Gönderen Konu: 2019 Corolla Multidrive S ön cam krikoları ve hava kanalından gelen sesler  (Okunma sayısı 9756 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
merhaba , ben de araçta yüksek basslı müzik dinlerken duyduğum can sıkıcı ses üzerine eğildim. Detaylı bir dinleme yaptığımda kapı pandizotunun kapı gövdesi üzerinde titreşim yaptığını tespit ettim. Resimlerde görülen daha önceden görsel amaçla aldığım ledsiz renkli şeriti kapı ile pandizot arasına koyunca titreşimin kesildiğini gördüm. Sizlere de faydalı olacağını düşünüyorum. Saygılarımla.
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
ben de yarım açıkken ses yok ancak ön iki camı indirme esnasında bir noktada kasılma gibi bir kaç tıkırtı olup geçiyor o noktadan uğraşsam mı böyle kabullensem mi bilemedim.ama toyota kalitesi ve güvenine yakışmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 250
  • 8 kere teşekkür etti
yok mu arkadaşlar çözüm bulan? kendisi veya yetkili servisten
Rabbim herkese kazasız sürüşler nasip etsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Bu sorun benim aracımda henüz yok(1500 km daha araç) fakat 1000 bakımında servis yetkilisi ile bu konu hakkında konuştum. Sorunun varlığını kabul ediyorlar bunun üzerine toyota merkez bir prosedür geliştiriyor yakında yayınlayacak bu şekilde sıkıntısı olan araçları serviste onarıma gideceğiz dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
Selamlar, 1.6 vision aracımda ön camlar kapalı olmadığı zaman çıtırtı sesi geliyor. Forumda okuduğum kadarı ile bir arkadaş cam krikolarının değiştiğini bir süre sonra durumun tekrarladığını yazmış. çözüm için servisten destek alan oldu mu?
Ben pendik dumankaya yı aradım, daha önce de bu sorunla ulaşanlar olduğunu aracın 1 gün kalacağını, bakacaklarını ilettiler. çekmeköy alj ile görüştüğümde bu şikayet ile ulaşan kimse olmadığını aracın yol testi vs. için 1 gün kalması gerektiğini ilettiler. 2 tarafta hafta içine randevu vereceği için şimdilik bırakamadım.(hafta sonu yarım personel çalışıyorlarmış).

Dün sinop'tan istanbul'a geldim yolda camlar kapalı olmasına rağmen ara ara zırıltı duydum,  emniyet kemerinin direk kısmında olan aksamından ses şikayeti olan var mıdır? belki kapılardan geliyordur tam eminde değilim.

