Gönderen Konu: RC Model Araç Seçimi  (Okunma sayısı 44459 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
Ynt: RC Model Araç Seçimi
« Yanıtla #80 : Mart 08, 2013, 23:05:17 »

Hocam hayırlı olsun. Bende yok bu makinelerden fakat çok eğlenceli olduğunu tahmin edebiliyorum. Benim merakımı mazur görün bir sorum olacak. Videoyu ne ile çektiniz. Kamera hareketleri çok akışkan da. Telefona veya benzeri bir video kaydedicisine benzetemedim.

kesinlikle çok eğlenceli ve tavsiye ederim Osman bey. videoyu iphone 4s ile çektim.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mart 08, 2013, 23:05:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mart 08, 2013, 23:14:10 »
Onur kardeşim bey lafını kaldırabiliriz sizin içinde mahsuru yoksa...

Nereden başlasam bilemedim öncelikle bu hobiye ciddi manada gönül vermiş birisi olarak söyleyeceklerim tamamen sizin zarar etmenizi ve dolayısı ile hevesinizin kırılmasını engellemek için....
Seçmiş olduğunuz araç başlangıç seviyesi aslında genel görüş başlangıç seviyesi ile başlamaktır ama bunun mantığı eğer hobiye devam etmeyecekseniz zarar etmenizi önlemektir ama eğer hobiyi sevip devam edecekseniz bence biraz daha iyi sistemlerle başlamak gerek şimdi motor ile başladınız ama gördüğüm kadarı ile pilinizde lipo değil nimh yani 20dk civarı gidiyordur? Ve muhtemelen kumandanıda 27mhz dir...  Yani bu geliştirmeler gerektiğinde belirli bir mebla para gerekecektir...
Biraz konu dağıldı mambaya geçemedim bile ama :D şöyle söyleyeyim normal motorlar 1.33 ise mamba RC nin V12 biturbo motoru :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #82 : Mart 09, 2013, 08:02:04 »
Onur kardeşim bey lafını kaldırabiliriz sizin içinde mahsuru yoksa...

Nereden başlasam bilemedim öncelikle bu hobiye ciddi manada gönül vermiş birisi olarak söyleyeceklerim tamamen sizin zarar etmenizi ve dolayısı ile hevesinizin kırılmasını engellemek için....
Seçmiş olduğunuz araç başlangıç seviyesi aslında genel görüş başlangıç seviyesi ile başlamaktır ama bunun mantığı eğer hobiye devam etmeyecekseniz zarar etmenizi önlemektir ama eğer hobiyi sevip devam edecekseniz bence biraz daha iyi sistemlerle başlamak gerek şimdi motor ile başladınız ama gördüğüm kadarı ile pilinizde lipo değil nimh yani 20dk civarı gidiyordur? Ve muhtemelen kumandanıda 27mhz dir...  Yani bu geliştirmeler gerektiğinde belirli bir mebla para gerekecektir...
Biraz konu dağıldı mambaya geçemedim bile ama :D şöyle söyleyeyim normal motorlar 1.33 ise mamba RC nin V12 biturbo motoru :lol:

abi ben Jetta foruma da üyeyim orada olsa sıkılmadan abi kardeş muhabbeti yaparım ama burada pek çevrem olmadığı için yanlış anlamalara mahal vermeden çerçeveyi korumayı seçiyorum bey diyerek. ama kaldıralım fikri 10 numara :)

tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. evet pil lipo değil 2000 lik. 20 dk ancak gidiyor. kumandanın bilgilerini bulunca paylaşacağım. sizden öğreneceğim çok şey var :) kafanızı şişiririm desem yeridir :D ben bu arabayı alırken videolarını falan seyretmiştim. orada deli gibi gidiyordu. ama ben aldığımda bu performansı yakalayamadım. dedim ki ya pilden ya motordan kaynaklanıyor. ilk başta motoru değiştirmeyi kafama koydum. tabi sizin bilgileriniz ışığında gelişme adına tüm değişiklikleri yapacağım. ama keseyi yormadan tabi aralıklarla :) hazır konu açılmışken bana önerebileceğiniz bir motor var mıdır acaba arabama uygun? benim arabayı aldığım site http://www.promodelhobby.com/ burası. ilgilerinden gayet memnun kalmıştım. bu siteden de olabilir sizin bildiğiniz bir yer varsa oradan da olabilir.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Mart 09, 2013, 11:07:35 »
Yavaş alıştığında buranında en az jetta forumu kadar samimi olduğunu göreceksin zaten dostum ::)

Gelelim meselemizeeee  şimdi kaba bi hesapla ikinci el bi lipo 60tl en kötü lipo şarjı 35tl, 2.4 kumanda 60-70 tl, ortalama bir motorda 150-200 desek: minimum 300 civarı harcayacaksın...

Tabi bu yazdıklarımı esc nin amperinin yüksek olduğunu ve lipo batarya kaldırdığını varsayarak yazdım esc bilgilerinide gözden geçirmen gerek...

