Gönderen Konu: 5. viteste durmama sorunu!!!  (Okunma sayısı 8896 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 5. viteste durmama sorunu!!!
« Yanıtla #20 : Nisan 15, 2009, 14:13:32 »
 ;)
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 15, 2009, 14:13:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 15, 2009, 14:45:29 »
adem bey, niye hiciv ettiğimi düşündünüz? ben iki nokta üstüste koydum, noktalı virgül koymadım, sizin bahsettiğiniz gibi olsa tamam, ama ben hicvetmedim !
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #22 : Nisan 15, 2009, 15:01:13 »
Türkay sağolsun saygısından ve yaş farkımızdan dolayı abi diye hitap ediyor bana, yani bunun da mesajınında hicvetmekle flan hiç alakası yok Adem bey, nasıl böyle anladınız ben de şaşırdım doğrusu!

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 15, 2009, 15:15:52 »
sorun yok mesajıda sileceğim tamam, ben yanlış anlamışım.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Eyvallah...
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #24 : Nisan 15, 2009, 15:31:56 »
Benim corolla da  geri viteste aynı sıkıntıyı yaşıyordum. Ama henüz aracıma tam alışamadığımdan vitese geçiremediğimi düşünüyordum. Malum geri vites ve 5. vites ergonomik olarak biraz zor bir yerde.
Eyvallah...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 15, 2009, 15:37:49 »
Toyotalarda geri vitese zor geçme sorunu kronik aslında. aracı ya bire takıp 1 2 cm ilerleyin yada devriyaja basıp hafif gaz verip öyle vitese takın nekadar rahat olduğunu görüceksiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #26 : Nisan 15, 2009, 15:44:41 »
geri vitese geçme konusunda da ben geriden önce 2. vitese takıyorum ondan sonra geriye takıyorum
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 15, 2009, 17:11:07 »
  Aslında geri vitesin zor geçme olayı bir problem değil, bir koruma mekanizmasıdır ve doğaldır. Sadece aracın tam durduğundan emin olun ve gerekirse debriyajı bırakıp tekrar basın ve bu şekilde deneyin. Yinede geçiş zor ise aracı (freni bırakarak dahi olsa) çok az diğer yönde hareket ettirmeniz geri vitese geçişte yardımcı olacaktır. Bu arada vites kolunu doğru pozisyona aldığınızdan emin olun, acele etmeyin.
 Bu arada her aracın vites dizilişinde 1. vites sol ileride değildir. Yani 5. viteste sağ ileride değil. Tabi bu durum bazı spor araçlar için geçerli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
« Yanıtla #28 : Nisan 15, 2009, 18:45:18 »
Türkay ustama sordum senin arızan 5 vides dişlisindenmiş  değişmesi gerekiyormuş.şanzıman inmeden arka kapak açılarak değişebiliyormuş parça fiyatını bilmiyor orjinal sadece serviste varmış işçilik 50 tl diyor.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
« Yanıtla #29 : Nisan 15, 2009, 19:05:07 »
Türkay geçmiş olsun...
Motor kulağını pas geçme başına başka sorun açabilir. Vitesten atma olayı iş bilen birinin kontrolünden sonra belli olur. En kısa zamanda efsane sağlığına kavuşur inşaalah...
Maşaallah!
Nazar değmesin....
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #30 : Nisan 15, 2009, 20:39:38 »
bugün ankara şaşmaz sanayideki yeni dörtnal'a gittim, özcan abi tanıştırmıştı, beni bir kez görmüşlerdi, sağolsunlar çok iligi ve cana yakınlar, bir kez görmüş olmalarına rağmen hemen bir ilgi, hal hatır sorma, aracımdaki değişiklikleri farkettiler falan..neyse reklam bölümünü geçersek :) sadık usta ilgilendi araçla, bir test sürüşü yaptı ve 5. vites dişlisinde olabilir, hilalda olabilir, senkromeçte olabilir gibi şeyler söyledi, büyük ihtimalle senkroeçtendir dedi..bakalım izmir dönüşü halletcem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 15, 2009, 23:38:47 »
   Türkayım sana güzel bir usta buldum,kendi kendini yiyip duruyorsun.En azından problemin ne oldugu konusunda az da olsa bir fikrin var değil mi koca adam..Peki Sadık usta fşyat için ne dedi.Ne civarlar da hangi fiyat aralığında gibi.Bu arada Burak ustanın BMW sinin bitmiş halini gördün mü...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #32 : Nisan 16, 2009, 00:11:49 »
gördüm abi, bir de beyaz e36 vardı, sadık ustanın beyaz e46sı falan tam bmw cenneti yapmışlar toyota servisini :) abi ben sanırım benim 131i satcam yaa, böyle sorun çıkarınca çok soğudum, çok istedim mondeo tdci ghia alcam sanırım :blink: durdurun beni, engelleyin yaa :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 16, 2009, 03:37:27 »
Soguma, kolaylikla hallolur insallah. Ne yapacaksin Ford'u Allah askina? Senin Ford'un olsun derlerse bana onu beddua olarak kabul ederim. :P
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 16, 2009, 08:43:03 »
gördüm abi, bir de beyaz e36 vardı, sadık ustanın beyaz e46sı falan tam bmw cenneti yapmışlar toyota servisini :) abi ben sanırım benim 131i satcam yaa, böyle sorun çıkarınca çok soğudum, çok istedim mondeo tdci ghia alcam sanırım :blink: durdurun beni, engelleyin yaa :blink:

Alırsın Ford, olursun mort! Böyle başlayalım bakalım :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #35 : Nisan 16, 2009, 09:01:51 »
Alırsın Ford, olursun mort! Böyle başlayalım bakalım :D

Alacan cevherolet (şavrole), gidecen devrile devrile
Alacan opel sayacan papel
...
Bizim bi abi vardı sayardı böyle ama şimdilik bunları hatırlayabildim...

Tekrar geçmiş olsun Türkay, hepsi hallolur canın sağolsun...

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #36 : Nisan 16, 2009, 09:38:32 »
abilerim güncel mondeo değil de bir önceki mondeonun makyajlısını çok beğeniyorum, çok erkek duran bir araba yaa, onu alıp sadece 5cm yere yaklaştırcam, cam filmi takcam, bir de jant..başka yapcak birşey yok, fiyatları da kalitesine göre çok düştü, 30 milyara tertemiz bulunabiliyor, düşük km falan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
« Yanıtla #37 : Nisan 16, 2009, 09:43:19 »
abi sen o efsaneyle bütünleştin trafikde görsem :
1- arka amerikan modeli plakalıkdan ( tam ismini bilmiyorum )
2- sonu 131 olan plakandan
3- efsaneyi ayrı kılan jantlarından

tanırım senin efsaneyi , tabi daha görmedim ama birgün öyle camına tıklatan biri olursa emin ol benimdir :D

bide küçük bi olay anlatiyim Türkay abi affına sığınarak yanlış anlamassan :D

bizim bi arkadaş vardı fatih diye opel corsa sını satıp ford fiesta aldı o günden beri ismi ford'cu Fatihe çıktı bide bu yönden düşün abi :D
..::тcт αηкαяα::..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #38 : Nisan 16, 2009, 09:56:00 »
fordçu türkay..yok be ben sevmedim, melek hiç sevmez :) bu iş yatar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
« Yanıtla #39 : Nisan 16, 2009, 09:58:18 »
fordçu türkay..yok be ben sevmedim, melek hiç sevmez :) bu iş yatar :)
Bencede yakışmadı abi ne güzel toyotacı Türkay varken neymiş o öyle kamyoncu gibi ford cu falan :D
..::тcт αηкαяα::..