Bu arada camlara dışarda film uygulanmış ise garanti içine alj sokmuyormuş.
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
selamlar benimde 2019 dream mds aracım var. ön şöför kapısında cam yarı inikken tıkırtı geliyordu,  biraz tartışmayla 2020 yazı gibi serviste çözdürdüm. camı indirip kaldıran kriko değişti komple. şimdide ön sağ tarafta aynı problem var. onuda götüreceğim ama zaman bulamadım. serviste sesinizi yükseltmezseniz çözmüyorlar, kronik deyip geçiştiriyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 47000
  • 14 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
Selamlar, bugün serviste (dumankaya pendik) baktırdım. greslenip ayar yapıldı, şimdilik ses kesildi daha sonra tekrarlar mı bilmiyorum. servis tekrarlamaz, yine olursa biz burdayız dedi:)
Neden olduğunu sordum, bunlarda kronik sıkıntı oldu diyor:)
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 10000
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Gecmis olsun, acikcasi suan arada da olsa bendede oluyor. Artarsa bir sonraki servis ziyaretinde dile getirecegim.
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 250
  • 8 kere teşekkür etti
Aracımın 10 bin bakımında dile getirdim bu ses olayını. aralık 2020 den önce ki araçlarda bu sıkıtının olduğunu fabrikanın bunu kabul ettiğini ve fabrikanın yağ gönderdiğini söylediler.Fabrika imalat sırsaında ince yağ kullanmış.Gönderilen yağ ise kalınmış. 1 gece aracım kaldı serviste.Ortalama 1 kapı 1.5 saat sürüyormuş.(?) Teslim aldım ve çok şükür sesten eser kalmamış. Artık açtığım müziklere camlar eşlik etmiyor:) Ve en sevindiğim de camı hafif açabiliyorum :rofl: Yapan Servis: Kocaeli Kaya
Rabbim herkese kazasız sürüşler nasip etsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba,
bende konuya dahil olayım bende de 0 aldıktan bir süre sonra cam açıkken ses gelmeye başladı, 2020 dream mds model. corolla da ses çıkarmayana denk gelirseniz şanslısınız, servise götürseniz değiştirdik bir şeyleri diyorlar ama aynı, kapıdan konsoldan oradan buradan tıkırtılar geliyor aracın yapısı bu şekilde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 109 kere teşekkür edildi
kapı sesleri cam kriko ve aksamı kaynaklı, ön cam tarafından gelen sesler ise eğer headup display varsa onun şeffaf cam görünümlü plastiğinin sıcak soğuk genleşmesi kaynaklı, headup display yok ise sağ ve sol hoparlör yuvalarının trim sesi
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Primum non nocere
  • Kilometre: 27000
  • 20 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Benzer sorun bende de oluşmaya basladı camlar hafif açıksa çıt çıt çıt ses geliyor cok rahatsız etmıyor gercı ama yine de can sıkıcı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
merhaba aynı şikayet bendede oldu.aracım 8 bin km.de ve şöför kapısı tarafından özellikle dişli asfaltta hiç kesilmeyen tıkırtı sesi gelmeye başlayınca çorum şamlıoğlu toyotaya başvurdum. Servis bu gün farklı 4 aracın da aynı şikayetle geldiğini ve 15-20 dak. bir işlemle sorunun hallolacağını söyleyip sorunu çözüldüler. Ancak 3-4 gün sonra yine ses, tıkırtı, cızırtı neyse tekrar gelmeye başladı.  Amasya da oturuyorum ve yine bu işlem için çorumda servise hususi gitmem lağzım....Bu nasıl iş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Primum non nocere
  • Kilometre: 27000
  • 20 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Benzer sorunu bende yaşıyorum 2020 model flame xpack aracım 10 bin km / 1 sene  bakımı ıcın arandıgımda belırttım  ne kadar dogru bılmem danısman hanımefendı benzer sorun olan araçların oldugunu Toyota Türkiye ile konusuldugunu ve ince gres ile kapıların  ( 4 kapınında ) sökülüp yaglanması gerektıgını soyledı. Ancak fabrika da çalışan arkadaşım bu işlemi tavsiye etmediğini  trim sesi artacagını soyledi  bende söktürmek istemiyorum ama camlar açıkken çıt çat sesler gelmekte

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
tekrar aynı sorun için servise gittim.söfor yan camındaki (daha önce de gelen ve servise bunun için gitmiş olduğum, hallettiklerini söyleyip 2 gün sonra tekrar etmeye devam eden) tıkırtı sesi (stabze yollarda geliyor) için de şikayete bulundum. Ancak sonuç alamadım. cam krikosuna gres türü bir şey sıktıklarını ve ellerinde olmadığını belirterek bir dahaki servise gelişimizde halledebileceklerini söylediler.....yani en az 1 sene sonra....Bu nasıl servis anlamadım gitti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
tekrar aynı sorun için servise gittim.söfor yan camındaki (daha önce de gelen ve servise bunun için gitmiş olduğum, hallettiklerini söyleyip 2 gün sonra tekrar etmeye devam eden) tıkırtı sesi (stabze yollarda geliyor) için de şikayete bulundum. Ancak sonuç alamadım. cam krikosuna gres türü bir şey sıktıklarını ve ellerinde olmadığını belirterek bir dahaki servise gelişimizde halledebileceklerini söylediler.....yani en az 1 sene sonra....Bu nasıl servis anlamadım gitti...