Hobinin en acı yanı ticaretini yapanlar sırf bu yüzden düzcedeki tek hobi dükkanı ile aram kötü, çünkü kendileri kazanacağı için insanları kötüye yönlendiriyorlar aracını kötülemiyorum ama baştan verdiğin paraya sonradan vereceğin parayı eklediğinde zaten kötüde olsa pro bir araç alabiliyorsun :(

Kafa şişirme konusuna gelince bu bir zevk olduğu için başlayan şnsanları gördüğünde zarar görmemeleri adına gerçekten yardımcı olmak istiyor insan yani rahat olabilirsin içimden gelmese telefondan bu kadar şey yazmaya uğraşmam ;)
Bende zamanında Mesut abimin başını az şişirmedim pillerimi vso getirtti yurdışından kendi hesabıylA sağolsun :kanka:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #84 : Mart 09, 2013, 13:50:01 »
Yavaş alıştığında buranında en az jetta forumu kadar samimi olduğunu göreceksin zaten dostum ::)

Gelelim meselemizeeee  şimdi kaba bir hesapla ikinci el bir lipo 60tl en kötü lipo şarjı 35tl, 2.4 kumanda 60-70 tl, ortalama bir motorda 150-200 desek: minimum 300 civarı harcayacaksın...

Tabi bu yazdıklarımı esc nin amperinin yüksek olduğunu ve lipo batarya kaldırdığını varsayarak yazdım esc bilgilerinide gözden geçirmen gerek...

Hobinin en acı yanı ticaretini yapanlar sırf bu yüzden düzcedeki tek hobi dükkanı ile aram kötü, çünkü kendileri kazanacağı için insanları kötüye yönlendiriyorlar aracını kötülemiyorum ama baştan verdiğin paraya sonradan vereceğin parayı eklediğinde zaten kötüde olsa pro bir araç alabiliyorsun :(

Kafa şişirme konusuna gelince bu bir zevk olduğu için başlayan şnsanları gördüğünde zarar görmemeleri adına gerçekten yardımcı olmak istiyor insan yani rahat olabilirsin içimden gelmese telefondan bu kadar şey yazmaya uğraşmam ;)
Bende zamanında Mesut abimin başını az şişirmedim pillerimi vso getirtti yurdışından kendi hesabıylA sağolsun :kanka:

öncelikle ilgin ve yardımların için çok teşekkür ederim.

eğer profilinde ki biyolojik yaşın doğruysa yaşımız aynı sayılır artık kardeş olmamızda herhangi bir engel kalmadı demektir benim için paşam :D

300 tl bence gayet iyi. ben sadece motor için bu parayı verirdim. keşke seninle bu konuyu daha evvel konuşsaydım çok güzel olacaktı hiç olmazsa en başından doğru bir karar verirdim. ama olsun bundan sonrası içinde senden çok şey öğreneceğim kesin.
senden ricam beni bu konuda hiçbirşey bilmeyen daha ilk defa bu işe meraklanmış birisi olarak görmendir ki zaten pek farkımda yok :D bu esc kontrolünü nereden nasıl yaparım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Mart 10, 2013, 01:45:10 »
Evet biyolojik olarak öyleyim ama kemik yaşımı sorarsan amca dersin
:lol:

Est öyle pek birşey öğretecek biri değilim kardeşim bildiğim az bi bilgiyi paylaşıyorum sadece ::)

Esc bilgileri aracın kutusunda da yazabilir düşük bi ihtimal escnin üzerinde de yazabilir  örneğin bi yerlerde 60A yazar en olmadı foto paylaş ;)

Aracı satmayı denesen malum sitelerde ikinci eli varmı ki ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #86 : Mart 10, 2013, 09:11:13 »
deme ya :D kemikler kalbin aynasıdır diyorsun :D

valla satma işi sanırım tutmaz gibi. oradan edeceğim zararla tahminimce birkaç parçanın değişimini yapabilirim gibi. peki lipo için esc ne kadar olmalı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Mart 11, 2013, 09:21:29 »

Hocam hayırlı olsun. Bende yok bu makinelerden fakat çok eğlenceli olduğunu tahmin edebiliyorum. Benim merakımı mazur görün bir sorum olacak. Videoyu ne ile çektiniz. Kamera hareketleri çok akışkan da. Telefona veya benzeri bir video kaydedicisine benzetemedim.

vReveal  diye bir program var vidyonuzu atıyorsunuz otomatik olarak vidyodaki titreşimleri düzeltiyor

mesela benim yaptığım kısa bir hava çekimi

MA Quad deneme çekimi - 4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Mart 14, 2013, 01:26:34 »
Ustalar bu videodaki arabalar şu ara memleketimizde bulunuyor mu? Tamiya'nın 1/10 bir modeliydi bu ama (rock crawler?) tam hatırlayamadım. 3-4 sene önce bakınırken 1000 TL gibi bir rakam vardı kapalı kutu için ama ona ekstra neler lazım ben elektriklilere hiç bulaşmadığım için fikren daha zayıfım, benzinli buggy'im vardı bir zamanlar ama bu aletlere çok zamandır hastayım. Bunlar gibi suya çamura dayanıklı bir cipcik kaça sorunsuz yürür :)

rc expedice pojezd okolo Biřičky

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Mart 14, 2013, 12:06:36 »
Tunçun linklere bakamadım doğanım ama tamiya crawler Trde kit olarak 10filan vardır en fazla çünki hemen hemen tün aktif RC forumlarına üyeyim görmedim ::)

