0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1- 2 tane çocuk (6 ve 10 yaşlarında) olması sebebiyle aracın döşemesini açık değil, koyu olanı seçtim. Hadi kılıf alıp açık rengi sağlayabilrim ama bu cam altlarındak kol dayamalar gözümü korkutuyor. Bunlarda leke olunca çıkmama vs gibi bir olay yaşarmıyım? Yoksa temizlik malzemeleri ile rahatca temizlenebiliyor mu? Eğer buradan olumlu yorum alırsam siparişi o açık renge çevirmek istiyorum.Bej seçseniz de zaten ancak koltuğun üst kısmı bej renkte. Bu durum çok iyi düşünülmüş bence. Göğüstwki bej yer deri. Kapılardaki bej yerlerse sert plastik. Haliyle temizlemesi kolay. Bence beje geçin derim. Çünkü siyah döşeme de kolay kirlenebilecek yapıda. Eski araçlardaki kumaş kalitesi yok ama çok kötü de değil. 2- Bundan sonraki sorumlarım aksesuarlar, Dönüşe duyarlı sis far modülü bununa ilgili bir şey bulamadım internette. Tecrübesi olan bir arkadaştan yorum alabilirmiyim? Eğer çok gerek yoksa daha yararlı bir donanım seçmek mantıklı olabilir.Hiç gerek yok. Sisin aydınlatma görevi yoktur. Bu kitte ise aydınlatma otomatik modda çalışmıyormuş. Oto modda çalışmayacaksa gerek de yok düşüncesindeyim. 3- Motor Alt Muhafaza ; tartışmasız çoğu kişinin en memnun olduğu aksesuar diye düşünüyorum Bunu serviste yaptırmayı düşünüyorum.Araçlarımızla araziye girmiyoruz ki ihtiyaç duyalım. Ufuk bey kaza anında güvenlik riski oluşturacağını söylüyor. 4- LED Ampul Kiti : Serviste takılan yerine daha güçlü versiyonlarını alın görüşü hakim gibi, serviste takılan yeterli olmuyor mu?Gereksiz pahalı vasattan kötü ürün. Dışarda taktırın. Niken le aynı performansta niken 110 tl. Serviste 3 4 katı. Karar sizin. 5- Park Destek Sistemi- 8 Sensör LCD Ekranlı - bu konu kafamı çok karıştırıyor. Çoğu kişi CENMAX sensor kullanıldığını söylüyor ama sanki 8li CENMAX sensör piyasada kalmamış gibi ve ortalama fiyatları 1.100-1200 civarı gibi Toyota tarafında 1.600 gözüküyor. Eğer bu sensörse çok sıkıntı yok aslında aksesuar gibi almak daha mantıklı geliyor ama dandik bir park sensörü takıyorlarsa dışarıda yaptırmak daha mantıklı sanırım. Son zamanlar bu aksesuarı alan var mı? Birde kullanımı ile ilgili bilgi alabilirmiyim?Kesinlikle dandik değil. Emin olabilirsiniz. Ayrıca işçilik ücreti de dahil buna. Benim araçta sadece arka park sensörü vardı ön park sensörü pahalı olduğundan ön kamera ekledim. Daha uyguna geldi. 6- Hıza Duyarlı Kapı Kilitleme Modülü bunu serviste almak mantıklı gibi ama yorumlarınızı rica ederim.Zaten kapılar manuel kilitleniyor. Otomatikleştirmek istiyorsanız alınabilir bence çok para. 7- Kapı Kenar Koruyucu diye birşey var. Bunu tam olarak anlamadım. fitil gibi birşeymi takıyorlar kapı kenarlarına?Kapı açılıp çarptığında koruyor aynen fitil gibi internette 30 50 tl şey serviste fiyatı malum. 8- Krom ve diğer bagaj, kapı, rüzgarlık gibi şeyler inanılmaz pahalı duruyor. Bunların alternatiflerini dışarıda veya kendim yapabilirim gibi geliyorKrom cam çıtası, spoyler vs mevcut. 9- GAZ için bekle ve hisset daha hakim gibi tabi his işleminden sonra LPG önerenlerin sayısı neredeyse %80 + gibi.Lpgsiz manası yok, benzinle binilecekse daha iyi araçlar mevcut sonuçta. Bu araç lpg için alınıyor. Ben de bekleme taraftarıyım ki araca alışın tepkilerini anlayın. Sonra lpg taktırınca sorunu lpg de sanan çok insan oluyor benzinde tepkiyi bilmediğinden. Eğer bayi aksesuar dayatması yapmıyorsa aşırı şanslısınız. Acil olanları söyleyim bence onlar daha önemli. Kaput filmi, cam filmi, arka park sensörü, vision donanımsa multimedya (dışarda taktırmayı öneririm) başka şeyler de şart koşuyorsa görsel yerine lpg. Görsel sonra da toparlanır. Yukarıda saydılarınız gereksiz ve halledilebilecek şeyler.
