Gönderen Konu: 5. viteste durmama sorunu!!!  (Okunma sayısı 8900 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
5. viteste durmama sorunu!!!
« : Nisan 14, 2009, 23:04:28 »
abilerim, kardeşlerim, arkadaşlarım, çok çok canımı sıkan bir sorunum var :( bugün benzin almaya girdim, hiçbir sorun yoktu, benzini aldım, yola çıktım, hiç bir viteste sorun yok ama 5. vitese takıyorum, gaza basarken vites geriye doğru geliyor ve boşa atıyor :( nedendir acaba, motor kulağı kırıktı o böyle birşey yapar mı? ne zorladım, ne bir sıkıntı oldu, durduk yerde böyle bir sorun yaşadım :blink:
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

5. viteste durmama sorunu!!!
« : Nisan 14, 2009, 23:04:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: 5. viteste durmama sorunu!!!
« Yanıtla #1 : Nisan 14, 2009, 23:07:25 »
Dua et motor kulağından olsun. Yoksa şanzıman açma yolu gözükür ufukta...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2 : Nisan 14, 2009, 23:17:54 »
umut abi benzinliğe girerken hiç birşey yoktu, 5. vitesle gidiyordum, bilkent shellden aldım benzini, aşağıya inene kadar da 5teydi, eskişehir yoluna çıktım, 5e attım, gaza bastım, yavaşca boşa doğru kaydı, sonra yine attım 5e yine boşa kaydı..çok canım sıkıldı abi ya, yine bugün amfim patladı, 2-3 gün önce sol ön hoparlörüm patladı..cenabet mi dolaşıyorum nedir :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 14, 2009, 23:19:09 »
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))cenabet dedi ya...
Hamama git oğlum o zaman acil...Motoru da alırsın kucağına 3 gün sonra...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Nisan 14, 2009, 23:22:19 »
abi kullanmamaya başladım zaten, ödüm kopuyor yaa, yıkattım da arabayı ama 2-3 gündür böyle saçma sıkıntılar çekiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 14, 2009, 23:34:00 »
Geçmiş olsun Türkay, acaba 5.viteste durduğun için mi sorun yaşandı. Basit birşeydir inş.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 14, 2009, 23:34:54 »
Gecmis olsun Turkay. Nazar boncugu bul bir tane, nazar duasi oku. Ciddiyim.Jantlari, spoileri taktin....
Tamir kitabina baktim, 5 ihtimal siraliyor, belli bir viteste durmuyorsa bunun nedeni olarak...Sanzumanin motor uzerinde gevsek durmasi sebeplerden biri.Ingilizcesini mesajla atayim...

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
« Yanıtla #7 : Nisan 15, 2009, 00:07:32 »
bizim efsanedede uzun yolda 5.vitesle normal giderken örneğin kırmızı yandı diyelim ışıkta durduktan sonra araç 1.vites e girmiyordu 2 de kaldırıyorduk mecburen,şanzıman indirilip kontrol edildiği halde 4 ustada herşey yolunda cevabı verdiler bunu ustalara yaşatmanın ve açıklamanın tek yolu uzun yola ustayla 4-5 saatlik uzun yola gidip yolda göstermekdi , inşallah Türkay abi seninkide böyle çözümsüz bi sorun değildir :(
..::тcт αηкαяα::..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Nisan 15, 2009, 00:10:13 »
ahmet abi nazara çok inanırım zaten bu ara ses sistemi çok güzel türkayın diyorlardı, önce ön hoparlör gitti, bugün amfimin çıkışları yandı, jantları gören muhteşem olmuş diyor, ya maşallah de diyorum, benim nazarım mı değcek diyorlar, değdi işte >:( abi kir diyor, kir olabilir, ama şanzumanın motor üzerinde gevşek olması dediğine göre motor kulağından olabilir bu sorun değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 15, 2009, 00:19:08 »
Sanzumani motordan ayirmak icin siralanan adimlardan bazilari: 3 tane vida var sanzumani motora baglayan, sol motor kulaginin ve vidasinin cikarilmasi var...Yani kirik motor kulagindan olabilir.Debriyaj kapagi (?) ve motor bolmesi(?) arasindaki kirden ne kastediyor ben cikaramadim.Kelimelerin tam karsiligini bilemeyince, sadece kitaptan okuyup aktarinca boyle oluyor Turkay :)

Tekrar masallah diyeyim, arabana bir nazar duasi/boncugu al ekle bence... 