Bunlardan biride bende Tamiya Cr01 görmüşsündür forumda vs...
Benimkisi de satılık ::)  şu an yürür halde 1000 Tl rakam düşünüyoruz kuzenimle, yani kumandasız şekilde aldığımız fiyata.
Kumandayı Mesut abim hediye etmişti bende sana hediye ederim normal satışta kumanda yok.
Ayrıca pil girişi için plasti dip var yarım şişe onuda gönderiim :)
Normal esc ve alıcı zaten su geçirmez sadece pili takıp çıkarınca diplemen gerek ::)

Anında pazara çevirdim muhabbeti ::) :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Mart 14, 2013, 14:08:28 »
Benim o zamanlar baktıklarım bunlardı sankim, http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-hobi-oyuncak-rc-model-tamiya-toyota-hilux-higlift-crawler-full-set-mfc2-plus4ch-futaba-117745696/detay

Axial'inkileri biliyordum birde, Tunç'un eklediği 4'lüde ne gibi farklar var mesela? Linkini attığım kit rcmarttan falan 1000 civarına anca mı gelir acaba? Ahmet'im biraz zaman alıcak bunu almam Hobi bütçesinde metal modelleri bir süreliğine erteleyip buna dönmeyi düşünüyorum :) 56 tane metal modelim oldu 5-6 tanesi kutuda kaldı artık :) Senin videolarını eklediğin bu mu yoksa :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Mart 14, 2013, 14:48:54 »
Kumandadan ilk hareket verildiğinde daha yumuşak hareket etmes ESC ile mi alakalı? Böyle ağır devir kendi boyutunda çamurda vs. ilerleyebilmesi, Ahmet sendeki cihaz bu heralde?

Birde şu dipleme konusu hakkında bilgi verme şansın var mı tamamen fikirsiz olduğum bir konu :)

Tamiya Toyota Tundra, Axial SCX-10 & Tamiya CR-01/ CC-01

Benim ilgilendiğim pek tundra gibi değil aslında anladığım kadrıyla :) CR-01 ya da AXial SCX-10 Artükülasyonu yüksek olmalı hızla hiiç alakam yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Mart 14, 2013, 15:55:23 »
Bahsettiğin hareket motorun turn (tork gibi düşün) ile alakalı turn sayısı yani sarım arttığında tork yükselip hız azalıyor bende bi 55t birde 65t motor var drift aracında kullandığım ise  6,5 t hesabını sen yap :D

Pcden girince detay veririm kardeşim okulun interneti link vs açmıyor :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Mart 14, 2013, 17:51:32 »
Sağol varol. Mesut patronun bu diyarlarda arabası olmamış mı acaba hiç :)

Ek olarak mesela şöyle bir araç nerde yarı yolda bırakır beni sence.

http://www.bunlardanistiyorum.com/6574/Himoto/Himoto-Rock-Crawler-RCF-8-4WD-1-8-RTR/

Buna da ayrı hayran kaldım :(

Headquake's RC - #131 (57ford) Jan6 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Mart 15, 2013, 10:44:12 »
Est kardeşim paylaşalım ki hobiciler artsın crawler almanı isterim malum bu meret yeni yayılıyor ve tek başına sarmıyor ne kadar kalabalık o kadar zevk :D

Verdiğin linktekinin şaşesi bile yok yahu nerdeyse :D
Birde pil 15-20 dakika gider bunun.

Mesut usta bu işe girmedi çünkü crawler daha yni yayılan meret haliyle mesut abinin havaya girdiği döneme denk geldi az havacı değil kendisi malum :D  Aha Türkçem güzel Türkçem ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #97 : Haziran 08, 2013, 00:24:01 »
Mugenler ve serpentler de hep guzel isler yapiyor. stabil ve dengeli araclar bir ara bu isle epey ugrasmistim))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AIRBOSS
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Ağustos 28, 2013, 00:05:32 »
bendede model ofroad var 1/8 hpı vorza  ep yak 54 uçak oktocopter mevcut :)
RC PİLOT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Ağustos 28, 2013, 01:06:22 »
Araç çok önemli değilde yak 54 tecrübe ister , pilotaj iyi anlaşılan :)

Az önce toplamasını bitirdiğim uçağım , 1 hafta sürdü :)

Seagul AT-6 TEXAN warbid

High voltaj hitec servolar 18kg torq

Asp 52 lik motor

Elektrikli Retract