4. Sorunuza yanıt vereyim. Ben servisin taktığı ledi üç ay önce söktüm. Uzun yolda zifiri karanlıkta, asfalt hiç görünmüyor. Arabanın önden 10 metre ötesi yok. Uzunlar hele boş. Gece yoldaki beyaz çizgiler ve tabelalar dışında başka bir şey görmek imkansız. Servisin ledi ile Burdur Aksaray arasını, yazın gece on ikide gittim. Araç 90 diyince yol kayboluyordu. Düz yerlerde bile 70 ile gittim kaza yapmamak için. Şu an photon milestone 10.000 lümen takılı. Servisinkinden çok çok daha iyi. Led konusunda Osram, Philps, Photonu sırasıyla tavsiye ediyorlar. İlk ikisini üç ay önce internetten bulamadım. Hır2 modeli yoktu. Tedarik sorunu vardı. Bazı arkadaşlar Çin'den sipariş verdi. Ben uğraşmak istemedim Photon aldım.
Birde birşey soracağım benim City de içeriden kapıları kilitlediğinizde açmadığınız sürece kapı açılmıyordu, kayınpederimde Volvo vardı onda ise kitleseniz dahi açmaya çalıştığınızda kapı açılıyordu. Bunda nasıl?
Olması gereken Volvo gibi. 1998 Corollamda da, şu anki Qashqaide de içerden kilitleyince dışardan açılmaz. İçeriden açılır. Çocuklarınız için arkalarda çocuk kilidini kullanabilirsiniz. Ama yeni alacağınız araçta durum nedir bilmiyorum.
Arkadaşlar ben şunu merak ediyorum, örneğin diyelim ki flame x-pack almak istiyorum ama bu paket içerisinde ki elektrik li sunroof almak istemiyorum, böyle bir şansımız varmı? Ben yazılan yorumlardan dolayı baş mesafesi ni daralttigi için onu düşünmüyorum yani.
Peki paketler arasında değişiklik yapabiliyor muyuz? Mesela sunroof yerine şerit takip sistemi paketini seçebiliyor muyuz?
Ne yalan söyleyeyim firmaların bu tür alengirli fiyat politikaları hep biz alıcıları olumsuz etkiliyor. Belli kalıplarda belli ve kısıtlı seçenekleriniz var onun dışına çıkmanıza izin verilmiyor. Honda da aynı Toyota da aynı. Focus ta da değişen birşey yok.Diger markaları ise bilmiyorum.Yanılmıyorsam 2016 da çıkan safty sense özelliğini hâlâ en üst donanımla alabiliyorsunuz 4 yıl boyunca diğer donanımlar da standart hâle gelmemiş. Koltuk ısıtması, arka cam sileceği falan bunlar hiç yok Toyota da.Bayilerde şimdi bir yalan tutturmuşlar neymiş ellerinde flame donanım kalmamış mış.Yoksa getirebirsin yani.