0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2019 mayıs ayında vısıon multıdrıve corolla aldım132 beygır benzınlı.Aracımı 0 km Toyota İstanbul AJ bayısınden aldım. Toyota AJ iyi fırma ve satıcı vbe müdürleri dürüst adamlar . Araca 5 yıl garanti yaptılar Arabayı bıraz kullanınca Ön kapılardan ve /veya ön camlar birazcık açık olduğunda çıtırtı , hafif tıkırtı gelen sesler duydum hele bıraz bozuk yolda gıdınce hurda arabalar gibi sıkıcı hale gelmektedir.İstanbulda yasamıyom 5-8 bın km civarı bu şikayet için Toyota Koskdere ye gıttım ve ilettim her iki konuyuda ılettım . Camlar için kriko degıstırdık dedi ve Hava difuzorune de ,izolasyon yaptık dedi ama tabi 0 araçta kriko niye degışır neye izolasyon yapılır izahıtı yok . halbuki sadece Ben cam filmi taktırdım ve hiçbiryeri söktürmedim aracımda. 10 bin km baklımında istanbulda yaptırdım anlattım test etmek lazım havalar kötü dediler. Şimdilerde işe gelip giderken biniyorum yol çok kötü değil ancak bu sesler çok rahatsız ediyor. Durum hemen hemen aynı ve daha kötü.Sizlerden benzer şikayeti olan varm ı nasıl çözdünüz ?? Toyotalarda hep böylemidir servisci bunu ima etti gibi geldi bana , çözümü var mı ? Aracımın diğer tarafları çok güzel otomatik vitesi ,yol tutuşu,gücü ,sport modu ,yakıt tüketimi . Ancak birazcık bozuk yolda gelen bu yukarıda tarif ettğim cam çıtırtıları ,cam kriko kasılma sesleri , arada bir gelern vızıltı hava diffüsor taraftan gelen plastik sesleri araçtan soğutuyor beni .Daha öncekı araclarımda 2017 megan . 2011 focus ve 1996 model polo araclarım oldu hıcbırınde boyle bır can sıkıcı durum yaşamadım. arkadaşım 2015 skodasıyla aynı yoldan gittik hiç ses yok . Lütfen çözüm bilgisi olan bir tavsiye etsin ??Tesekkürler
Cam krikosundan gelen ses son kasada kronik, bununla ilgili çok şikayet okudum. Aracı eşim almıştı, 1.000 km bakımına gitmeden camlar açık seyahet et, ses duyarsan serviste söyle krikoları değiştirirler dedim. Ses yok dedi, sonrasında ben kullandığımda da bir sese henüz rastlamadım. Ya şans, ya araba teslim edilmeden bu krikolar bayiide değişiyor.
tamamen şans ama benim 5 bin km sonra gelmeye başladı mesela
Aynı şekilde benim araçta da. O nedenle camlar açık sürmemeye çalışıyorum.
aracım garantili olmasa ben açıp bakıcam bukadar zor olmasa gerek bu problemi çözmek bişi cama değiyor belli ama bulamıyorlar ilginç değil mi...
Aynı sorun bende de başladı ön sağ camdan bir cızırtı geliyor cam açık veya kapalı fark etmiyor bozuk yolda daha fazla oluyor ama düzgün asfaltta da kesilmiyor umarım çözümü bulunur kısa zamanda vaktim olduğunda servise gideceğim konuyla ilgili çözümü kim önce bulur burada paylaşırsa sevabı büyük olur. Bu arada aracım 2019 Dream Multidrive S, 170 bin belki 180 bin TL lik bir arabada henüz 1 yıl dolmadan km 10 bin yeni olmuşken bence servis elemanlarının da buna normal bir durummus gibi bakması çok saçma. Arac 100 bin km olduğunda ne hale gelecek ben onu sorguluyorum şu an umarım çözülür.
Ön camlardan gelen taş çarpması gibi gelen sesten artık gına geldi. Camlar tamamen açıkken ses yok.Yarım açıkken en fazla olduğu zaman. Tamamen kapalıyken de basslı müzik dinlerken cızırtı şeklinde geliyor.Camları açmaktan ve müzik dinlemekten korkar oldum. Bu sıkıntı anahtardan otomatik cam açma modülünden olabilir mi? vision ve dream paket sahipleri de yukarıda yazdığım sıkıntıdan müzdarpler mi acaba?
araçlarınızı servise götürün arkadaşlar, camdan gelen ses için bir iyileştirme prosedürü var ben yaptırdım ve sorun düzeldi
Aracım 2019 model Dream paket mds. Benim araçta da aynı sıkıntı var. Yan camlar stabilize solda yarı açıkken çıtırdar gibi ses çıkarıyorlar. Sizin de belirttiğiniz gibi cam açma modülünden mi yoksa cam fitillerinden mi onu anlamış değilim. 10.000 bakımda servise göstereceğim ne diyecekler bakalım bilmiyorum.