Gönderen Konu: 2019 Corolla Multidrive S ön cam krikoları ve hava kanalından gelen sesler  (Okunma sayısı 9759 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 15500
  • Model Yılı: '19
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
2019 mayıs ayında vısıon multıdrıve corolla aldım132 beygır benzınlı.
Aracımı 0 km Toyota İstanbul AJ bayısınden aldım. Toyota AJ  iyi  fırma  ve satıcı vbe müdürleri dürüst adamlar . Araca    5 yıl garanti  yaptılar
Arabayı bıraz kullanınca Ön kapılardan ve /veya ön camlar birazcık açık olduğunda çıtırtı , hafif tıkırtı gelen sesler duydum  hele  bıraz bozuk yolda gıdınce  hurda arabalar gibi sıkıcı hale gelmektedir.

İstanbulda yasamıyom  5-8 bın km civarı  bu şikayet için   Toyota Koskdere ye gıttım  ve ilettim her iki konuyuda ılettım .  Camlar için kriko degıstırdık dedi ve Hava difuzorune de   ,izolasyon yaptık dedi  ama  tabi 0 araçta kriko niye degışır ??? neye izolasyon yapılır ???  izahıtı yok . halbuki sadece Ben cam filmi taktırdım ve hiçbiryeri söktürmedim  aracımda. 

10 bin km baklımında istanbulda  yaptırdım anlattım test etmek lazım havalar kötü dediler. Şimdilerde işe gelip giderken biniyorum yol çok kötü değil ancak bu sesler çok rahatsız ediyor.  Durum hemen hemen aynı ve daha kötü.
Sizlerden benzer şikayeti olan varm ı  nasıl çözdünüz ?? Toyotalarda  hep böylemidir  servisci bunu ima etti gibi geldi bana  , çözümü var mı ?

Aracımın diğer tarafları çok güzel otomatik vitesi ,yol tutuşu,gücü ,sport modu ,yakıt tüketimi . Ancak birazcık bozuk yolda  gelen  bu yukarıda tarif ettğim  cam çıtırtıları ,cam kriko kasılma sesleri , arada bir gelern vızıltı hava diffüsor taraftan gelen plastik sesleri araçtan soğutuyor beni .

Daha öncekı araclarımda  2017 megan . 2011 focus   ve 1996 model  polo  araclarım  oldu hıcbırınde  boyle bır can sıkıcı  durum yaşamadım. arkadaşım 2015 skodasıyla aynı yoldan gittik hiç ses yok .  Lütfen çözüm bilgisi olan bir tavsiye etsin ??

Tesekkürler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 17 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
2019 mayıs ayında vısıon multıdrıve corolla aldım132 beygır benzınlı.
Aracımı 0 km Toyota İstanbul AJ bayısınden aldım. Toyota AJ  iyi  fırma  ve satıcı vbe müdürleri dürüst adamlar . Araca    5 yıl garanti  yaptılar
Arabayı bıraz kullanınca Ön kapılardan ve /veya ön camlar birazcık açık olduğunda çıtırtı , hafif tıkırtı gelen sesler duydum  hele  bıraz bozuk yolda gıdınce  hurda arabalar gibi sıkıcı hale gelmektedir.

İstanbulda yasamıyom  5-8 bın km civarı  bu şikayet için   Toyota Koskdere ye gıttım  ve ilettim her iki konuyuda ılettım .  Camlar için kriko degıstırdık dedi ve Hava difuzorune de   ,izolasyon yaptık dedi  ama  tabi 0 araçta kriko niye degışır ??? neye izolasyon yapılır ???  izahıtı yok . halbuki sadece Ben cam filmi taktırdım ve hiçbiryeri söktürmedim  aracımda. 

10 bin km baklımında istanbulda  yaptırdım anlattım test etmek lazım havalar kötü dediler. Şimdilerde işe gelip giderken biniyorum yol çok kötü değil ancak bu sesler çok rahatsız ediyor.  Durum hemen hemen aynı ve daha kötü.
Sizlerden benzer şikayeti olan varm ı  nasıl çözdünüz ?? Toyotalarda  hep böylemidir  servisci bunu ima etti gibi geldi bana  , çözümü var mı ?

Aracımın diğer tarafları çok güzel otomatik vitesi ,yol tutuşu,gücü ,sport modu ,yakıt tüketimi . Ancak birazcık bozuk yolda  gelen  bu yukarıda tarif ettğim  cam çıtırtıları ,cam kriko kasılma sesleri , arada bir gelern vızıltı hava diffüsor taraftan gelen plastik sesleri araçtan soğutuyor beni .

