zorunlu olarak cebin trafiğine girip 10 dakika oyalanmadan giriş falan yok

Adamların çözüm dedikleri bu oldu.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 20, 2006, 01:08:56 »
Ne 10 dakikası, sabahları tam bir işkence yeri orası. Helede biri orda yolda kalırsa ... Geçen 40 dk bekledim orda, delirecektim nerdeyse.

Bu vesile ile bu projeyi yapan mimar veya mühendise saygılarımı iletiyorum tekrardan  Üstün bir proje gerçekten ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #29 : Aralık 20, 2006, 22:47:05 »
Minübüsler e-5 sahil yolu bağlantısını bitirmiş arkadaşlar, artık e5 sahil bağlantısı yok. Ataköy, Bakırköy, Merter'e girmek için ip gibi 3 giriş var kaçırdınız mı ? Cevizlibağ, ne o da mı kaçtı, vatan caddesinden dönersiniz.
Günal arkadaşın mesajını okuyunca bir manzara düşündüm. Gece saat 3, 3-5 araba var yolda, ataköy girişinde tam metronun orada, kenardan yolcu alan biri yoldan geçen arabaya sürtmüş, sonuç, İstanbul e-5 sahilyolu bağlantısı, ataköy- ş.evler girişleri tamamen iptal. Gecenin 3ünde zoraki polis bekleyeceksiniz. Peki bu en kalabalık saatte olursa.

Günal, ben yalnız o mühendis mi her ne haltsa arkadaşa değil tüm  sülalesine selam söylüyorum, görürsen bir zahmet takdim et.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Aralık 23, 2006, 03:04:49 »
Geçtiğimiz çarşamba neredeyse 2.5 saat trafikte kaldım insan 12 saat yola gitmiş kadar oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #31 : Aralık 23, 2006, 17:29:41 »
O kadar trafikte kalınca şöyle diken diken oluyor insanın tüyleri, korna sesi duyunca savaş borusu üflemişler gibi, sinirleriniz beyninize kadar çekiliyor, şöyle bir parmak şıklatsam bende dahil her şey yok olsa  diyorsunuz.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 24, 2006, 01:08:11 »
O neden oluyor biliyor musunuz? Sürücüler insan gibi yoluna gitmeyi bilmiyor da ondan. Tamam belediye hep suçlu, hükümet hep suçlu ama aynayı kendimize doğrultursak yaz yaz bitmez. Ben artık sinirlenip yol boyu söverek kendime zarar vermemek için tepkisiz kalmaya, kendimi uyuşturmaya ve hissizleştirmeye çalışıyorum. Ciddi ciddi sürücülerin onda dokuzunun düşük zekalı olduğuna emin olmaya başladım. Bunu aşağılamak için söylemiyorum kesinlikle, yanlış anlamayın. Benim düşünebildiğim basit bir şeyi etrafımdaki kimsenin düşünemediğini farkettiğim anda aklıma başka bir şey gelmiyor. Ben üstün zekalı değilim. Demek ki onlarda bir gerilik var. Misal, sıkışmış bir kavşakta kırmızıda geçip kavşağı en az 10 dakika süreyle kilitleyen sürücü davranışı. Kendisi yoluna gidemediği gibi yüzlerce kişiyi de engelliyor. Misal, yol iki şerit. Tıkanmış. Arkadaki sivri iki arabanın arasına giriyor, yolu 3 şerit yapıyor. Onun arkasındaki de tekrarlıyor, hop, zincirin kalan kısmı 3 sıra. Şimdi yol açıldı mı? Trafik hızlandı mı? Aksine daha da sıkıştı. Misal, köprülü kavşakta bağlantı yolu biraz genişçe, hop, iki şerit yapıyor, e diğer yola katılırken iki araba yanyana katılabilecek misin? Mümkün değil, dublörlük bir hareket. Gerisin, bunu düşünemiyorsun, diğer sürücüyü de zor durumda bırakıyorsun. Misal, dik kesişen iki sokaktan birisi tıkanmış, ama önü tıkalı olduğu halde adam kavşağa giriyor, hop, açık olan sokak da artık tıkalı. Şimdi bu adam ne yaptığının farkında mı? Değil. Peki 32 dişini eline verirsek farkedecek mi? Sanmam. Bu zeka geriliği işte. Varsa başka bilimsel açıklaması olan beri gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #33 : Aralık 24, 2006, 14:57:14 »
Alıntı yapılan: Selim Tokgöz
Misal, dik kesişen iki sokaktan birisi tıkanmış, ama önü tıkalı olduğu halde adam kavşağa giriyor, hop, açık olan sokak da artık tıkalı. Şimdi bu adam ne yaptığının farkında mı? Değil. Peki 32 dişini eline verirsek farkedecek mi? Sanmam. Bu zeka geriliği işte. Varsa başka bilimsel açıklaması olan beri gelsin.
[/quote]

