Gönderen Konu: 2019 Corolla Multidrive S ön cam krikoları ve hava kanalından gelen sesler  (Okunma sayısı 9760 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 5500
  • Model Yılı: '19
  • 10 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Mutlu Hocam. Diğer bahsettiğiniz seslere çözüm buldum şimdide bu ses başladı. Yol testine çıktım yolcu koltuğuna kendim geçtim. Detaylı incelemem sonucunda görsel de kırmızı okla belirttiğim noktaya baskı yaptığımda ses hemen kesiliyor bıraktığımda anlık olarak geri başlıyor. Zırıltı veya cızırtı şeklindeki bu ses, sert malzeme ve yumuşak malzeme birleşim yerinden geliyor. Sert malzemeye baskı yaptığımda ses devam ediyor. Birde sıcak havada yapmıyor akşama doğru hava sıcaklığı düştüğünde bariz zırıltı yapıyor.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
Mutlu Hocam. Diğer bahsettiğiniz seslere çözüm buldum şimdide bu ses başladı. Yol testine çıktım yolcu koltuğuna kendim geçtim. Detaylı incelemem sonucunda görsel de kırmızı okla belirttiğim noktaya baskı yaptığımda ses hemen kesiliyor bıraktığımda anlık olarak geri başlıyor. Zırıltı veya cızırtı şeklindeki bu ses, sert malzeme ve yumuşak malzeme birleşim yerinden geliyor. Sert malzemeye baskı yaptığımda ses devam ediyor. Birde sıcak havada yapmıyor akşama doğru hava sıcaklığı düştüğünde bariz zırıltı yapıyor.

Anladım Ahmet bey. Teypi yerinden söküp elinizi arkaya doğru atın. Acaba teypden çıkan kablo demetlerinden biri mi emin olalım isterseniz. Multimedya takarken oranın altının baya boş olduğunu hatırlıyorum. Hatta multimedya montaj videolarıma hızlıca göz atarsanız görebilirsiniz. Oranın altından destekleyecek birşey bulamazsanız, sert plastik ile yumuşak malzemenin birleştiği yere birşeyler sıkıştırılırsa geçip geçmeyeceğine emin olmak gerekli. Ama yumuşak malzeme hassas olduğundan araya birşeyler sokuştururken zarar vermek olası olduğundan en garantisi teypi çıkarıp alttan müdahalede bulunulabilir mi araştırmak lazım diye düşünüyorum.

Teype dokunduğunuzda da geliyor muydu ses?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 116160
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür edildi
Aslında mekanizma açılmışken silikon sprey uygulansa sonuçları nasıl olur denemek gerek. Citroen modellerinde de bahsettiğiniz tanıma benzeyen kronik bir sorun var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi

o bölümde havalandırma kanalı var. öne ve cama havayı ayırıyor. Camın önünde hoparlörden hoparlöre uzanan büyük parçayı çıkartabilirsiniz. hoparlör yuvalarını sökün sonra geçme olduğundan çekince geliyor. Açtıktan sonra istediğiniz yalıtımı yapar sesten kurtulursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 5500
  • Model Yılı: '19
  • 10 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Mutlu Hocam,
Teyp kontrolü yaptığımda ses devam ediyordu. İlk önce torpido tarafından ulaşabildiğim kadarıyla alttan destek atmaya çalışacam çünkü orayı sökmek çok kolay, çözüm olmazsa sizlerin dediklerini adım adım uygulayacağım artık. Önerileriniz benim için çok değerli arkadaşlar. Teşekkür ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
araçlarınızı servise götürün arkadaşlar, camdan gelen ses için bir iyileştirme prosedürü var ben yaptırdım ve sorun düzeldi

Nasıl bir iyileştirme prosedür ü var biraz açıklarmısınız  10 bin bakımına gidicem bakıma gittiğimde bende söylerim