Daha öncekı araclarımda  2017 megan . 2011 focus   ve 1996 model  polo  araclarım  oldu hıcbırınde  boyle bır can sıkıcı  durum yaşamadım. arkadaşım 2015 skodasıyla aynı yoldan gittik hiç ses yok .  Lütfen çözüm bilgisi olan bir tavsiye etsin ??

Tesekkürler

Ayni aractan bende de var bende bu tarz bir sorun yasadim hava kanalindan cizirti geliyordu servise goturdum on cam ile torpido aracisina koydugum uzerinde telefon numaramin yazili olduğu kartvizit yuzunden olduğunu gorduk sizde aracin gozlerinde köşelerinde hicbirsey olmadigindan emin olun ayrica genel olarak toyotalarda bu tarz hafif sesler oluyor paranin karsiligi bu kadar tarzinda bir bakis acisi var malesef
2011 şampiyonu TRABZONSPOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
Lütfen yazınızı imlâ ve noktalama kurallarına uyarak tekrardan düzenleyin. Ne dediğiniz hiç anlaşılmıyor. Klavyede de "i" harfi yok galiba.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Telefondan girince harflere basmada sıkıntı oluyor. Türkce klavye secince daha da kuculuyor. Parmaklar da buyuk olunca ...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
Cam krikosundan gelen ses son kasada kronik, bununla ilgili çok şikayet okudum. Aracı eşim almıştı, 1.000 km bakımına gitmeden camlar açık seyahet et, ses duyarsan serviste söyle krikoları değiştirirler dedim. Ses yok dedi, sonrasında ben kullandığımda da bir sese henüz rastlamadım. Ya şans, ya araba teslim edilmeden bu krikolar bayiide değişiyor.
Ocak 2021 - Devam : 1999 Land Cruiser Prado 3.4 V6
Kasım 2019 - Devam : 2019 Corolla 1.6 Vision Multidrive S
Şubat 2019 - Şubat 2020 : 2017 Fortuner 4.0 V6 (şirket aracı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 700
  • 3 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Cam krikosundan gelen ses son kasada kronik, bununla ilgili çok şikayet okudum. Aracı eşim almıştı, 1.000 km bakımına gitmeden camlar açık seyahet et, ses duyarsan serviste söyle krikoları değiştirirler dedim. Ses yok dedi, sonrasında ben kullandığımda da bir sese henüz rastlamadım. Ya şans, ya araba teslim edilmeden bu krikolar bayiide değişiyor.

tamamen şans ama benim 5 bin km sonra gelmeye başladı mesela

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
tamamen şans ama benim 5 bin km sonra gelmeye başladı mesela

Aynı şekilde benim araçta da. O nedenle camlar açık sürmemeye çalışıyorum.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 700
  • 3 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Aynı şekilde benim araçta da. O nedenle camlar açık sürmemeye çalışıyorum.

aracım garantili olmasa ben açıp bakıcam bukadar zor olmasa gerek bu problemi çözmek bişi cama değiyor belli ama bulamıyorlar ilginç değil mi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
aracım garantili olmasa ben açıp bakıcam bukadar zor olmasa gerek bu problemi çözmek bişi cama değiyor belli ama bulamıyorlar ilginç değil mi...

Değen birşey yok. Cam eğimli yapıda olduğundan az açık olduğunda fitiller tam tutmuyor, bu da sese sebep oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1350
  • Model Yılı: '24
  • 16 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ön camlardan gelen ses bende de yeni başladı. Bahse konu ses ile ilgili olumlu bir çözüm bulabilen var ise bizimle paylasabilirmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 15500
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
hocam bu sanırsam kronik. bunu yapamamışlar, hep birlikte bunu toyota fabrikasına resmi yoldan bildirmek lazım. işin ilginç yanı yetkili servisler ve fabrikası biliyor izlenimi aldım, bir özür ile degiştirme ,tamirat yazısıda göndermiyorlar. tutmuş servis elemanı camlar açıkken bizde normal bu çıtırtılar diyor. fabrika kalite müddürlüğüne başvurmak lazım. yinne olmazs TOYOTA müdürlüğüne hepbirlikte şiayet edip sonuç aramak lazım. oyle bu markayı satın alırken bu yerel arkadaslara güvenmedik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 9 kere teşekkür etti
Aynı sorun bende de başladı ön sağ camdan bir cızırtı geliyor cam açık veya kapalı fark etmiyor bozuk yolda daha fazla oluyor ama düzgün asfaltta da kesilmiyor umarım çözümü bulunur kısa zamanda vaktim olduğunda servise gideceğim konuyla ilgili çözümü kim önce bulur burada paylaşırsa sevabı büyük olur. Bu arada aracım 2019 Dream Multidrive S, 170 bin belki 180 bin TL lik bir arabada henüz 1 yıl dolmadan km 10 bin yeni olmuşken bence servis elemanlarının da buna normal bir durummus gibi bakması çok saçma. Arac 100 bin km olduğunda ne hale gelecek ben onu sorguluyorum şu an umarım çözülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Aynı sorun bende de başladı ön sağ camdan bir cızırtı geliyor cam açık veya kapalı fark etmiyor bozuk yolda daha fazla oluyor ama düzgün asfaltta da kesilmiyor umarım çözümü bulunur kısa zamanda vaktim olduğunda servise gideceğim konuyla ilgili çözümü kim önce bulur burada paylaşırsa sevabı büyük olur. Bu arada aracım 2019 Dream Multidrive S, 170 bin belki 180 bin TL lik bir arabada henüz 1 yıl dolmadan km 10 bin yeni olmuşken bence servis elemanlarının da buna normal bir durummus gibi bakması çok saçma. Arac 100 bin km olduğunda ne hale gelecek ben onu sorguluyorum şu an umarım çözülür.