Ne yazıkki yüzde yüz doğru. Allah bize sabır versin.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Aralık 24, 2006, 20:23:58 »
olay olay istanbul trafiği düzen'e girdiği an....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 24, 2006, 20:42:43 »
1. resim kolaj

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Aralık 25, 2006, 10:40:48 »
Efe, bizim mühendisler (belediyede olanlar) böyle yol yapmaya kalkarlarsa ortalık allak bullak olur. Adamlara daha bir düzlemde 6 şeriti beceremiyorlar, bu resimlerde ise üst üste geçişler sözkonusu. Kesinlikle mümkün değil  

Bakınız incirli mevkiindeki üst geçit ayağı.

target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=tR0rVepmBWc

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Aralık 25, 2006, 19:33:06 »
Alıntı yapılan: Günal Yılmaz
Efe, bizim mühendisler (belediyede olanlar) böyle yol yapmaya kalkarlarsa ortalık allak bullak olur. Adamlara daha bir düzlemde 6 şeriti beceremiyorlar, bu resimlerde ise üst üste geçişler sözkonusu. Kesinlikle mümkün değil  

Bakınız incirli mevkiindeki üst geçit ayağı.

[url]http://www.youtube.com/watch?v=tR0rVepmBWc[/url]
[/quote]
Tekrar ediyorum, beledielerde ulaşımla ilgili birimlerde mühendis filan yok. Sanırım yeterince tekrar edemiyorum, imzama yazayım bari.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Aralık 25, 2006, 20:28:51 »
Peki ben de sözümü düzelteyim o zaman, Mühendis yerine "görevli" diyeceğim artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #39 : Aralık 25, 2006, 22:05:57 »
Ben kadrolu imam diyeceğim. İmam eğitimi almış arkadaş yol yapıyor, kaza olunca cenaze namazını da kendisi kıldırıyor. Yolu böyle düzenlemese imam'a iş yok.

Youtube da Sol şeritteki ayağı gördünüz mü, bariyer bile yok önünde, bir ufacık tabela sadece...

Bu haber de bugünkü sabah'tan...

E-5'deki ölüm tuzaklarına dikkat!
Cevizlibağ-Şirinevler arasına yapılan yan yollar, bir tehlikeyi de beraberinde getirdi. 15 günde 3 büyük kaza oldu.

E-5 Karayolu'nda, Cevizlibağ'dan Şirinevler'e kadar uzayan yan yol nihayet bitti ancak pek çok sorunu da beraberinde getirdi. Trafik açısından "ölüm tuzakları" dolu olan yolda kazasız gün geçmiyor. Sürücüler bir anda karşılarına çıkan yol ayrımları nedeniyle, ölümle sonuçlanan kazalar yaşıyor.

BİRİ ÖLÜMLÜ 3 KAZA

Adeta "ölüm tuzakları" bulunan yolda son 15 gün içerisinde 3 kaza meydana geldi. İlk kazada araçtakiler şanslıydı, 11 Aralık günü Cevizlibağ üst geçidinin hemen altında meydana gelen kazadan ufak sıyrıklarla kurtuldular.

23 Aralık'tameydana gelen ikinci kazada ise aracı Merter-Ambarlar yol ayrımındaki bariyerlere saplanan 44 yaşındaki Mehmet Günalp Gökkaya hayatını kaybetti. En son kaza ise dün öğle saatlerinde meydana geldi. Cevizlibağ Mevkii'nde yol ayrımını farkedemeyen 24 yaşındaki motor teknikeri Fatih İlgen, bariyerlere girdi. Kazada, otomobil kullanılamaz hale gelirken şoför İlgen şans eseri yara almadan kurtuldu.

İŞLER DE DURDU

Yan yol bariyerlerinden, yol kenarındaki işyeri sahipleri de dertli. Yanyolun yapılmasıyla E-5 karayolundan uzaklaşan işyeri sahipleri, "Bu yol alışverişimize ipotekkoydu. Resmen sinek avlıyoruz. Bu bize kepenk kapattırır" diye dert yanıyor.

Bu bölgede oturanlar ise Büyükşehir Belediyesi'nce yol ayrımlarına yapılan bariyerlerin birçok kazaya neden olduğunu ve yetkililerin artık önlem alması gerektiğini söyleyerek "Sabah yan yoldan ana yola geçmek bir dert, akşam da ana yoldan yan yola girmek bir sorun" diyorlar. Bahçelievler ve Ataköy girişlerinde yaşanan benzer sorunlar sabah ve akşam saatlerinde nedeniyle arap saçına dönen trafik halkı canından bezdiriyor.
Müslim SARIYAR- Fatih ULAŞ/ SABAH
--dünya dönüyor--