Gres geçici çözüm. Japonların cam tıkırtısı meşhurdur ve o sesten de hiç rahatsız olmadım.
Yine de çözmek istiyorsanız

Facebook grubunda Eflan beyin çözümü bu şekilde.
"Son zamanlarda cam tıkırtısı ile ilgili şikayetçi olan arkadaşların sayısı baya arttı. Servis bu şikayet ile ilgili olarak kirikonun yağlanması ile geçici ve kısa süreli çözüm üretiyor.
Benim yaptığım incelemede kapı içindeki saca atılan vidalar bu sesi çıkarıyor. Özellikle 2 numaralı koruma barını tutan kelepçe. Ben kapı içine ve barın üstüne 2 kat yalıtım yaptım. Bir kaç bitüself üstüne de akustik sünger uyguladım cam tıkırtısı da geçmiş oldu."

Ayrıca, camı taşıyan parça cam yarıdayken bu yatay koruma barına çarpıyormuş. Parçanın etrafına bildiğimiz kabloyu sarmış ve camla barın temasını engellemiş.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 5500
  • 10 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Dostlar hafta sonu bakım için servise gideceğim. Aynı zamanda ön göğüs yumuşak malzeme bozuk yollarda cızırtı yapıyor orta kısmına bastırdığım anda ses kesiliyor nasıl çözüm bulabilirim?  İş emrine yazdırma konusunda kararsızım bu durumu soracağım ama çok elletmek istemiyorum açıkçası. Çözüm önerileri konusunda değerli form üyelerimizden yardım bekliyorum. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Dostlar hafta sonu bakım için servise gideceğim. Aynı zamanda ön göğüs yumuşak malzeme bozuk yollarda cızırtı yapıyor orta kısmına bastırdığım anda ses kesiliyor nasıl çözüm bulabilirim?  İş emrine yazdırma konusunda kararsızım bu durumu soracağım ama çok elletmek istemiyorum açıkçası. Çözüm önerileri konusunda değerli form üyelerimizden yardım bekliyorum. Teşekkürler.
İş emrine not düşün,bez bant ile hareketli bölgeleri izole ediyorlar,bir çok yerde işe yarıyor tereddüt etmenizi gerektiren bir durum yok.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 5500
  • 10 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
İş emrine not düşün,bez bant ile hareketli bölgeleri izole ediyorlar,bir çok yerde işe yarıyor tereddüt etmenizi gerektiren bir durum yok.
[/quote
Ön göğüs yumuşak malzeme çok çabuk çizilebilen bir yapısı var. O bölgede yapacakları bir müdahale beni biraz tedirgin ediyor. Önceki Auris aracımda da aynı problem vardı bende torpido bölümünden girmek suretiyle sünger parçasını alttan destekleyerek titreşimi önlemiştim. Aynı yöntemi denemeyi düşünüyorum ama elim nereye kadar uzanabilir  bakmadan kestirmek çok zor. Birde multimedya bölümünden girmeyi düşünüyorum. Başkada aklıma bişey gelmedi şimdilik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi

Ön göğüs yumuşak malzeme çok çabuk çizilebilen bir yapısı var. O bölgede yapacakları bir müdahale beni biraz tedirgin ediyor. Önceki Auris aracımda da aynı problem vardı bende torpido bölümünden girmek suretiyle sünger parçasını alttan destekleyerek titreşimi önlemiştim. Aynı yöntemi denemeyi düşünüyorum ama elim nereye kadar uzanabilir  bakmadan kestirmek çok zor. Birde multimedya bölümünden girmeyi düşünüyorum. Başkada aklıma bişey gelmedi şimdilik.

Multimedyadan, hoparlör kapaklarından trim sesi gelen duydum da, yumuşacık göğüsten hiç duymamıştım. Tam yerini fotoğrafla gösterir misiniz? Çözüm bulmaya çalışalım.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.