Sorun arabanın değeri değil, 170-180bin tl ne ki? Aracın satış fiyatı 10bin dolar etmiyor.
Ben genelde camlar açık seyahat etmiyorum. Ettiğimde de tıkırtı gelirse camı hafif sallayınca ses kesiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '20
  • 8 kere teşekkür etti
Ön camlardan gelen taş çarpması gibi gelen sesten artık gına geldi. Camlar tamamen açıkken ses yok.Yarım açıkken en fazla olduğu zaman. Tamamen kapalıyken de basslı müzik dinlerken cızırtı şeklinde geliyor.Camları açmaktan ve müzik dinlemekten korkar oldum.
Bu sıkıntı anahtardan otomatik cam açma modülünden olabilir mi? vision ve dream paket sahipleri de yukarıda yazdığım sıkıntıdan müzdarpler mi acaba?
Rabbim herkese kazasız sürüşler nasip etsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ön camlardan gelen taş çarpması gibi gelen sesten artık gına geldi. Camlar tamamen açıkken ses yok.Yarım açıkken en fazla olduğu zaman. Tamamen kapalıyken de basslı müzik dinlerken cızırtı şeklinde geliyor.Camları açmaktan ve müzik dinlemekten korkar oldum.
Bu sıkıntı anahtardan otomatik cam açma modülünden olabilir mi? vision ve dream paket sahipleri de yukarıda yazdığım sıkıntıdan müzdarpler mi acaba?
Aracım 2019 model Dream paket mds. Benim araçta da aynı sıkıntı var. Yan camlar stabilize solda yarı açıkken çıtırdar gibi ses çıkarıyorlar. Sizin de belirttiğiniz gibi cam açma modülünden mi yoksa cam fitillerinden mi onu anlamış değilim. 10.000 bakımda servise göstereceğim ne diyecekler bakalım bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 109 kere teşekkür edildi
araçlarınızı servise götürün arkadaşlar, camdan gelen ses için bir iyileştirme prosedürü var ben yaptırdım ve sorun düzeldi
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
araçlarınızı servise götürün arkadaşlar, camdan gelen ses için bir iyileştirme prosedürü var ben yaptırdım ve sorun düzeldi
Nasil bir prosedür bu ? Servise giden arkadaslar cam krikosunun değiştiğini bir süre sonra ayni sorunun tekrarladigini söylüyorlar
2011 şampiyonu TRABZONSPOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 109 kere teşekkür edildi
camı sıkılaştırıp titremesini kesiyorlar, servis onarım ve bakım kılavuzlarına yeni eklenmiş yapılan işlemi tam bilmiyorum ama camı sıkıştırıp sallanmasını engelliyor bir şekilde
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '20
  • 8 kere teşekkür etti
Aracım 2019 model Dream paket mds. Benim araçta da aynı sıkıntı var. Yan camlar stabilize solda yarı açıkken çıtırdar gibi ses çıkarıyorlar. Sizin de belirttiğiniz gibi cam açma modülünden mi yoksa cam fitillerinden mi onu anlamış değilim. 10.000 bakımda servise göstereceğim ne diyecekler bakalım bilmiyorum.
10 bin bakımından sonra bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Rabbim herkese kazasız sürüşler nasip etsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Yeni kasanın kapı içini incelemedim ama aynı sorun focus ta vardı bozuk yolda tak tak ses yapardı zannedersem cam kızagının asansöre binen vidalarında vibrasyonu önleyici ekipman kullanılmamış veya cam motoru yarıya kadar indiğinde gergin kalmıyor ve camı boşta bırakıyor olabilir,sorunun kökten çözümü için kapı yüzü boşta iken yola çıkıp test yapmak lazım sesin geldiği bölgeyi tespit ederek oraya müdahale edilmeli.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.