Insallah cok daha basit cozumu olan bir seydir ve kolaylikla hallolur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Nisan 15, 2009, 00:25:37 »
abi motor kulağı kırıktı zaten, bayağı bir süredir böyle kullanıyordum, vitesten çıkma gibi bir sorun yoktu, şimdi motor kulağı ve vida demişsin abi, o vidalarla ilgili bir sorun olabilir, ben gaza basmazsam sorun yok, gaza basınca vites geriye doğru atıyor, daha önce de atardı böyle, gazdan ayağımı çekince yine geri giderdi ama hiç çıkmazdı vitesten, o kulak vida falan onunla ilgili birşey olsa gerek, kulak kırıktı zaten ama vida tutuyordu diyelim, o vida da kırıldı şu an belki de, çok sallama iş yapıyorum ama içim rahatladı, şanzımanı indirmek gibi şeyler geliyordu aklıma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 15, 2009, 00:38:21 »
O civatalardan olabilir Turkay. Ergun, malum hayirli bir is kovaliyor, burada olsa bilerek konustugu icin daha faydali olurdu.Ben kitaba, resime bakip gordugumu aktarmaya calsiyorum sadece.Ozcan'in tanidigi Salih Usta miydi ismini cikaramadim, onun fikrini almak lazim. Yine de zaman gecirmeden bilen birine kontrol ettirmekte fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Nisan 15, 2009, 00:41:31 »
böyle kullanılmaz zaten abi, cuma günü izmire yolcuyum, dönünce ilk işim özcan abinin ustasına gitmek olcak inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 15, 2009, 08:53:09 »
  Selam.
 Çok geçmiş olsun Türkay. Çok canını da sıkmamaya çalış, sonuçta hallolacak birşey.
 Konuya gelirsek; vitesi 5. ye geçirdiğinde tam geçtiğinden emin olabiliyormusun? Sorun bir ihtimal vites kol ayarından olabilir. Motor kulaklarından özellikle şanzıman tarafında olanında problem varsa, belli durumlarda motor çok hareket ediyor olabilir. Önce buna bakmak, gerekli ise kulakçığı değiştirmek ve aynı zamanda motorun da olması gereken pozisyonda olmasını sağlamak lazım. Yani eğer sorun şanzıman kulakçığının ayarında ise, kalkışlarda motordan hafifce bir ''tak'' sesi duyabilirsin ve bu ayarla düzelir.
 Bunun dışında araç hareket halinde iken debriyaja basınca vitesin uygun dişliye girmesine yardımcı olan senkromeçler vardır. Ayrıca uygun dişliye girdiğinde o dişlide durmasını sağlayan kilitleme mekanizmaları. Sanırım en kötü ihtimalle bu mekanizmada da sorun olmuş olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Nisan 15, 2009, 09:04:47 »
Geçmiş olsun Türkay,
Bende Hakan abinin dediği gibi senkromeçlerde sorun olabileceğini düşünüyorum, şanzıman kulağında sorun olduğunda genelde hafif dik bir yokuşta geri geri çıkmaya çalışırken kulak tak tak vurur, araba titrer, bu biraz kalkışta da hissedilebilir, ama inşaallah en az masrafla şanzumanı indirmeden sorunun çözülür,
İzmire gitmeden ustaya gitsen, en azından arızayı tespit etseler bence,
Çünkü eğer ben senin yerinde olsam arabaya baktırıp sorununu öğrenene kadar çatlardım herhalde,

Tekrar geçmiş olsun sıkma canını hallolur herşey ;)

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #15 : Nisan 15, 2009, 09:23:13 »
Çok geçmiş olsun Türkay neler hissettiğini çok iyi anlıyorum bu kadar emek veriyorsun bencede nazar değdi inşallah ustam yanılıyordur ama pek zannetmiyorum sordum senin bu sorununu şanzumanın inmesi gerekiyor dedi ve yanlış anlamadıysam 5. vitesin dişlilerinde sorun var dedi yani Hakanın dediği senkomeçlerden falan bahsetti tekrar geçmiş olsun
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Nisan 15, 2009, 09:39:50 »
benim arabada geri vitese geçerken zorlanıyor bazen geçmekte direniyor debraj seti daha yeni değişti sorun yok diyorlar debraj şişmiştir diyolar sallıyorlar bilmiyorum bizim ustalar işte
2001 vvt-i corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 15, 2009, 09:47:12 »
Geçmiş olsun Türkay, Allah nazardan saklasın. Bu 5. vites problemi daha önce bir kaç başlıkta tartışılmıştı diye hatırlıyorum, eski mesajlara bir bakayım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Nisan 15, 2009, 11:32:43 »
aynı sorun geri viteste daha uzun süredir vardı, geri viteste uzun süre gidince araba boşa atıyordu, uzun süreden de çok, hızlı gidince atıyordu ama dikkate almıyordum, geri vites ne kadar kullanılıyor ki...benim arabada motor kulağı kırık onu biliyorum, hangisi olduğunu bilmiyordum, kalkışlarda titreme var, hatta stop etcekmiş kadar düşüyor rölanti..biraz sabretmek zorundayım, ben tespit ettirip de yaptırmamayı hiç sevmiyorum efe abi :) bi izmire gideyim, biraz param olsun, dönünce yaptırmak için gideyim inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Nisan 15, 2009, 13:28:44 »
ben tespit ettirip de yaptırmamayı hiç sevmiyorum efe abi :) bi izmire gideyim, biraz param olsun, dönünce yaptırmak için gideyim inşallah

Bende acaba sorun tam olarak nedir, şundanmı bundanmı diye düşünür dururum içim içimi yer :), ama tespit ettirsem en azından bir süre sonra yaptıracaksam da kendimi o duruma alıştırmaya çalışırım, neyse inşaallah en az masrafla kurtulursun...

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...